Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010






ΑΓΑΝΤΑ...

Για το καλο των εργαζομενων.

Αιντε λοιπον ας ''αποφασισουν'' οι πλουσιοι και εξασφαλισμενοι, για τους φτωχους και ξεκρεμαστους.

Ας αποφασισουν οι κυριοι ''καθηγηταδες'' των ''βαρεων'' οικονομικων για το πως θα διαλυσουν την ζωη των ''αγραμματων'' εργαζομενων, οπως ειπε και η ΦΩΣΤΗΡΑΣ των οικονομικων λ. κατσελη, να καταργηθουν οι συμβασεις εργασιας.....ετσι για ''λιγο'', μεχρι να περασει η κριση, να το ''δουμε'' κατα τοπο εργασιας, να μην χασουνε οι εργαζομενοι, εστω και τα ''κομμενα'' απο εδω και περα ''μισθα'' τους!!!!!

Τι μας λες ρε κατσελη, τετοια οικονομικα σου μαθανε?

Οταν δεν αφηνες να ''πεσει'' κατω ουτε μελετη- τοτε που ησουν κ. καθηγητρια- και γεμιζες το ''μπαουλο'' παραδες, γιατι δεν ειχες βαλει σε εφαρμογη αυτα τα οικονομικα σου?

Μαλλον αυτην την εφαρμογη μας προτεινεις, οι ''μεταξυ'' μας να ειναι ''καλα'' και ασε την ''πλεμπα'' να κουρευεται.

Τι μας λεει η κυρια καθηγητρια:

Την παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών πλέον αυτής που επιβλήθηκε με το νόμο 3863/2010.
Την ενίσχυση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και άρα την υπονόμευση του 8ωρου και 7ωρου.
Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την επέκταση μιας συλλογικής σύμβασης και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες τους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.
Την επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες.
Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.

Και μην ξεχναμε οτι τον Ιουλη περυσι ειχαν ''περασει'' και τα αλλα ''φιλεργατικα'' μετρα:

Η μείωση της αμοιβής των νέων εργαζομένων στο 70% του κατώτερου μισθού μέσω της «μαθητείας».
Η μείωση της αμοιβής των νεοπροσλαμβανόμενων κάτω των 25 ετών στο 84% του κατώτερου μεροκάματου και μισθού.
Η μείωση κατά 20% των αμοιβών υπερωρίας και υπερεργασίας.
Η μείωση της αποζημίωσης των εργαζομένων λόγω απόλυσης κατά 50%.
Αύξηση του ποσοστού και του αριθμού των απολύσεων.
Επιπλέον, με την τριετή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πάγωσαν οι κατώτεροι μισθοί και τα μεροκάματα για ολόκληρο το 2010 ενώ για το 2011 και το 2012 οι αυξήσεις δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1/3 του επίσημου πληθωρισμού. Και όλα αυτά δεν έγιναν για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, αλλά μόνο η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Εχουν γενική ισχύ για όλες τις επιχειρήσεις και όχι γι' αυτές μόνο που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Οπως ακριβώς γενική ισχύ υπέρ του κεφαλαίου θα έχουν και τα νέα μέτρα.

Και λεμε τωρα, οσοι εχουν μυαλο ''πονηρο'' και με τα νεα μετρα που θελουν να περασουν στην Ευρωπη αλλα και στην πατριδα μας, μημπως, λεμε τωρα μημπως, υπαρχει σχεση των παραπανω αποφασεων με αυτες που θελουν να ''περασουν'', δηλαδη:

Πολιτικό πλαίσιο: Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση καλεί τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, να «διασφαλίσουν ότι η νομοθεσία κατά του εξτρεμισμού εφαρμόζεται συστηματικά και με συνέπεια σε όλες τις μορφές εξτρεμισμού». Δίνοντας τον ορισμό του «εξτρεμισμού», τον περιγράφει ως την «απόρριψη των βασικών αξιών και των κανόνων του παιχνιδιού σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου» και προσθέτει: «Δεν είναι ασυνήθιστο για τους εξτρεμιστές να θεωρούν τον εαυτό τους ριζοσπάστες». Επιχειρείται έτσι η ταύτιση της μαζικής πολιτικής πάλης για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, με ενέργειες και μηχανισμούς που στοχοποιούνται σαν «ριζοσπαστικές» και επί της ουσίας αξιοποιούνται για τη λήψη αντιδραστικών μέτρων σε βάρος του λαού. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η επισήμανση ότι «ο εξτρεμισμός μπορεί να λάβει διάφορες μορφές» και συνδέεται με «την αποτυχία του πολιτικού συστήματος στη διασφάλιση της συμμετοχής όλων των τμημάτων της κοινωνίας, την έλλειψη ίσων ευκαιριών, τη φτώχεια, τις διακρίσεις και το συναίσθημα του αποκλεισμού». Δηλαδή, κάθε αντίδραση και αντίσταση στα δεινά που αναπαράγει για το λαό η καπιταλιστική εκμετάλλευση μπορούν να χαρακτηριστούν «εξτρεμισμός».
Απαγορεύσεις σε κόμματα: Το ψήφισμα κάνει ανοιχτά αναφορά στην απαγόρευση λειτουργίας ακόμα και πολιτικών κομμάτων, αφού καλούνται τα κράτη να εξασφαλίσουν ότι «τα μέτρα που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». Με βάση το σχέδιο απόφασης, δίνεται η δυνατότητα στις αστικές κυβερνήσεις να περιορίζουν ακόμα και αυτές τις υποτυπώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, για την αποφυγή «διασάλευσης της τάξης»: «Η Συνέλευση υπενθυμίζει επίσης ότι, παρόλο που η ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι είναι οι πυλώνες μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας, η άσκησή τους μπορεί να περιορισθεί, ιδίως όταν ο περιορισμός αυτός αντιστοιχεί σε μία επιτακτική κοινωνική ανάγκη, όπως είναι η πρόληψη της διασάλευσης της τάξης, η προστασία της ηθικής και η προστασία των δικαιωμάτων των άλλων».
Σύνδεση με την καπιταλιστική κρίση: Αποκαλύπτεται ότι το αντιδραστικό αυτό πλαίσιο διαμορφώνεται για τη θωράκιση του συστήματος απέναντι στις λαϊκές αντιστάσεις, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και της ταξικής πάλης. Για το λόγο αυτό καλούνται τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να «ενθαρρύνουν τις αρμόδιες επιτροπές του», ώστε να μελετήσουν «τις επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον εξτρεμισμό».
Ενιαίο νομικό πλαίσιο: Τα κράτη - μέλη προτρέπονται στην «εισαγωγή του κατάλληλου νομικού πλαισίου και την συνεπή εξασφάλιση της εφαρμογής του», υπενθυμίζοντας ότι προβλέπονται μέτρα για την απαγόρευση και το σχηματισμό ενός νέου κόμματος, την απαγόρευση να συμμετέχει στις εκλογές και την απαγόρευση να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Είναι φανερή η ταύτιση των όσων λέει το ψήφισμα με αυτά που έχουν ήδη αρχίσει να ζυμώνουν, κυρίως σε βάρος του ΚΚΕ τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα, με πρωτεργάτες το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ.
Αντικομμουνισμός: Για να μην υπάρχει αμφιβολία περί του τι ακριβώς εννοείται, αναφέρονται και παραδείγματα για απαγορεύσεις κομμάτων όπως «στην Πολωνία όπου υπάρχει μια απαγόρευση κατά των κομμάτων που χρησιμοποιούν ολοκληρωτικές μεθόδους», δηλαδή η αποφάσεις που εξισώνουν το ναζισμό με τον κομμουνισμού και απαγορεύουν τα κομμουνιστικά σύμβολα.
Ειδική μνεία στην Ελλάδα: «Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια έξαρση ορισμένων μορφών εξτρεμισμού στην Ευρώπη, οι οποίες επιδιώκουν στόχους που είναι κατά παράβαση των δημοκρατικών - ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών της Ευρώπης». Ολα αυτά συνδέονται με «την τρέχουσα οικονομική κρίση και τις συνέπειές της σχετικά με τη φτώχεια και την ανεργία» που θα μπορούσαν να «επιδεινώσουν στην παρούσα φάση την αναβίωση των εξτρεμιστικών κινημάτων». Πιο συγκεκριμένα: «Αναφερόμαστε, κυρίως, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (...) ή για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009».

Σαν ''δωρακι'' να παρουμε μαζι μας, βαθεια μεσα στο μυαλο μας τα εξης:

Τη χορήγηση 50 δισ. ευρώ στις τράπεζες, που μαζί με τα 28 της ΝΔ ανεβάζουν το «πακέτο» στα 78 δισ. ευρώ.
Τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από το 24% στο 20% μέσα στο 2011.
Ειδικό φορολογικό καθεστώς δεκαετούς ορίζοντα για τις μεγάλες επενδύσεις που θα οδηγήσει σε μείωση της φορολογίας ακόμα και στο 10%.
Τη χορήγηση μέσω του ΕΣΠΑ περίπου 25 δισ ευρώ.
Την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.
Την κατάρτιση προγραμμάτων «επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων».
Νέο αναπτυξιακό νόμο με την παροχή νέων προνομίων προς το μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να κάνει επενδύσεις.

Kαι επισης:

- Μείωσε κατά 20% τους μισθούς των εργαζομένων.
-- Μείωσε κατά 15% τις συντάξεις.
-- Κατάργησε τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
-- Επέβαλε «πάγωμα» (ουσιαστικά μείωση) των μισθών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όλων των συντάξεων τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.
-- Κατάργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Μείωσε την αμοιβή των νέων εργαζομένων (15χρονων και 17χρονων παιδιών) στο 70% του κατώτερου μισθού, μέσω της «μαθητείας». Μείωσε την αμοιβή των νεοπροσλαμβανόμενων κάτω των 25 ετών στο 84% του κατώτερου μεροκάματου και μισθού, δημιουργώντας μισθούς της τάξης των 590 ευρώ μεικτά!
-- Μείωσε την αποζημίωση των εργαζομένων, λόγω απόλυσης κατά 50%.
-- Εκτίναξε τα όρια συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια δουλειάς.
-- Επέβαλε στις γυναίκες να δουλεύουν από 5 μέχρι 17 χρόνια παραπάνω, στο όνομα της «εξίσωσής» τους με τους άντρες.
-- Αύξησε δύο φορές μέσα στο 2010 τους συντελεστές του ΦΠΑ.
-- Αύξησε τρεις φορές μέσα στο 2010 τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα.
-- Μείωσε την αμοιβή των υπερωριών και απελευθέρωσε τα όρια των ομαδικών απολύσεων.

Tωρα μημπως η κυβερνηση θελει να ''ΕΠΙΒΑΛΕΙ'':

«Ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή και ο κρατικός αντικομμουνισμός είναι μια πραγματικότητα στην Ευρώπη. Βεβαίως, δεν είναι εύκολο να τα περνάνε αυτά όπως ακριβώς θέλουν, γιατί υπάρχουν οι λαϊκές αντιστάσεις. Νομίζουμε όμως ότι η τοποθέτηση αυτή, ο φόβος περί λαϊκών εξεγέρσεων, πατάει στο γεγονός ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν κυριολεκτικά πάνω από πτώματα προκειμένου να υλοποιήσουν την πολιτική σε βάρος των λαών. Και μάλιστα σε συνθήκες όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για το ποιο κράτος, ποια επιχείρηση θα έχει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην κερδοφορία έχει οξυνθεί παρά πολύ.
Επομένως, εμείς σε αυτή την επιλογή που κάνουν βλέπουμε τη διάθεσή τους να καταδικάσουν το λαό ισόβια σε ένα είδος σιγής νεκροταφείου. Θέλουν διά πυρός και σιδήρου να καταστείλουν το κίνημα. Δε θα το καταφέρουν. Είναι όμως ενδεικτικό της πρόθεσής τους να συνεχίσουν τα μέτρα και γι' αυτό δικαιολογημένα φοβούνται».

Koυραστικη αναρτηση αλλα πως να το κανουμε πρεπει καποια ''πραγματα'' που συνδεονται, να τα λεμε και ''παραεξω'' για το γ...το, μη νομιζουν οτι επειδη ειναι ''καθηγηταδες'', οι ''αμορφωτοι'' γλυφουν το δακτυλο τους, αλλωστε ενας κυριος καθηγητης γερμανοσπουδαγμενος, μας ελεγε ''τοτε'' τα χρηματιστηριο, ειναι ασφαλες για τις ''καταθεσεις'' που ειχε για ωρα αναγκης, ο Ελληνας και τι κυριος καθηγητης, ΣΟΣΙΑΛΙ[Η]ΣΤΗΣ, αληθεια που ητανε τοτε ολοι αυτοι οι σημερινοι οικονομικοι ''αστερες''???????????????????

Αλλα κουραγιο...

6 σχόλια:

  1. Ωχ...Τα διάβασα, πάλι, και πάλι...
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Frezia καλημερα, εχουμε πολεμο, ''αυτοι'' ετοιμαζουν Γκουανταναμο σε οσους θα ζητουν, δωρεαν -πληρωμενα απο τις κρατησεις των μισθων και των συνταξεων και τους φορους- υγεια, παιδεια και αξιοπρεπεις μισθους και συνταξεις, συλλογικες συμβασεις και συνθηκες εργασιας που δεν θα θυμιζουν γαλερα, εκει λοιπον που τους ποναει, τα ποσοστα στις εκλογες ''αυτων'' να πεσουν, οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο λιγοτερη ζημια θα μας εχουν κανει στην ζωη μας ''ΑΥΤΟΙ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Exουμε να ακουσουμε πολλα και οσο καποιοι τους ενισχυουν θα ακουσουμε και χειροτερα!
    Οσο για καποιους και καποιες που πουληθηκαν τι αλλο να τους πει κανεις απο πουλημενα ατομα;

    Μηπως πρωτη φορα ειναι, η τελευταια που απογοητευουν με οσα λενε; Επιλεγουμε να μη τους ακουμε πια...αφου ουτε κι αυτοι ασχολουνται με εμας!

    Καλη σου μερα φιλε Δημητρη, στο Νοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva καλησπερα, οι καποιοι που τους ενισχυουν ειναι εργαζομενοι και συνταξιουχοι, ανθρωποι με υποχρεωσεις οικονομικες αλλα και πιο πολυ υποχρεωσεις ΗΘΙΚΕΣ απεναντι στο μελλον των παιδιων μας, οσο στρουθοκαμηλιζουν, τοσο πιο πολυ ''εξαργυρωνεται'' το αυριο αυτης της χωρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mπορω να "δικαιολογησω" οσους ψηφισουν τα μεγαλα κομματα, τωρα...Αν μου αποδειξουν, οτι το κανουν γιατι πιστευουν πως κατι τις θα παει καλυτερα...
    Να μου δειξουν...
    Οτι καποιο απ αυτα τα μετρα της ντροπης και της ξεφτιλας του πολιτη...
    Ειναι προς το καλο...
    Εστω και μακροπροθεσμα, αλλα συγκεκριμμενα...
    Οχι φουμαρα..,.Νουμερα και αποδειξεις θελω...
    Αλλοιως φιλοι...
    Δεν ειστε πολιτες...
    Και δεν μπορειτε να ψηφιζετε, σε βαρος μου...
    Και σε βαρος του παιδιου μου, και του δικου σας...
    Για τη "θεσουλα" και το "βολεμα" σας...
    Αυτο που λεω πιο πανω ειναι "ριζοσπαστισμος";;;
    Ειναι"ολοκληρωτισμος";;;
    Ειναι "εξτρεμισμος" ;;;
    Τοτε...
    Χαρειτε την "δημοκρατια"
    Και τον "πλουραρισμο" σας...
    Δεν τον αναγνωριζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλησπερα, πουθενα στην φυση κανενα ζωο δεν παει εναντια στα παιδια του, ο ανθρωπος ομως ειναι ''αλλο'' ζωο, ας ''υποκληθουμε'' στους Παμπουκοπεταλωτηδες, τους διορησμενους φιλους της τωρινης εξουσιας και ας θυσιασουμε τα παιδια μας σαν αλλες Ιφιγενειες, στον βωμο της απληστιας των εξουσιαστων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή