Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Πολλά τα ερωτήματα...
Εσκισαν τα ρούχα τους γραφίδες των αστικών ΜΜΕ να αποδείξουν ότι η «υπόθεση της Χρυσής Αυγής» είναι μια αμιγώς ποινική και όχι πολιτική υπόθεση. Πού οφείλεται η ευαισθησία τους να μη διώκεται το φρόνημα, η ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση; Τα επιχειρήματα που προβάλλουν είναι σαθρά. Από τη μια, επιδιώκουν να καλύψουν το ότι η ΧΑ είναι εγκληματική γιατί είναι φασιστική, γιατί συγκροτείται ως αντιδραστική αστική πολιτική δύναμη ενάντια στο εργατικό κίνημα. Επιδίωξη, που ενδεχομένως να συνδέεται και με στόχους αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος στα πρότυπα άλλων καπιταλιστικών κρατών.
Βλέπουμε, για παράδειγμα, ιδεολογικοί συγγενείς της ΧΑ «σοβαρεμένοι» να παίρνουν μέρος στη συγκρότηση κυβερνητικών συνασπισμών στη Νορβηγία και την Αυστρία. Το «σοβάρεμα», βεβαίως, δεν αναιρεί τον επιθετικό τους ρόλο απέναντι στο εργατικό κίνημα, τη δηλητηρίαση των εργαζομένων με τον εθνικισμό και το ρατσισμό. Από την άλλη, υπάρχει και το τυράκι ότι δηλαδή διαχωρίζουν τη μορφή της δράσης από το περιεχόμενό της, το στόχο της, τσουβαλιάζοντας δράσεις που κινούνται σε αντιδιαμετρική κατεύθυνση.
Ετσι, ως εγκληματική οργάνωση να μπορεί με την ίδια ευκολία να χαρακτηριστούν τα «τάγματα εφόδου» των φασιστών, που μαχαιρώνουν εργάτες, και οι εργαζόμενοι που περιφρουρούν τις κινητοποιήσεις τους ή που αντιστέκονται στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού μέτρου. Ετσι, λοιπόν, μέτρα που παίρνονται σήμερα ενάντια στην αποδεδειγμένα εγκληματική δράση της ΧΑ, αύριο να μπορούν να αξιοποιηθούν ενάντια στο εργατικό κίνημα.
Η προπαγάνδα αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να απορριφθεί. Είναι καθαρό ότι οι φασιστικές - ναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να τσακιστούν χωρίς να τσακιστούν το κεφάλαιο και το κράτος του που τις συγκροτούν και τις ενισχύουν.
Στις σημερινές, όμως, συνθήκες μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο.
Ετοιμότητα, λοιπόν, και επαγρύπνηση.
Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου