Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Πυκνώνουν τα ρεπορτάζ στον αστικό Τύπο για τις διεργασίες στις αστικές πολιτικές δυνάμεις. Λένε: η ΝΔ αναζητά στήριξη σε βουλευτές που έφυγαν ή θα φύγουν από τους ΑΝ.ΕΛ. ως μαγιά που μπορεί να συμβάλλει στη «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».
Γράφουν: σχέδια Σαμαρά για μεγάλη «ευρωπαϊκή παράταξη» με ΠΑΣΟΚ αλλά και τους «58 της κεντροαριστεράς».
Ξαναεμφανίζουν τους Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου ως έτοιμους να εμπλακούν άμεσα στο ρευστό πολιτικό σκηνικό, μιλούν για αποσκιρτήσεις από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τους ρίχνει γέφυρες ο ΣΥΡΙΖΑ.
Λένε ακόμη: ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και ανένταχτοι κεντροαριστεροί, διεκδικούνται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και μιλούν για επαφές «καραμανλικών - Συριζαίων».
Πασχίζουν να ενισχύσουν το νέο δίπολο με κορμούς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείονται άλλες λύσεις. Υπάρχει και η «θεωρία του κέντρου», δηλαδή κόμμα ανάμεσα στους δύο.
Ο λαός να μην παγιδευτεί στα σενάρια, είναι εχθρικά γι' αυτόν. Να τους γυρίσει την πλάτη με αντεπίθεση στο δικό του δρόμο, συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Οι ίδιοι τα λένε
«Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε υποσχεθεί κατάργηση για το χαράτσι στα ακίνητα και τώρα το μονιμοποιεί και το επεκτείνει. Είχε υποσχεθεί επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τώρα το εφαρμόζει με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική σκληρότητα.
Ο Αλ. Τσίπρας ζητεί να μπει φρένο στις αντιδημοκρατικές - αντιλαϊκές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές. Να μιλήσει ο λαός!».
Αυτά γράφει στο κύριο άρθρο της η χτεσινή «Αυγή». Τι θέλει να πει;
Οτι η ΝΔ αθέτησε τις υποσχέσεις της στο λαό γι' αυτό θέλουν εκλογές; Για να έρθει μια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΝΔ; Οτι δηλαδή η «κυβέρνηση της αριστεράς» θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΝΔ αφού η ίδια το εγκατέλειψε;
Γι' αυτό την εγκαλούν. Αυτά τα λένε οι ίδιοι. Να λοιπόν που υπηρετούν και οι δύο τον ίδιο αντιλαϊκό σκοπό.
Παγίδα
Επίθεση από τον Ε. Βενιζέλο στον Αλ. Τσίπρα ότι καλεί σε αποστασία τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο μεγαλύτερος αποστάτης είναι ο Ε. Βενιζέλος, γράφει η χτεσινή «Αυγή», το είπε και ο Π. Σκουρλέτης «στο Κόκκινο», που πήρε μια νεοφιλελεύθερη κεντροαριστερά και την έκανε μικρή συνιστώσα της ακροδεξιάς ΝΔ.
Ετσι, κυριαρχεί δυο μέρες τώρα «νέο δαιμόνιο αντιπαράθεσης», βγαλμένο από τα παλιά του αστικού πολιτικού συστήματος, αυτό της λεγόμενης αποστασίας.
Πρόκειται για κούφιες αντιπαραθέσεις των δύο διαμορφούμενων πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος, που κινούνται στο ίδιο στρατηγικό πλαίσιο, υπηρετώντας το ίδιο σύστημα.
Χρειάζονται την όξυνση για συγκάλυψη της γραμμής τους αφού δεν διαθέτουν πειστικά επιχειρήματα πολιτικής διαπάλης.
Για ποια αποστασία μιλούν όταν βουλευτές, που επίσης στηρίζουν το ίδιο στρατηγικό πλαίσιο, μπορούν να αλλάζουν κόμματα, χωρίς να εγκαταλείπουν τους αστούς;
Είναι παγίδα για το λαό, να τους γυρίσει την πλάτη.
Γιατί τους ξεπλένει;
«Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.
Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας... θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».
Αυτά είπε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή». Εννοώντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ψήφιζαν έως τώρα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, θα γίνουν φιλολαϊκοί.
Αλλωστε, το 2012 έβαλε στις γραμμές του ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να το απογαλακτίσει από τη σαπίλα του και να το εμφανίσει φιλολαϊκό.
Τους ξεπλένει γιατί του χρειάζονται, άλλωστε είναι ο άλλος πόλος στο αστικό πολιτικό σύστημα.
Ο λαός να καταλάβει ότι με σάπια υλικά φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει.
Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου