Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Ιστορικά συμπεράσματα κόντρα στο συμβιβασμό
Η «Καθημερινή» στην πρωτοκαθεδρία του Τύπου που εκφράζει τα συλλογικά συμφέροντα των αστών (φυσικά κάποιες φορές αυτά γίνονται και πιο ειδικά του ιδιοκτήτη μεγαλοκαπιταλιστή του ομίλου) μαζί με τους πανηγυρισμούς... για την επιτυχία της συγκυβέρνησης για τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, προετοιμάζει το κλίμα με βάση τις ανάγκες για το κεφάλαιο που πιθανά θα προκύψουν στο μέλλον.
Ετσι με άρθρο του συντάκτη της Ν. Ξυδάκη, θυμάται το λεγόμενο «ιστορικό συμβιβασμό» του Ερνίκο Μπερλινγκουέρ στην Ιταλία του «πατέρα» του ευρωκομμουνισμού και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα να κάνει το δικό του ιστορικό συμβιβασμό, λες και δεν έχει ήδη συμβιβαστεί με την αστική διαχείριση.
Πάντως όπως και να έχει, ο συνειρμός που γίνεται είναι χρήσιμος για να βγουν συμπεράσματα και για το σήμερα. Αυτός ο ιστορικός συμβιβασμός για να «φτιαχτεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την Αριστερά», όπως έλεγε ο Ερνίκο Μπερλινγκουέρ για να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά απειλή, που έγινε με τους σοσιαλδημοκράτες και τους καθολικούς, η στρατηγική συμμετοχής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην αστική διαχείριση οδήγησε στο χαντάκωμα του λαϊκού κινήματος. Η εργατική τάξη έγινε έρμαιο στην ενσωμάτωση, το συμβιβασμό.
Τα αποτελέσματα είναι υπαρκτά σήμερα με την κατάντια του λαϊκού κινήματος στην Ιταλία. Να γιατί το ΚΚΕ, μελετώντας την ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και τη δική του, λέει καμιά συμμετοχή σε αστική κυβέρνηση, καλεί το λαό να μην εγκλωβιστεί σε ενδιάμεσες δήθεν «βοηθητικές» λύσεις, αλλά να εντείνει τον αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό αγώνα, χτίζοντας καθημερινά τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.
Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου