Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Τα ειχαμε χυμα μας ηρθαν και τσουβαλατα.

Ελληνικη παροιμια, για την μεγαλη ποσοτητα........σκαρτων, που ''κυκλοφορει'' στα Ελληνικα media - κατα το νεοελληνικο λεξιλογιο -.


Κύριε Πρετεντέρη άξιος ο μισθός σου


Άραγε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παίρνει ετησίως ο κ. Πρετεντέρης (Ι.Π.); Βεβαίως το στοιχείο αυτό θεωρείται προσωπικό δεδομένο, όμως, επειδή δεν αφορά κάποιο υπερευαίσθητο στρατιωτικό απόρρητο και επειδή πιστεύω ότι ο Ι.Π. ασπάζεται τη διαφάνεια, δεν θα έχει αντίρρηση να ενημερώσει τους αναγνώστες για το ετήσιο εισόδημά του. Ας αποκαλύψει λοιπόν ποιο είναι αυτό και ας μας πει αν οι μισθοί των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις (Δ.Ε.) είναι το ένα πέμπτο, το ένα έβδομο του δικού του μισθού ή ακόμη μικρότεροι.

Βεβαίως, δεν με έπιασε έτσι ξαφνικά, η περιέργεια για τον μισθό του, όμως με ερέθισε το πρόσφατο (18.10 ) άρθρο του στα “Νέα”, όταν είδα να τον πιάνει ο πόνος για τα γεροντάκια με τις χαμηλές συντάξεις και τους ψηλούς μισθούς της κομματικής αριστοκρατίας στις Δ.Ε. που προκαλούν περικοπή των εισοδημάτων των υπόλοιπων εργαζομένων και αυξήσεις στους φόρους.

Τι αναφέρει στο άρθρο αυτό ο Ι.Π., για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις:

«.. ο χώρος των ΔΕΚΟ συμπυκνώνει τα χειρότερα χαρακτηριστικά της ελληνικής υπανάπτυξης: φαυλότητα, κομματισμός, ανοργανωσιά, κακοδιαχείριση, διαφθορά, σπατάλη, ανικανότητα... Σε αυτά προστίθεται συνήθως ένα καθεστώς άτυπης αλλά καταστροφικής συνδιοίκησης µε τους οικείους συνδικαλιστές.» Ακόμη:

«Ο χώρος των ΔΕΚΟ είναι ένα καρκίνωμα που πρέπει να εξυγιανθεί. Η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων οργανισμών αποτελούν εθνική προτεραιότητα…» Τέλος: “Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κόβει τις συντάξεις από τα γεροντάκια και να πετάει τα λεφτά στο έλλειμμα του ΟΣΕ ή των αστικών συγκοινωνιών”

Το γεγονός ότι υφίστανται σοβαρά αρνητικά φαινόμενα στις ΔΕ, δεν το αρνήθηκε ποτέ ο ΣΥΝ. Μόνο που όπως έχουμε καταγγείλει, τα όποια αρνητικά φαινόμενα, σχετίζονται με την κομματική κηδεμονία τους, τις πελατειακές σχέσεις, την υποταγή στα συμφέροντα των ιδιωτών, κάτι που αποφεύγει να πει ο Ι.Π.

Ερωτήματα σχετικά με τις αναφορές του Ι.Π.:

Άραγε μόνο ο χώρος των ΔΕΚΟ έχει άσχημα χαρακτηριστικά; Μόνο ο χώρος των Δ.Ε. έχει αρνητικές πλευρές, μόνο ο χώρος αυτός είναι καρκίνωμα που πρέπει να αφαιρεθεί; Ο χώρος των ΜΜΕ τι χαρακτηριστικά έχει; Μήπως η χειρότερη αριστοκρατία είναι σε αυτόν τον χώρο;

Γιατί o Ι.Π. καταφέρεται ενάντια στους εργαζόμενους στις Δ.Ε.; Οι μισθοί τους στις άλλες χώρες της Ευρώπης -πρόκειται κατά κανόνα για εξειδικευμένους εργαζόμενους- δεν αποκλίνουν αντίστοιχα από εκείνους στον ιδιωτικό τομέα; Και εν πάση περιπτώσει τι προτείνει; Από ότι αντιλαμβάνομαι, να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στις Δ.Ε. αλλά να είναι καθηλωμένοι οι μισθοί και στον ιδιωτικό τομέα;

Μ τι συγκρίνει το επίπεδο μισθών στις Δ.Ε.; Το λειτούργημα του δημοσιογράφου και μάλιστα το συγκεκριμένο που ασκεί o Ι.Π. είναι καλύτερο και χρησιμότερο από εκείνο του μηχανικού και του μηχανοδηγού ΟΣΕ, του οδηγού των αστικών λεωφορείων κ.λπ.; Ποια είναι η δικιά του προσφορά στο κοινωνικό σύνολο;

Δεν τσουβαλιάζουμε τους δημοσιογράφους, γιατί υπάρχουν αρκετοί που σέβονται το επάγγελμα τους και πραγματικά υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον Επίσης δεν αρνούμαστε την ύπαρξη νοσηρών φαινομένων στις Δ.Ε. Ποια όμως είναι η μεγάλη μας διαφορά από τον Ι.Π. Η διαφορά, είναι, ότι αυτός βλέπει μόνο φαυλότητα και ανικανότητα. Οι Δ.Ε. έχουν τεράστια προβλήματα και αδυναμίες και γι' αυτό η δική μας αριστερά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση και στη Βουλή, και ο Ι.Π. μπορεί να τις δει και στον τόμο του Προγραμματικού μας συνεδρίου. Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε, είναι, ότι εκτός και πέρα από τα προβλήματα των Δ.Ε. υφίστανται σε αυτές και τεράστιες δυνατότητες που είναι στην ευθύνη κυβερνήσεων και διοικήσεων να αξιοποιήσουν θέτοντας τις στην υπηρεσία της κοινωνίας και της Ανάπτυξης. Ευθύνεται κάποιος άλλος εκτός της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που αντί να εξυγιαίνονται οι Δ.Ε. είτε ιδιωτικοποιούνται είτε αφήνονται να μαραζώσουν;

Η μεγάλη μας διαφορά λοιπόν με τον Ι.Π. είναι ότι εμείς βλέπουμε στις Δ.Ε. και τεράστιες δυνατότητες. Αν θελήσει ο Ι.Π., πραγματικά, να μάθει τις δυνατότητες των Δ.Ε. ας απευθυνθεί στις διοικήσεις των Δ.Ε. και στα σωματεία τους και θα ανακαλύψει ότι παρά την πολιτική εκποιήσεων των τελευταίων 15 χρόνων και την εγκατάλειψη αρκετών ΔΕ, οι δυνατότητες συμβολής τους στην ανάπτυξη, σε περιβαλλοντική και κοινωφελή δράση τους είναι ακόμη τεράστια.

Κομματική Αριστοκρατία όπως αναφέρει υπάρχει και την έχουμε καταγγείλει. Όμως είναι ένα μικρό ποσοστό των εργαζομένων στις Δ.Ε. και αυτή την αριστοκρατία την έφτιαξαν οι κυβερνήσεις που αυτός υπηρετεί.

Ο κ. Πρετεντέρης αναφέρεται στην αναγκαιότητα υγιούς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και υγιούς δημόσιου τομέα;.

Συμφωνούμε. Γιατί όμως δεκαετίες τώρα, ας πούμε 35 χρόνια ομαλού βίου μετά το 74, οι κυβερνήσεις δεν πέτυχαν τον στόχο αυτό; Και γιατί να πετύχουν σήμερα εφόσον είναι συνέχεια των κυβερνήσεων αυτών.

Η δημοσιογραφική αριστοκρατία

Όμως ποιο ρόλο παίζει στο γίγνεσθαι ο κ. Ι.Π. όπως και άλλοι δημοσιογράφοι της συνομοταξίας του (Τρέμη, Καψής κ.λπ.); Πρόσφατα τους είδαμε να «μαλώνουν» τον «αρμόδιο» υπουργό για «τη μεγάλη ανοχή της πολιτείας» απέναντι στους φορτηγατζήδες που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις

Οι δημοσιογράφοι αυτοί, δεν έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται για την αντικειμενική αλήθεια αλλά για τα εκάστοτε σχέδια της ολιγαρχίας και της κυβέρνησης. Φαίνεται σαν να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Γι' αυτό δυσφημούν τον αγώνα των εργαζομένων στις Δ.Ε. και τους κατηγορούν για ψηλούς μισθούς (ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, κ.λπ.), τον αγώνα των αρχαιολόγων κ.λπ.

Ο Ι.Π. δεν κατηγορεί διάφορες ομάδες εργαζομένων (π.χ. φορτηγατζήδες, τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ) επειδή τον έπιασε ο πόνος για τα άλλα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Όπως φαίνεται και από το συγκεκριμένο άρθρο, υπηρετεί τη στρατηγική που έχει χαράξει η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη, δηλαδή τη διάσπαση των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.

Αλλα κουραγιο...



υ.σ απο το ιστολογιο chisdal.

4 σχόλια:

  1. Προβοκατορας του ΚΚΕ ο τυπος...
    Με τη φατσα και το υφος...
    Αλλα και επι της ουσιας με αυτα που λεει...
    Στρεφει τον κοσμο στο ΚΚΕ...
    Στο ΠΑΜΕ...
    Και στις Λαικες συσπειρωσεις...
    Τρια ζητω...
    Στον αγωνιστη Ι Π...
    [Μηπως λαλησα;;;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Frezia καλημερα, το ματι το γυναικειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλημερα, ''σχολη'' εχει κανει την προβοκατσια που κανει απο την στηλη του στο Βημα και με το ''ανεπαναληπτο'' υφακι του στο MEGA...
    ΟΥΡΑ, ΟΥΡΑ, ΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Π...

    ΑπάντησηΔιαγραφή