Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...

FAST TRACK και στα μουτρα σας.

Επενδυσεις στην Ελλαδα απο ομιλους επενδυτων, με ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.

Χαμηλη φορολογιση, επιδοτουμενη ασφαλιση απο το κρατος, ''μηδενικα'' μεροκαματα, ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας.

Οι εργοδότες θα απολύουν δύο, στη θέση τους θα προσλαμβάνουν έναν για περιορισμένο διάστημα, θα τον πληρώνουν 500 ευρώ, θα τον ξεζουμίζουν «ελαστικά» και «εκ περιτροπής» για όσο καιρό η κυβέρνηση θα τους απαλλάσσει από ασφαλιστικές εισφορές και μόλις τελειώνει ο χρόνος της επιδότησης θα τον απολύουν για να τον αντικαθιστούν με «φρέσκο» (και επίσης επιδοτούμενο) κρέας για τις μηχανές τους!

Αυτο ''αγαπητοι'' ''φιλοι'' της κυβερνησης λεγεται, ΚΑΤΟΧΗ.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ είπε ο Χ. Παμπούκης για το περίφημο «fast track» του! Αν, λέει, δε δώσουμε κίνητρα στους επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας, τι να κάνουν κι αυτοί; Θα πάνε παραδίπλα....
Κι αν και «παραδίπλα» δεν τους δώσουν κίνητρα θα πάνε ...ακόμα πιο δίπλα. Χώρα τη χώρα όμως φτάνουμε στη Νοτιοανατολική Ασία. Εκεί που η παιδική εργασία είναι θεσμός και το μηνιάτικο 20 δολάρια.
Προφανώς έχουν ...όραμα για την ανάπτυξη εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Προσαρμοσμένο βέβαια στην «παγκοσμιοποίηση» και στις «ανοιχτές θάλασσες» της σύγχρονης αγοράς, όπως λένε.
Μόνο που το όραμά τους μοιάζει ελαφρώς με ...ναυάγιο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αντάξιο του «Τιτανικού».


Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ, τα οποία ήρθαν προχτές στη δημοσιότητα, πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμοί έμειναν το καλοκαίρι απλήρωτοι.
Για την ακρίβεια 1.094.585 καταναλωτές δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ρεύμα.

Πριν ακόμα ανακοινωθούν και πολύ πριν επιβληθούν οι νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, που από το νέο έτος θα επιβαρύνουν επιπλέον έως και 44% τα λαϊκά νοικοκυριά,
ένας στους τρεις καταναλωτές στην Αττική και ένας στους τέσσερις στο σύνολο της χώρας αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι».
(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στο «συνέδριο της Σύμης», 16/7/2010).

Από τη μια ο Παπανδρέου. Δηλαδή, ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που η πρώτη απόφαση που πήρε (κυριολεκτικά η πρώτη τους απόφαση) ήταν να απολύσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, τους συμβασιούχους, τους οποίους υποτίθεται θα έβγαζε από την εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία. Και τους έβγαλε. Στην... ανεργία.






Αλλα κουραγιο...

2 σχόλια:

  1. «Είμαι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι».
    (Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στο «συνέδριο της Σύμης», 16/7/2010).


    Βρε σας το λέω... δεν με ακούτε: είναι καλό το παιδί, έχει όραμα, όνειρα... είναι και αντιεξουσιαστής!! Κι εσείς το έχετε παρεξηγήσει!!

    Βρε οι καταναλωτές δεν πληρώνουν τη ΔΕΗ για να κάνουν απόσβεση της μείωσης των εισοδημάτων τους με κυβερνητική στήριξη!! Για μέτρο στήριξης της λαϊκής βάσης πρόκειται, δεν το καταλαβαίνετε;

    Σου λέει, ακριβαίνουμε τη ΔΕΗ, όσοι δεν μπορούν δε θα την πληρώνουν κι έτσι δε θα επιβαρύνονται οικονομικά και θα τους έρχεται το ρεύμα δωρεάν!! Ρεύμα για το λαό τσάμπα!! Μία κοινωνική προσφορά του ΠΑΣΟΚ!!

    Το μέτρο προτάθηκε απ' τον αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και υιοθετήθηκε συλλήβδην από τα μέλη της! Φυσικά ο πρόεδρος ακολουθεί τη λαϊκή ετυμηγορία!!!!!

    μπου χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eχουν ασπρισει τα μαλλια του προεδρου της σοσιαλιστικης διεθνης, καθε βραδυ εκλαιγε, μας ειχε εκμηστηρευτει καποιο απο τα ''ξεφτερια'' του, ποναει για την ενδεια του Ελληνικου λαου, αλλα σαν ''στοργικος'' μπαμπας που θελει να ειναι, τρεχει απο το ενα ακρο στο αλλο ακρο της υφηλιου για να βρει.....''επενδυτες'', να ξαναρθουν λεφτα στον τοπο, οοοοοοταααααν ξαναρθουν λεφτα, δεν προκειται να μας αφησει να τα ξαναφαμε ''μαζι'', α, ολα και ολα, μας αγαπαει αλλα τωρα πια.......εμαθε, οτι ειμαστε μια χωρα.......διεφθαρμενων, η πολυ αγαπη του εκανε το μυαλο.......κουρκουτι.
    Εχει και ενα ''μικρο'' προβλημα με τα Ελληνικα του και ''διαβασε'', λιγο λαθος την λαικη ετυμηγορια, απο το κανενας ομηρος των συμβασεων, απο το κανενας απο τους μη εχοντες δεν θα πληρωσει και απο τα λεφτα υπαρχουν, με αυτες τις ''υποσχεσεις''- δολωματα, ''τσιμπησαν'' καποιοι, ας ψαξει να την βρει τωρα την λαικη ετυμηγορια ''του''.
    Ωχ,ωχ,ωχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή