Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Προμελετημένο έγκλημα
Προαποφασισμένη εδώ και πολύ καιρό ήταν η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ μέσω του σπασίματος σε καλό και κακό και πώληση του υγιούς τμήματος. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς στις προεκλογικές ομιλίες του απέφευγε επίμονα να τοποθετηθεί για την τύχη της ΑΤΕ, ακριβώς γιατί ήθελε να έχει «τα χέρια του λυμένα».
Ιδού τι έλεγε στη Λάρισα στις 28 Απρίλη: «Ξέρω ότι σήμερα, πολλοί αγρότες μας δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε πετρέλαιο, ούτε λιπάσματα, ούτε ζωοτροφές. Ούτε καν σπόρους! Ξέρω ότι τα χρέη τους πνίγουν. Ξέρω ότι τα μεγάλα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας τους δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα. Αφού δεν μπορούν ούτε τα δάνειά τους να ξεπληρώσουν. Χώρια που το 70% της αγροτικής γης είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική».
Οι δημαγωγικές διαπιστώσεις περίσσευαν, αλλά στο «διά ταύτα» ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε άμεσα τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο να ανασάνει. Και κυρίως να πάρει ρευστότητα στα χέρια του. Ο,τι ρευστότητα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους θα φροντίσουμε να φτάσει και στους αγρότες μας. Αυτό είναι δέσμευσή μου».
Οι φτωχοί - μεσαίοι αγρότες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δώσουν συντονισμένο αγώνα με τους τραπεζοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια που καταδικάζουν την αγροτιά.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Κανένας δε θα σωθεί ελπίζοντας ότι το επόμενο χτύπημα θα αφορά στο διπλανό. Κανένας δε θα σωθεί, κάνοντας καθημερινά έκπτωση στις ανάγκες του. Στην πράξη, πρέπει να δικαιωθεί το σύνθημα - στόχος: Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Και για να γίνει αυτό, πρέπει ο Δασκαλόπουλος, η κυβέρνησή του, οι συνεταίροι του στα συνδικάτα να «τρώνε πόρτα» διαρκώς. Με όξυνση της ταξικής αντιπαράθεσης, με πολιτικοποίηση του αγώνα, με εμφανή και διακριτή ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Είναι ώρα για βήμα μπροστά.

2 σχόλια:

  1. Προς το παρόν όλοι μας σαν την κοτούλα την αλανιάρα επάνω στεκόμαστε και κλωσσάμε τ'αυγά μας!
    Σωστή η φωτό σου!
    Καλημέρα Δημητράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή