Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Αποκαλυπτικές παρεμβάσεις εργαζομένων
Μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ακολούθησαν παρεμβάσεις, όπου αναδείχθηκε η επιχειρηματική δράση του δημόσιου νοσοκομείου -και ειδικά στον «Ευαγγελισμό»- που οδηγεί σε περισσότερες πληρωμές των ασθενών, σε πιο λίγους και πιο φθηνούς εργαζόμενους.
Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, αναφέρθηκε στα νέα χειρουργεία που θα χρηματοδοτηθούν από την Εθνική Τράπεζα στα πλαίσια της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: «Επειδή η τράπεζα έχει παραφουσκώσει από τα κέρδη, δίνει κατιτίς, -δικά μας λεφτά- για να φτιαχτούν 14 νέα χειρουργεία.
Οταν με δυσκολία λειτουργούν 12 χειρουργικά τραπέζια λόγω έλλειψης προσωπικού, πώς θα λειτουργούν τα επιπλέον; 'Η ως ιδιωτικά απογευματινά, όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, ή με ελαστικές εργασιακές σχέσεις -μπλοκάκια, "ενοικιαζόμενους" κλπ- ή θα έρθει ένας χορηγός, μια εταιρεία και θα τα κάνει ιδιωτικά χειρουργεία μέσα στον "Ευαγγελισμό".
Ο κόσμος θα πληρώνει όλο και περισσότερο και για μας υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε τη δουλειά μας. Οταν το ΚΕΝ (κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο) για το by pass είναι 5.000 ευρώ και πάει κάποιος στο απογευματινό ιδιωτικό χειρουργείο, σημαίνει θα πληρώσει από την τσέπη του τα 5.000 ευρώ και ο άλλος που δεν έχει, θα περιμένει στις λίστες αναμονής»...
Η Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, μέλος 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στον «Ευαγγελισμό», αναφέρθηκε στην υποβάθμιση των μικροβιολογικών εργαστηρίων του νοσοκομείου, που ενδέχεται να οδηγήσει στην παράδοσή τους στον ιδιωτικό τομέα με χαμηλότερης ποιότητας και πιο ακριβές για τους ασθενείς και τα Ταμεία υπηρεσίες.
«Στον "Ευαγγελισμό" γίνονται περίπου 3,5 εκατ. εξετάσεις το χρόνο στο βιοχημικό εργαστήριο. Φανταστείτε τι κέρδος μεταφέρεται στον ιδιωτικό τομέα. Κι όχι μόνο αυτό. Δεν θα έχει πρόσβαση ούτε το κράτος να ελέγξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ολα αυτά που λένε ότι γίνεται για εξορθολογισμό, είναι φούμαρα», τόνισε.
Η Δέσποινα Χρυσοβέργη, επίσης μέλος της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ανοίξει μια παθολογική κλινική για χρόνια περιστατικά - βοηθητική του «Ευαγγελισμού» - στην «Πολυκλινική».
Τόσο το ιατρικό προσωπικό, όσο και οι ασθενείς θα γίνουν «μπαλάκι» ανάμεσα στα δυο νοσοκομεία, π.χ. οι ειδικευόμενοι θα εργάζονται στην «Πολυκλινική» και θα κάνουν γενική εφημερία στον «Ευαγγελισμό».
Οι άρρωστοι που θα εισάγονται στη γενική εφημερία του «Ευαγγελισμού» θα μεταφέρονται μετά στην «Πολυκλινική», ενώ σε περίπτωση επιπλοκής θα γυρίζουν πίσω στον «Ευαγγελισμό» αφού στην «Πολυκλινική» δε θα υπάρχουν οι απαραίτητες ειδικότητες...
Αλλα κουραγιο...

2 σχόλια:

  1. όπως έλεγε και ο Μηλιώκας
    "Eίδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
    είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
    για το καλό μου"
    Για το καλό μας βρε παιδί μου γίνοντια όλα
    δεν έχεις καταλάβει;
    θα πεθαίνουμε ανέξοδα, αφού δεν θα έχουμε λεφτά για περίθαλψη κα θα μας θάβουν και ανέξοδα σε καμιά χωματερή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. logia καλησπερα, ευστοχοι οι στιχοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή