Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Η περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα
Υπόθεση Αγίου Παντελεήμονα. Τώρα, «πέφτουν από τα σύννεφα» τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης και πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σταυροκοπιούνται από έκπληξη για όσα αποκαλύπτονται.
Θυμίζουμε τα εξής: - όταν το ΚΚΕ από το 2008 μέχρι και το 2011 κατήγγελλε διαρκώς τις δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε μετανάστες...
- όταν το ΚΚΕ από το 2009 κατήγγειλε ότι όσοι εμφανίζονταν ως «αγανακτισμένοι πολίτες» παίζουν βρώμικα παιχνίδια μαζί με μηχανισμούς του κράτους...
- όταν το ΚΚΕ από το 2009 κατήγγειλε βασανιστήρια μεταναστών στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα...
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκάλυπτε την εξής εκπληκτική συνδιαλλαγή: «...προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με την Χρυσή Αυγή και με άλλες ομάδες που υπάρχουν εκεί, ώστε να μην προβαίνουν σε βιαιότητες. Περιττό να σας πω ότι δεν έχουμε βρει ευήκοα ώτα»! (δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για το μεταναστευτικό στις 8 Φλεβάρη 2011).
...η κυβέρνηση της ΝΔ όταν εκλέχτηκε μετά τις εκλογές του 2012 το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν την 1.8.2012 να εγκαινιάσει ένα απίστευτο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών, ξεκινώντας μάλιστα από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα προς τέρψιν των φασιστοειδών, «αγανακτισμένων» και μη που χειροκροτούσαν τις συλλήψεις.
...αστικά Μέσα Ενημέρωσης (π.χ. το ΑΛΤΕΡ τον Αύγουστο του 2009) έφταναν στο σημείο να παρουσιάζουν άγριες αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος μεταναστών στην περιοχή με φράσεις όπως: «Πόσο έχει ανασάνει το κέντρο της Αθήνας και ο Αγιος Παντελεήμονας» που συμπληρώνονταν από το «οι "σκούπες" δεν αρκούν»...
Και έπαιρναν τη μία συνέντευξη μετά την άλλη από προέδρους και μέλη συλλόγων ληστευθέντων που στη συνέχεια κατέβαιναν υποψήφιοι με ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα, κάποιοι από αυτούς έχουν συλληφθεί.
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί χρυσαυγίτες και διάφοροι άλλοι μηχανισμοί εκμεταλλεύτηκαν ένα υπαρκτό πρόβλημα για να το διογκώσουν και να στήσουν πάνω σε αυτό βρώμικα σχέδια και επιδιώξεις;
Αλλα κουραγιο... υσ Καρατζαφέρης με μυρωδιά ναφθαλίνης!
Τα παλιά γνωστά φθαρμένα υλικά του αστικού πολιτικού συστήματος ανασύρονται από την ντουλάπα, με σκοπό να συμβάλλουν στην αναμόρφωσή του.
Ετσι βλέπουμε το τελευταίο διάστημα το γνωστό και μη εξαιρετέο πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη να δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες, να φιλοξενείται σε τηλεοπτικές εκπομπές με πολύ... μυρωδιά ναφθαλίνης.
Παίζοντας το γνωστό ρόλο του, με ΚΥΠατζίδικου τύπου αποκαλύψεις και εκτιμήσεις, επιδιώκει να παίξει για άλλη μια φορά το «λαγό» του συστήματος. Ετσι σε όλες τις δηλώσεις του αναπαράγει συστηματικά τη θεωρία των δύο άκρων ζητώντας να παρθούν μέτρα αποφασιστικά ενάντια στο άλλο άκρο, δηλαδή στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Σε μια τέτοια εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γ. Καρατζαφέρης επιδιώκοντας προφανώς να δημιουργήσει συνειρμούς ταύτισης των λεγόμενων «άκρων» επανέφερε για άλλη μια φορά το χρυσαυγίτικης έμπνευσης ψέμα (όπως φαίνεται και από τις δημοσιευμένες συνομιλίες) ότι ο Ρουπακιάς ήταν στο ΚΚΕ πριν πάει στη Χρυσή Αυγή. Ο κατάλληλος άνθρωπος για τη βρώμικη δουλειά.
Δεν πρέπει βεβαίως να προκαλεί απορία το γιατί οι υπεύθυνοι του σταθμού δεν επέτρεψαν σε εκπρόσωπο του ΚΚΕ να παρέμβει τηλεφωνικά για να απαντήσει στο χοντρό αυτό ψέμα, με το επιχείρημα ότι... κλείνει η εκπομπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου