Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...
Τα περί απελευθέρωσης...
«Για την "πλήρη απελευθέρωση" των αγορών πιέζει ο ΟΟΣΑ... Περίπου 300 "απελευθερώσεις"... Η έκθεση του ΟΟΣΑ αντιμετωπίζει την κοινωνία ως σύνολο ατόμων - καταναλωτών... Η πλήρης "απελευθέρωση" ισοδυναμεί, κατά κανόνα, με την ολοκλήρωση της κατάρρευσης του προαγωγικού ιστού της χώρας... Το δίλημμα που τίθεται είναι αν θα υπάρξουν έμμεσοι τρόποι προστασίας της εγχώριας παραγωγής, κάτι που κάνουν άλλες χώρες, ακόμα και οι ΗΠΑ» (κύριο άρθρο της «Αυγής», 29/11/2013).
Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αφήνει στο απυρόβλητο ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ για την «ανταγωνιστικότητα» ενισχύει το κεφάλαιο, επειδή η στρατηγική του ενισχύει το κεφάλαιο.
Μιλά για προστατευτισμό της καπιταλιστικής οικονομίας της Ελλάδας, όπως κάνουν οι ΗΠΑ, που δεν το κάνουν πάντα (να, για άλλη μια φορά το διαφορετικό μείγμα), αλλά ο προστατευτισμός αντίκειται στην ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου, θεμέλιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης, τις οποίες προασπίζει. Βεβαίως, όταν το κεφάλαιο έχει ανάγκη και μέτρα προστατευτισμού, παίρνονται και τέτοια.
... και η έγνοια για τους Ελληνες καπιταλιστές
Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «η έκθεση του ΟΟΣΑ αντιμετωπίζει την κοινωνία ως σύνολο ατόμων - καταναλωτών», γι' αυτό και μιλά για κατάρρευση του παραγωγικού ιστού. Εδώ κλείνει το μάτι στους Ελληνες καπιταλιστές ότι τους υπερασπίζεται έναντι των ξένων, ενώ τα μονοπώλια της Ελλάδας κάνουν και συμπράξεις με ξένα μονοπώλια, χωρίς να σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός ντόπιων και ξένων δεν είναι υπαρκτός, και βεβαίως ο ΟΟΣΑ δε θεωρεί την κοινωνία ως σύνολο καταναλωτών, αλλά εκτιμά ότι χρειάζονται παρεμβάσεις ενίσχυσης του κεφαλαίου και των κερδών του.
Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να βάλει στη ζωή τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι χρειάζεται άλλη πολιτική, αλλά και οι δύο για το κεφάλαιο νοιάζονται.

Αλλα κουραγιο...

2 σχόλια:

  1. Το κεφάλαιο "εποπτεύει" τις καθεστωτικές πολιτικές και ουδόλως ανησυχεί όταν δεν αμφισβητείται η κυριαρχία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ καλημερα, ακριβως ετσι, απο τα ''δεκανικια'' τι να θοβηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή