Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ.

«Για περισσότερα από τριάντα χρόνια, τώρα η Ελλάδα επιμένει μονότονα ότι η μοναδική διαφορά της με την Τουρκία, ήτοι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, είναι νομικής φύσης.

Ομως εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει υπερκερασθεί από αυτήν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Από τη θέση σε ισχύ της νέας Σύμβασης του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας του 1982, κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει ζητήσει μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αλλά πάντα ζητεί και την ταυτόχρονη οριοθέτηση της ΑΟΖ (...)

Η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για την ΑΟΖ τα ίδια επιχειρήματα που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι δηλαδή τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι "κάθονται" πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας, γιατί η ΑΟΖ δεν έχει κανένα γεωλογικό "παρελθόν" (...)

Οταν η Ελλάδα αποφασίσει να δημιουργήσει ΑΟΖ, τότε απλώς η Τουρκία θα αρνηθεί να αναγνωρίσει μια ελληνική ΑΟΖ (...)

Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ με αυτήν της Κύπρου είναι ένα από τα μεγάλα λάθη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Κλειδί σε αυτή την οριοθέτηση είναι το Καστελόριζο, νησί το οποίο κατοικείται - δεν πρόκειται, δηλαδή, για κάποια ακατοίκητη βραχονησίδα - και κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι διαθέτει ΑΟΖ (...)

Το κρισιμότερο όμως είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί τη βάση της τουρκικής λογικής και μετέχει σε κύκλους επαφών για την οριοθέτηση μόνο της υφαλοκρηπίδας και όχι της ΑΟΖ, και μάλιστα μόνο στο Αιγαίο και όχι στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να περιλαμβάνεται το Καστελόριζο (...)

Πολλοί, τώρα τελευταία, αναφέρουν ότι οι Τούρκοι απαιτούν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μαζί μας.

Αυτό δεν είναι ακριβές.

Οι πρώτοι διδάξαντες ήταν οι Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν αλλάξει τακτική για δεκαετίες και χρησιμοποίησαν τη λέξη "συνεκμετάλλευση" για πρώτη φορά το 1975.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν τότε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να ξεκινήσει συνομιλίες για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αλλά αυτός αρνήθηκε να το κάνει, κάτι που ενόχλησε πολύ τους Αμερικανούς τότε.

Είναι προφανές ότι ορισμένα σενάρια επανέρχονται».

Το παραπάνω απόσπασμα δεν αποτελεί ανάλυση του ΚΚΕ, ή κάποιων παρανοϊκών, που πλέκουν σενάρια συνωμοσίας για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να υπερασπιστούν τις θέσεις του «βαθέος κράτους» της Τουρκίας, όπως συκοφαντικά κατηγόρησε το ΚΚΕ ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, απαντώντας με ύβρεις στη σχετική Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι θέσεις που καταγράφονται παραπάνω προέρχονται από άρθρο στο Βήμα, του Θ. Καρυώτη, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέριλαντ στις ΗΠΑ και μέλους της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πρόκειται, δηλαδή, για έναν από τους πλέον αρμόδιους στα υπό συζήτηση θέματα και μάλιστα εκπρόσωπο του επίσημου κράτους στον ΟΗΕ.

Τα όσα λέει επιβεβαιώνουν στο ακέραιο την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική και για τους κινδύνους που αυτή κρύβει σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και το μέλλον των λαών στην ευρύτερη περιοχή.

Επαληθεύεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι ο λαός καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείχνει στην κυβέρνηση και στις κορόνες του πρωθυπουργού, οι οποίες, το μόνο που εξυπηρετούν είναι να σκεπάσουν το πλέγμα των προαποφασισμένων διευθετήσεων και συμβιβασμών υπέρ των μονοπωλίων, που θα ανοίξουν νέους ασκούς του Αιόλου στην ευρύτερη περιοχή.

Αλλα κουραγιο...





υσ Δρούτσας, Πεταλωτής, Γερουλάνος.
Με μια φράση: «Κυβέρνηση Παπανδρέου».

12 σχόλια:

  1. Δημητράκη μου, γι'αυτό σου ζήτησα να μου μάθεις περισσότερα για τις μεθόδους της Φλωρούς....
    Φλωρού χρειάζονται!

    Συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σ'όλα τα σημεία του!!!
    Φλωρούδες Δημητράκη, τελικώς μόνο με Φλωρούδες θα σωθούμε απο δαύτους!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι ειναι ΚΑΡΥ αυτο το πανισχυρο οπλο που λες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρη...
    Λες δηλαδη, να ειναι,εκτος των αλλων, και προδοτες
    της χωρας τους οι κυβερνωντες;;
    Μα αισθανονται και καθολου πολιτες αυτης της χωρας;;[μαλλον αλλης χωρας πολιτες αισθανονται, και τα συμφεροντα της ζητουν να εξυπηρετησουν...]
    Τους εχουμε παρεξηγησει νομιζω...
    Θεωροντας τους συμπατριωτες μας...
    Ποτε δεν ηταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλημερα, για ν'αλλαξουνε τα πραγματα προς το οφελος των εργαζομενων, χρειαζεται οργανωμενα να αντιμετωπιστει αυτη η πολιτικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαστορα καλημερα, δεν χρειαζεται να ''πω'' τιποτα, τους τα λεει ο καθηγητης που τον εχουν βαλει στην αντιπροσωπεια για το δικαιο της θαλασσας, ουτε ξερουν γιατι τους στελνουν, ανερματιστη και κατωτερη των περιστασεων κυβερνηση, με νεαρους κυριους που απο πολιτικη εχουν ιδεα οσο και ο κ....της μυλωνους.
    ''Ακουσα'' οτι ο ''ωραιος'' Μπρουμελ---με κατι τετοια μας βομβαρδιζαν οι κ...φυλλαδες του ''συγκροτηματος''---θα ξεκινησει ''πανηγυρι'' για την βιλα της Εκαλης, ωρε γλεντια, που ελεγε ο Καραγκιοζης, με τους Καραγκιοζηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Δημήτρη!
    Το ΚΚΕ επαληθεύεται γιατί έχει ένα ισχυρό όπλο στην κατοχή του: τον διαλεκτικό υλισμό και την επιστημονική μ-λ θεωρία του!
    Το ζήτημα είναι να μην επαληθευτούν οι υπηρέτες του Συστήματος, που θεωρούν το λαό ως χαϊβάνι...
    Στην Αντίσταση εδράζει η αξιοπρέπειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nα αυτά κάνω και αυτά παθαίνω.Σου ήρθα Δημήτρη μου το πρωί,διάβασα το κείμενο και έπιασα να σου γράφω την άποψή μου.
    Κάτι έγινε το παράτησα στην μέση,πιάστηκα με τη δουλειά και μετά δεν είχα χρόνο.
    Τώρα λοιπόν,έρχομαι και, τι να δω,ο ξύπνιος ο Πορτιάτης με ......αντέγραψε!
    Διαμαρτύρομαι εντόνως για αυτή την υποκλοπή της πνευματικής μου ιδιοκτησίας!
    Άσε βρε Δημήτρη να γελάσουμε λιγάκι.
    Σου γράφω όλα αυτά η πολυλογού,αντί να σου πω ότι συνυπογράφω την άποψη του φίλου μας Πορτιάτη.
    Στην οργανωμένη αντίσταση έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα φιλε Δημητρη
    Eιναι πολυ χαρακτηριστικο οτι επανειλλημενα εχουμε δει στελεχη του ΚΚΕ να εξηγουν στη Βουλη το τι ισχυει σχετικα με το Δικαιο της Θαλασσας, ενω απο τα αλλα κομματα δεν υπαρχει αναλογη προθεση για...διευκρινισεις γυρω απο το θεμα. Ειναι λετε τυχαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πορτιατη καλησπερα, δυστυχως, σημερα στην ''δουλεια'', ακουσα εναν ''συναδελφο'' και ρωτουσε τον ''δικο'' του στην εταιρεια που δουλευουν, στις Αττικες εκδοσεις και ρωτουσε αν υπογραψε μειωση 15% του μισθου και θα πηγαινε και εκεινος μετα να υπογραψει, ''μερικοι'' ''ψιλοχαιβανιζουν''.
    Αξιοπρεπεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Β.Β καλησπερα, μας ''εφαγες'' τον χρονο, ενω μπορουσες να ''πεις'' ο σ. με καλυψε με την τοποθετηση σου και να ''γραφτει'' αλλος σ. για να τοποθετηθει, γελασαμε και το ευχαριστηθηκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα φιλη μας καλη Elva.
    Τα λενε στην βουλη, αλλα εκει δειχνουν οτι θελουν και ''καποια'' ''παλληκαρια'' τα ''ακουνε'' και οπως ''θελουν'', οπως αυτο το ''παλληκαρι'', της ομογενειας, οχι μονο τ'ακουσε οπως ''ηθελε'', αλλα σαν γνησιο αμερικανακι τα διεστρεψε.
    ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επί προσωπικού ο λόγος:
    Το ίδιο πλαίσιο "κατεβάζουμε" σ/σα, γίνεται να μην λέμε και τα ίδια;
    (άντε να θυμηθούμε λίγο και τα φοιτητο-συνδικαλιστικά μας...)
    Καλό βράδυ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή