Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010
ΑΓΑΝΤΑ...
Ο ανθρωπος δεν ''παιζεται'', βρισκεται μεσα σε εναν δικο του ''κοσμο'', δεν ''βλεπει'', δεν ''ακουει'', δεν εχει ''καταλαβει'', τις επιπτωσεις των μετρων που τον εβαλαν να παρει, εναντιον των Ελληνων, δεν εχει παρει ''μυρωδια'' το τι γινεται στα νοικοκυρια, δεν ''διαβαζει'' για τις απολυσεις και τα κλεισιματα, εκατονταδων μικρων και μεσαιων ''μαγαζιων'', ειναι, η ''εντελως'' στον ''κοσμο'' του, η ειναι τοσο ανθελληνας και πορωμενος που δεν ''βλεπει'' που ''οδηγει'' την χωρα, ζουμε ημερες ''65, τοτε το παλατι ητανε υποχειριο ''ξενων'' υπηρεσιων [ Αμερικανικη πρεσβεια ], τωρα η ''αυλη'' και ο πρωθυπουργος, ειναι υποχειρια ''ξενων'' δυναμεων [ Αμερικανικη πρεσβεια-ΔΝΤ, ΤΥΧΑΙΟ? ], ο Γιωργος Παπανδρεου εκανε δηλωσεις, βλεπει νεες θεσεις εργασιας, αφου απολυσει, συμβασιουχους, δημοτικους υπαλληλους, δημοσιους υπαλληλους, κοινης οφελειας υπαλληλους και μια ''κουστωδια'' παπαγαλων, λιβανιζουν την ''αυλη και τον ιδιο τον Παπανδρεου για το .......ρεγαλο.
Τοποθετηση-δηλωσεις, του Γιωργου Παπανδρεου απο τις Βρυξελλες.
«Το μήνυμα μας είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού, της πορείας οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας μας, αλλά και της βούλησης όλων μας να συνεχίσουμε τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, για να μπορεί η Ελλάδα να είναι μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνως.
«Μέσα στα πλαίσια αυτά, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για έναν ισχυρό μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την πρώτη στιγμή που υπήρξε η κρίση του χρέους της χώρας μας και οι επιθέσεις από τις αγορές», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «εμείς ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και σήμερα συζητιέται αυτό το πολύ μεγάλο θεσμικό πρόταγμα»
«Την ανάπτυξη που φέρνει δουλειές και που κάνει και την Ευρωπαϊκή Ένωση ανταγωνιστική μέσα από την πράσινη ανάπτυξη»
«Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις που γίνονται για τις κυρώσεις, εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν ήδη κυρώσεις στη Συνθήκη της Λισσαβόνας, μπορούν να ενισχυθούν, αλλά η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου, είναι κάτι για το οποίο εμείς είμαστε αρνητικοί»
Ο ανθρωπος δεν ''ξερει'' ουτε τι ''λεει'' ουτε σε ''ποιον'' το λεει, μιλαει οτι καλως εχουμε ''δεχτει'' τις κυρωσεις και οτι καλως να παρουν και αλλες, βεβαια ''ξεχναει'' να πει οτι οι κυρωσεις αφορουν, κρατη-μελη της Ε.Ε που δεν θα εχουν ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ τα δημοσιονομικα τους!!!!!!
ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
KYPΩΣEIΣ υπό τη μορφή επιβολής προστίμου με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας πρότεινε χθες στους «27» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις χώρες που έχουν υπερβολικό έλλειμμα ή χρέος είτε υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες (ανταγωνιστικότητα, αγορά εργασίας κ.λπ.). Η Κομισιόν απέφυγε τη λήψη μέτρων που δεν είναι συμβατά με τη σημερινή Συνθήκη και συνεπώς η εφαρμογή τους απαιτεί την τροποποίησή της, κάτι που εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ηγετών των «27».
Οι «ανυπάκουες» δημοσιονομικά χώρες θα τιμωρούνται με πρόστιμα
KYPΩΣEIΣ υπό τη μορφή επιβολής προστίμου με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας πρότεινε χθες στους «27» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις χώρες που έχουν υπερβολικό έλλειμμα ή χρέος είτε υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες (ανταγωνιστικότητα, αγορά εργασίας κ.λπ.). Η Κομισιόν απέφυγε τη λήψη μέτρων που δεν είναι συμβατά με τη σημερινή Συνθήκη και συνεπώς η εφαρμογή τους απαιτεί την τροποποίησή της, κάτι που εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ηγετών των «27».
Ο πρόεδρος Ζοζέ Μπαρόζο, που παρουσίασε τις προτάσεις από κοινού με τον επίτροπο Ολι Ρεν, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην περίπτωση της Ελλάδας, δηλώνοντας: «Ο ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα ακριβά το γεγονός ότι οι αρχές της χώρας δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο Σταθερότητας»...
Οι προτάσεις που υιοθέτησε η Επιτροπή βασίζονται στο άρθρο 136 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο προβλέπει την ενίσχυση του οικονομικού συντονισμού και της πειθαρχίας των χωρών της ευρωζώνης. Ο Ολι Ρέν διευκρίνισε ότι η Κομισιόν θα υποβάλει σύντομα δέσμη μέτρων για τις χρηματοδοτικές δαπάνες, που θα αφορούν όλες τις χώρες της Ε.Ε. Eμμεσα προανήγγειλε πρόταση για πάγωμα των χρηματοδοτήσεων των κοινοτικών ταμείων στις «ανυπάκουες» χώρες της Ευρώπης των 27. Οι αποκαλούμενες "πολιτικές κυρώσεις", την προώθηση των οποίων απαιτεί με άσκηση ισχυρών πιέσεων η Γερμανία, απαιτούν τροποποίηση της Συνθήκης και συνεπώς η Επιτροπή νίπτει τας χείρας της. Πρόκειται για τη στέρηση ψήφου και την αποκαλούμενη "ελεγχόμενη χρεοκοπία", που επιτρέπει την αποβολή μιας χώρας από την ευρωζώνη.
Η σύνοδος κορυφής του Οκτωβρίου (28-29), λοιπόν, αναμένεται να περιοριστεί στην υιοθέτηση των μέτρων που είναι συμβατά με τη σημερινή Συνθήκη, με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής, οι οποίες έχουν δύο σκέλη, το προληπτικό και το διορθωτικό. Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:
Σε περίπτωση υπερβολικού ελλείμματος ενός κράτους-μέλους της ευρωζώνης (πέραν του 3% του ΑΕΠ ή κοντά στο όριο αυτό) αμέσως μετά τη διαπίστωσή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπεται τοκοφόρος κατάθεση από το εν λόγω κράτος ίση με 0,2% του ΑΕΠ. Εάν δεν υπάρξει διόρθωση, η κατάθεση γίνεται άτοκη. Εάν συνεχιστεί η μη διόρθωση, το ποσό παρακρατείται οριστικά και διανέμεται με τους τόκους στα κράτη-μέλη που δεν παρουσιάζουν υπερβολικό έλλειμμα.
Τα ίδια προβλέπονται και για την περίπτωση υπερβολικού χρέους (πέραν του 60% του ΑΕΠ), με τη διαφορά ότι η διαδικασία δεν είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, όπως στο έλλειμμα. Τα κράτη-μέλη πρέπει να λάβουν μέτρα για να το μειώσουν "σε ικανοποιητικό βαθμό", δηλαδή κατά το 1/20 της διαφοράς με το όριο του 60% στα τρία τελευταία χρόνια.
Oπως και στον δημοσιονομικό τομέα, εάν ένα κράτος-μέλος που συμμετέχει στην ευρωζώνη αποτύχει επανειλημμένα να λάβει μέτρα σύμφωνα με τις συστάσεις του Συμβουλίου για τη διαδικασία υπερβολικής μακροοικονομικής ανισορροπίας, υποχρεούται να καταβάλει ετήσιο πρόστιμο ίσο με 0,1 % του ΑΕΠ του. Στις υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της ΟΝΕ περιλαμβάνονται η ανταγωνιστικότητα, η αγορά εργασίας, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, η παραγωγικότητα κ.ά.). Το πρόστιμο μπορεί να αρθεί μόνο μετά από ψηφοφορία των κρατών της ευρωζώνης με ειδική πλειοψηφία.
Για να εξασφαλιστεί η επιβολή προστίμου σε περίπτωση υπερβολικού ελλείμματος ή χρέους είτε υπερβολικών μακροοικονομικών ανισορροπιών, προβλέπεται ο "αντίστροφος μηχανισμός ψηφοφορίας". Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση της Επιτροπής για την επιβολή των κυρώσεων θεωρείται ότι έχει εγκριθεί εκτός εάν το Συμβούλιο τάσσεται κατά των εν λόγω μέτρων με ειδική πλειοψηφία.
Αυτα τα ''μετρα'' για τις ''ανυπακοες'' χωρες θα ΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!
''ΑΝΥΠΑΚΟΕΣ'' ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΙ ''ΥΠΑΚΟΕΣ'' ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ''ΕΠΑΙΤΕΣ'', ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ''ΑΝΥΠΑΚΟΟΥ'' ΛΑΟΥ...
Αλλα κουραγιο...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Για κοιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου ακομα και μεις, που απο την αρχη ξεραμε μεσα μας,σαν απο ενστικτο, σε τι λακκο με φιδια πεσαμε...
Ακομα και σε μας τα δαγκωματα τους προκαλουν εκπληξη...
Ειναι, αυτα που λες και γραφεις, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, η πικρη...Σ οσους μιλαγαν για την Ευρωπη των...λαων...
Ερχομαστε τωρα...Στην Ευρωπη των ...Ζητιανων λαων....
Πρεπει να ευχαριστησουμε γι αυτο...Αλλη μια φορα...Αυτους που ψηφιζουν απο συμφερον...
Αυτους που ψηφιζουν για πλακα...
Και βεβαια, τους κορυφαιους αγωνιστες...
Αυτους που δεν ψηφιζουν καθολου...
Mαστορα καλημερα, σε αυτες τις εκλογες - τις ''δημοτικες'' - δεν μας παιρνει για αλλες ''πλακες'', αλλο ''συμφερον'' και αλλη ''αδιαφορια'', σε λιγο θα φτασουμε στο σημειο να ειναι ''ντροπη'' να λεει καποιος οτι δουλευει, ασε που η ασθενεια Παπουλια θα φερει και αλλες εξελιξεις, ας το καταλαβουν οι εργαζομενοι και οι ανεργοι, οσο ψηφιζουν αυτα τα δυο κομματα εξουσιας, οχι μελλον δεν θα εχει η χωρα, αλλα ουτε ΠΑΡΟΝ, τελος παντων, εχουμε ευθυνη απεναντι στους νεους ανθρωπους, φτανει η κατρακυλα...
ΑπάντησηΔιαγραφή