Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010










ΑΓΑΝΤΑ...

Παμε μια βολτα στο λιμανι, θα βγαλω και φωτογραφιες τα βαπορια.

Φτασαμε σ'εναν Πειραια ''εγκαταλειμενο'', που ειναι ο κοσμος, τ'αυτοκινητα, η ''φασαρια'', ενα σκοτεινο λιμανι--του Γκαμπεζ, που λεει και ο Καββαδιας--, τα speedrunner περιμεναν να φορτωσουν, αδεια, τα πληρωματα βαρδιας πηγαινοερχοντουσαν στην μπουκαπορτα, απεναντι ενα ''κρητικο'' ετοιμαζοταν να φυγει, στα ''Αιγινιτικα'', μαυριλα, διπλα που ''πεφτουν'' τα δελφινια, το ιδιο μαυρα και εκει που πλακωνοταν η ψυχη, ηταν στους ντοκους που ''ξεχειμωνιαζουν'' τα γρηγορα κοκκινα και ''διπλα'' τους τα ''κατασχεμενα'' του Αγουδημου, μπουκαπορτες κλεισμενες προχειρα, σκοτεινα και ερημα, ιπποτες του Αιγαιου που ''νικηθηκαν'' απο εναν κακο ''βασιλια''.
Ενα κρουαζιεροπλοιο, ''ξενο'' ισα με τρεις πολυκατοικιες, εφυγε στα ''μουλωχτα'', ουτε σφυριγματα, ουτε πολλα-πολλα, ο πιλοτος το εβγαλε εξω απο τα φαναρια και εκει ''ανοιξε'' στροφες και απομακρυνθηκε, σαν μια μικρη πλεουμενη φωταγωγημενη πολιτεια, το ιδιο ''ησυχα'', εφυγε και ο ''συντεκνος'', λιμανι νουμερο ενα ητανε εχθες το βραδυ ο Πειραιας--βραδυ Σαββατου--, η λιμανι μικρης επαρχιακης πολης?
Κανοντας το τξο του περιμετρικου δρομου του λιμανιου, ειδαμε πολλα ξενοικιαστα μαγαζια--διατιθενται, εγραφαν στις τζαμαριες τους--.
Να παρουμε στο ''χερι'' πατατες και χαμπουργκερ?
Ενταξει, απο που?
Απο τα mc donald's, μου αρεσουν οι πατατες!
Ποιος θα παει, δεν παω ειμαι ''παρκαρισμενος'' ''παρανομα'', ουτε εγω, τοτε ποιος?
Η μαμα, παντα η μαμα παει, τι το συζηταμε?
Ηρθανε τα σακκουλακια με τις πατατες τις ''πλαστικες'', αλλα με ''τελεια'' γευση, πανω που ανοιγαμε τα σαγονια, μας λεει η μαμα, τελευταια βραδυα δουλευουν οι υπαλληλοι, ενημερωναν τον κοσμο οτι η διευθυνση το κλεινει.
Στο κεντρο του Πειραια, στο λιμανι, απεναντι απο τα ''Αιγινιτικα'', κατω, στο ισογειο του κτηριου της νομαρχιας του Πειραια.
Πανω απο 15 ανθρωποι θα ψαχνουν για μεροκαμματο απο σημερα.
Καλυτερα να καθομουν να δω τον ''αγωνα'' του ΠΑΟ με τον ΟΣΦΠ, ασε που θα ''γελαγαν'' και τα μουστακια μου, μετα απο τοσες ''ομορφιες'' που εχουμε περασει.
ΑΝΕΡΓΟΙ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΔΕΙΑ ΒΑΠΟΡΙΑ.
Σκοτεινο το λιμανι που μας ''υποδεχθηκε''--ο Πειραιας ''μου''--κατι ''ξερει'' αυτο και τα λιμανια εχουν ΨΥΧΗ, πονανε, οταν πονανε οι ανθρωποι τους!!!

Αλλα κουραγιο...

8 σχόλια:

  1. Τούτες τις μέρες κατέβηκα στην παλιά μου γειτονιά.Πήρα τον κεντρικό της δρόμο.Στα δύο τετράγωνα που διάβηκα, είχε 32 μαγαζιά (μετρημένα ένα)σε λειτουργία
    και 11 κλειστά!
    Απελπισία απόγνωση! Τι απέγιναν οι άνθρωποι τους, τι απέκαμαν πως τα βολεύουν;
    Όσο για τον Πειραιά, δεν ήξερες δεν ρώταγες.Χρόνια τώρα τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής είναι απελπισία, όχι δηλαδή ότι όποτε έχω τύχει και πρωινά καθημερινής, είναι καλύτερα.
    Χρόνια τώρα ο Πειραιάς αργοπεθαίνει.
    Δεν έχει ζωή.
    Δημήτρη μου Βγήκε η ζωή μας στο σφυρί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EEEEE...Σεις εκει κατω..
    Μην ερθετε στο Περιστερι, τα βραδυα...
    Με τις κλειστες βιοτεχνιες...
    Ουτε στους Αγ Αναργυρους να πατε...
    Εκει πια, τα κλειστα..Πιο πολλα ειναι απο τα ανοιχτα μαγαζια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. B.B καλημερα, βραδυ Σαββατου, που λεει και ο Παπακωνσταντινου και το λιμανι ''σβηστο'', τι περιμεναν, αεροπορικη επιδρομη?

    Ποιος την ζωη μας, ποιος την κυνηγαει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλημερα, δεν σου τα ''ειπα'' την προηγουμενη φορα που περασα απο Μενιδι, προς το αλσος που γινοταν το φεστιβαλ της Κ.Ν.Ε--ΤΟ ΤΡΙΤΣΗ--περασα απο τα ''μαυρα'' ''χωρια'' της Αθηνας, τα παντα κλειστα, μεχρι και ο δημοτικος φωτισμος.
    Οι βιοτεχνιες και οι μικροβιομηχανιες, εχουν ξεκινησει τα....λουκετα απο το ''75-''78, οταν αρχιζε το ''τερας'' της σημερινης πολιτικης καταστασης, να....μπουσουλαει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, καλό μήνα!
    Και εδώ στα Τρίκαλα μία από τα ίδια...
    Κλεισμένα μαγαζιά, ανύπαρκτες βιομηχανίες, ελάχιστες βιοτεχνίες, η αγροτική παραγωγή στο ναδίρ...
    "Βγήκε η ζωή μας στο σφυρί" που λέει και η ΒΒ παραπάνω. Την Κυριακή να πάρουν το πρώτο "φούμο" οι υποστηρικτές ΕΕ-ΔΝΤ και υπαίτιοι της κατάντιας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουν μια παράξενη σιωπή τα νεκρά λιμάνια...
    Αγάντα...
    Με την ελπίδα ότι η ψυχή τους θα ξαναπάρει πνοή.

    ΥΓ1. Πάντα όμορφες οι φωτογραφίες σου.
    ΥΓ2. Θα ήθελα να σου στείλω ένα μέιλ μα δεν το βρίσκω.Αν έχεις την καλοσύνη στείλτο μου στο karavaki69@gmail.com.Έχω να σου κάνω μια πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πορτιατη καλημερα, Κυριακη κοντη γιορτη λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καραβακι καλημερα, αγαντα, οι φωτο που κανω αναρτησεις--εκτος απο τις χθεσινες και καποιες λιγες--, ειναι απο ιστολογια με θαμα τα βαπορια. Το μειλ μου κλειδωθηκε και εδω και 6-7 μερες δεν εχω καταφερει να το ανοιξω.
    Βαζω την κορη μου να ανοιξει αλλο και σου το στελνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή