Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...


Οσο για κείνους που την ώρα της μεγάλης σφαγής επιμένουν να μιλάνε για «παράνομες αποφάσεις που δεν έχουν νομιμοποίηση από το λαό», απάντησε ο Σκανδαλίδης στο Mega: «αυτό είναι η δημοκρατία, η κυβέρνηση εκλέχτηκε για να κυβερνά».


Σωστά. Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία ανταποκρίνεται πλήρως στο συγκεκριμένο σύστημα. Υπάρχει για να εξασφαλίζει άλλοθι στην όλο και πιο άγρια εκμετάλλευση.


Οσο πιο βαθιά σπρώχνεται ο λαός στα νερά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τόσο πιο έντονη θα γίνεται η επίθεση στο ΚΚΕ.

Στον αστικό Τύπο πυκνώνουν τα σημάδια.

Με ναυαρχίδα το «Βήμα» που στο ένα άρθρο καταγγέλλει τους κομμουνιστές ότι βλέπουν την κρίση σαν ευκαιρία για την επανάσταση, ως το επόμενο άρθρο που, στήνοντας μια καρικατούρα περί αντιδραστικής «αριστεράς», αξιώνει να υπάρχει μια σύγχρονη «αριστερά» αναγκαία στο σύστημα.

Στο ενδιάμεσο, υπάρχουν και αυτοί που «θλίβονται» με το ΚΚΕ, μπλέκουν τις γραμμές τους τόσο που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πια αν διαβάζεις Μανδραβέλη στην «Καθημερινή» ή Τριάντη στην «Ελευθεροτυπία».

Δηλωμένοι αντίπαλοι στο ίδιο το δικαίωμα του λαού να παλέψει με νύχια και δόντια για την εξουσία του, με όλες τις μορφές πάλης που ο ίδιος θα επιλέξει, ξάφνου εμφανίστηκαν να παίρνουν υπό την προστασία τους τον Αρη, για να θάψουν το ΚΚΕ.



ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ

Η ΒΙΑΣΥΝΗ: «Το νέο "συμβόλαιο" που η κυβέρνηση υπογράφει τώρα με την τρόικα είναι η τελευταία ευκαιρία. Η εφαρμογή του δεν είναι μόνο όρος για την εκταμίευση της έκτης δόσης, είναι ο μοναδικός δρόμος που - υπό προϋποθέσεις - μπορεί να απομακρύνει την Ελλάδα από το χείλος της καταστροφής. Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με τις ατέρμονες ενδοκυβερνητικές συσκέψεις και ας προχωρήσουμε σε πράξεις» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΕΝΤΟΛΗ: «Η Ελλάδα βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στο χάος. Οι εταίροι μας δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτό που βλέπουν, από τις καταλήψεις νευραλγικών υπουργείων (...) Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (...) Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς έδειξαν (...) ότι μπορούν να συνεργασθούν όταν το απαιτεί το συμφέρον του τόπου. Τώρα, σήμερα, πρέπει να συμφωνήσουν στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ: «Στο παρά πέντε και μπροστά στον κίνδυνο να μην εκταμιευθεί η έκτη δόση του δανείου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για την εργασιακή εφεδρεία (...) Πρόκειται, ασφαλώς, για το έσχατο (μέχρι στιγμής) μέτρο, το οποίο υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να πάρει (...) Αφού δεν βρέθηκε άλλος τρόπος και, επιπλέον, τα έσοδα δεν έφτασαν τα προϋπολογισθέντα (...) Πρόκειται, ασφαλώς, για καθοριστικής σημασίας εξέλιξη (...) Η λύση της άμεσης και μαζικής συνταξιοδότησης, πέρα απ' όλα τα άλλα, απλώς μεταθέτει το πρόβλημα. Θα "ελαφρυνθεί" μεν το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου, αλλά θα "φορτωθούν" υπέρμετρα τα ασφαλιστικά ταμεία» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ: «Η κοινωνία είναι σχεδόν ανυπεράσπιστη (...) Εχουν αναφερθεί περιπτώσεις αστυνομικών τμημάτων χωρίς περιπολικά και περιπολικών χωρίς καύσιμα (...) Ως βασική αιτία προβάλλεται η έλλειψη πόρων για τη λειτουργία αυτής καθαυτής της αστυνόμευσης. Ιδίως στις γειτονιές των μεγάλων πόλεων, όπου οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα σε περιόδους κρίσης. Οταν δηλαδή ως παρεπόμενα η φτώχεια, η ανεργία, η ξενοφοβία κ.λπ. δημιουργούν νέα φυτώρια εγκληματικότητας (...) Συνεπώς τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την πάταξη της εγκληματικότητας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το αν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό του «το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η χώρα στα χέρια σας και να αναγκαστείτε να πείτε το νέο "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"».

Η απάντηση είναι αποκαλυπτική της στρατηγικής και των στόχων που υπηρετεί η κυβέρνηση: «Εχει ποτέ περάσει από το δικό σας μυαλό και το μυαλό κάθε άλλου Ελληνα πολίτη το ενδεχόμενο αυτό; Αν λοιπόν έχει περάσει από το μυαλό κάποιου, τότε αυτός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση. Το ζήτημα δεν είναι αν η χώρα θα χρεοκοπήσει στα χέρια μου, αλλά αν η χώρα θα χρεοκοπήσει επειδή δεν κινήθηκαν έγκαιρα τα χέρια και το μυαλό των πολιτών της».

Δεν υπάρχει πιο ωμός εκβιασμός στο λαό να σκύψει το κεφάλι και να γίνει συνεργός στη χρεοκοπία του.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν υπάρχει και πιο κυνική ομολογία ότι η χρεοκοπία δεν είναι ίδια για το λαό και το κεφάλαιο και πως, για να σωθεί η πλουτοκρατία, πρέπει να πτωχεύσει η εργατική λαϊκή οικογένεια.

Αυτό παραδέχεται ο υπουργός Οικονομικών, καλώντας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στο όνομα της κρίσης.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συνεργός στη μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο

Υπερασπίζεται τη δική της «εργασιακή εφεδρεία», που οδηγεί στα ίδια αντιδραστικά για το λαό αποτελέσματα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η πρόταση της ΝΔ, όπως την επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», προβλέπει μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 230.000 άτομα μέσα στην επόμενη πενταετία, εκ των οποίων 100.000 μέσω της «εργασιακής εφεδρείας».

Με άλλα λόγια, καταλήγει στα ίδια και χειρότερα, ολέθρια, αποτελέσματα, καταδικάζοντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, τσακίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα και διαλύοντας τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, αποδέχεται την έκθεση του ΟΟΣΑ, που προβλέπει μείωση των υπηρεσιακών μονάδων κατά 30%, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για απολύσεις μονίμων υπαλλήλων μέσω της κατάργησης της οργανικής θέσης.

Επιπλέον, η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί και επαυξάνει με το νέο πετσόκομμα στους μισθούς και τις συντάξεις, όπως αυτό αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2012 για μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 20%.

Γενικότερα, η ΝΔ συναινεί με τα άγρια μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2012 εστιάζοντας τα άσφαιρα πυρά της στην «αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης, «που πέφτει έξω σε όλους τους στόχους της και τους αναθεωρεί επί το δυσμενέστερον».


ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012

Ισοπεδώνουν τη λαϊκή οικογένεια με νέα μέτρα 11 δισ. ευρώ

Σχέδιο μαζικής εξαθλίωσης με επιπλέον χαράτσια, καρατόμηση μισθών, συντάξεων, δαπανών για Υγεία - Πρόνοια κ.ά.

Τα νέα μέτρα για το 2012

Η καρατόμηση των δαπανών που έχουν να κάνουν με το λαό φτάνουν στα 5,5 δισ. ευρώ (χώρια τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ) και σε άλλα τόσα, ακόμη 5,5 δισ. ευρώ, φτάνουν τα πρόσθετα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα.

Συνολικά δηλαδή έχουν ετοιμάσει μέτρα 11 δισ. ευρώ, τα οποία μέχρι και την τελευταία δεκάρα τα προορίζουν για τους τραπεζίτες - μεγαλοδανειστές και τα άλλα σαπρόφυτα. Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση υπολογίζει:
Κατάργηση φοροελαφρύνσεων. Πρόκειται για «εξοικονομήσεις» ύψους 5 δισ. ευρώ, από τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου και από το πετσόκομμα «φοροελαφρύνσεων» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων, υγεία κ.ά.). Στην κατηγορία αυτή υπολογίζουν και επιπλέον έσοδα από την έκτακτη εισφορά, την αύξηση των λεγόμενων αντικειμενικών κριτηρίων κ.ά.


Συντάξεις - προνοιακά επιδόματα: Πάνω από 1 δισ. ευρώ φτάνει η πρόσθετη «προσαρμογή» για το 2012. Προβλέπουν τη μείωση επικουρικών συντάξεων (370 εκατ. ευρώ), προνοιακών επιδομάτων (ΟΑΕΔ, ΟΕΕ-ΟΕΚ) κατά 250 εκατ. ευρώ, παραπέρα περικοπές (50 εκατ. ευρώ) στις συντάξεις του ΝΑΤ, μείωση 100 εκατ. ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ, «επανέλεγχο» των αναπηρικών συντάξεων για ακόμη 80 εκατ. ευρώ κ.ά.


Χαράτσια στα ακίνητα. 1,8 δισ. ευρώ είναι τα ποσά που θα αρπάξουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ πάνω και από 1,7 δισ. ευρώ που έχουν υπολογίσει για το 2011.


Ενιαίο μισθολόγιο - εργασιακή εφεδρεία. Υπολογίζουν 1,1 δισ. ευρώ από την παραπέρα συρρίκνωση των μισθών στο δημόσιο τομέα. Για φέτος για το δίμηνο Νοέμβρη με Δεκέμβρη, που θα εφαρμόσουν το μέτρο, υπολογίζουν 150 εκατ. ευρώ. Από την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας για το 2012 υπολογίζουν πρόσθετες εξοικονομήσεις για ποσά 200 εκατ. ευρώ (συνολικά 1,3 δισ. ευρώ).


Λουκέτα - συγχωνεύσεις. Στα 560 εκατ. ευρώ φτάνουν οι «εξοικονομήσεις» στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, από τα οποία τα 200 εκατ. ευρώ αφορούν τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης μετά και τις μαζικές απολύσεις που ετοιμάζουν.


Υγεία - περίθαλψη. Κόβουν 560 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 337 εκατ. ευρώ αφορούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Πετρέλαιο θέρμανσης. Ακόμη 250 εκατ. ευρώ περιμένουν να συγκεντρώσουν από την παραπέρα απογείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.


ΟΤΑ. Οι «εξοικονομήσεις» φτάνουν στα 355 εκατ. ευρώ και επιμερίζονται σε νέα «ανταποδοτικά» χαράτσια απέναντι στους δημότες (105 εκατ. ευρώ) και σε 250 εκατ. ευρώ από την «επαναξιολόγηση των δαπανών».

Αλλα κουραγιο...




υσ Από τη συνολική πίτα των φορολογικών εσόδων που διαμορφώνεται σε 56,3 δισ. ευρώ, τουλάχιστον 43,7 δισ ευρώ είναι φόροι στο λαό, έναντι μόλις 2,2 δισ. ευρώ που ελπίζουν να εισπράξουν από τις εταιρείες (νομικά πρόσωπα).
Πιο συγκεκριμένα:
Τα 10,9 δισ. ευρώ προέρχονται από φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί, συνταξιούχοι).
Τα 29 δισ. ευρώ από τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ κ.ά.) στη λαϊκή κατανάλωση.
Ακόμη 3,8 δισ. είναι τα διάφορα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου