Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΣΕΓΑΣ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ομολογία της διακίνησης ντόπας στην Ελλάδα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, «Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο απαγορευμένων ουσιών, που διακινούνται εκτός από τη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Οι έμποροι και διακινητές αυτών των ουσιών κυκλοφορούν ελεύθεροι και ασύδοτοι στους αθλητικούς χώρους. Είναι εν πολλοίς γνωστοί και μια συντονισμένη έρευνα των αρμόδιων κρατικών αρχών θα τους έστελνε στη φυλακή, όπως συνέβη σε όλες τις σοβαρές χώρες, όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να πλήξουν αυτή τη μάστιγα».,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Οι διαπιστώσεις αυτές περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο ΣΕΓΑΣ.
Και μόνο το γεγονός ότι η επιβεβαίωση του κοινού μυστικού, ομολογείται από την ομοσπονδία, δίνει άλλη βαρύτητα. Αναδεικνύει (ξανά) ότι οι ταγοί, με ή χωρίς εισαγωγικά, ξέρουν αλλά δεν πράττουν. Και το ερώτημα που πρέπει άμεσα, ολοκληρωμένα και πειστικά να απαντηθεί είναι γιατί; Επίσης «φωτίζονται» και πάλι οι τεράστιες ευθύνες των αρμοδίων (δεν εξαιρείται η ομοσπονδία, παρά την απαρίθμηση - αναποτελεσματικών εκ των πραγμάτων - δικών της ενεργειών), αλλά και το γεγονός ότι οι αιτίες είναι πολύ βαθύτερες από ορισμένους «κακούς», «παραστρατημένους» και «εξαιρέσεις»...
Στην τοποθέτηση του ΣΕΓΑΣ η «κριτική από στόματα υπευθύνων» χαρακτηρίζεται «υποκρισία» που «παίρνει διαστάσεις θράσους ή ανευθυνότητας». Επισημαίνεται ότι στη χώρα μας (σ.σ. παρά τις, κατά καιρούς, περί του αντιθέτου εξαγγελίες) «δεν υπάρχει ακόμα ένα πλήρες εργομετρικό και ερευνητικό κέντρο που να υποστηρίζει επιστημονικά και με απόλυτα θεμιτούς τρόπους και μέσα τους Ελληνες αθλητές και πρωταθλητές στην προσπάθειά τους για βελτίωση των επιδόσεων, με αποτέλεσμα να οδηγούνται πιο εύκολα στους εμπόρους και διακινητές απαγορευμένων ουσιών».
Επίσης «τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχει διακοπεί η χρηματοδότηση του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι έλεγχοι ακόμη και σε υποχρεωτικές από το νόμο αγωνιστικές εκδηλώσεις.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Με εντολή δε της προηγούμενης ηγεσίας της ΓΓΑ η υποχρέωση καταβολής των σχετικών δαπανών μεταβιβάστηκε στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, οι προϋπολογισμοί των οποίων περικόπηκαν επίσης δραματικά.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Αυτό είχε ως παρεπόμενο, απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό αποτέλεσμα, ο ελέγχων να εξαρτάται από τον ελεγχόμενο σε ό,τι αφορά την καταβολή των εξόδων, αλλά και της αμοιβής των ελεγκτών»...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ''Citius, Altius, Fortius'' και περασαμε ομορφα, ομορφα, ομορφα

2 σχόλια:

  1. Ναι..Συμφωνω απολυτα...Δημητρη, περα απο τα λεφτα..Πρεπει και να θελεις...!!
    Αλλα..Πως να "θελουν" οι χορηγοι και λαμογιεοι...Που το μονο που..Θελουν..Ειναι να φαινονται οι διαφημισεις τους;;
    Καρριερα...Εβλεπε και βλεπει ο αθλητης...Το αγωνισμα..!!
    Καριερα...!!
    Δηλαδη επαγγελμα..!!
    Αλλα..Καρριερα σημαινει...Τρωω απ αυτο και ζω απ αυτο...
    Και θα κανω..Οτι μου ειπει ο χορηγος που με πληρωνει..Για τη διαφημηση του...

    Βλεπεις τι γινεται..
    Πατεραδες δινουν μονοι τους στα παιδια τους ουσιες...Που θα τα οδηγησουν στο θανατο...

    Ουσιες για τα αλογα...!!''
    Για ενα κομματι ψωμι...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα χαιρεται, γι'αυτο πολυς κοσμος εχει γυρισει την πλατη στον κλασικο αθλητισμο, οταν γονεις ΝΤΟΠΑΡΟΥΝ τα παιδια τους, για να ''σωθει'' ολη η οικογενεια, απο το χομπι και το λιγοετες επαγγελμα των ''βλασταριων'' τους, ρεκορ=''χορηγιες''=διαφημισεις=''καταξιωση''κοινωνικη,επαγγελματικη=ΑΡΑΓΜΑ.
    Τα περι αθλητικου πνευματος και ευγενικης αμιλλας, ειναι ΔΟΛΩΜΑΤΑ στα αγκιστρια του συστηματος που κυβερναει τον αθλητισμο, περισοτεροι αθλητες με προσπαθειες χρονων, με σκοπο να βρεθουν οι καλυτεροι η οι ''καλυτεροι'', που θα συνεχισουν την ''ιστορια των ευγενικων προσπαθειων''.
    Και ενα ολοκληρο συμπλεγμα, εταιρειων, διαφημιστων, γιατρων, ερευνητων, αθλητων, προπονητων, παραγοντων αθλητικων και πολιτικων, στελνουν το ''μυνημα'' των ''ανωτερων ιδανικων'', παγκοσμια, για τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ, ο καθε ενας απο ολους αυτους τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΩΔΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή