Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ. Παγωμαρα, πως μας το εκανε αυτο? Ο γιωργος ''μας'', αλλα μας ειπε, ''εμεις'' τον πιστεψαμε, δεν μπορει τον εχουν κοροιδεψει, ''αυτοι'' οι ''αλλοι'', δεν φταιει ο γιωργος για τα μετρα, που να ηξερε που εμπλεκε! ''Αυτοι'' φταινε, ''αυτοι'' στις πολεοδομιες, ''αυτοι'' στα ιατρεια, ''αυτοι'' στις εφοριες, ''αυτοι'' που αγορασαν σπιτια με δανεια, ''αυτοι'' που ψωνιζουν με καρτες, ''αυτοι''που ανοιγουν το ενα μικρομαγαζο πλαι στο αλλο, ''αυτοι'' που κανουν φροντιστηρια στα παιδια μας, ''ΑΥΤΟΙ''. Τωρα που ο βασιλιας-συγνωμη, ηθελα να πω πρωθυπουργος- αποδειχθηκε γυμνος απο ιδεες, τωρα που εφαρμοζει το προγραμμα της ε.ε, το προγραμμα που ηθελε να εφαρμοσει ο πλει-στεισον, δεν μπορει να το χωνεψει πασοκου νους. Και μια και η περιρρεουσα ατμοσφαιρα το σηκωνει-λιγα πιανει ο νους απο το σοκ των μετρων- ας βαλουμε στην γωνια , μαζι με τα αλλους που χαραξαν και στηριξαν αυτες τις πολιτικες-που μας εφεραν στην ζητιανια- και το κ.κ.ε, δεν παει να τα φωναζει χρονια τωρα, μπα, ολα αυτα τα παρουσιαζουν παρθενογεννεση, οι ''αλλοι'' φταινε , δεν εχουν προτασεις, αντιπολιτευση και επαναστατικη γυμναστικη, αγαπημενο σπορ ο αντικομμουνισμος, εχει βαθεια ιστορια, ανιατο μικροβιο, υπουλο, μπαινει σαν ξενιστης στο μυαλο και σε λιγο καιρο το καταλαμβανει, ενα φαρμακο υπαρχει η σκεψη, αν αφησεις την σκεψη παει κολλησες, μετα θελει πολυ επιπονη θεραπεια για τον ασθενη , τα συμπτωματα ειναι ευκολα αναγνωρισιμα, κριτικη στους ''αλλους'',χλευασμος στους ''αλλους'', απαξιωση στους ''αλλους'', τσιμπλοματιτιδα, κουφιτιδα και το πιο ευκολο αναγνωρισιμο συμπτωμα ξερολιτιδα η κοινη, υπαρχει θεραπεια, αυτη η αρρωστια-ο αντικομμουνισμος-μετα απο μακρα και επιπονη περιοδο σε μερικους ασθενεις ειναι αυτοανοσος, στους περισοτερους ομως χρειαζεται, στα πρωτα σταδια της θεραπειας , ισχυρες δοσεις φιλικης παρεας,ανθρωπινης ζεστασιας, αδολης αγαπης, παντα να συνοδευονται με αφθονο κρασι και σπιτικους μεζεδες. Αποψε στο συλλαλητηριο ηρθανε μαζι με τους ''αλλους'' κοσμος που μεχρι και τον οκτωμβρη ητανε απεναντι, δεν ξερω αν θα φτασουν τοσοι θεραπευτες, αλλα οι ''αλλοι'' ποτε δεν εβαλαν τον εαυτο τους στην ζυγαρια, εκει λοιπον στο καθηκον. Αλλα κουραγιο. Γιάννης Ρίτσος - Καπνισμένο Τσουκάλι (ἀπόσπασμα)
Καὶ νὰ ἀδελφέ μου ποὺ μάθαμε νὰ κουβεντιάζουμε ἥσυχα κι ἁπλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα, δὲν χρειάζονται περισσότερα.
Κι αὔριο λέω θὰ γίνουμε ἀκόμα πιὸ ἁπλοί.
Θὰ βροῦμε αὐτὰ τὰ λόγια ποὺ παίρνουνε τὸ ἴδιο βάρος
σ' ὅλες τὶς καρδιές, σ' ὅλα τὰ χείλη.
Ἔτσι νὰ λέμε πιὰ τὰ σύκα-σύκα καὶ τὴ σκάφη-σκάφη.
Κι ἔτσι ποὺ νὰ χαμογελᾶνε οἱ ἄλλοι καὶ νὰ λένε,
«Τέτοια ποιήματα, σοῦ φτιάχνουμε ἑκατὸ τὴν ὥρα.»
Αὐτὸ θέλουμε κι ἐμεῖς.
Γιατὶ ἐμεῖς δὲν τραγουδᾶμε γιὰ νὰ ξεχωρίσουμε ἀδελφέ μου ἀπ' τὸν κόσμο.
Ἐμεῖς τραγουδᾶμε γιὰ νὰ σμίξουμε τὸν κόσμο.

...ἔχεις ἀκόμη νὰ κλάψεις πολὺ
ὥσπου νὰ μάθεις τὸν κόσμο νὰ γελάει.

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!

    Επειδή εκτός κι αν είναι ιδέα μου, ετούτο το εκλαμβάνω ως σχόλιο στο δικό μου κείμενο κι είναι προφανώς όλα όσα ήθελες εκεί να γράψεις αλλά το απέφυγες για να "μη γίνουμε από δυό χωριά χωριάτες" όπως σχολιάσες:), να σου πω κατ΄αρχην ότι χαίρομαι πολύ που τα έγραψες εδώ γιατί η κουβέντα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και καλό είναι κανείς να μην κρατάει τίποτα μέσα του και να λέει αυθορμήτως όπως ακριβώς του βγαίνουν αυτά ακριβώς που σκέφτεται. Χωρίς φιοριτούρες. Στο ορκίζομαι αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη. Δοκιμασμένα πράματα :)

    Πιθανόν στο ΥΓ και να μην έφθασες, δεν σε αδικώ το κείμενο ήταν αρκετά μεγάλο, Πάντως εκεί νομίζω ήμουν σαφής ότι για τους "εχθρούς", πλουσίους και πολιτικούς, θα ακολουθήσει ξεχωριστή ...αναφορά.
    Αυτό το συγκεκριμένο, ήταν αποκλειστικώς για εμάς. Τον σοφό "λαό". Που εμένα εξακολουθεί να με προβληματίζει περισσότερο απ΄όλους τους εφοπλιστές και τους πολιτικούς μας άρχοντες.
    Γιατί εγώ κοιτώντας δίπλα μου μέσα σ΄αυτό το "λαό" καθημερινά, τους βλέπω όλους αυτούς. Τους εντελώς σε λαθεμένο τρόπο σκέψης, ζωής και νοοτροπίας, εκ των αδυνάτων. Τους μη έχοντες κανένα δικαίωμα να ζητάν τα ρέστα ΚΑΙ για το ποσοστό της δικής τους ευθύνης από κανέναν.
    Αν εσύ ή γενικώς οι κομμουνιστές δεν τους βλέπετε και κοιτώντας προς την μεριά του "λαού" και των λαών γενικά, διακρίνεις μόνο εκατομμύρια θύματα που κάθε φορά εξαπατώνται από μια χούφτα ανθρώπους, αυτό δεν με κάνει να βλέπω εγώ κάτι άλλο.
    Όσο κι αν εσύ δεν τον βλέπεις τον Γιώργο στη πολεοδομία, ούτε τον Γιάννη στο νοσοκομείο, ούτε τον ταρίφα τον αεριτζή, ούτε το μικροσυνεργείο με τον ανασφάλιστο πιτσιρικά για τα θελήματα, ούτε τον υπάλληλο που έχει όνειρο κρυφό να γίνει αφεντικό ότι κι αν λέει στο κουβεντιαστό, ότι κι αν ψηφίζει (τον πιο επικίνδυνο απ΄όλους), αν εσένα σου αρκεί απλά κι όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του "λαού", οι καθόλου λιγοι πλέον, απλά να προσχωρήσουν στην πορεία του παμε, εμένα δεν μου αρκεί για να τους χρήσω επαναστάτες με πραγματική αιτία.
    Και κανένα άλλοθι δεν είναι για τη δική τους την κατάντια, εκείνη των εφοπλιστών και των αρχόντων, που στο τέλος τέλος απ΄αυτούς σύμφωνα με τις θεωρίες δεν θα πρέπει να περιμέναμε και τίποτα καλύτερο.

    Για τα περί περί ξερολίτιδας, τυφλίτιδας και κουφίτιδας θα σου πω και από εδώ ότι είχα 22 χρόνια να πατήσω σε εκλογικό τμήμα, ότι καθόλου όμορφα δεν ακούγονται στα αυτιά μου οι χαρακτηρισμοί "νουδίτες... ποσόκοι... κουκουέδες....", απ΄όποιον κι αν προέρχονται, χαρακτηρισμοί που θέλουν να δηλώσουν καλά και ντε πόσο πολύ υποτιμούμε στην πραγματικότητα την άποψη του άλλου, ενώ στα λόγια είμαστε δημοκράτες κι ανοιχτοί σ΄όλες τις απόψεις, γι΄αυτό και ουδέποτε τους χρησιμοποίησα για κανέναν, πολύ περισσότερο για ανθρώπους που δεν ξέρω για αυτούς τίποτα κι ότι δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, αφού ΤΟ ΚΟΜΜΑ, δεν με ήθελε :).
    Και σωστά απεδείχθη πως δεν με ήθελε γιατί εμένα να μου λένε, τι να βλέπω, τι να ακούω, τι να λέω και τι να σκέφτομαι σύμφωνα με τα συγγράμματα, ομολογώ πως δεν μου πολυαρέσει. Όσο διαβασμένοι και πολύξεροι κι αν είναι εκείνοι που μου τα λένε. Τι να κάνουμε... Έχει ο καθένας τα χούγια του και οι άνθρωποι, είπαμε, γεννιούνται δεν γίνονται. :)
    Και πιο πολύ τι να μη βλέπω, τι να μην ακούω, τι να μην λέω και τι να μη σκέφτομαι δεν μου αρέσει να μου υποδεικνύουν.
    Με τα ...αντί, γενικώς ναι έχω θέμα.
    Με όλα αντί. Τα αποκλειστικώς και εμπαθή αντικομμουνιστικά, αντιπασοκικά, αντιδεξιά, αντιπάντων. Γιατί υπάρχουν κι αυτά. Εκτός αν ούτε κι αυτά τα διακρίνουν μέσα στα πλήθη του λαού οι κομμουνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι βγήκα εγώ, ελαττωματική και πλεονέκτρα... :) Να μην αρκεί να μου λένε που δεν πρέπει να πάμε, που απαγορεύεται να πατήσουμε, αλλά που ..πάμε.
    Να μου το προσδιορίσουν όμως, να μου το δείξουν, να μου το ζωγραφίσουν στο χάρτη. Στο σημερινό τον χάρτη κι όχι σ΄εκείνον που δείχνει τη γη την εποχή του κολόμβου.
    Στη διαδρομή του ταξιδιού βεβαίως και πολλά μπορούν να αλλάξουν, εδώ μέχρι την αίγινα πετάγεσαι κι ένα σωρό μπορούν να γίνουν :) Kι αν δεν μ΄αρέσoυν όσα θα γίνουν κι αν κι αυτός ο καπετάνιος δεν ξέρει να με πάει, πηδάω ξανά στη θάλασσα, δεν είμαι καινούργια σε τρικυμίες. Ούτε και στα ταξίδια. Και πίστη εγώ παντοτινή δεν έχω ορκιστεί σε κανέναν ...καπετάνιο.
    παρά μονάχα στον άντρα και τον γιό μου :))))))

    Και να πω και σε σένα αυτό που δεν έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω σε όλους τους συντρόφους σου, εντός και εκτός οικίας μου, σε όλες μου τις συντροφιές, αλλά τα ποσοστά ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, αποδεικνύουν πως δεν το έχετε πιστέψει:). Το γεγονός ότι ένα κόμμα δεν έχει κυβερνήσει, δεν το απαλλάσει απ΄όλες τις ευθύνες απ΄όλα του τα λάθη. Να μη σου πω πως όταν αυτό το κόμμα είναι εκείνο που θεωρητικώς είναι το μοναδικό που κόπτεται για τον σοφό λαό κι όλους τους αδυνάτους και με τη συγκεκριμένη ιστορία, φταίει πολύ περισσότερο για την αδυναμία του να γίνει κάποτε πραγματικά ισχυρό μέσα στις τάξεις αυτού του λαού και όχι κι αυτό να εθελοτυφλεί ίδιο σαν τις ηγεσίες που κατηγορεί, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Οφείλει κάποτε ένα τέτοιο κόμμα να βρει το θάρρος να παραδεχθεί ευθέως και ανοιχτά την αδυναμία του να πείσει τον σοφό λαό, να σταματήσει επιτέλους να βλέπει εν έτη 2010 παντού συμμορίτες υπονομευτές και μέλη που φοβούνται να πουν ότι το υποστηρίζουν, κι αν μπορεί πια, να κάνει κάτι για να αλλάξει την απήχησή του σ΄ένα ακροατήριο που θα έπρεπε όχι να του γυρνά την πλάτη, αλλά όλο και περισσότερο να το προσεγγίζει.
    Εκτός κι αν αυτός ο ίδιος "λαός", είναι τελικώς ένας λαός ηλιθίων διαχρονικά και στο σύνολό τους, πέρα από το ποσοστό του κκε βεβαίως :), οπότε για τον συγκεκριμένο λαό είναι λάθος και χαμένη και η παραμικρή προσπάθεια και αναφορά και του παμε και όλων και καλύτερα να τον αφήσουν άπαντες να οδηγηθεί στον γκρεμό να γλυτώσει και η ανθρωπότητα από την ηλιθιότητά του. :)))))
    Γιατί και τα δύο δεν γίνονται. Και ο "λαός" να αξίζει όλες τις θυσίες και τους αγώνες μας και όταν κάποιος απ΄αυτόν έχει άλλη γνώμη απ΄τη δική μας να γίνεται, ένας εκτός λαού απλά "πασόκος" που θέλει το κακό του κκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάπου σ΄ένα ''http://ore-ti-me-les.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html'' παλιότερο κείμενο, προεκλογικά είχα γράψει ότι "εσύ ο φίλαθλος κι όχι ο οπαδός μ΄έναν μόνο τρόπο μπορείς να γίνεις το λιγότερο δυνατόν κοψοχέρης. Μόνο αν να ψηφίζεις όχι με κριτήριο αυτά που δεν λένε οι αρχηγοί, αλλά εκείνα που λέει κάθε φορά, το μεγάλο στόμα των οπαδών- ψηφοφόρων τους....".

    Το έγραψα τη μέρα που αποφάσισα ότι τελικά ναι θα πάω αυτήτη φορά να ψηφίσω κι ότι σίγουρα δεν θα ψηφίσω σύριζα όπως σκεφτόμουν, γιατί καμία σχέση εγώ δεν είχα, μ΄ένα συγκεκριμένο συνάφι που προεκλογικώς είχε ξαμολυθεί καβάλα στ΄άλογα και τα καλάμια του, σ΄ολόκληρη τη βλοκόσφαιρα, με βασική αποστολή να πείσει ότι κι όποιος δεν πάει καθόλου να ψηφίσει και όποιος δεν ψηφίσει τσίπρα και όποιος ψηφίσει τον χαζό τον παπανδρέου, το ίδιο βλήμα είναι κι άλλα πολλά παρομοίου επιπέδου και αισθητικής, επαναστατικά, δημοκρατικά και κυρίως ....αριστερά.
    Επειδή για πρώτη φορά βρέθηκα προεκλογικώς σ΄αυτή τη δίνη της βλοκόσφαιρας τότε, κατάλαβα πως η πλειοψηφία που κυκλοφορεί ανάμεσά μας δεν είναι τελικώς φίλαθλοι, ότι κι αν δηλώνει, αλλά βαμμένοι με τα χρώματα της ομάδας τους οπαδοί, όσο δεν παίρνει.
    Και τα στόματα των οπαδών, όλων των ομάδων φυσικά, είναι πολλές φορές μεγάλα...
    Σίγουρα την ίδια εποχή πολλοί στη θέση μου αποφάσισαν την ίδια ακριβώς μέρα ότι δεν θα ψηφισουν πασόκ γιατί με αντιστοίχου επιπέδου γραμμές και με τον ίδιο ελεεινό τρόπο είχαν ξαμολυθεί και οι πράσινοι στις ρούγες εκείνη την εποχή. Κάποιοι άλλοι την ίδια μέρα σίγουρα θα απέρριψαν κάποια άλλη ομάδα, για τους ίδιους λόγους και πάει λέγοντας.
    Αυτό που εγώ που από πρώτο χέρι ξέρω είναι μόνο αυτό που έκανα εγώ. Ως ...φίλαθλη. Πιστεύω να γίνομαι κατανοητή.

    Και να κατανοείς γιατί καθόλου δεν πιστεύω ότι μάθαμε πια ...
    "να συζητάμε ήρεμα κι απλά".
    Και η σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα, είναι μάλλον μόνο όταν είναι του αλλουνού και τα δύο.
    Τη δική μας σκάφη ακόμα σύκα τη λέμε, δυστυχώς για τον ποιητή...
    και φαίνεται τελικά πως θέλει ο καιρός πολλά γυρίσματα μέχρι να ξεχωρίσει ο καθένας τους αληθινά "δικούς" του ανάμεσα σε τόσα παράταιρα τσουβάλια...



    YΓ Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικό να απαντήσεις, ελεύθερος είσαι και να μην ξαναμπείς στον κόπο να ασχοληθείς με "πασόκους" κυριευμένους από "αντικομμουνιστικά" πάθη και μίση :)))
    Πιθανόν αυτό να ήταν και το καλυτερότερο και το καταλληλότερο:))) και όχι μόνο για σένα.
    Για όλους εκείνους που έχουν την ίδια άποψη για τους ανθρώπους γύρω τους που βγάζουν τα συμπεράσματα εύκολα πολύ, για όλους εκείνους που τους έρχεται πολύ άβολο να θυμούνται που και που. ότι και τα κόμματα και οι ηγεσίες και το χτες και το αύριο και η πορεία μας γενικώς κι όλα της παναγιάς τα μάτια :)) κι όλα τα δύσκολα κι όλα τα σύνθετα,
    επόμενο είναι να χτίζονται τελικά πάνω στα εύκολα πρότυπα και τα τσουβαλιάσματα που ο καθένας απ΄ εμάς προτιμά ακόμα κι όταν έχει να διαχειρστεί τα απλούστερα.
    Στην πράξη. Γιατί τα λόγια είναι ....αέρας.

    Να σου δηλώσω από καρδιάς, ότι χάρηκα ειλικρινά για τη γνωριμία, και το εννοώ, να ευχηθώ καλή τύχη σ΄όλους τους αγώνες και να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη, επειδή εκτός των άλλων πιο πάνω ελατωμμάτων μου έχω κι άλλο...
    Το χειρότερο :))))
    Δεν κατάφερα ποτέ να προσποιηθώ ότι κουβέντες που άκουσαν τ΄αυτιά μου δεν μου απευθύνθηκαν ποτέ κι ακόμα περισσότερο ότι κουβέντες που βγήκαν απ΄το στόμα μου, ποτέ δεν τις είπα.
    Ποτέ δεν το κατόρθωσα με κανέναν.
    Γι΄αυτό κι αν απαντήσεις, εγώ δεν έχω τίποτα να πω, μην το πάρει προσωπικά... Έτσι είμαι εγώ...

    Φιλιά στο κατινάκι.... :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ''γραπτο'' ειχε ''εμπνευση'' απο το δικο σου,τωρα τι λες οτι μετα απο τοση επικοινωνια-εκτος του κειμενου με τους αγροτες, πρωτη φορα ''συναντιομαστε''- μιλαω για εσενα? Τωρα που βραζει το καζανι και γινεται της κακομοιρας, για εμενα ειναι πολυτελεια ο διαχωρισμος και παντα επειδη ετσι εμαθα να σκεφτομαι,φτανω στις γενεσιουργες αιτιες, πως ενας κοσμος οδηγηθηκε σε τετοια συμπεριφορα, εκτος αν δεχτουμε οτι ολοι αυτοι ειναι σαπιοι απο κουνια, τωρα τα ποσοστα και η απηχηση ειναι ολοκληρο θεμα μαρκετιγκ, θυμησου τους βομβαρδισμους της γιουγκοσλαβιας, επειδη εξηπηρετουσε τα συμφεροντα τους τα μ.μ.ε προεβαλαν τον αγωνα του κ.κ.ε, μακαρι οσοι ''μιλαμε'' στα ιστολογια να ειμαστε τοσο ανοικτοι και τοσο ειλικρηνεις οπως κανουμε στα ιστολογια μας. Παλι φιλια στο κατινακι, επισης απο το κατινακι φιλια - μου κουναγε και το χερι=να της απαντησεις. περιμενω εστω και ενα ο.κ, αλλωστε σου εγραψα στο ιστολογιο σου, τα κειμενα τα διαβαζω ολοκληρα και τα σχολια,το γραφω και εδω οπως σωστα το λες και εσυ η αποσταση, η ελλειψη χρωματος της φωνης,η ελλειψη της εκφρασης του προσωπου οδηγουν σε παρανοησεις, αντε γιατι πρεπει να φαω , να πλυθω, εξαρχεια, ομονοια,συνταγμα,ομονοια, εξαρχεια, για να παρω το αυτοκινητο, το καναμε το τεστ κοπωσης. Και συγνωμη μεταξυ μας δεν χρειαζονται,σ'ενα μηνα και κατι ειπαμε οσα δεν λενε αλλοι σε μια ζωη και νομιζουν οτι ειναι φιλοι, ενταξει ωρε φοραδα? ΤΟΚΑ ΠΕΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eλα εδώ αδελφέ μου να κουβεντιάσουμε ήσυχα και απλά.
    Μη φοβηθούμε ο ένας τον άλλο,να πούμε την αλήθεια μας.
    Σήμερα πρωί 8 η ώρα στο χώρο της εργασίας μου,εργασία δημόσιο σχολείο, εργαζόμενοι 35 παρόντες , απεργοί 2.
    Συνεπώς 33 εργαζόμενοι όλων των πολιτικών τοποθετήσεων.Εχει κηρυχτεί δεύτερη εικοσιτετράωρη απεργία χωρίς να ρωτηθούμε,με αφορμή τα μέτρα Γιωργάκη.Το σχολείο προφανώς θα λειτουργήσει.Στη ελλάδα όμως βρισκόμαστε, στο σχολικό χώρο έχουν έρθει τρία επώνυμα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ πρώην μαθητές του σχολείου.
    To σχολείο είναι υπό κατάληψη,την κατάληψη δεν την κατευθύνει το δεκαπενταμελές την κατευθύνει ο γιός μέλους του ΚΚΕ,και ένα δεύτερος μαθητής μέλος αριστερίστικης οργάνωσης.Στόχος της κατάληψης η συμμετοχή των μαθητών στο σημερινό συλλαλητήριο.Ο φόβος που εξέφραζαν τα ηγετικά στελέχη της κατάληψης ήταν ότι μόνο 10 μαθητές θα πήγαιναν στη πορεία οι υπόλοιποι θα πήγαιναν καφετέρια!!!!Ζητούσαν ο Διευθυντής του σχολείου να πείσει τους μαθητές να έχουν μαζική συμμετοχή!!!!
    Κανείς από τους ώριμους εκπαιδευτικούς δεν τόλμησε να ρωτήσει τα τρια μέλη του ΚΚΕ,τι ήθελαν στο χώρο μας,κανείς δεν τόλμησε να φέρει αντίρρηση σε προαποφασισμένα σε κάποιο κομματικό γραφείο.Το αίσθημα του φόβου απέναντι στους απρόσκλητους επισκέπτες ήταν διάχυτο,κανείς δεν ήθελε μλεξίματα.
    Δυστυχώς όμως επανάσταση ,αντίδραση στα μέτρα με το ΖΟΡΙ δεν γίνεται. Nοιώθω ότι αυτό το κόμμα που έχει τόση μεγάλη ιστορία και αγώνες με προσέβαλλε,μου άσκησε βια ,να ασπαστώ τις απόψεις του.Αν εγώ δεν καταλαβαίνω το συμφέρον μου είναι δικό μου πρόβλημα.Αυτό Δημήτρη δεν είναι αντικομμουνισμός είναι απλή διαφορά απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. a-Kentavrou καλησπερα, τι θελεις να σου πω για το συγκεγκριμενο που δεν το γνωριζω, αν αρχισουμε τις περιπτωσιολογιες δεν θα βρουμε ακρη, το θεμα ειναι τα μετρα βλαπτουν η δεν βλαπτουν τους εργαζομενους, στην εκπαιδευση ειδικα εκοψε ο αχρηστος , 300.000 εκατ, ευρω ενω απο τα οπλικα ουτε σεντς, υπαρχει αναγκη για αγωνα η οχι, γιατι αμα αρχισουμε με τετοια παραδειγματα, μπορει να σου πω-πλεονασμος το ξερω, π.χ λεμε-και καποιοι παλια δεν θελανε την αντισταση, αλλα χρειαζοτανε-πλεονασμος ειπαμε μην παρεξηγηθω και μ'εσενα- γιατι δεν συζητησατε με τους παλιους σας μαθητες, που κανονικα θα επρεπε να εισαστε υπερηφανοι που ασχολουνται με τα κοινα και οχι με αποκλειστικοτητα το αραλικι στην καφετερια η το χειροτερο τα ναρκωτικα, παντα αυτοι που εβγαιναν μπροστα ητανε οι αριστεροι, η πρωτοπορεια στους αγωνες ειναι οι ανθρωποι που ''καινε'' την βολεψη τους και αφου με ρωτας δασκαλε-με μεγαλο σεβασμο στο λεω-οταν τελειωσουν ολα αυτα-ποτε δεν τελειωνουν-βρες τα παλια μαθητουδια σου και πηγαινεται να απολαυσετε εναν καφε και μια συζητηση, εκει ειμαι σιγουρος οτι θα μαθετε να εισαστε κοντα και στην επομενη κινητοποιηση δεν θα υπαρχουν αποριες, γιατι δασκαλε το εργο σου δεν ειναι η ''αποστειρωμενη''γνωση, μεχρι να φυγουν τα ''παιδια''σου απο τα χερια σου, οσο χρονων και να ειναι, ειναι η ψυχη τους, εισαστε οι κτιστες των νεων γεννεων. ειδες σου εκανα και τον δασκαλο,ειπαμε κουβεντα κανουμε θα πουμε και εναν λογο παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοραδα στ' αλωνι οταν γυρισεις στο παχνι, περνα απο το καλυβι μας και ριξε μια τσινια στην πορτα, οσο δυνατα θελεις, μη μου βγαλεις την ψυχη να σφυριζω , αντε καντο για το κατινακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχει σοβαρός Έλληνας που να μην αναγνωρίζει τους αγώνες του ΚΚΕ,και να σου πω ,πολλοί λένε να προσαρμοστεί στη σύγχρονη πραγματικότητα,να ρίξει νερό στο κρασί του.Διαφωνώ ,γιαλατζή κόμματα δεν θέλουμε ,την αλήθεια του ας τη διαδίδει και ας συνεχίσει τον αγώνα του με το τρόπο που αυτό ξέρει.
    Κατευθυνόμενη αντίδραση δεν θέλουμε,ο κόσμος έχει κρίση και εφ όσον το πιστεύει αντιδρά.Με μένα δεν θα παρεξηγηθείς γιατί εγώ επιδιώκω να μάθω την αντίθετη άποψη.
    Οσον αφορά για τον Ολυμπιακό και βέβαια δεν είναι ομάδα είναι Θρησκεία,είναι η κόκκινη θρησκεία που έχει εκατοντάδες πιστούς σε ολόκληρο το κόσμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. a-Kentavrou καλημερα, σωστα τα λες δασκαλε, εκτος απο ενα ολυμπιακος τι ειπες ειναι, ομαδα, γιατι οι ομαδες παιρνουν εμφανισεις και για τον χειμωνα στην ευρωπη, οι ομαδες που παιζουν ευρωπη συνεχεια, οχι τοπικο,α.ε ταταυλα, νεοι ευγενειας πειραια,α.ο μοσχατου,α.ε καμινιων και εκει χωρις διαιτητη σας βλεπω δευτεραθλητες, ασε που αν παρει μερος ο σαρωνικος αιγινας θα ειμαστε παντα πρωταθλητες, το κ.....και στην ανδρο την ομαδα την λενε ολυμπιακο, γκαντεμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλημερα φιλε Δημητρη!

    Συμφωνω και με εσενα αλλα και με τον @α Κενταυρου
    οσον αφορα τα..γιαλατζη κομματα! Ειδαμε βεβαια και εδω στη Σουηδια τι 'ωραια' που τα καταφεραν με τις 'συνταγες' και τις 'συμμαχιες' που στο τελος απορει κανεις για το τι ψηφισε και τι κατεληξε να ειναι!
    Διαφθορα συνειδησεων και ανθρωπων παντου, δυστυχως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. elva καλησπερα, ειπαμε ''παντρεμα'' αποψεων και ισως καποια στιγμη να υλοποιηθουν οι ιδεες, τι εκει τι εδω, οταν ο αγιος τραπεζιος εχει τα γκεμια μονο η γλωσσα αλλαζει, Κ Ε Ρ Δ Ο Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή