Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Πολυεπίπεδη και στρατηγική η εμπλοκή της Ελλάδας,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Συμμετέχει σε στρατιωτικά γυμνάσια και έχει θέσει αέρα, γη και θάλασσα στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών
Σκηνικό πολέμου στήνουν σε βάρος της Συρίας τα ιμπεριαλιστικά γεράκια, με την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο μακελειό. Η γεωστρατηγική της θέση καθιστά την Ελλάδα ορμητήριο και αναγκαίο κρίκο για την ευόδωση του σχεδίου για τη Νέα Μέση Ανατολή, μέρος του οποίου είναι και η συγκαλυμμένη ή απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση σε χώρες της περιοχής.
Η διαδικασία αυτή δεν προχωράει χωρίς τριβές και ανταγωνισμούς, γεγονός που κάνει ακόμα πιο εύφλεκτη την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο, μέχρι τον περσικό κόλπο. Ο τεράστιος ενεργειακός πλούτος της περιοχής, το ενδιαφέρον των μονοπωλίων παγκόσμια να τον εκμεταλλευτούν, οι ενδοκαπιταλιστικές αντιπαλότητες και λυκοσυμμαχίες για τους δρόμους και τους αγωγούς Ενέργειας, είναι το υπόβαθρο όσων εξυφαίνονται σήμερα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις προωθούσαν ανέκαθεν τη βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στις ιμπεριαλιστικές δομές και τα βρώμικα σχέδιά τους. Η στρατηγική αυτή, που υπηρετεί το συμφέρον της ντόπιας πλουτοκρατίας, γίνεται σήμερα διπλά επικίνδυνη για το λαό, με δεδομένη την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και το ισχυρότατο ενδεχόμενο οι αντιθέσεις να εκφραστούν με πόλεμο.
Από αυτή τη σκοπιά, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις, που κάνουν ολοένα και πιο ισχυρή την προοπτική να μετατραπεί ο ελληνικός λαός σε θύτη και θύμα μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, όπως αυτή που τώρα ετοιμάζεται ενάντια στη Συρία, ενδεχόμενα και ενάντια στο Ιράν.
Ηδη, το ελληνικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την πληροφορία που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» ότι εκκενώνεται η πρεσβεία στη Δαμασκό. Καμιά διάψευση δεν υπάρχει και για τις πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο, να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργανωμένη εκκένωση της Συρίας από ξένους υπηκόους, κύρια πολίτες των ΗΠΑ και κρατών - μελών της ΕΕ.
Προγεφύρωμα πολέμου,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώνεται και συντονίζεται από στρατιωτικές και ΝΑΤΟικές δομές, επιβεβαιώνει ότι είναι μέρος της συνολικότερης προετοιμασίας για επέμβαση στη Συρία. Από την πλευρά της Ελλάδας, τον πρώτο λόγο έχει το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ). Το Κέντρο υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ, συνεργάζεται στενά με το ΝΑΤΟ και εξελίσσεται σε οργανικό τμήμα των επιχειρήσεών του στην περιοχή.
Το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ιδρύθηκε το 2004, μετά από απόφαση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, με σκοπό να συμβάλει στην εξεύρεση μέσων στρατηγικών θαλάσσιων μεταφορών για λογαριασμό - κατά κύριο λόγο - του ΝΑΤΟ. Αυτοχαρακτηρίζεται ως ανεξάρτητος πολυεθνικός οργανισμός και οι υπηρεσίες του καλύπτουν «απαιτήσεις που θα προκύπτουν από διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας με ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και τις χώρες που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις που διεξάγονται κατόπιν εντολής του ΣΑ/ΟΗΕ».
Ο ρόλος του στο στήσιμο προγεφυρωμάτων για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Ριζοσπάστη». Οπως αποκάλυψε το Δεκέμβρη του 2011, το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ανέλαβε για λογαριασμό του ΝΑΤΟ να βρει και να ναυλώσει εμπορικά πλοία από τον ελληνόκτητο στόλο, που θα μετέφεραν καύσιμα και στρατιωτικό υλικό από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, σε λιμάνια κοντινά στη Συρία και το Ιράν. Η συγκεκριμένη αποστολή καλύπτονταν με το μανδύα της «άσκησης» και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.
Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ καλείται να συντονίσει την εκκένωση της Συρίας πριν την πιθανή επέμβαση και γι' αυτόν το λόγο έχουν φτάσει στο Κέντρο και συμμετέχουν σε συσκέψεις αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ. Αντίστοιχο ρόλο είχε παίξει το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ και στην περίπτωση της Λιβύης, λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.
Ο ρόλος του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ είναι συμπληρωματικός και ενισχυτικός των υποδομών και των διευκολύνσεων που παρέχει η Ελλάδα στους ιμπεριαλιστές συμμάχους, κομπάζοντας μάλιστα ότι εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις σαν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Διάσπαρτα πεδία ασκήσεων,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, η Σούδα έχει τεθεί σε επιφυλακή για ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε για τυπικούς και μόνο λόγους, αφού οι διακρατικές συμφωνίες προβλέπουν την άνευ όρων χρήση των υποδομών της βάσης και του πολιτικού αεροδρομίου από τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Η αξιοποίηση της Σούδας σαν βάση εφόρμησης και στάθμευσης της πολεμικής μηχανής των χωρών του ΝΑΤΟ, θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε επέμβαση σε χώρα της ευρύτερης περιοχής. Εξίσου σημαντικά είναι και τα λιμάνια της Ελλάδας, όπου «έδεσαν» τις προηγούμενες μέρες αμερικάνικα αεροπλανοφόρα, με ρότα την Ανατολική Μεσόγειο και τον περσικό κόλπο.
Δεν είναι όμως μόνο η θάλασσα της Ελλάδας πεδίο εξυπηρέτησης των αναγκών του ΝΑΤΟ. Εξίσου έντονη είναι η παρουσία των μακελάρηδων σε στεριά και αέρα, με συνεχή γυμνάσια συνεκπαίδευσης με τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τελευταίο παράδειγμα, η συνεκπαίδευση Αμερικανών από τις Ειδικές Δυνάμεις με Ελληνες στρατιωτικούς σε περιοχές της Αττικής, ή η άσκηση με ευέλπιδες του Κατάρ στην Κομοτηνή, με την επίβλεψη αξιωματικών από τη Μ. Βρετανία.
Για τη συγκεκριμένη άσκηση μάλιστα, υπάρχουν επίσημες καταγγελίες στρατιωτικών ότι έγινε σε παράξενες συνθήκες και με διαδικασίες ασυνήθιστες για παρόμοιες δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι καταγγελίες πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το χαρακτήρα και τη σκοπιμότητά της. Σταθερή παρουσία στη χώρα μας έχουν και δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, ο οποίος συνεκπαιδεύεται σε αέρα και θάλασσα για επιχειρήσεις που προσομοιώνουν επιθέσεις στη Συρία και το Ιράν.
Καθόλου τυχαία, όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Τετάρτη, στις 6 Αυγούστου θα επισκεφτεί την Αθήνα ο ισραηλινός πρόεδρος Σ. Πέρες. Μπορεί η επίσημη ατζέντα να μιλάει για συναντήσεις σχετικές με το βάθεμα της οικονομικής συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού και της ενέργειας, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην κορυφή των συνομιλιών θα βρεθεί η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, με το βλέμμα (και τα όπλα) στραμμένο στη Συρία.
Να σημάνει συναγερμός!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Κάλεσμα στο λαό απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σε ανακοίνωση με την οποία καλεί το λαό σε άμεση, μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά της Συρίας και του Ιράν, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι εξελίξεις τονίζουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός! Ο λαός μας μαζί με την καθημερινή μάχη για το μισθό και τη σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, για να αποτραπεί η με οποιοδήποτε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται στην περιοχή μας.
Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα, βίαια, μέσα. Η πολιτική που εκμεταλλεύεται τους λαούς για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.
Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να κρίνουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Καλούμε τον ελληνικό λαό να αξιοποιήσει την πείρα του. Με τα προσχήματα περί "δημοκρατίας", "ελευθερίας", "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας", "προστασία των αμάχων" ο ιμπεριαλισμός έχει κάνει μεγάλα εγκλήματα.
Οι ιμπεριαλιστές έχουν τα όπλα τους για να σκοτώνουν τους λαούς. Εχουν όμως και οι λαοί τα δικά τους, τα όπλα του αγώνα. Οι λαοί δεν παραδίνονται!
Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση. Να απαιτήσουμε μαζικά από την κυβέρνηση: Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να μην τηρηθεί καμία "συμβατική υποχρέωση" που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε πιθανό πόλεμο.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.
Οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να ενταθεί η πάλη του λαού για αποδέσμευση από όλες τις λυκοσυμμαχίες, για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Το κουτί της Πανδώρας είναι ανοικτό ...με έντονους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με κέντρο τη ΝΑ Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράν και τα κράτη της ευρύτερης περιοχής.
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Οι λαοί να ματαιώσουν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Επιστολή στην Κάθριν Αστον, Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, με την οποία καταδικάζει την επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία, που δημιουργεί προϋποθέσεις για γενικευμένη σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή, έστειλε την περασμένη βδομάδα η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης υπογραμμίζουν ότι «ο σκληρός ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη διασφάλιση επιρροής και γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, ανεβάζει την ένταση και δημιουργεί προϋποθέσεις για γενικευμένη σύρραξη».
Οπως τονίζουν, «η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι εκρηκτικές αντιθέσεις με δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην περιοχή, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, η εμπλοκή αντιλαϊκών καθεστώτων της περιοχής που φιλοδοξούν να εκπληρώσουν αναβαθμισμένο ρόλο, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία, φέρνουν πιο κοντά την προοπτική της γενικευμένης σύγκρουσης και ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης, όπως στη Λιβύη, ενάντια στη Συρία και στο Ιράν. Στα επικίνδυνα αυτά σχέδια εμπλέκεται άμεσα και η Ελλάδα, κυρίως λόγω της στρατηγικής σημασίας της Αμερικανο-ΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και της προθυμίας της ελληνικής συγκυβέρνησης να συμμετέχει στους εγκληματικούς σχεδιασμούς εναντίον των λαών της περιοχής».
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταλήγει: «Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποκλειστικά υπόθεση του λαού της, που είναι ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίσει για το μέλλον του και την πορεία της χώρας του» και «καλεί το λαό μας να εκδηλώσει πολύμορφα την αλληλεγγύη του με τους λαούς της περιοχής που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να σύρουν σε σφαγή. Να δυναμώσει την πάλη του για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που αποτελεί την πιο πολύτιμη συνεισφορά για το ειρηνικό μέλλον και τη λαϊκή ευημερία στην ευρύτερη γειτονιά μας».
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ

4 σχόλια:

  1. φαινεται δυστυχως Δημητρη...
    Παγκοσμια πλεον...
    Καμμια σημασια δεν εχουν οι επιθυμιες των ιδιων των λαων...!!
    Η διακυβερνηση ολοκληρων περιοχων, εξαρταιται πλεον μονο..Απο την διαπλοκη των συμφεροντων των εταιρειων παραγωγης και διακινησης οπλων...!!
    Αυτα ειναι που πρεπει να πουληθουν...
    Και οι λαοι να πα να γα...!!!

    Οσο σκυβουμε το κεφαλι μοιρολατρικα στους δυναστες..Τοσο θα μας ζητουν..Περισσοτερο να σκυψουμε το κεφαλι...!!

    Ασε που ο πολεμος "σταθεροποιει" καθεστωτα εκμεταλλευτικα ..Ιμπεριαλιστικα και Καπιταλιστικα..Που μονο μ αυτον τον τροπο...
    Θα μπορουσαν να γινουν "ανεκτα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον Μαχαίρη!
    Οι επιθυμίες των λαών δεν μετρούν ούτε λαμβάνονται υπ'όψιν! Τα ΜΜΕ με την πλύση εγκεφάλου, επηρρεάζουν την κοινή παγκόσμια γνώμη και όλα δουλεύουν υπερ των Αμερικανών και των ευρωπαίων φίλων τους...
    ----
    Καλημέρα, καλό μήνα Δημητράκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλημερα, ακριβως οπως το εγραψες, βαζουν '''ηγετες''' κλοουν και ετσι εχουν τον ελεγχο σε ολοκληρες περιοχες του πλανητη.
    Οσο οι λαοι σκυβουν το κεφαλι, τοσο οι απανταχου δυναστες θα κερδιζουν χρημα και ''δυναμη'', μεσα απο το ανθρωποκτονο ''εμποριο'' τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλημερα, ναι ετσι ειναι, αλλα με τοση ενημερωση, βαζουν και οι λαοι, των ''προνομιουχων'' κρατων το χερακι τους, για να εχουν οπως αφελως νομιζουν για καποιο χρονικο διαστημα, ''εξασφαλισμενα'' ''προνομια'', εναντι αλλων δυστυχισμενων λαων που τους εχουν κοντα στον αιωνα σε πληρη εξαθλιωση.
    Αντε λοιπον αρχισαμε να βιαζομαστε και να λεμε καλο μηνα 2 ημερες νωριτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή