Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Χοντροκομμένη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ από τον «Ελεύθερο Τύπο» Επιστολή του Γ. Γκιόκα, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Στη σελίδα 7 του χτεσινού «Ελεύθερου Τύπου» δημοσιεύεται ένα χοντροκομμένο ψέμα σε βάρος του ΚΚΕ. Με άρθρο του ο Δ. Ρίζος εγκαλεί όσους ρίχνουν το ανάθεμα στη Χρυσή Αυγή αλλά σε «ανάλογες περιπτώσεις (...) όπως όταν συνελήφθησαν οι δολοφόνοι της "17 Νοέμβρη" έσπευσαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισής της και από το ΚΚΕ, ακόμα και από το ακραίο τότε ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, αναμηρυκάζοντας την ίδια ψευτιά ο Δ. Ρίζος γράφει και τον επίλογο του άρθρου του.
Ο Γ. Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε στον «Ελεύθερο Τύπο» την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε διευθυντά, Σε σχόλιο της εφημερίδας σας της 14ης Οκτώβρη αναφέρεται, ότι στη δίκη των μελών της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" έσπευσαν μάρτυρες υπεράσπισης και από το ΚΚΕ. Πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή μέχρι και τις συλλήψεις των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης, σταθερά υποστήριζε, ότι μηχανισμοί τύπου "17 Νοέμβρη", είτε κατασκευάζονται είτε αξιοποιούνται στην πορεία από ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες. Τόνιζε ότι τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πάλη του λαού για τα δικαιώματά του. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και, κυρίως, για να συκοφαντείται το εργατικό - λαϊκό κίνημα και να επιβάλλονται πρόσθετα αυταρχικά τρομοκρατικά μέτρα κατά του λαού. Μια απλή αναζήτηση στις επίσημες ανακοινώσεις του Κόμματος θα προφύλασσε το συγγραφέα του συγκεκριμένου σχολίου από μια τέτοια διαστρέβλωση της αλήθειας και των θέσεων του ΚΚΕ. Γι' αυτούς τους λόγους παρακαλούμε η εφημερίδα να δημοσιεύσει την παρούσα επιστολή και να αποκαταστήσει την αλήθεια».
Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου