Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Να μην περάσει ο φόβος
Είναι καθαρό ότι επενδύουν στον εκφοβισμό. Οχι, τα αστικά ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, όσο και αν έρχονται στην επιφάνεια τέτοιες πλευρές. Οι δήθεν αποκαλύψεις που γίνονται είναι στην πλειοψηφία τους γεγονότα και πράγματα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, τα οποία οι ίδιοι επιμελώς συγκάλυψαν. Δεν ενδιαφέρονται κυρίως να φωτίσουν τον πραγματικό της χαρακτήρα, ως μπράβου του κεφαλαίου, τους αληθινούς βαθιούς δεσμούς της με το αστικό κράτος και το κεφάλαιο.
Οι αναλυτικές περιγραφές για τις εκπαιδεύσεις δολοφόνων, για τα όπλα, τη μαφιόζικη λειτουργία της αλλού αποσκοπούν: Να δημιουργήσουν δέος, ατμόσφαιρα φόβου, τρομοκρατίας... Στόχος τους, να παραλύσουν και να αδρανοποιήσουν τους εργαζόμενους, να περάσουν τη λογική «κάτσε στα αυγά σου». Να βάλουν τελικά εμπόδια στη συμμετοχή στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα επιδιώκουν να προωθήσουν μαζικά τη γραμμή της «σταθερότητας», της «ομαλότητας», της «κοινωνικής συνοχής». Το δίλημμα είναι σαφές και τρομοκρατικό: ή θα αποδεχθείς τη νομιμότητα που περιφρουρεί την αντιλαϊκή βάρβαρη επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα δίκια των εργοδοτών ή θα βρεθείς αντιμέτωπος με το δολοφονικό μαχαίρι του χρυσαυγίτη.
Οι εγκληματικές δολοφονικές ενέργειες των ναζί πρέπει να τιμωρηθούν, είναι απαίτηση του εργατικού κινήματος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εγκλωβιστούν σε αυτό το ψευτοδίλημμα.
Πρέπει να το απορρίψουν ως έχει. Να απορρίψουν επίσης τις αυταπάτες ότι μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να κάνει φιλολαϊκή τη νομιμότητα που περιφρουρεί τα κέρδη του κεφαλαίου.
Να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι ότι έχουν τη δύναμη, με την οργάνωσή τους, να απαντήσουν σε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και εκβιασμού.
Καλή ευκαιρία είναι η απεργία στις 23 Οκτώβρη.
Ο φόβος δεν πρέπει να περάσει!
Αλλα κουραγιο...

2 σχόλια:

  1. Η Ιστορία διδάσκει πως όταν ο λαός βγαίνει μαχητικά στους δρόμους, τότε τα φίδια τρυπώνουν.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή