Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011





ΑΓΑΝΤΑ...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

«Στρατόπεδα συγκέντρωσης» για τους πρόσφυγες!

Καθημερινά ένα πράσινο και άσπρο λεωφορείο αποβιβάζει έξω από το προσφυγικό στρατόπεδο Νόστορφ - Χορστ στο βόρειο κρατίδιο του Μεκλεβούργου - Δυτικής Πομερανίας τις καινούριες αφίξεις.

Είναι μερικοί εκ των χιλιάδων που κάθε χρόνο φτάνουν στη Γερμανία αναζητώντας άσυλο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, την πείνα, την καταπίεση.

Εντούτοις, οι περισσότεροι καταλήγουν σε στρατόπεδα κράτησης στην επαρχία, όπου ζουν για μήνες σε συνθήκες που θυμίζουν φυλακή, περιμένοντας να απελαθούν. Πρόκειται για ένα σύστημα που εξυπηρετεί απολύτως τα συμφέροντα «αρκετών» στη Γερμανία, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ».

Προφανώς, της ολιγαρχίας.

Στο στρατόπεδο Νόρστοφ - Χόρστμ, που δεν είναι άλλο από στρατιωτική βάση 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Αμβρούργου, κοντά στα παλιά σύνορα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, κρατούνται άνθρωποι 25 διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης είναι απαράδεκτες.

Οι περίπου 450 έγκλειστοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, μένουν ανά 4 σε δωμάτια 16 τ.μ. και δεν τους επιτρέπεται να βγουν από τις περιφραγμένες εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για μία φυλακή, για ένα «Γκουαντάναμο»: Μικρά δωμάτια χωρίς έπιπλα, ουρές για γεύματα σε συγκεκριμένες ώρες, κλειδωμένος παιδικός σταθμός, κοινόχρηστα μπάνια χωρίς πόρτες και εντάσεις μεταξύ των εγκλείστων.

Αρκετοί πρόσφυγες πραγματοποιούν ήδη απεργία πείνας στο στρατόπεδο Νορστοφ - Χόρστ για τις συνθήκες, αλλά και για τις απελάσεις, καθώς όλοι οι έγκλειστοι πρόσφυγες είναι αιτούντες ασύλου, όπως είναι και η πλειοψηφία των χιλιάδων εγκλείστων στα στρατόπεδα «συγκέντρωσης» προσφύγων ανά τη γερμανική επικράτεια.

Στρατόπεδα, συνήθως πρόχειροι καταυλισμοί χαμένοι μέσα σε δάση, σε πρώην στρατιωτικές βάσεις, σε παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και σε κοντέιντερ πλοίων, όπως στο Alt-Hutten-Dorf στο Βραδεμβούργο, στο Katzhutte στη Θουριγγία και ο στρατώνας Mohlau στη Σαξωνία - Ανχάλτη.

Υποτίθεται ότι το γερμανικό Σύνταγμα προστάζει την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτικών προσφύγων, ωστόσο δεν περιλαμβάνει άλλες προβλέψεις όσον αφορά τους οικονομικούς πρόσφυγες ή τους πρόσφυγες εξαιτίας των φυσικών καταστροφών.

Ασχέτως πάντως με το «καθεστώς τους», η συντριπτική πλειονότητα στοιβάζονται συνήθως τη νύχτα και πάλι στο ίδιο πράσινο και άσπρο λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο και στέλνονται σε κάποια «ασφαλή τρίτη χώρα», και από εκεί πίσω στην πατρίδα τους.

Αλλα κουραγιο...



υσ «Gastarbeiter» και «Katzelmacher»
Για τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων μεταναστών γράφει χαρακτηριστικά το δυτικογερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» (τεύχος 13/1973): «Την ημέρα σκουπίζουν και καθαρίζουν τους δρόμους ή θερμαίνουν τις υψικαμίνους, τη νύχτα κατακλύζουν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς των πόλεων της ΟΔΓ και κοιμούνται σε άθλιες παράγκες». Αποσιωπά όμως ότι οι Ελληνες μετανάστες συγκεντρώνονταν στους παγωμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς των δυτικογερμανικών πόλεων, τους πρώτους χειμώνες μετανάστευσής τους (όπως συνηθίζουν να κάνουν οι εδώ μετανάστες σε πλατείες) επειδή οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και των χωρών προέλευσης των μεταναστών δεν ενδιαφέρθηκαν για αυτούς. Δε χρηματοδότησαν τη δημιουργία Μορφωτικών Κέντρων Μεταναστών, Κέντρων εξυπηρέτησής τους, Κέντρα Εκμάθησης γερμανικών κλπ. ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ!

5 σχόλια:

  1. Oμοιότητες. Παντού και πάντα τα ίδια. Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Πείνα, δυστυχία, φτώχεια στις χώρες προέλευσης. Αδιαφορία, αναλγησία, εγκατάλειψη στις χώρες προορισμού.
    Αγάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνοιξα τα σχόλιά μου και έβαλα στα αριστερά και τα blogs που παρακολουθώ! Πάνω πάνω είσαι τώρα :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρα χαιρεται, εκμεταλευση, πεινα, δυστυχια, στις χωρες, ''σταθμους'' η προορισμου, οπου φτωχος και η μοιρα του, εκτος αν καποια στιγμη οι φτωχοι, σκεφτουν οτι αυτοι ειναι το αλατι της γης και παρουν το πανω χερι.
    Ανοιξες τα σχολια, βαλε τον Γρηγορη ''σου'' και ωραια τωρα θα κανω.........τεστ, που σου ελεγα, χαιρετισματα στον Αλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλα...Αμα σου πω, οτι, δεν το ηξερα...Αλλα το περιμενα...Θα με πεις, ρατσιστη...
    Θα το τυπωσω...Να το δειχνω...Σ οσους μου τους λενε..ανθρωπους, αυτους...Γιατι πιστευω, οτι,
    Οπως οι δικοι μας ηγετες[...] μας αξιζουν...
    Ετσι και αυτεινων, τους αξιξουνε οι δικοι τους...
    Γιατι ακομα ανατριχιαζω...Οπου βαζανε σφραγιδες, στα χερακια των παιδιων, απο τη Σερβια...Τοτε...
    Με τους βομβαρδισμους...
    Ακομα ανατριχιαζω...Με το νουμερο που ΕΙΔΑ...
    Απο το ΜΠΕΛΤΕΝ...Στο μπρατσο, του αφεντικου μου,
    του πρωτου,Το 1976...
    Μερικες, ουμπερ αλλες, παγωμενες καρδιες...
    Μονο ετσι νοιωθουν ασφαλεια...
    Και βεβαια, στους φτωχους αναφερονται...
    Χεστηκανε για τις ρατσες...Εξ αλλου ΜΑΥΡΟΣ παικτης,παιζει στην Εθνικη Γερμανιας...[ξεκαρφωμα]...Και μαυροι, μελαψοι και Αλβανοι, και Πολωνοι και Ελληνες, δουλευουν στην Μερσεντα, την Οπελ, Και την Φολκσβαγκεν τους...

    Ασε... Να μη λεω αλλα...
    Γιατι μου ανεβαινει η πιεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαστορα καλησπερα και καλη σου ξεκουραση, απ'οτι καταλαβαινουμε---ναι και το κατινακι σε διαβαζει, οπως και τα σχολια, εδω---υπαρχει το ''αγιο'' μεροδουλι, ΩΡΑΙΑ, βεβαια χεστηκανε για τις ρατσες, η δουλεια τους να γινεται και ''παμε'' ενα στοιχημα οτι ο ''μαυρος'' που παιζει στην εθνικη Γερμανιας θα αμειβεται, λιγοτερο απο τους συμπαικτες, τους Στραους και Φραντς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή