Πέμπτη 5 Μαΐου 2011



ΑΓΑΝΤΑ...


Αναξιοποίητος γυρολόγος

νο1

Μια προχτεσινή συνέντευξη του Μίμη Ανδρουλάκη στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM» αναπαράγει ο αστικός Τύπος για να δώσει συνέχεια στη συζήτηση περί καυγάδων μεταξύ βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κυβερνητική πολιτική.

Παρουσιάζεται δηλαδή ως «βόμβα» στα θεμέλια του κυβερνώντος κόμματος μια συνέντευξη όπου ασκείται επιδερμική κριτική σε επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης και στο διά ταύτα καταλήγει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και συνεπώς ο μόνος του καημός είναι πώς θα πειστεί και ο λαός να ξαναψηφίσει - όταν έρθουν οι εκλογές - τους εκτελεστές των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του.

Ο Ανδρουλάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου μπορεί και να «στενοχωριέται γι' αυτό που γίνεται», ισχυρίζεται ότι «δεν είχαν καταλάβει από την πρώτη στιγμή... πού πάμε να κυβερνήσουμε», αποδίδει στα πρόσωπα και όχι στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ την αντιλαϊκή επίθεση, λέγοντας ότι «η σύνθεση της κυβέρνησης και τα άτομα, δηλαδή, δεν της επιτρέπει να φτάσει στο ύψος των περιστάσεων» και πως «τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση».

Δεν περίμενε κανείς τίποτε διαφορετικό από ένα γυρολόγο που αναζητά αξιοποίηση από το σύστημα, από το να εκθειάζει χυδαία την αντιλαϊκή πολιτική και να προσπαθεί να αθωώσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χρεώνοντας «αναποτελεσματικότητα» σε στελέχη της, προσπαθώντας να πουλήσει ιδιοτελώς τη χρησιμότητά του που έμεινε αναξιοποίητη.

Γιατί αυτό είναι που ανησυχεί τον Ανδρουλάκη.

Το κατά πόσο θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα το κυβερνητικό έργο που τσακίζει το λαό.

Γι' αυτό συστείνει ότι «πρέπει η κυβέρνηση να αποκτήσει μια συνοχή, διότι έχει έναν κάβο να περάσει και δεν υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις», και καταλήγει μεταξύ άλλων: «Ενας λόγος υπάρχει αυτή τη στιγμή να ξαναψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ (...) στην κρίση, να το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλος από το ΠΑΣΟΚ για να κάνει αυτή τη δουλειά (σ.σ. να εξασφαλίσει την καταβολή των δόσεων από τα 110 δισ. της τρόικας)».

Συνεπής στη στρατηγική που υπηρετεί, παρά τα φτηνά του κόλπα.

νο2

Ο Μ. Ανδρουλάκης, το ναυάγιο της ταξικής πάλης, δηλώνει: «Κατά τη γνώμη μου, αυτό που λέγεται ΠΑΣΟΚ, που είναι ο μεγάλος χώρος που αρχίζει από τις παρυφές της Δεξιάς και φθάνει ως τις παρυφές της κομμουνιστικής Αριστεράς, ένας ευρύτερος χώρος σοσιαλιστικός, της Κεντροαριστεράς, έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο που χρειάζεται μια ριζική αναμόρφωση.

Οπως η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία το 1958 έκανε το "μπαμ" και μια τομή, έτσι χρειαζόμαστε και εμείς μια τομή.

Αλλά στην κρίση, να το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλος από το ΠΑΣΟΚ για να κάνει αυτή τη δουλειά».

Αλλα κουραγιο...




υσ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Ενεργοποιούνται όλες οι εφεδρείες του αστικού συστήματος
Μπαράζ δηλώσεων από Ντ. Μπακογιάννη, Κ. Μητσοτάκη, Μ. Ανδρουλάκη, Γ. Καρατζαφέρη και κυβερνητικό εκπρόσωπο.

6 σχόλια:

  1. Βρε..Δημητρη..
    Ακριβως, οταν διαβαζω..
    Μερικες γνωμες, καλοπιστων ανθρωπων..Που πιστευουν, οτι πρεπει να "ανοιξει" τα ματια του το ΚΚΕ και να "βαλει μεσα" σε ενα μετωπο, συμπασα την αριστερα..
    Τον Μιμακο σκεφτομαι...
    Και τους αναθεωρητες,ζηλωτες της υπουργικης καρεκλας...
    Και αντιστεκομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τι να σου πω, και σε μένα τελευταίως έχει ξεπέσει πολύ στα μάτια μου!
    Μα δεν πιστεύω ότι τους υποστηρίζει για ν'αξιοποιηθεί απο το σύστημα. Αν ήθελε πραγματικά θα τον είχαν βάλει κάπου...οι άλλοι δηλαδή που μπλήκαν τι ήσαν καλύτεροι?

    Υ.γ. Καλά για τον Μίμη μας μιλάς τον Λεωνίδα μας βγάζεις φωτό πρώτο πλάνο με τον ΓΑΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλημερα.
    Κυρκος το '68, Ανδρουλακης και λοιποι το '89, ειναι μια ιστορια με ''περιεργες'' ριζες, τωρα αν θελουν καποιοι φιλοι να ξεχαστουν ΑΥΤΑ, ε, ειναι ''κομματακι'' δυσκολο.
    Αυτοι οι ''πολιτικοι'' δουλευουν με.............................ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλημερα.
    Εσενα τωρα τελευταια σου εχει ξεπεσει στα ματια, εμενα παρα πολλα χρονια, παντα κρατανε ''εφεδριες'', αλλωστε βουλευτη-----μερα μπαινει, μερα βγαινει, ο μισθουλακος, πεφτει-----τον ΕΒΑΛΑΝ, ενα κομματι της ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ, παμε γι'αλλα.
    Και τα πεντε λεπτα που εψαξα για φωτο ητανε πολλα.
    Με το τριο στουτζες, που πετυχα ''πηγα'' κατευθειαν στην ''ιδεολογικη'' πηγη του ''κοντοπονηρου'', ενα μερος της κομπανιας των ''πεφωτισμενων'' της σοσιαλθολουροαριστερας, ενα-ενα τα ''θαυματα'' θα τα βγαζει απο το καπελο του, ο Γιωργαρος, μονο που ειναι.........................περσινα ξυνα σταφυλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι εφεδρείες στο υστερόγραφο,
    θα μας...σώσουν!!!
    Καλημέρα, με με αδιάκοπη πολυήμερη βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Frezia χαιρεται, μια πολυημερη βροχη που και παλι δεν θα καθαρισει τον τοπο απο τις ''χρυσες'' του εφεδρειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή