Τετάρτη 13 Απριλίου 2011












ΑΓΑΝΤΑ...

ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΛΠ

Αγρια επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Ζώνης

Συνολικά 7 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά που νοσηλεύονταν μέχρι αργά χτες βράδυ.

Τα ταξικά σωματεία καλούν σε νέα συγκέντρωση την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί.

Στις 4 χτες το μεσημέρι, η Ακτή Μιαούλη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Ισχυρές δυνάμεις καταστολής, κατ' εντολή της κυβέρνησης, εξαπέλυσαν βάρβαρη προσχεδιασμένη επίθεση ενάντια στους άνεργους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο δρόμο μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ.

Ρόπαλα, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε πλήρη δράση.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.

Εφτά εργάτες μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο Ασκληπιείο Βούλας από τη «βροχή» των γκλομπς που δέχτηκαν στο κεφάλι και από θραύσματα που πετάχτηκαν από τους μηχανισμούς των χημικών.

Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου την απόφασή της για τη δραστική συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καταδικάζοντας στην ανεργία και την ανέχεια τους χιλιάδες εργάτες και τις οικογένειές τους, να διαλύσει συνολικά τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας, έγινε πλέον ξεκάθαρη.

Οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, Μέτρα Τάξης κ.ά.) επιτέθηκαν στους εργάτες, όταν έφτασαν μπροστά στο κτίριο του ΟΛΠ.

Οι εργάτες, στο πλαίσιο παύσης εργασιών και συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, στις 3 το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά.

Από εκεί ξεκίνησαν συγκροτημένα και οργανωμένα την πορεία τους προς τον ΟΛΠ, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρό του Γ. Ανωμερίτη και να απαιτήσουν την κατασκευή δεξαμενής «ποστ πάναμαξ», να ανοίξει το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το οποίο έκλεισε για 15 χρόνια με απόφαση της ΕΕ, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» και στη Ζώνη, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λειτουργία των Ναυπηγείων, μέτρα συνολικά για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης και της ναυπηγικής βιομηχανίας προς όφελος του λαού.

Το στίγμα των διεκδικήσεών τους το έδιναν στη διάρκεια της πορείας και με τα συνθήματά τους: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «στην Κίνα στέλνετε τα πλοία και μας καταδικάζετε στην ανεργία».

Πριν ακόμα προλάβουν οι πρόεδροι των σωματείων να ζητήσουν από τον επικεφαλής των ΜΑΤ να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τη διοίκηση του ΟΛΠ, άρχισε η επίθεση.

Συνέχισαν την κινητοποίηση

Παρά τη βάρβαρη επίθεση, οι εργάτες ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους και παρέμειναν αποφασιστικά στο χώρο, βροντοφωνάζοντας τα συνθήματά τους.

Από τους 7, οι 2 νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση, ο ένας από αυτούς με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Αλλοι εργάτες γονάτισαν στο έδαφος ή έπεσαν μισολιπόθυμοι στο οδόστρωμα μην μπορώντας να αναπνεύσουν.

ΚΚΕ: Η καταστολή κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οποία καταφεύγει όλο και πιο συχνά η κυβέρνηση, πρέπει να προσκρούσει στη μαζική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών στρωμάτων.

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πτοούνται από μια τέτοια πρακτική, αλλά, ίσα - ίσα, ατσαλώνονται και δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την ταξική τους ενότητα για τα δικαιώματά τους.

Η επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στη διάρκεια κινητοποίησης έξω από τον ΟΛΠ ήταν προσχεδιασμένη, άγρια και στρατιωτικά σχεδιασμένη.

Η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους διαμαρτυρόμενους ανέργους με διμοιρίες των ΜΑΤ, χημικά και άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Ο στόχος της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΛΠ είναι να τρομοκρατήσουν και να τιμωρήσουν τους εργάτες - ανέργους και τα ταξικά σωματεία της Ζώνης, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και βάζουν εμπόδια στην προώθηση των σχεδιασμών της παράδοσης των λιμανιών στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, στην παραπέρα συρρίκνωση - ιδιωτικοποίηση της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ταξική οργάνωση παντού, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας.

Ο βρώμικος «ΣΚΑΪ»

Ο «ΣΚΑΪ TV» χτες, συμφωνώντας ουσιαστικά με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, έβγαλε χολή, καθοδηγούμενος στο αντεργατικό του μίσος από συμφέροντα του κεφαλαίου, τα ιδιοτελή συμφέροντα του εφοπλιστή ιδιοκτήτη του, όπως και ο δημοσιολόγος Ιπποφάντης που ταυτίστηκε μ' αυτά.

Τι είπε; Οτι το σωματείο δεν αγωνίζεται για τους ανέργους, αλλά επειδή ακολουθεί τις οδηγίες του Κόμματος.

Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσει τις καταστροφικές για τους εργάτες οδηγίες των καπιταλιστών που ο ίδιος έδινε στη συνέχεια;

Οτι επέβαλε υψηλά μεροκάματα που φτάνουν τα 10.000 ευρώ μηνιάτικο.

Ούτε εφοπλιστές να ήταν οι εργάτες, τέτοιες ψευτιές...

Και έφτασε μέχρι την αθλιότητα να προσάπτει στο σωματείο κατηγορία ότι απαγόρευσε σε επιχειρήσεις να κολλάνε ένσημα, δηλαδή αφήνει ανασφάλιστους τους εργάτες!

Και ότι ακόμα και να θέλει ο εφοπλιστής να φέρει το πλοίο για επισκευή δε θα το κάνει, δηλαδή είπε ότι δε θέλει.

Εδώ είπε αλήθεια ότι οι εφοπλιστές δημιουργούν ανέργους.

Οταν ο κάθε εφοπλιστής, κλείνοντας συμφωνίες μπάρκων με κράτη στη Νοτιοανατολική Ασία, κλείνει και συμφωνίες για ναυπηγήσεις και επισκευές στη Νοτιοανατολική Ασία.

Με μεγάλα ναύλα, μεγάλο κέρδος και τσάμπα μεροκάματα.

Συνθήκες Κίνας δηλαδή, τέτοιες θέλουν και εδώ.

Αλλά τους εμποδίζει το ταξικό κίνημα.

Γι' αυτό η επίθεσή τους στο ΠΑΜΕ.

Θέλουν τσάκισμα της ταξικής πάλης και εργάτες στο θάνατο...

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη...


Αλλα κουραγιο...




υσ Το «μήνυμα» Ρομπέι
Ο κ. Χέρμαν βαν Ρομπέι, μια φιγούρα βγαλμένη λες από την εποχή των «ψαλιδόκωλων» - όπως αποκαλούσε ο Κολοκοτρώνης τους Ευρωπαίους ταγούς που περιφέρονταν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος - προέβη σε βαρυσήμαντη διάγνωση: «Η χώρα - είπε - θα γίνει ανταγωνιστική (αλλά) χρειάζεται χρόνος».
Αν το δει κανείς από την πλευρά του προέδρου της ΕΕ, θα διαπιστώσει ότι όντως ο υψηλός μας επισκέπτης έχει απόλυτο δίκιο. Είναι εύλογο: Μέχρι τα ελληνικά μεροκάματα να πέσουν στα επίπεδα της Κίνας, ώστε να επιτύχουν οι Ελληνες πλουτοκράτες την πολυπόθητη «ανταγωνιστικότητά τους», πράγματι, ένας κάποιος χρόνος θα χρειαστεί...

6 σχόλια:

  1. Καλημερα Δημητρη!

    Τα σωματεια ηδη εχουν ορισει νέα συγκέντρωση Πέμπτη πρωι,στις 9.30!

    ''Δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία''!!
    ''Στη Κίνα στέλνουν τα πλοία και καταδικάζουν τους εργατες στην ανεργία''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Δημητράκη!
    Αυτές τις ημέρες ήμουν χαμένη και απο τις ειδήσεις.Απο σένα τα μαθαίνω τώρα.
    Αντε ηρεμήσαμε και θα τα λέμε τώρα...
    Το σχολιάκι σου με την παρομοίωση του ψαλιδόκωλου πολύ μου άρεσε..χαχα! Ευστοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TΙ;;;Τα σωματεια απαγορευουν στους εργατες να "κολλανε ενσημα"...;;;;;;;
    ΜΗΠΩΣ οι εφοπλιστες, θελουνε να πληρωσουνε...Και τα σωματεια, απαγορευουν στους εργατες να...Πληρωθουν;;
    Για κοιτα...!!
    Ελεγα κι εγω...Τεοιοι καλοι Κυριοι, οι εφοπλιστες...Που δινουνε και λιγο...ψωμακι στους αλητες, τους εργατες...!!!
    Απο τα λεφτακια τους, που με κοπο και ιδρωτα εχουνε κερδισει..[οι εφοπλιστες..]
    Κι αυτοι οι...Απεριγραπτοι οι Κουκουεδες...!
    Δεν αφηνουνε τους εργατες, να πανε να πληρωθουνε...!!
    Αυτο βρε παιδια...Να μη μεινει, ετσι αγνωστο...
    Να το διαδωσουμε και στο εξωτερικο...!!
    Καλα ελεγε, ο ΓΑΠ...!!
    Λεφτα υπαρχουν...Αλλα το Κομμα, μας...εποδιζει να τα παρουμε...!!!
    Τι γινεται στον κοσμο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φιλη Elva, πρωτη σε ''βλεπω'' στην πορεια, κρατας την ντουντουκα και μας ''φωναζεις'' τα συνθηματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Kariatida62 ''επανηλθες''?
    Το αλλο θεμα ''σου'', ενταξει?
    Αρκει, ενα ναι, η ενα θα δουμε, αυτο ειναι το πρωτο μελημα σου τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου μαστορα, ε, αυτοι οι κουκουεδες ειναι ανω ποταμων, ολο μλεκονται στα ποδια των ''επενδυτων''-εφοπλι[η]στων και μια ζωη οι ανεκδιηγητοι, απαιτησεις, 40ωρο, υπερωριες, ενσημα, διπλοι δυτες για ασφαλεια, εξαερισμο----gas free----των πλοιων που πανε για ''service'', ασφαλεις σκαλωσιες, διαλειματα, γαλα και τετοια ''λεπτεπιλεπτα'' και δωστου το αφεντικο-εφοπλι[η]στης, να φωναζει στον εργολαβο για καθυστερησεις και ''υπερογκο'' κοστολογιο.
    Δεν εχουν τον ''θεο'' τους τα κομμουνια.
    ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή