Τρίτη 16 Μαρτίου 2010





ΑΓΑΝΤΑ. Το μεσημερι της δευτερας φαγαμε χορτα απο την ανδρο και φουρταλια απο τα χερακια του κατινακιου, ηπιαμε και κοκκινο κρασι απο το κορθι και πηγα στην δουλεια, μια ωραια ατμοσφαιρα, ευτυχως που δεν ''εχω'' αφεντικα πανω απο το κεφαλι μου, αυτοι στα γραφεια τους και ο γραφων στο ''μαγκανοπηγαδο'', οταν οι αλλοι ''εβρεχαν'' κ..ο για να φανε ψαρι-να σπουδασουν- εκοιταγα εξω απο το παραθυρο της ταξης πως φυτρωνουν τα αγριολουλουδα πανω στον τοιχο του γυμναστηριου, η πως κανουν ακροβατικα τα χελιδονια- ακομα ''βασταει''το κ...κρασο-. Εκει που πιναμε και ευχομαστε, το ζευγος, μητσο-κατινακι, στον φιλο μας γιαννη-βαρθο, να τα χιλιασεις- ειχε γενεθλια ο συνταξιουχος της δεη, 56 νταν- βγαζει απο την τσεπη του ενα χαρτι, διπλωμενο στα 4, αυτο θα το ''ανεβασεις''. Μαλιστα, αυριο μαζι με την ιφηγενεια εν ταυροις και το ''ανεβαζω''. Οι ευρωπαιοι μας αποκαλουν απατεωνες. Μα ειμαστε απατεωνες, μονο και μονο γιατι ψηφιζουμε ενα συστημα που προστατευει τους απατεωνες και νομιμοποιουμε με το υψιστο δημοκρατικο δικαιωμα το διεφθαρμενο πολιτικο συστημα που απλωνεται οχι μονο στη χωρα μας αλλα και σε ολες τις χωρες που αυτοαποκαλουνται δημοκρατιες. Και παει ο φιλος μου παρακατω και ''μιλαει'' με το ''παππου''μας. ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΕ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΑΡΞ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αλλα κουραγιο.

8 σχόλια:

  1. Σωστά, η ευθύνη μας είναι αυτή ακριβώς! Συντηρούμε ένα σύστημα διεφθαρμένο και άδικο, για την χώρα μας και κατ'επέκταση όλου του κόσμου!Εμείς συντηρούμε, οι λαοί τους πολέμους και τους εμφυλίους στις τριτοκοσμικές χώρες, οπότε συμβάλλουμε στην μετανάστευση των λαών αυτών! Μετά τα βάζουμε με τους φτωχούς μαύρους και πακιστανούς, μωρέ το λαρύγγι θα μας φάνε και θάχουν δίκιο...
    Άντε Δημητράκη, μας άναψες πρώί-πρωί και ξέκινώ για το μαγκανοπήγαδο κι εγώ! Φιλιά-καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Καπετάνιε, πάλι Μαρξ έχει ο μπουφές;
    Καλά ήταν ανάγκη να το γράψει σε χαρτί ο φιλαράκος σου, το αντίδωρο των γενεθλίων του.
    Αυτό μου θυμίζει εκείνη την προσωπική εμπειρία που έζησε ο Παπανδρέου – για τον τύπο που του έδινε τον μισθό του λέω – που την διάβαζε από το χαρτί λες και την έζησε άλλος!
    Αλλά αν ο φιλαράκος ήταν το πρόσχημα για να ανεβάσεις την ανάρτηση, χαλάλι του. Πολλή καλό το της Καρυάτιδος σχόλιο, το προσυπογράφω!

    ΥΓ συγνώμη αδελφέ για το σχόλιο, αλλά και εγώ σαν «karfoma» να μην βγάλω μεροκάματο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kariatida62 χαιρεται, εχω κατι ''φιλαρακια'' πακιστανους στην δουλεια και αλβανους και εναν απο την γεωργια και στην γειτονια το κατινακι εχει ''επαφες'' με μια κοπελα απο την ρουμανια, διεθνισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. karfoma γεια σου, πεφτει βαρυς ο μαρξ για πρωινο?Ο φιλος μας ο γιαννης ειναι παπα εγγονι και ξερει απο αντιδωρα , αρτοκλασιες και τρισαγια. Αυτη την συγκριση που εκανες με τον ηγετη της χωρας ισως να μου δημιουργησει φριχτο ψυχικο τραυμα , παει ο εδοεαπ θα το καταστρεψω το ταμειο απο τις επισκεψεις στους ψυχολογους και αιτια θα εισαι εσυ karfoma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια χαρα απο την Ευρωπη που μας αποκαλουν
    'απατεωνες'! Σιγουρα θα συμφωνησω οτι καπου εχουν δικιο, αφου οπως λες, ψηφιζουμε ενα συστημα που προστατευει τους απατεωνες και ετσι ανοιγουμε πορτες και στους αλλους λαους να κανουν τα ιδια, αφου εμεις ΗΔΗ τα δεχομαστε...

    Υ.Γ
    Ακουσα για ..χορτα απο Ανδρο και ζηλεψα :) Πραγματικα ειναι το μονο που δεν μπορεις να βρεις εδω!
    Καλο σου απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva καλησπερα και τα λουκανικα απο χοιροσφαγια της ανδρου ειναι-ηταν, ας τους να λενε, εχουμε ραμματα για την γουνα τους, κυβερνησεις δεν εχουμε για να τους τα ''χωσουν'' αφου οι κυβερνησεις μας τα ''παιρνουν'', θερμοκρασια μεχρι την παρασκευη 19 κελσιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Ευρωπαίοι μας αποκαλούν απατεώνες.Eδώ από ότι παρατήρησα συμφωνούμε όλοι ότι πράγματι έχουν δίκιο.
    Στο σκέλος με τα κεφαλαία γράμματα κάνω προσπάθεια να συμφωνήσω γιατί αφού το λέει ο μεγάλος φιλόσοφος πρέπει έτσι να είναι.
    Εν τούτοις όμως μια σκέψη με τριβολίζει μπορεί και να κάνω λάθος.Θυμάμαι τον Ελληνικό πληθυσμό σε τι εξαθλίωση ήταν όταν ήμουν παιδί πείνα και εξαθλίωση, οι μπαρμπάδες μου γιαυτό το λόγο ξενιτεύτηκαν σήμερα μετά από τόσα χρόνια η ζωή είναι διαφορετική η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση και η χώρα αυτή τρέφει και 1,5 εκατομμύριο μετανάστες .Από τότε μέχρι σήμερα το μόνο καθεστώς στη χώρα ήταν ο καπιταλισμός.Μήπως υπερβάλλουμε στη ανάλυση μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. α-Κενταυρου καλησπερα, τι θελεις να μου πεις οτι ειμαστε καλυτερα απο το 1960? Βεβαιως και ημαστε, το που θα παμε απο εδω και περα και το τι θα γινει με τα 2 εκ. μεταναστες ελα να μου πεις,να το ξαναπουμε, τα χρηματα που πηραμε σαν χωρα για να γινει η ''αλωση'' απο την ε.ε, εδωσαν εναν αερα στα ''πανια'' μας τωρα που πετυχαν αυτο που ηθελαν-την τελικη οικονομικη πτωση της χωρας-''ισως'' ζησουμε μερες του '45-'50.Δεν ξερω βεβαια τι σημαινει το καλυτερα, τα φροντιστηρια των παιδιων απο το δημοτικο,το αγχος για την περιθαλψη,η ακριβεια στο φαρμακο, στα τροφημα, στα νοικια, στις δεκο, το κυνηγι του μεροκαματου, οι υποχωρησεις στα καπριτσια των εργοδοτων, η ελλειψη χρονου και ποσα ακομα, εδω τρεχουνε και οι δυο απο ενα ζευγαρι για πιο λογο? για να καλυψουν το δανειο του σπιτιου, το δανειο του αυτοκινητου, συν ολα τα παραπανω, ωραιο πραγμα ο καπιταλισμος, σκορπιοι σαν τα παιδια του λαγου για την επιβιωση, μπορεις να πεις-οχι τωρα μονο,απο παντα-θα κανω αυτο και θα φτασω εκει, υπαρχει σχεδιασμος σε οποιοδηποτε νοικοκυριο με μακροπροθεσμα πλανα, μαλλον υπηρχε ποτε? θυμαμαι οτι λεγανε παντα , πρωτα ο θεος, η εχει ο θεος , η παναγια βοηθα, αυτο ειναι δειγμα υγειας του καπιταλισμου και δειγμα καλης οικονομιας? Οχι δεν ειναι, κανανε το σ....παξιμαδι για οτιδηποτε τα παλιοτερα χρονια, απο την στιγμη του τσοβολα δωστα ολα,τον εξυχρονισμο του σημιτη, τους ολυμπιακους αγωνες και την αδιαφορια του καραμανλη-επειδη ηξερε?-περασανε τα χρονια που χωνομαστε σιγα-σιγα μεσα στα σ....ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΣΚΥΦΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΟΓΩ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ[ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ Η ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ], ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ, ειπαμε εχουμε αλλη φιλοσοφια για την ζωη, μη στεναχωριεσαι ομως, μπορουμε να το συζηταμε, θα ειναι σαν το πινγκ-πονγκ, ο ενας θα πεταει στον αλλον την ''αληθεια''του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή