Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

AΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εχθρός των εργατών,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, «Δείξαμε στο προαύλιο της "Χαλυβουργίας" ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Μια ομάδα συνδικαλιστών είχε αποκλείσει ένα εργοστάσιο επί επτά μήνες, εμποδίζοντας όσους ήθελαν να πιάσουν δουλειά και οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους. Το εργοστάσιο πήγαινε για κλείσιμο. Αυτό το σταματήσαμε», ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα χτες ο πρωθυπουργός που παρουσίασε την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών ως ενέργεια για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Με το τσάκισμα κάθε διεκδίκησης, κάθε αγώνα θέλουν να δείξουν στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι τους εξασφαλίζουν, σε συνδυασμό με τους πάμφθηνους και υποταγμένους εργαζόμενους για να τους υπερεκμεταλλεύονται και να κερδοφορούν.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Και ανάγουν σε εχθρούς του δικαιώματος στην εργασία τους τους πρωτοπόρους για την εξασφάλισή του εργάτες.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Αλλά εχθρός των εργαζομένων είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και όχι οι απεργοί χαλυβουργοί - θύματα του καπιταλιστικού κέρδους και της βάρβαρης πολιτικής που το υπηρετεί.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι οι άνεργοι, όπως και οι απολυμένοι από τον Μάνεση, για τους οποίους ο Αντ. Σαμαράς όχι μόνο δεν είπε λέξη, αλλά τους κατέταξε και στους υπεύθυνους για την ανεργία!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ο ομοιος τον ομοιο και η κοπρια στα λαχανα.................''ελεγε'' η γιαγια μου!

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σου Δημήτρη.

    Το ζήτημα είναι ότι με όλες αυτές τις παπαρολογίες, πιπιλάνε τα μυαλά του κόσμου.

    Ένα μέρος πιστεύει ότι για όλα αυτά που συμβαίνουν φταίνε "ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ". Και εννοούν τα πρόσωπα, εννοούν την ανικανότητά τους,την αδυναμία τους, τις πιέσεις που δέχονται και ότι τέλος πάντων μπορεί να τους εξανάγκασε, σε προσωπικό επίπεδο, στο να ακολουθήσουν αυτήν την πορεία.

    Ένα άλλο μέρος του κόσμου έχει πεισθεί ότι για όλα αυτά φταίνε οι "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" που μας πήραν τις δουλειές που μας κόλλησαν φυματίωση που μας έκλεισαν τα μαγαζιά μας που μας έφεραν τα κουνούπια του Νείλου που...που....

    Ένα άλλο πάλι μέρος πιστεύει ότι για όλα φταίει το μνημόνιο.Αν πάψει να υπάρχει αν το διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους θα είμαστε και εμείς καλύτερα.

    Ένα μέρος θεωρεί ότι οι βιομηχανίες και οι δουλειές κλείνουν, γιατί μέσα σε αυτήν την κρίση τι τις θέλουν τις απεργίες, τι τις θέλουν τις διεκδικήσεις.

    Βρε αδερφέ, λίγο κουράγιο, μπόρα είναι θα περάσει, ας κάνουμε λίγη υπομονή η Πατρίς κινδυνεύει.

    Τα ΜΜΕ κάνουν καλή δουλειά. Ωρύονται: "Μα η εργασία είναι ιερή, δεν μπορείς να εμποδίζεις τον άλλον που θέλει να δουλέψει, δεν μπορείς να του στερείς το δικαίωμα στην εργασία".Και επικαλούνται και την δικαιοσύνη που κήρυξε παράνομη την απεργία.

    Ακόμη και αν αυτός ο άλλος, ενισχύει τον Ταξικό σου εχθρό,ακόμη και αν συνεργάζεται ουσιαστικά με αυτόν που έχει εξαπολύσει πόλεμο ενάντια όχι πια στα δικαιώματά σου αλλά, στην ίδια σου την ζωή.

    Από αυτούς ενημερώνονται, από αυτούς μαθαίνουν τι συμβαίνει και πως εξελίσσεται η κατάσταση.Αν ένα γεγονός δεν το πει η τηλεόραση είναι σαν να μην έχει συμβεί.

    Και κανείς από αυτούς δεν θα πει στον κόσμο ότι αυτό που φταίει είναι το ίδιο το σύστημα.Μπλοκάρισαν τα γρανάζια του, δεν πάει άλλο, βρίσκεται στο πλήρες αδιέξοδό του.Ο εργοδότης ο κεφαλαιοκράτης σήμερα και κάτω από την εμφάνιση της υπερπαραγωγής και της υπερσυσσώρευσης, είναι υποχρεωμένος να καταστρέψει την μηχανή που του παράγει τον πλούτο,τον εργαζόμενό του.

    Αυτό το αδιέξοδο δεν το ξεπερνά με τίποτα, πάρα μόνον με την δική μας εξόντωση.Γι΄αυτούς είναι μονόδρομος.

    Αυτό είναι που πρέπει να μάθει ο κάθε εργαζόμενος, για να μάθει και τον δικό του μονόδρομο την ανατροπή του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. blackbedlam καλησπερα σου, τα.............................'ΕΙΠΕΣ' ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΒ....
    Εισαι σιγουρη...Οτι αυτα που λες...ΔΕΝ τα ξερει ο κοσμος;;;...
    Και φανταζεται ο κοσμος...Οτι η κριση..Προηλθε στην Ελλαδα..Απο τα λαμογια;;;...
    Καλως...

    Και η κριση στην Αγγλια..Την Γαλλια..Την Ιταλια...
    Ακομα και στις ΗΠΑ και την Κινα...
    Απο που προηλθε;;;...
    Απο τα...Εκει λαμογια;;;...

    Απο τοτε που μπηκαμε στην Ευροζωνη..Τους μαθαμε ολους τη λαμογια;;;;

    ΔΕΝ γνωριζει ο κοσμος..Οτι ο παγκοσμιος πλουτος..Συγκεντρωθηκε..Και εξακολουει να συγκεντρωνεται...Ολο και σε λιγωτερους ανθρωπους...

    Δεν γνωριζει ο κοσμος...Οτι το 0,001% του πληθυσμου του κοσμου ελεγχουν το 99% του παγκοσμιου πλουτου;;;

    Πολυ αισιοδοξη σε βλεπω...!!
    Εγω πιστευω παλι...

    Οτι τα γνωριζει αυτα ολα ο κοσμος...

    Αλα αντιδρα..Οπως θα αντιδρουσε...Και αν ειχε ενα παιδι, ψυχασθενη, μεσα στο σπιτι του...!!
    Ενα πρεζονι...!!
    Εναν Καρκινοπαθη, στο τελευταιο σταδιο...Εναν τελειωμενο...!!

    Βαζει το χερι μπροστα στα ματια...Και υποκρινεται..Οτι δεν ξερει...!!
    Οτι δεν βλεπει..Οτι δεν ακουει...

    Παραδοθηκε στα ψεκαστικα...Οχι αυτα στον ουρανο...!!
    Τα αλα που εχει στο σαλονι...Και τον ψεκαζουν, ολην την ωρα, που δεν δουευει και δεν κοιμαται...!!

    Και εγκληματικα και προδοτικα..Συνειδητα ψηφιζει..Ακριβως αυτο το θανατηφορο γι αυτον συστημα...
    Ελπιζοντας μονο...Να σωσει το δικο του σαρκιο..Απο την καταστροφη....
    Επειδη συνειδητα..Ηταν καλο παιδακι...
    Και ψηφισε, εναντιον των συμφεροντων του...
    Για να κανει το χατηρι...Στους σαπιους εκμεταλλευτες του...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή