Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Το ''μοντελο'' της Δανιας.

''Εκει'' μας λεει ο Γιωργαρας οτι ''ξερουν'' απο αυτοδιοικηση.

''Εκει'' - στην Δανια καλε - το μνημονιο δεν ειναι ''συνδεδεμενο'' με την αυτοδιοικηση, ετσι αφηνει να εννοηθει ο παγκοσμιος ταξιδευτης - ο Γιωργαρας καλε -.

''Εκει'' ομως οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ειναι αλλες και εκει οπως και εδω, οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, του μνημονιου, ''χτυπανε'' στο ''μαλακο υπογαστριο'' των δυο χωρων -ολων των χωρων της Ε.Ε-, την Π Α Ι Δ Ε Ι Α !!!!!!!!

Κλείνουν σχολικές μονάδες

Σε μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες, όπως η Δανία, και για την οποία γίνεται τέτοια προπαγάνδα από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου περί κοινωνίας της γνώσης και περί του καλύτερου εκπαιδευτικού συστήματος, στον επόμενο χρόνο είναι προγραμματισμένο να κλείσουν 126 σχολεία λόγω περικοπών.
Μόνο σε έναν επαρχιακό δήμο του Hjοrring θα κλείσουν 11 σχολεία και στο δήμο Nyborg τα 5 από τα συνολικά 12 σχολεία. Το 30% των δήμων έχουν ήδη αποφασίσει αμετάκλητα το κλείσιμο σχολείων.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 κατατέθηκαν 25 αιτήσεις για άδεια λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων και το 2010 έχουν ήδη κατατεθεί 65 αιτήσεις άδειας.
Από το κλείσιμο των σχολείων που οφείλεται καθαρά σε έλλειμμα εκ των προτέρων, αφού με τον «Καλλικράτη», οι δήμοι χάνουν κάθε αρμοδιότητα για να αποφασίζουν και δέχονται λεπτομερείς οδηγίες από την κεντρική διοίκηση για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα περιορισμένα ποσά που τους παρέχονται και με τι προτεραιότητες, πλήττονται κύρια οι επαρχίες με το λιγότερο αριθμό κατοίκων. Και εδώ πρέπει να ληφθεί υπόψιν και το κόψιμο στα δρομολόγια των δημοτικών συγκοινωνιών, που, ενώ από τη μια αυξάνονται τα κόμιστρα και για τους μαθητές, από την άλλη δυσκολεύει περισσότερο η μεταφορά τους στις πόλεις που υπάρχουν και λειτουργούν σχολεία.
Στις δε μεγάλες πόλεις έχει αυξηθεί κατά 50% ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Υπάρχουν γυμνάσια στην Κοπεγχάγη που δε διαθέτουν τον ανάλογο αριθμό καρεκλών και οι μαθητές παρακολουθούν όρθιοι τα μαθήματα!
Σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό θα γίνουν περικοπές στα κονδύλια για τα γυμνάσια ύψους 154 εκ. κορονών που σημαίνει 1.700 κορ. ανά μαθητή.
Ενώ ήδη υπάρχει έλλειψη 9.000 θέσεων για πρακτική των σπουδαστών θα περικοπούν άλλες 1.500 θέσεις.
Παράλληλα, στα πανεπιστήμια θα γίνουν περικοπές 900 εκ. κορονών.
Παρόμοιες περικοπές γίνονται και στους παιδικούς σταθμούς και γενικά σε όλους τους τομείς κοινωνικών παροχών.
Γενικά με το καλούμενο πακέτο προσαρμογής με την ΕΕ, αν και η Δανία έχει ψηφίσει ΟΧΙ στο Μάαστριχτ και το ΕΥΡΩ, θα κοπούν συνολικά 6 δισ. κορόνες από τα κονδύλια για τη νεολαία, τη στιγμή που δίδονται φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο 7,3 δισ. κορόνες.

''Εκει'' λοιπον, το ''κακο'' τους βρηκε απο τον υπουργο των οικονομικων, τους '' Καλλικρατικους'' Δανεζικους δημους και ουτε λιγο ουτε πολυ.....

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών απείλησε ότι η συλλογική τιμωρία, δηλαδή έστω και αν ένας δήμος δε συμμορφωθεί με τις γενικές κατευθύνσεις θα τιμωρηθούν όλοι οι δήμοι με μια αφαίρεση 3 δισ. κορονών από το κονδύλι που θα εγκριθεί για την τοπική διοίκηση. Ιδιαίτερα η εποπτεία θα είναι αυστηρή στις περιπτώσεις εκείνες που δήμοι δε βγάλουν όλες τις υπηρεσίες σε πλειστηριασμό και κατοχυρώσουν έτσι τη χαμηλότερη τιμή. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι δήμοι κλείνουν τις δημοτικές υπηρεσίες, π.χ. για καθαρισμό, συντήρηση κτιρίων, δρόμων κ.λπ, και τις αναθέτουν σε κάποιους εργολάβους, οι οποίοι θα απασχολήσουν προσωπικό από τα γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων με πολύ χαμηλότερους μισθούς, παροχές και δικαιώματα. Μάλιστα, όταν αυτά τα γραφεία θα απασχολήσουν ξένους φτηνούς εργάτες, εδώ να αναφέρουμε και Ελληνες που γυρίζουν απελπισμένοι από χώρα σε χώρα και ζητούν δουλειά με οποιουσδήποτε όρους.

''Εκει'' λοιπον - στην Δανια καλε - το ''ινδαλμα'' της τοπικης αυτοδιοικησης, του Γιωργαρα, σε δυο απο τις πολλες αρμοδιοτητες που θα επιφορτιστουν οι δημοι, το μοντελο λειτουργει αναποδα και αναποδα, σημαινει εις βαρος των κατοικων και του μελλοντος τους.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 13 Οκτώβρη, ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της δανέζικης ΚΕΔΚΕ, Γιάν Τρόιμποργκ, ανακοίνωσε ότι με βάση τον προϋπολογισμό για το 2011 οι δήμοι υποχρεώνονται σε πρώτη φάση να απολύσουν 5.000 εργαζόμενους.
Σε έρευνα για την εφημερίδα «Πολιτίκεν» απαντά το 97,9% των δημάρχων που ρωτήθηκαν ότι είναι αναγκασμένοι να κάνουν μαζικές απολύσεις για να τα βγάλουν πέρα με τα κονδύλια του προϋπολογισμού. Η δουλειά θα βγει από αυτούς που θα μείνουν, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη εντατικοποίηση, αύξηση χωρίς αμοιβή του χρόνου εργασίας. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οι απολύσεις αφορούν και θέσεις διοικητικού προσωπικού.
Με το σύστημα του «Καλλικράτη», η κυβέρνηση υποχρεώνει τους δήμους να έχουν παραστατικά και πρακτικά για κάθε τους ενέργεια, για να αποδεικνύεται ότι ακολουθούν πιστά τις οδηγίες, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού που μειώνεται πρέπει να ασχολείται με αυτά τα διοικητικά γραφειοκρατικά μέτρα και να μην μπορεί να ασχοληθεί στις υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις. Με λίγα λόγια, στους δήμους μεταφέρονται αυστηρά όλα τα διοικητικά χαρακτηριστικά των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ο δήμαρχος σε ρόλο διευθυντή που με τον διοικητικό διευθυντή του δήμου και λίγα ακόμη δημοτικά καλοπληρωμένα στελέχη παίρνουν και υλοποιούν όλες τις αποφάσεις.

Ηθικο διδαγμα, Γ Ι Α Ν Α Γ Ι Ν Ε Ι Η Β Ρ Ω Μ Ο Δ Ο Υ Λ Ε Ι Α , Χ Ρ Ε Ι Α Ζ Ε Σ Α Ι.........Σ Ο Σ Ι Α Λ [Ι Σ Τ Η ]- [Ο Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Η!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης, ποτέ παλιότερα δεν είχαν χορηγηθεί τόσα χρήματα στην τοπική διοίκηση. Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα; Ολα αυτά τα πολλά χρήματα να τα καρπώνονται οι ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν εργολαβία τις διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.
Η κατάσταση στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα κέντρα απασχόλησης, στις βιβλιοθήκες είναι απαράδεκτη. Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν αυστηρά όλες τις προδιαγραφές για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που έχουν στη διάθεσή τους.

''Εκει'', στα βορεια της Ευρωπης που τα ''παθη'' τα πολιτικα, δεν εχουν ''υποδουλωσει'' τον νου των ανθρωπων και αναγνωριζουν οσα γινονται για το ''καλο'' τους, αντιμετωπιζουν αυτα, που θα βρεθουμε αντιμετωποι, την επομενη της ψηφισης των δημαρχων που δεν θα ''θελουν'' να ταραξουν τα νερα του συστηματος, που σκοπο του εχει, την ιδιωτικη πρωτοβουλια, στην χειροτερη της μορφη, ανασφαλιστοι εργαζομενοι, προσωρινοι εργαζομενοι, κακη ποιοτητα παρεχομενων υπηρεσιων, με λεφτα - ευρω - που στελνονται απο την Ε . Ε . και τα αποπληρωνει ο καθε λαος που απαρτιζει αυτο το ''τσιρκο''[Ε.Ε] του παραλογου.

''Εκει'' - στην Δανια καλε -, ετσι εχουν τα πραγματα, κατι που εντελως ''τυχαια'', εχει ''ξεχασει'' ο πρωθυπουργος - ο Γιωργαρας - να μας ''αναλυσει'', στο χερι μας ειναι στις 7 του Νοεμβρη, να μην ψηφισουμε κατι Π Ο Λ Υ Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Ο Υ Σ και κατι ''Φ Ο Β Ε Ρ Ο Υ Σ Α Ν Τ Α Ρ Τ Ε Σ......της φακης, ουτε βεβαια και υποψηφιους των κομματων που ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ πραγματων, των ''πραγματων'' που σκοπο εχουν να μας τσακισουν την ζωη μας.

Δεν ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου