Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010


ΑΓΑΝΤΑ. Αλλη μια αναρτηση που νεκρωνει τις αισθησεις απο το ιστολογιο του ανεστη, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ................Δεν μας ενδιαφέρει ο 15χρονος Αφγανός!

Περίμενα πως οι μπλόγκερς που παρακολουθώ θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων. Περίμενα πως όλοι αυτοί που στέκονται με συμπάθεια στη βία των βομβών θα είχαν να πουν κάτι για τον 15χρονο Αφγανό που χάθηκε και την μικρή του αδελφή που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει τυφλή.
Άδικα…

Οι μετανάστες ακόμα κι όταν κακοποιούνται από την αστυνομία, ακόμα κι όταν ξυλοφορτώνονται από τους φασίστες, δεν τους ενδιαφέρουν. Είναι απλά το όχημα για την αντίθεση με την αστυνομία, την εκδήλωση της έχθρας με τους φασίστες. Έτσι και τώρα, δεν θα δούμε ούτε διαδηλώσεις ούτε οργισμένα post για τον αθώο Αφγανό. Δεν μας ενδιαφέρει το θύμα όταν ο θύτης δεν είναι ένας από τους «κακούς». Όταν δεν δίνει όπλα για τον πόλεμό μας.

Αντίθετα, υπάρχει τόσο περίσσευμα υποκρισίας, που για να μην καταδικαστεί αυτή η τυφλή βία με τα τελεσίδικα αποτελέσματα, προτιμάται να αποδοθεί η βόμβα σε φασιστικά στοιχεία, που «σημάδευαν τους αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες που έψαχναν στα σκουπίδια».
Κανονικός βιασμός της λογικής για να μην υποχρεωθούν να καταδικάσουν τους συμπαθητικούς τους βομβιστές.

Πόση μικρότητα, πόση υποκρισία… Πόσο βαμμένη την έχουμε με τέτοιους αντιεξουσιαστές. Τι να πεις πιο πολυ? Αλλα κουραγιο.

24 σχόλια:

  1. Ανεστη σ'ευχαριστω που μου επετρεψε την αναρτηση σου, να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκλονιστικο το κειμενο στο ιστολογιο, akanoniston, δυνατο επισης και στο ιστολογιο Τσουγδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανέστη; Ποιον Ανέστη τον μορφωνιό; Aν μιλάμε για τον μορφωνιό Ανέστη ναι πάντα τα κείμενά του γροθιά στο στομάχι για όλους μας!
    Βρε Δημητράκη αφού άρχισες την διαφήμιση των ιστολογίων, πες αγόρι μου στην μικρή να σου μάθει να κάνεις το λινκ κατ'ευθείαν να μας παραπέμπεις εκεί πατώντας μ'ένα κλικ παρά να ψάχνουμε στον κυβερνοχώρο στα κουτουρού για την τσούγδω και τον ακονόνιστο!
    Δεν είναι τίποτα, θα γράψεις π.χ. τσούγδω και μετά θα πας εκεί που λέει σύνδεση και θα γράψεις στο embed την διεύθυνση του ιστολογίου της τσούγδως και ωπ! έτοιμη η απ'ευθείας σύνδεση κατάλαβες;:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη
    Το τραγικο αυτο γεγονος του αδικου θανατου ενος παιδιου εχει αναφερθει σε πολλα ιστολογια και η ειδηση εκανε ηδη το γυρο του κοσμου, με ο τι αυτο συνεπαγεται...Φυσικα συμφωνω με το οτι θα επρεπε να βγει σημερα ολος ο κοσμος εξω και να διαδηλωσει! Το γεγονος οτι σκοτωθηκε σημερα ενα ακομη παιδι, αυριο μπορει να τυχει σε καποιον αλλο και ανεξαρτητα απο εθνικοτητες αποδεικνυει απλα και μονο το γεγονος οτι δεν υπαρχει πια τιποτα και κανεις να προστατευσει τον κοσμο, στην Ελλαδα, απο τη βια οποιασδηποτε μορφης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη οι (επαναστάτες) του κώλου ξαναχτύπησαν, και μη περιμένεις να αναλάβει κανείς την ευθύνη γιατί είναι ίδια φάρα με τους εξουσιαστές! πότε η εξουσία ανάλαβε την ευθύνη; την πολιτική ευθύνη αναλάμβανε ο χοντρούλης και μετά στρογγυλοκαθόταν μέχρι να αποτελειώσει το έργο του.
    Golden boys οι εξουσιαστές, του κώλου boys οι αντιεξουσιαστές και τούμπλαλιν οι μεν να συμπληρώνουν τους δε!
    Τώρα ο κόσμος! Πως θα βγεί στους δρόμους; Κάποιος πρέπει να τους καθοδηγήσει, να τους οργανώσει, και εδώ πρέπει για άλλη μια φορά τα αριστερά προοδευτικά κόμματα, αν θέλουν να ονομάζονται προοδευτικά να δείξουν τον δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. karfoma καλημερα, ο κοσμος ειναι παγωμενος με ολα αυτα που τον βρισκουν κατακεφαλα, πως τα κομματα θα μπουν στο σπιτι του κοσμου εφ'οσον τα μ.μ.ε παιζουν τον τρομο σε δοσεις, αν κανεις πορειες θα σε κατηγορησουν για μικροπολιτικη εκμεταλευση, διαλεξαν τις μερες, αυτος ειναι σχεδιασμος απο ψηλα, τα χερια που εβαλαν την φονικη βομβα ειναι τα πιονια, ο κοσμος θα παει στα χωρια πρεπει να συζηταει για τρομοκρατες και φονιαδες-ληστες, οχι κουβεντες για το κακο μας το χαλι-ανεργεια,δανεισμος,συνταξεις,κ.λ.π-, μακαρι να κανω λαθος, αλλα εχουμε απεναντι μας ''μυαλα'' διεστραμενα με την χειραγωγηση και την εξουσια του λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Δημήτρη, ξέρεις πολύ καλά την γνώμη μου για αυτά τα κουτσαβάκια της εξουσίας, τους παρακρατικούς απόγονους του Βόιδαρου και του Γκοτζαμάνη, που πασπαλισμένη με μια αριστερίστικη φρασεολογία παριστάνουν τους «λαϊκούς επαναστάτες» με σκοπό να πλήξουν την αριστερά και την ιστορία της.
    Άλλωστε από κάποιες συλλήψεις – αποκαλύψεις ονομάτων, αντιληφτήκαμε ποιά χυδαία κομπλεξικά ανθρωπάρια κρύβονται πίσω από την μάσκα του «επαναστάτη», χρέος μας όμως είναι να καταδικάζουμε εμπράκτως την δράση τους, και να τονίζουμε την καταγωγή και τον σκοπό ύπαρξης τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερικές φορές η σιωπή έχει μεγαλύτερη αξία, απ΄όλα μας τα λόγια.
    Κι εγώ που ανέβασα ανάρτηση, το μετάνοιωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φοραδα στ'αλωνι,θελω να το πιστεψεις το διαβασα το κειμενο σου 3 φορες , πραγματι χωρις να μπορω να το εξηγησω , απο το γραψιμο σου ειχα μια περιεργη αισθηση σαν να το εγραψες και σαν να μη το εγραψες με την καρδια σου και παλι ουτε αυτη η τοποθετηση με καλυπτει που σου γραφω, ειναι τοσα μαζεμενα, που ο θανατος του μικρου ητανε μια ακομα πετρα ασηκωτη, βλεπω ονειρα με κηδειες, γ....οι π.....μας κτυπησαν χωρις να το ξερουν στο κεντρο της ψυχης μας, θα το ''ξεπερασουμε'' και ''αυτο'', παντως ειχες δικιο στο κειμενο, η ακροδεξιοι η ακροαριστεροι, καμμια σημασια δεν εχει μπροστα στην ζημια που εγινε, τι να πω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τίποτα μη λες.
    Συμφωνήσαμε σε όλα μόνο με νοήματα.
    Παραπάνω κι από αρκετό.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έγραψα κάτι που με παρότρυνες ,ήρθε το θέμα της τρομοκρατίας και πλέον όλα αυτά έχασαν το νόημα τους γιατί όλα τα ανθρώπινα κατωρθώματα,επιστήμες ,γνώσεις δεν έχουν αξία όταν δεν προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δασκαλε καλησπερα, γ,,,,την γκαντεμια, εβαλες και θεμα για την ιδεολογια του και θα μπορουσαμε να δουμε αν γινεται να διαχωριζουμε τον ανθρωπο απο τον επιστημονα, αλλα με το πισωπλατο κτυπημα μου μας εκαναν, ειδαμε τον ουρανο σφοντυλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. taspa σαν τα χιονια, καλησπερα, ''κλεισατε'' αρνι? Κοκορετσι? Καρβουνα?Ποτε θα βαψεις αυγα? Πηγες εκκλησια να ακουσεις τον υμνο των 10 παρθενων? Δεν το πιστευεις κοιτα το ημερολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΗΤΣΕ, πρωτον δεν εχω φαει στην ζωη μου αρνι!!!
    Κατσικακι!
    Δευτερον παρε το Κατινακι και ροβολα κατα δω....το κοκορετσι μας ειναι 'απεχτο' καθ' ομολογιαν πιστεως ,καθως ο μαστορας τυνχανει ΘΕΤΑΛΛΟΣ.......
    Το προβλημα με τις κυριες προεκυψε επειδη υπηρξαν ΜΩΡΑΙ η ΠΑΡΘΕΝΑΙ;;;
    Απριλιος. 14-16........θα στειλω περιστερι. Η προσκληση ισχυει περι ΕΡΙΦΙΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. taspa μεγαλη μας τιμη σ'ευχαριστουμε για την προσκληση, εχω περασει πασχα με σαλατα,τζατζικι, φετα και ψωμι, πρωτα το μυριζω και μετα το δοκιμαζω, το περιστερι 4-5 ημερες πριν πλιιζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλημέρα Δημήτρη
    Κανονικά θα πρεπε να είμαι στο κοκορέτσι που θα ψήσω στη Τρίπολη ή να μιλάω για το θέμα τρομοκρατία που είναι η ανάρτηση σου ,με πας αλλού.ΟΚ
    Οπως σωστά είπες έθεσα θέμα ...δεν πήρα θέση,ξεκίνα το εσύ και τότε θα πάρω θέση και εγώ και άλλοι.Οχι δεν θα κάνω λάθος την έκφραση γνώμης να τη θεωρήσω πισώπλατο κτύπημα.
    Τώρα στο κοκορέτσι λέω να βάλω μόνο συκότι και γλυκάδια?Θα πάρω τρεις συκοταριές καλά δεν είναι?
    Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα δασκαλε, πρωτα σου ευχομαι χρονια σας πολλα εσενα και στην οικογενεια σου, μετα καλο ταξιδι, καλα να περασεις και να γυρισεις με φορτισμενες τις ''μπαταριες'',καλο πλυσιμο στ'αντερακια, τρεις συκοταριες αμα εισαστε 4-5 ατομα φτανουν, ''λιανοι''ομως οχι οπως εμεις ''μπολικοι'', γιατι τοτε δεν φτανουν, τζατζικι, μαρουλοσαλατα, κρασομπυρα, κοκα-κολες,τυρια, maalox για το στομαχι συν σοδες και cd με δημοτικα, θα ''σκασει'' η π.....η μερκελ και ο π....ο τρισε, του ελληνος ο τραχηλος ζυγο δεν υποφερει!! Οταν γυρισουμε θα τα πουμε , αφου πρωτα πουμε πως περασαμε στας εξοχας. Καλα χιλιομετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καρυάτιδα
    Εγώ είμαι ο μορφωνιός η τσούγδω η ο ακανόνιστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανεστη καλησπερα, η ακανονιστος ειναι, τωρα για το μορφωνιος η kariatida62 μαλλον-σιγουρα - εσενα λεει, λες να σου απαντησει? Μπα απ'οτι διαβασα την εχει κανει για το βουνο των κενταυρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχες,Καλο πασχα,καλα να περασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. adegia καλημερα, σ'ευχαριστω χρονια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μαχαιρης καλημερα, χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή