Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Ενιαία οργάνωση της πάλης απέναντι σε μια συνολική επίθεση
Την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταδίκασε μέσα στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
«Καταγγέλλουμε - επισήμανε - την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την επέμβαση των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και την απόλυση του συνόλου σε αυτήν.
Καταγγέλλουμε τη χρήση χημικών για την απομάκρυνσή τους από το χώρο και την προσαγωγή εργαζομένων στην αστυνομία.
Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση τις πρώτες πρωινές ώρες - της νύχτας τα καμώματα - αποτελεί και την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και στο συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η αστυνομική βία και καταστολή αποτελούν το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Η εισβολή αυτή είναι ενταγμένη στη λογική "νόμος και τάξη" με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει με τη βία να επιβάλει την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου να καλλιεργήσει το φόβο και την υποταγή, να χειραγωγήσει και να υπονομεύσει την ανάγκη οργάνωσης του λαού ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, που κλιμακώνεται η φοροεπιδρομή, τη στιγμή που την τύχη της ΕΡΤ προετοιμάζει η κυβέρνηση και για άλλους οργανισμούς του στενού, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως είναι για τις αμυντικές βιομηχανίες.
Είναι, λοιπόν, μια συνολική επίθεση ενάντια στο εργασιακό επίπεδο, τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ως Κόμμα είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία ποτέ δεν εγκρίθηκε από τη Βουλή και δεν ισχύει.
Είχαμε πάρει πρωτοβουλίες ενάντια στη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή.
Τοποθετηθήκαμε ενάντια στο νόμο για τη νέα κατάσταση που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση.
Ζητάμε ως ΚΚΕ την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη συνέχιση της εργασίας, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους που δούλευαν και πριν, για το σύνολο των εργαζομένων που δούλευαν σε αυτήν.
Απέναντι σε αυτήν τη συνολική επίθεση μία πρέπει να είναι η απάντηση του λαού.
Η οργάνωση της πάλης ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οικοδόμηση λαϊκής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική που ικανοποιεί τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, ενάντια στην πολιτική του ευρωμονόδρομου και συνολικά ενάντια στο σύστημά τους».
Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου