Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας
Η αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ κλιμακώνεται με προκλητικές εκδηλώσεις, όπου πρωτοστατούν επιχειρηματικοί μονοπωλιακοί όμιλοι, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, οι αστικές κυβερνήσεις, τα ευρωπαϊκά αστικά και οπορτουνιστικά πολιτικά κόμματα, Ιδρύματα, ΜΚΟ, πανεπιστήμια, κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ και άλλοι φορείς, με τη χυδαία παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό και τη «θεωρία των άκρων».
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Νοέμβρης 2013) εγκρίθηκε ο κανονισμός του Συμβουλίου για τη θέσπιση του προγράμματος της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ «Ευρώπη για τους Πολίτες», για την περίοδο 2014 - 2020, στον οποίο τίθεται το αντιδραστικό ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο της αστικής τάξης και των οπορτουνιστών, με έμφαση της δράσης τους στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Η αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ περιλαμβάνει κοινές και αυτοτελείς εκδηλώσεις των μονοπωλιακών ομίλων, των αστών και των οπορτουνιστών. Χαρακτηριστική ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε στις 13/11/2013 στο Ευρωκοινοβούλιο ο Helmut Scholz, στέλεχος του Γερμανικού κόμματος Die Linke, μέλους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), με τίτλο «Ταξίδεψα στη χώρα σας σαν φιλοξενούμενος - Γερμανοί αντίπαλοι του Χίτλερ θύματα του Σταλινικού τρόμου: Οικογενειακές ιστορίες 1933-1956».
Με την έκθεση, γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν οι Γερμανοί αντιναζιστές ως θύματα του Σοβιετικού εργατικού κράτους, στο πλαίσιο της εξίσωσης του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό.
Αντικομμουνιστικές... ποδηλατοδρομίες
Η οργάνωση και χρηματοδότηση αντίστοιχων εκδηλώσεων της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ «Ευρώπη για τους Πολίτες» γίνεται και στην Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε συνέδριο, με τίτλο «Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης στις 3 Οκτώβρη 2013 από την ΜΚΟ «Αντιγόνη», με τη συμμετοχή στελεχών από την Ελλάδα και άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, πλασιέ των μονοπωλίων για προγράμματα μεταφορών και τουρισμού στην Ευρώπη. Η άθλια αυτή αντικομμουνιστική εκδήλωση των αστών και οπορτουνιστών προβλήθηκε στο διαδίκτυο από ΜΚΟ, άμεσα συνδεδεμένη με την προσπάθεια των μονοπωλίων «για την προσέλκυση ποδηλατικού τουρισμού, που ο συνολικός τζίρος του ανέρχεται στα 54 δισ. ευρώ».
Το EuroVelo είναι ένα «project» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών, που περιλαμβάνει ποδηλατικές διαδρομές, προβάλλοντας μέσα από τις εκδηλώσεις της την αστική αντίληψη για ιστορικά γεγονότα και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Ευρώπης.
Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησαν τη «Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα», που ξεκινάει από τη Θάλασσα του Μπάρεντς (Βόρεια Θάλασσα, σύνορα Νορβηγίας - Ρωσίας) και εκτείνεται σε 20 χώρες ως τη Μαύρη Θάλασσα. Στην Ελλάδα, η διαδρομή περνάει από τα σύνορα με τη Βουλγαρία και συνεχίζει στην περιοχή του Εβρου, για να καταλήξει στη Μαύρη Θάλασσα.
Το EuroVelo έχει παράρτημα στην Ελλάδα, το Ελληνικό Συντονιστικό Κέντρο Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών.
Σημαντικό ρόλο στο κέντρο αυτό παίζει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, μία ΜΚΟ που ίδρυσε το 1982 μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ως το Φλεβάρη του 2012.
Ο Michael Cramer, Γερμανός ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, ήταν ο «εμπνευστής» της Διαδρομής «Σιδηρούν Παραπέτασμα».
Η αντιλαϊκή επίθεση προϋποθέτει τον ωμό αντικομμουνισμό
Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με δελτίο Τύπου κατήγγειλε την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, και τα εξής: «Το KKE καταψήφισε το πρόγραμμα αντικομμουνισμού της ΕΕ "Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020".
Πρόκειται για ακόμη πιο χυδαία εκδοχή του προηγούμενου προγράμματος για την περίοδο 2007-2013, που χρηματοδοτεί την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, την απαράδεκτη προπαγάνδα της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, χρηματοδοτεί "τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από κάθε είδους δικτατορίες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, όπως είναι ο ναζισμός, ο φασισμός και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα, συμπεριλαμβανομένου του σταλινισμού, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της ειρηνικής συνύπαρξης στην Ευρώπη"!
Την ίδια στιγμή που τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καταβαραθρώνουν μισθούς και συντάξεις, περιορίζουν δραματικά τις όποιες κοινωνικές δαπάνες, διαλύοντας τα δημόσια συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας - Πρόνοιας και εκπαίδευσης, διαθέτουν πακτωλό εκατομμυρίων (229 εκατομμύρια ευρώ) για να σταλάζουν το αντικομμουνιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις των εργαζομένων, ιδίως της νεολαίας.
Επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού προϋποθέτει τον ωμό αντικομμουνισμό, για να χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα και το πρωτοπόρο τμήμα του, τα μαρξιστικά - λενινιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα.
Η Ιστορία γράφεται από τους λαούς, από την ταξική πάλη. Ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο εκμεταλλευτικό σύστημα στην Ιστορία της ανθρωπότητας και για αυτό είναι καταδικασμένο να ανατραπεί από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.
Αυτή την ιστορική νομοτέλεια δεν πρόκειται να την εμποδίσουν οι αστοί, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους και το πολιτικό τους προσωπικό, όσα αντικομμουνιστικά προγράμματα κι αν χρηματοδοτούν».
Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου