Τρίτη 19 Απριλίου 2011



ΑΓΑΝΤΑ...


Ξετσίπωτοι και επικίνδυνοι

Πρόσφατα, σε νηπιαγωγείο της Αθήνας - υποψιαζόμαστε πως δεν θα είναι το μοναδικό - η διευθύντρια διάβασε στους γονείς επιστολή του υπουργείου Παιδείας, με την οποία τούς καλεί να συνδράμουν το έργο μιας ΜΚΟ, που προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρθηκε, στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, που μέχρι πρότινος προσέφερε υπηρεσίες σχεδόν αποκλειστικά σε μετανάστες, καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες, που, λόγω της ανέχειας, αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και να αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα.

Με αποτέλεσμα η οργάνωση να μη διαθέτει πλέον φαρμακευτικά σκευάσματα σε ποσότητα που να μπορεί να ανταποκριθεί στη «ζήτηση».

Ψάχνοντας, βρήκαμε την «επείγουσα έκκληση» της ΜΚΟ, σύμφωνα με την οποία «το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυιατρεία μας στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών.

Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα Υγείας (μετανάστες αλλά και δυστυχώς Ελληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται.

Κάνουμε έκκληση, για μια ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό.

Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ: Αντιβιοτικά, Αντιπυρετικά, Αντιβηχικά δισκία, Αντιδιαβητικά δισκία, Φάρμακα για το στομάχι, Δερματολογικές αλοιφές».

Βρήκαμε και την επιστολή του υπουργείου Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις διευθύνσεις και τα γραφεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Αναφέρεται σ' αυτήν: «Το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υποστηρίζει την ανθρωπιστική πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου για συγκέντρωση αναγκαίου φαρμακευτικού υλικού για άπορους συνανθρώπους μας.

Καλούμε όλους τους μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτήν την προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συγκεντρώσει το φαρμακευτικό υλικό σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να αποφασίσει τον τρόπο παράδοσής του. Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη».

Βεβαίως, εδώ δεν αποκαλύπτεται ολόκληρη η αλήθεια.

Γιατί η κυβέρνηση εντάσσει τις ΜΚΟ στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που συγκροτεί με βάση τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε για την Υγεία.

Οι οποίες ΜΚΟ παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη του να παρέχει κεντρικά, καθολικά και δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.

Που, σε συνδυασμό με την παράδοση στο κεφάλαιο του τομέα Υγείας, τη μετατροπή σε ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο τομέα Υγείας (π.χ. δημόσια νοσοκομεία), σε επιχειρήσεις, όλο και λιγότεροι λαϊκοί άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έχουν υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα, αφού αδυνατούν να πληρώσουν.

Αυτήν την πραγματικότητα, που δημιουργούν με την πολιτική τους η ΕΕ, οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, τη χρησιμοποιούν ώστε να εντάξουν τέτοιες οργανώσεις για να παρέχουν ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας σε εξαθλιωμένους, ίσα για να μην πεθάνουν.

Ταυτόχρονα, ως προς την παροχή υπηρεσιών Υγείας, λειτουργούν σαν εργαλεία, ώστε να αμβλύνεται η αναγκαιότητα διεκδίκησης και πάλης για την ικανοποίηση όλων των αναγκών των λαϊκών οικογενειών, να καλλιεργείται ψυχολογία ή και συνείδηση παθητικής αποδοχής της διαχείρισης της εξαθλίωσης, υποταγής στη μοιρολατρία, χειραγώγησης.

Ντροπή και αίσχος!

Η κυβέρνηση, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει και που ωθεί χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση, απευθύνεται στους υπόλοιπους, που βιώνουν και αυτοί τις συνέπειες της ίδιας πολιτικής, προκειμένου μοιραστούν την εξαθλίωση, ιδιαίτερα στον τομέα Υγείας, κάνοντας μάλιστα έκκληση στον ανθρωπισμό τους, ζητώντας τους να συνδράμουν για την ανακούφιση των θυμάτων της πολιτικής της!

Αυτό και μόνο φτάνει για να συνενώσει τις λαϊκές δυνάμεις σε πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο ανθρωπισμός, η ταξική αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο, προς όσους υποφέρουν περισσότερο, δε μετριέται με ελεημοσύνες που δεν αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος, αφού αφήνουν ήσυχη τη μήτρα που το γεννάει.

Κρίνεται με συστράτευση στην αναγκαία όσο ποτέ πάλη για τσάκισμα αυτής της πολιτικής και της τάξης που υπηρετεί.

Αλλα κουραγιο...



υσ Είκοσι χρόνια (!) θα τραβήξει το καθεστώς της βαρβαρότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός, σύμφωνα με τον Κ. Σημίτη. Τουτέστιν δεν πρόκειται για την δεκαετή «Οδύσσεια» που μας «υποσχέθηκε» ο κ. Παπανδρέου, αλλά για την «Οδύσσεια» και την «Ιλιάδα» μαζί!
Κατά τα λοιπά θυμίζουμε ότι ο κ. Σημίτης ήταν αυτός που - με υπουργό τον κ. Παπανδρέου - μας διαβεβαίωνε ότι η επί των ημερών του είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ και η έλευση του ευρώ θα ισοδυναμούσαν με την ανάδειξη της «ισχυρής Ελλάδας» στην «πρώτη ταχύτητα» της ανάπτυξης και την τοποθέτησή της στο «απάνεμο από κρίσεις λιμάνι» της ευημερίας.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη!
    Πόσο ύπουλη και απάνθρωπη αποδεικνύεται τελικά η σοσιαλδημοκρατία...
    Σήμερα έγινε γνωστό ότι στο νομό μου οδηγεί στο κλείσιμο το μοναδικό σχολείο-ίδρυμα για ΑΜΕΑ, κόβοντάς του την, έτσι κι αλλιώς πενιχρή, χρηματοδότηση... Ο Καιάδας είναι σύμφυτο χαρακτηριστικό του φασισμού!
    Ντροπή και αίσχος!
    Ανατροπή η μόνη λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.Δημήτρη ξέρεις, είναι φορές που οι λέξεις χάνουν την σημασία τους και η Ελληνική γλώσσα, μοιάζει φτωχή και ανήμπορη να εκφράσει τα συναισθήματα, τον θυμό και την οργή, για τα τεκταινόμενα.
    Είναι τόσα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, που δεν τα προλαβαίνει κανείς.
    Το μόνο που έχει πιάσει ρίζες στο μυαλό μου, στην συνείδησή μου, στην αναγκαιότητά, είναι η ανατροπή τους και πριν από αυτό η αναγκαία ανάπτυξη του ΜΛΚ.
    Όλες μας οι δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να στραφούν, να πείσουμε και να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο, να του δώσουμε όραμα και πίστη στις δυνάμεις του.
    Άντε καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Πορτιατη.
    Μονο που ειναι τοσο αναλγητοι και πορωμενοι στην αποστολη που τους εχουν αναθεσει, που ουτε ντροπη νοιωθουν ουτε ενοχες, ισα-ισα, με τον σοσιαλδημοκρατικο τους μανδυα εχουν καταφερει και ενα κομματι του λαου, ακομα να περιμενει............................''καλυτερες ημερες''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα Β.Β.
    Ετσι ειναι, τρεχει ο κοσμος να ''προλαβει'' και αυτοι οι ''λυκοι'' βρισκουν ευκαιριες συνεχεια να κανουν επιθεσεις, στις ζωεες μας και στα ονειρα μας.
    Παντου, απο τον καφε με φιλους, μεχρι την συσκεψη στην δουλεια, πρεπει να αναδειξουμε τα προβληματα που εχουν μεγιστοποιηθει με τις συνεχεις επιθεσεις των.........................................''υπηρετων της δημοκρατιας''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή