Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Γιωργαρα, ναι εσενα λεω, τον πρωθυπουργο, σου εχω νεα, κατι ''ψιλα'' που ψαχνεις και δεν μπορεις να τα βρεις, σου τα βρηκα και τυπωμενα, ναι βρε ανθρωπε, με ονοματεπωνυμα και διευθυνσεις, ε, καλα τωρα, δεν σου μιλαω για ψιλολοι, ναι σου λεω, α, εσυ σκας, μετα συγχωρησεως κιολας γαιδαρο.

500 επιχειρησεις, οι πιο κερδοφορες το 2009, ναι ρε χριστιανε μου, το τυπωσε η icap και το ειχε το ''βιβλιο''-ασηκωτο- το ΒΗΜΑ της Κυριακης, εχει και φωτογραφιες απο κατι γελαστους, τωρα διευθυντες ειναι, ιδιοκτητες ειναι, κανε ενα κοπο και πες του χωριστροαγελαδοκολλημενου, Πεταλωτη να στο φερει στου Μαξιμου, α, δεν ξερω ποτε αδειαζεις να βρισκεσαι στην πατριδα μας και αν θα το δεις ''εγκαιρως'', εχεις και εσυ τα δικια σου, απο Αμερικη σε Γερμανια, απο ομηλια σε βραβευση, δεν ειναι και λιγο, κατι ξερω απο δρομολογια, παλια ξερεις ποσες φορες την εβδομαδα, εκανα Κυψελη-Μαρουσι?

Μ'εφαγαν οι δρομοι, ξεχασα για δουλεια πηγαινα, ναι εχεις δικιο, αλλο να τρεχεις για το μεροκαματο και αλλο να τρεχεις να ''σωσεις'' την Ελλαδα.

Αλλα μεγεθη-μετα συγχωρησεως-.

Σε παρακαλω πολυ, οχι, οχι, για εμενανε, για τα ''φουκαριαρικα'' τα παιδια μου-μας-, λεω, για κοιτα αυτο το βιβλιο - ειναι και ιλλουστρασιον, θα σου ''βγουν'' τα ματια-, τσαμπα ειναι, τις αγοραζει-τις εφημεριδες- με χρηματα του Ελληνικου λαου, το γραφειο ''σου''.

Που να τρεχεις τωρα, να παρακαλας, Γερμανους, Γαλλους, ασε δε αυτους τους Κινεζους, μιλανε λες και καταπινουν, εδω εχεις ενα θησαυροφυλακιο ανοικτο.

Οχι βρε ανθρωπε, δεν σου λεω να τους τα ''παρεις'' με το ζορι, να παραδειγμα σου φερνω τωρα, συγγνωμη και με το θαρρος, της εντοπιοτητας που λεει ο λογος, δεν σου κανω υποδειξη, αλλα θυμασαι πως μας εκοψες τα δωρα του πασχα, των χριστουγεννων, την αδεια του καλοκαιριου, πως οι μισθοι κατρακυλησαν?

Θυμασαι?

Ναι?

Α, γεια σου!

Ετσι θα τους πεις - μη σταβομουτσουνιαζεις ρε Γιωργαρα - κυριοι δωστε και ''σωστε'', οπως δινουν και σας σωνουν, οι κουτομογιες που τους εχουνε βαλει στον ζυγο και τραβανε το καρο.

Οχι, ε?

Δεν γινεται να τους μιλησεις ετσι.

Φορανε κουστουμια Armani, γραβατες Hermes, παπουτσια prada και κολωνια chanel, ετσι ε, αν ειναι να στερηθουν τις βολτες τους στον Παρνασσο τον χειμωνα με τις cayenne και τις περατζαδες τους το καλοκαιρι απο την Μυκονο, με τα 30αποδα σκαφη, παρατεταγμενα ανοικτα της Ψαρρους -τι με κοιτας παραλια ειναι, το θυμηθηκες, μπραβο- οχι μη τους μιλησεις.

Τι μου λες?

Ξεχναω?

Τι ξεχναω, ναι μωρε Γιωργαρα - δεν σε τραταρα και ενα λουκουμακι με ελληνικο καφε και παγωμενο νερακι, ντροπης μου-, δεν θες κανεις υγειηνη διατροφη, γυμναζεσαι και τα ''καιες'' ομως, που βρισκεις χρονο και για τον εαυτο σου, με τοσο ''τρεξιμο'' απορω.

Ναι ρε γ....., ναι Ελληνικη βρισια ειναι αλλα την χρησιμοποιουμε για να εκτονωνουμε, λιγο την ''πιεση'', με συγχωρεις, τι λεγαμε?

Α, ναι δεν μπορεις να τους ζορισεις γιατι εχετε κανει συμφωνια πριν δυο χρονια, οταν σε ειχε βαλει στο ''ματι'' ο Βαγγελης να σου παρει το κομμα του fader και οι καλοι ''αυτοι'' κυριοι σε ''βοηθησαν'' να το ματαξαναπαρεις, μετα απο την επινοικιαση που ειχες κανει στον κυριο καθηγητη, ναι τον κυρ-Κωστα.

Ναι και με το συμπαθιο, ξεχασα οτι ειχατε βγει και φωτογραφιες με αρκετους απο ''αυτους'' τους καλους κυριους, οταν σε στηριξαν και ''εγινες'' πρωθυπουργος, οχι, εχεις δικιο οι συμφωνιες μεταξυ ''κυριων'' εστω και αγραφες πρεπει να τηρουνται.

Εχουμε γινει μαλθακοι, λες?

Να γυρναμε, να βρισκουμε που εχει προσφορα το γαλα, ας πουμε στα Λιοσια - εχω και ενα φιλο εκει Μαχαιρη το λενε, δεν τον ξερεις-, ναι με τα ποδια η με ποδηλατο - κανεις και εσυ, μια χαρα διατηρησε - απορρυπαντικα, προσφορα στο Μοσχατο - να παω να δω και τα ξαδελφια και τις θειες, θα γινουμε κοινωνικοι, παλι- , ποσες αποριες μου λυνεις Γιωργαρα, δεν λεγεται και γυμναστικη και οικονομια και με τοσο περπατοποδηλατο, που χρονος για τσιγαρο, τρελες οικονομιες, αλλα αν γυρναω ολη την Αττικη με τα ποδια η το ποδηλατο, ποτε θα δουλευω?

Θα το ''σκεφτητε'', ωραια.

Πως?

Ναι ακομα εχω δουλεια, τυχερος ειμαι?

Α, γιατι με κοιτας ετσι ρε Γιωργαρε?

Σου λειπουν κατι δις απο τον προυπολογισμο και λες αν μπορω να βοηθησω και αλλο?

Μη μου λες για τον Παγκαλο, δεν τα εχουμε φαει μαζι, αληθεια σου λεω ρε χριστιανε μου, δες το Ε9, απο παππου προς παππου, δεν εχουμε αγορες, ουτε καταθεσεις, ουτε παρακτιες, λευκοι σαν το χιονι.

Επειδη ειπε μια μ......ο κυρ-Θοδωρος και γελουσε με συγκαταβαση το ξωτικο του Δρακουμελ, η Ντορα, παει να πει οτι φταιμε για τις προσληψεις εμεις?

Ναι ειναι βρισια η λεξη που ειπα, η μ.....ολοι την λενε, που εχεις γεννηθει εσυ και να ξανα ερθουμε στο θεμα μας, θυμησου, τοτε στο μπαλκονι που εβγαινες με τον fader σου ποσες προσληψεις λεγαται οτι θα κανετε, θυμασαι?

Και μας ελεγες, οτι εχουμε μικρο ποσοστο και οτι ο λαος μιλησε και να μην λαικιζουμε και ο λαος στην εξουσια, τα θυμασαι ρε Γιωργαρα?

Μην εισαι ετσι αμιλητος, τωρα τι κανουμε με ρωτας, γιατι ρε Γιωργη με ρωτησες ποτε τι κανατε ολα αυτα τα χρονια, οταν 20 ''ψωριαρηδες'' τους μπουκωσατε και τους κανατε ''τζακια'', με ρωταγες?

Κοιτας το ρολοι σου, θελεις να φυγεις, εσεις δουλευετε δεν παιζεται πλει-στεισον σαν τον Κωστακη τον Ραφηνεα, ναι με εντυπωσιασατε, οταν μπηκατε στο πουλμαν, σαν Γιαπωνεζοι τουριστες και κανατε περατζαδα την παραλιακη της Θεσσαλονικης και μετα κατσατε σε εκεινο τον πολυ χαι-τεκ χωρο και τα ειπατε, χωρεσε ο κυρ-Θοδωρας σε εκεινα τα καρεκλακια, ενταξει μη μου σηκωνεις το φρυδι.

Και που εισαι ρε Γιωργαρα, να εδω μου ερχεται, στην ακρη της γλωσσας το εχω, να το πω?

Ναι?

Ωραια την γυναικα του κυρ-Θοδωρα την επελεξε το πολιτικο γραφειο του ΠΑΣΟΚ, για δημαρχο στα Καλυβια? Κερατεα? Εκει ναι που ο πατερας της ειναι εργολαβος και κυκλοφορει με μπραβους, αλλο ηθος δεν ειχες πει, δεν μιλας, γιατι ρε Γιωργαρα?

Επιμενεις μετα απο τοση παρλα, οτι παλι πρεπει να σε ''πληρωσουμε'' εμεις για να ''καλυψεις'' την διαφορα που βρηκες.

Βρε Γιωργαρε, εσυ δεν ελεγες υπαρχουν λεφτα, εσυ δεν ελεγες, οτι δεν θα παμε στο ΔΝΤ, εσυ δεν ελεγες οτι δεν θα πειραχθουν τα ''εισοδηματα'' των εργαζομενων και οτι θα δωσουν οι εχοντες?

Φευγεις και δεν λες ουτε αντιο, σε πικρανα.

ΕΣΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΡΑ.

Ακομα ειμαι ευγενης, ειμαστε ευγενεις, ολοι εμεις που δεν βγηκαμε μαζι σου φωτογραφιες ντυμενοι με Armani, ομως μας εχεις παραζορισει - στο εγραψε και ο φιλιος σου τυπος - και πλησιαζει η ωρα να σου πω-πουμε καμια Αμερικανικη βρισια.

Οπως ας πουμε, ναι, αυτες τις ξερεις καλα, με τετοιες βρισιες μεγαλωσες, τοτε ''μεταναστης'', στην Αμερικη......FUCK YOU, με το μπαρτον κιολας, αλλα να η εντοπιοτητα, που σου ελεγα.


Αλλα κουραγιο.




υ.σ αφιερωμενο σε μια φιλη που με ''διεγραψε''...

6 σχόλια:

  1. Δημήτρη καλησπέρα.Πρέπει να είσαι προσεκτικός για το πως μιλάς για τον Πρωθυπουργό μας.Έναν Πρωθυπουργό βραβευμένο από το Γ! Ράιχ με το βραβείο της κατηγορίας "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"! ! Βραβευμένος δια χειρός Άκερμαν. Αυτό έγινε ακριβώς προχθές.
    Και τότε ο Πρωθυπουργός μας, που ποτέ δεν ξεχνάει τον λαό του, είπε στην ομιλία του ότι αυτό το βραβείο το οφείλει στον Ελληνικό λαό!
    Μάλιστα! Μεταφράζουν την προσωρινή αναμονή και ας την πούμε και αν θέλεις ανοχή σε συναίνεση και μας χλευάζουν.
    Με την ευκαιρία δεν φαντάζομαι να υπονοείς τίποτα για μένα και για την μικρή διόρθωση που έκανα στο προηγούμενο σχόλιό μου.
    Γράφεις "αφιερωμένο σε μια φίλη που με διέγραψε".Άντε καλέ και τρομάζω μονάχα αν σκεφτώ ότι στεναχώρησα φίλο.
    Και πάντως αν θες η Ντρου τα έχει όλα έτοιμα ένα κλικ υπόθεση είναι για το λογότυπο που λέγαμε.
    Χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. B.B KAΛΗΣΠΕΡΑ, Ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ''ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΔΙΑΝΟΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΑΣΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΣ ΠΡΙΝ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟΥΣ NEW YORK TIMES, OTI EINAI ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ 1960, ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ.

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ''ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ'' ΜΟΥ.

    Η ΦΙΛΗ ΞΕΡΕΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ δημητρη...
    καμμια φορα με τρομαζεις...
    Τον βρηκες τον ανθρωπο ξεμπαρκο μια ωριτσα, να κανει ενα τσιγαρο βρε παιδι μου, να λασκαρει λιγο ο Χριστιανος, απο τον καματο του να σωσει την ελλαδα απο το ΔΝΤ...Και του τα χωσες;;;
    Και του τα ελεγες και...ελληνικα;;;
    Ξερει βρε ελληνικα ο ανθρωπος;;
    Τον εχεις ακουσει να μιλαει;;;
    και την Εφη Θωδη την ακουσες να τραγουδαει εγγλεζικα...Παει να πει οτι ξερει;;;
    Ας τονε τον ανθρωπο σε παρακαλω...
    Αυτοι που τονε βαλανε, εκει που τονε βαλανε ξερουνε τι κανουνε...
    Δεν καταλαβαινει αγορι μου...
    Οχι οπως ο αλλος ο χοντρος...
    Λιγωτερο Δημητρη...
    Λιγωτερο...
    Ελα τωρα να σου δωσω τα γαλατα για τα παιδια...
    Ναι προσφορα ειναι...
    Τι γαλατα δηλαδη ασπρο νερο ειναι...1,5 λιπαρα..
    Τα πηρα απο κει που αλλαζουνε τις ημερομηνιες ληξεως...Μη μιλας...Φορτωνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mastora [θα το καταλαβει το γκρικλις?] καλησπερα, σ'ευχαριστω για τα ''νεοληγμενα'' γαλατα, θα τα παρω, δεν ειναι καιρος για κονξες και λεπτολογιμα, πρεπει να σωσουμε την πατριδα, αλλωστε μας εδωσε εμας - τους υπηκοους - το βραβειο που πηρε απο τους Γερμανους, α, ειναι κιμπαρης οπως λενε και Θεσσαλονικεις, μη τους βαζεις ιδεες στον μυαλο και μας ''κατσικωσουν'' καμια Θωδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή