Σάββατο 2 Απριλίου 2011










ΑΓΑΝΤΑ...

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράφει μαζί με τον πρωθυπουργό του Ιράκ (αυτόν που εγκατέστηκαν οι Αμερικάνοι) και δυο άλλους, άρθρο με το οποίο βεβαιώνουν πως ο άνεμος της ανατροπής του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, φυσάει τώρα δυνατά και στην Αφρική.

Πριν από λίγες μέρες το alter ego του Παπανδρέου, ο Μπεγλίτης, διαβεβαίωνε πως σοσιαλιστής σήμερα είναι αυτός που είναι με το ΝΑΤΟ.

«ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: «Η διεθνής επέμβαση στη Λιβύη ήταν επιβεβλημένη (...)

Πολλοί - ιδίως στον χώρο της Αριστεράς (...) είναι αντίθετοι.

Είναι, με παντιέρα τον αντιιμπεριαλισμό, εναντίον της επέμβασης (...)

Ακόμη δεν το έχουν χωνέψει ότι πάει, τέλειωσε ο "υπαρκτός σοσιαλισμός".

Τώρα βλέπουν να κλυδωνίζεται επίσης ο "αραβικός σοσιαλισμός" (...)

Ο άνεμος ελευθερίας που πνέει στον αραβικό κόσμο είναι ένα γεγονός συγκλονιστικό» (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜADE IN CIA & ΜΙ6: «Πράκτορες της CIA έχουν διεισδύσει στη Λιβύη, όπου συλλέγουν πληροφορίες για στόχους βομβαρδισμών και έχουν συναντήσεις με στελέχη της επανάστασης, σύμφωνα με αποκάλυψη Αμερικανών αξιωματούχων (...)

Εκτός από τους πράκτορες αυτούς, των οποίων ο αριθμός παραμένει άγνωστος, Βρετανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι δεκάδες κομάντος των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, αλλά και της υπηρεσίας αντικατασκοπείας ΜΙ6, βρίσκονται και αυτοί στη Λιβύη, κατευθύνοντας αποστολές βομβαρδιστικών αεροσκαφών και συλλέγοντας πληροφορίες για τις θέσεις των δυνάμεων του Καντάφι (...)

Ο κρυφός πόλεμος που διεξάγουν τώρα οι Δυτικοί πράκτορες είναι εντελώς διαφορετικός από εκείνον στο Αφγανιστάν, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν το 2001 (...)

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν τον στρατό της Λιβύης, με τη βοήθεια κατασκοπευτικών αεροσκαφών (...)

Μεταδίδουν σε σταθμούς εδάφους στοιχεία (...)

Η συμβολή των παρατηρητών εδάφους γίνεται καθοριστική, καθώς μόνον αυτοί μπορούν να εντοπίσουν στόχους με ακρίβεια λίγων μέτρων» (το θέμα σε New York Times / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: «Οι μεγάλοι παίχτες είναι για τα μεγάλα γήπεδα. Το διαπιστώνω εξ αφορμής του άρθρου που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη ισπανική εφημερίδα "El Pais".

Το υπογράφει ο Ελληνας πρωθυπουργός μαζί με τον πρόεδρο της Γουινέας, τον πρόεδρο του Ιράκ και τον πρώην πρόεδρο της Χιλής (...)

Αφορμή για το άρθρο είναι οι εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική που, όπως λέγεται, συνιστούν έμπνευση για όλους.

Οι αρθρογράφοι του τις αντιλαμβάνονται ως δύναμη πολιτικής αλλαγής που θέλει να συντρίψει τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα, απελευθερώνοντας την οικονομία.

Προχωρούν μάλιστα ένα βήμα μπροστά - ή μάλλον πάνε ένα βήμα πίσω στον χρόνο - για να συσχετίσουν όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και τη Λιβύη με όσα συνέβησαν πριν από περίπου είκοσι χρόνια στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη όταν οι λαοί εξεγέρθηκαν και γκρέμισαν τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Το πρόβλημα πρέπει να το έχουν όσοι από τους λαϊκούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ παραμένοντας σ' αυτό, ταυτίζονται μ' αυτή τη σφαγή.

Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα κουραστεί να αναλύσει την κατάσταση.

Αν για τον Γκαίμπελς ήταν εύκολο να του αποδοθεί η πατρότητα ενός συστήματος προπαγάνδας που βασιζόταν στην επανάληψη του τερατώδους ψεύδους ώσπου να γίνει πιστευτό, στους επιγόνους του πιο εύκολα θα αποδοθεί η πατρότητα μιας προπαγάνδας που επιδιώκει να φυτέψει ακόμα και με τη δύναμη των όπλων στα μυαλά της εργατικής τάξης, τις αξίες των καπιταλιστών και μάλιστα του πιο σκληρού πυρήνα τους.

Αλλα κουραγιο...






υσ 1 Οι επισημάνσεις σήμερα έχουν την αξία τους για να ξεχωρίζει καθημερινά η ήρα απ' το στάρι. Γιατί ο πόλεμος είναι τώρα. Και γιατί σ' αυτόν τον πόλεμο επείγει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα τα θύματα ανάμεσα στους λαούς. Κι αυτό σημαίνει δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής πάλης, γκρέμισμα της αστικής εξουσίας.

υσ 2 Για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δεν έχουμε επίσης καμία απορία.
Κάποιοι συντάκτες της και όχι μόνο η ιδιοκτησία της, έχουν κάνει καιρό τώρα πεντακάθαρο για τι δουλεύουν.

4 σχόλια:

  1. Τώρα τι να σχολιάσω σ'όλα τούτα!
    Ωραία τα αναφέρεις...έλα και απο μένα να μας πεις και συ αυτά που πρέπει να πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια πινακοθηκη!!!!!!!!!!
    Καλησπερα!!!!!!!
    Ο Πολιτισμος του 21ου αιωνα........και πως η Ιστορια επαναλαμβανεται, απλως διαφερει το πλασαρισμα.
    Φιλια εις παντας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kariatida62 καλημερα, ηρθα αλλα δεν ''βγηκε'' το ''σχολιο'' που σου εστειλα και ητανε απο το 2000...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tasoula καλημερα, η πινακοθηκη του...........................''διαβολου''.
    Ακριβως εφ'οσον οι λαοι ειναι αμνημονες, η ιστορια θα επαναλαμβανεται, ποτε σοβαρα και ποτε αστεια, αλλα παντα σε βαρος των μη κατεχοντων.
    Χαιρετισματα στον Βασιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή