Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αντιδραστικές ομολογίες «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε στους «New York Times» ο Π. Ρουμελιώτης, αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Τι λέει ουσιαστικά ο Π. Ρουμελιώτης; Οτι τα μέτρα του μνημονίου υπηρετούν στο σύνολό τους το στόχο για ολοένα και μεγαλύτερο φθήνεμα των εργατών, δηλαδή να τους πληρώνουν ολοένα και λιγότερο οι καπιταλιστές για να γίνει πιο ανταγωνιστική η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας, άρα ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση.
Βεβαίως, ο ισχυρισμός του ότι τα μνημόνια απέτυχαν, αποτελεί σκόπιμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, για τον απλούστατο λόγο ότι τα μνημόνια πέτυχαν και με το παραπάνω το στόχο της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας, που ήταν και είναι το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ''ελευθερη οικονομια''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου