Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012




ΑΓΑΝΤΑ...


ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ: «η αριστερή παραφροσύνη έχει εμποτίσει όχι μόνο τη σκέψη των νέων (...) αλλά και των πρεσβυτέρων, αυτών που κατά τεκμήριο ξέρουν δυο γράμματα και έχουν δυο δράμια μυαλό παραπάνω (...)
Το πρόβλημα είναι οι ηγεσίες αυτής της κοινωνίας που τρέχουν να προσκυνήσουν κάθε εκδήλωση της αριστερής παραφροσύνης και να πειθαρχήσουν» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ: «Το ΚΚΕ (...) δεν μπορεί να καταφεύγει στο δόγμα "όσοι δεν είναι με μας είναι εναντίον μας" ούτε να "τιμωρεί" όσους δεν κατάλαβαν εγκαίρως, ακόμα και προ εικοσαετίας, το δίκιο του για το Μάαστριχτ» (ο Στάθης Σ. στο enikos.gr).


Ποιος με ποιον, ακόμα πιο καθαρά

Οι εκβιασμοί επιστρέφονται.

Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.

Κάθε μέρα προστίθεται κι ένα τμήμα της εργατικής τάξης που χτυπιέται.

Σήμερα είναι η ώρα των συνταξιούχων που τους κόβουν τις συντάξεις.

Αύριο είναι οι εργάτες στα εργοστάσια που τους κόβουν τους μισθούς.

Ηδη είναι κοντά στους 500.000 οι άνεργοι χωρίς καν επίδομα ανεργίας.

Απέναντι στον εκβιασμό «ευρώ ή δραχμή», που επιδιώκουν να γίνει κεντρικό εκλογικό δίλημμα, για το λαό υπάρχει μόνο ένα πραγματικό ερώτημα: Αν θα ενισχύσει τη δύναμή του για να δώσει χτύπημα στο σύστημα.

Εχει εμπειρία.

Εχει γνώση.

Το ΚΚΕ έγκαιρα έδειξε και το χαρακτήρα της κρίσης και το δρόμο για την αντιμετώπισή της.

Επιβεβαιώθηκε στη ζωή.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η στοχοπροσηλωμένη συγκέντρωση δυνάμεων.

Η διαχωριστική γραμμή έχει ήδη τεθεί: Η μάχη είναι με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Απέναντι στον εκβιασμό «ευρώ ή δραχμή», που επιδιώκουν να γίνει κεντρικό εκλογικό δίλημμα, για το λαό υπάρχει μόνο ένα πραγματικό ερώτημα: Αν θα ενισχύσει τη δύναμή του για να δώσει χτύπημα στο σύστημα.

Εχει εμπειρία.

Εχει γνώση.

Το ΚΚΕ έγκαιρα έδειξε και το χαρακτήρα της κρίσης και το δρόμο για την αντιμετώπισή της.

Επιβεβαιώθηκε στη ζωή.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η στοχοπροσηλωμένη συγκέντρωση δυνάμεων.

Η διαχωριστική γραμμή έχει ήδη τεθεί: Η μάχη είναι με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Είδε κάποιος την προχτεσινή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σε ένα - έστω και σε ένα - αστικό μέσο ενημέρωσης;

Πουθενά!

Η αστική τάξη αναγνωρίζει τον αντίπαλο.

Η αστική τάξη μετράει τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς.

Τα μέσα ενημέρωσης της αστικής τάξης προβάλλουν οτιδήποτε συκοφαντεί τους αγώνες των εργατών, αποσιωπούν ό,τι οργανώνει τους εργάτες για τη μεγάλη αναμέτρηση.

Η αστική τάξη γνωρίζει το πραγματικό δίλημμα: 'Η αυτοί ή εμείς.

Και κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη συνείδηση του εργάτη από το να αποφασίσει να πάρει τη θέση που του ανήκει στο μετερίζι της πάλης ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Το μέτωπο της ενημέρωσης ήταν κρίσιμο, σήμερα αναδεικνύεται σε εξαιρετικά κρίσιμο.

Να η ξεχωριστή θέση του «Ριζοσπάστη» και του «902».

Δύο τα δεδομένα: Από τη μια η εφ' όλης της ύλης και σ' όλη τη γραμμή του μετώπου επίθεση της αστικής τάξης.

Κι από την άλλη το ταξικό μέτωπο που ήδη καταγράφει στέρεες θέσεις για την αντεπίθεση.

Στο σημείο αυτό έχει ενδιαφέρον η αστική προπαγάνδα που προσπαθεί να αποφύγει τις κακές λέξεις.

Γράφουν για «τρόπους ανάκτησης των επιπλέον καταβληθεισών αποδοχών», για να μη γράψουν «μείωση μισθών και παρακράτηση μισθών που έχουν ήδη καταβληθεί».

Η πραγματικότητα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, όπου γεννά μέχρι και πόλεμο, πόλεμο των καπιταλιστών που θα φέρει νέο ολοκαύτωμα, ξεπερνά διάφορους που ψάχνουν λύση στη διαχείριση για να ξορκίσουν τα κακά της κρίσης.

Ενας τέτοιος πόλεμος ενδιαφέρει τους εργάτες από τη σκοπιά όχι γενικά ενός «πασιφισμού», αλλά ακριβώς για να ενισχύσουν το ιδεολογικό τους οπλοστάσιο, να μην ταχθούν με τους καπιταλιστές και κατά συνέπεια να πάρουν τα οργανωτικά μέτρα έτσι που ο πόλεμος των καπιταλιστών να μη γίνει χαμός των εργατών.

Σ' αυτή τη γραμμή και οι εκλογές είναι μια μάχη όπου πρέπει να καταγραφεί μια ακόμη ήττα της αστικής τάξης.

Να γίνει ένα βήμα μπροστά για την εργατική τάξη.

Να πληρώσουν τα κόμματα της αστικής τάξης.

Να ενισχυθεί πέρα από κάθε πρόβλεψη το ΚΚΕ.

Αυτή είναι η μόνη προοπτική που ανησυχεί την αστική τάξη.

Και έτσι καταφεύγει σε ψυχογραφήματα...

Εγκαλεί τους σώφρονες γιατί διδάσκουν λάθος τα παιδιά.

Τα παιδιά όμως βιώνουν ήδη απίστευτες καταστάσεις στη δουλειά και στο σχολείο, στο σπίτι, στη γειτονιά.

Δασκαλεύονται από την ίδια την εμπειρία τους.

Μπολιάζεται η συνείδησή τους από τους αγώνες που έχουν έντονη τη σφραγίδα της ταξικής αναμέτρησης.

Και κάνουν στην άκρη τις «ηγεσίες» που κηρύσσουν υποταγή.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την αστική τάξη.

Ασχετο;

Διάφοροι στήνουν στο μυαλό τους μια «θέση» του ΚΚΕ που δεν υπάρχει πουθενά και πάνω σ' αυτή τη «θέση» αρχίζουν τις αναλύσεις.

Ουσιαστικά πολεμάνε το ΚΚΕ κι, επειδή δεν μπορούν να το πολεμήσουν για τις θέσεις του, καταφεύγουν σε λαθροχειρίες.

Θρασύτεροι όλων εκείνοι που αφού αξίωσαν την αυτοδιάλυση του ΚΚΕ τότε που περνούσε η μπογιά τους, κι αφού οι θέσεις τους ηττήθηκαν στη ζωή, επιμένουν και σήμερα ότι το ΚΚΕ πρέπει να ξεχάσει τον εαυτό του και να οδηγήσει την εργατική τάξη σε μια ήττα ιστορικών διαστάσεων.

Το ΚΚΕ από το 15ο Συνέδριό του έβαλε ανοιχτά στην εργατική τάξη τη θέση του: Αυτό το σύστημα δεν σηκώνει γιατριά.

Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί.

Ο δρόμος γι' αυτόν το στόχο είναι το αντιιμπεριαλιστικο αντιμονοπωλιακό μέτωπο πάλης για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Γι' αυτό το πρόγραμμα αναγνωρίζεται από την εργατική τάξη σαν το δικό της Κόμμα.

Αυτή την κατάκτηση παριστάνουν πως αγνοούν διάφοροι και ξεγράφουν το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι Κομμουνιστικό Κόμμα που κάτω από τη σημαία του καλεί την εργατική τάξη να παλέψει για την ταξική απελευθέρωσή της, για τη δική της εξουσία.

Στήνουν ανεμόμυλους κι αρχίζουν να μάχονται το ΚΚΕ γιατί δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα της αστικής τάξης να είναι ένα κόμμα εντός των τειχών.

Ετσι και ο γνωστός σκιτσογράφος: Στήνει μια «θέση» που δεν υπάρχει κι αρχίζει το δίδαγμα.

Ατιμο πράγμα ο οπορτουνισμός.

Τίμιο θα ήταν να πει ευθέως τη δική του θέση: Ζητάει να πουλήσει το ΚΚΕ τους εργάτες που παλεύουν για την ταξική απελευθέρωσή τους και να υποταχτεί στη θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για υπεράσπιση της ΕΕ.

Αυτή είναι η «ενότητα» που ζητάει.

Ας το πει καθαρά, αντί να ψαρεύει στη λάσπη.

Αλλα κουραγιο...



υσ γι' αλλού κινήσαμε γι' αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει


υσ Ο πασιφισμός είναι η θεωρία εκείνη που πρεσβεύει ότι η ανθρώπινη επικοινωνία πρέπει να καθορίζεται από ειρηνικές παρά από βίαιες ή εμπόλεμες σχέσεις και οι διαφορές πρέπει να διευθετούνται μέσα από διαιτησίες, υποχωρήσεις ή μετεγκατάσταση. Ο πασιφισμός συνιστά τόσο στοιχείο της Δυτικής σκέψης όσο νοηματοδοτεί την θεωρία περί δίκαιου πολέμου, το επιχείρημα δηλαδή ότι είναι επιτρεπτό το κράτος να διεξάγει πολέμους νόμιμα και ηθικά. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται την αναγκαιότητα του πολέμου, οι αντιρρησίες συνειδήσεως (που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας έβρισκαν μαρτυρικό θάνατο) συχνά κέρδιζαν ειδική αναγνώριση για την ηθική τους τόλμη να αρνηθούν την οπλοφορία.
Η φιλοσοφική πραγμάτευση του πασιφισμού απαιτεί την εξέταση ποικίλων πλευρών του μείζονος ζητήματος καθώς και τη διερεύνηση των συνεπειών του. Ο πασιφισμός έχει να κάνει τόσο με τον πόλεμο όσο με τις εντός συνόρων άδικες και κατασταλτικές πολιτικές. Δύναται να μελετηθεί και συνολικά ως μια δεοντολογική [1] ή εγγενής αξία και ως προς τα ευεργετικά αποτελέσματα που επιδιώκει. Η εξέταση της μείζονος θεωρίας εφιστά την προσοχή μας σε ένα σωρό πιθανών ηθικών σημασιών και θεμάτων που ο τοποθετημένος πασιφιστής ή κριτικός πρέπει να έχει κατά νου. Προτού στραφούμε στη μελέτη των περισσότερο εύκαμπτων δογμάτων του περιορισμένου πασιφισμού και του πασιφικισμού, θα πραγματευτούμε καταρχάς το δόγμα του απεριόριστου πασιφισμού.

6 σχόλια:

  1. Δημητράκη καλημέρα!
    Ερχομαι ν'απαντήσω στο σχόλιό σου που γράφτηκε για μένα στον Οικοδόμο, γιατί σέβομαι τον χώρο του και όπως ειπες και συ δεν θέλω το σπίτι του να το κάνω....
    Αναρωτιέμαι Δημητράκη πόσο φιλαράκι με βλέπεις όταν επαναλαμβάνω μετά απο διόμισυ χρόνια που με γνωρίζεις μέσω των αναρτήσεών μου ποια είμαι, με χαρακτηρίζεις στον καινούργιο για μένα φίλο Οικοδόμο με τα παρακάτω:
    "υσ μιας και η κοινη μας ασπονδη φιλη και συναγωνιστρια καριατιδα...."
    Koιτώ το λεξικό στην λέξη άσπονδος!
    στερητικό α και σπονδή= θυσία (σύνθετη λέξη).
    Ασπονδος φίλος=εχθρός που υποκρίνεται τον φίλο!
    Δηλαδή η άποψη που έχεις αποκομίσει για μένα είναι ότι είμαι εχθρός σου που υποκρίνεται τον φίλο! Αν αυτό το θεωρείς απλή κριτική στις θέσεις μου τότε νομίζω πως πρέπει να κοιτάξεις και την έννοια της λέξης κριτικής στο λεξικό!
    Προφανώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στην Ελληνική. Σε ρωτώ ποια άλλη γλώσσα γνωρίζεις μήπως και τελικά μπορέσουμε να μιλήσουμε σ'αυτή ώστε ν'αποφύγουμε τις μικροπαρεξηγήσεις που έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 xairetai, το ΑΣΠΟΝΔΗ πιστευα οτι θα το εκλαμβανες απο την συνεχη και αδικη κριτικη που κανεις στο Κ.Κ.Ε και το ΠΑΜΕ---εχει την ευθυνη των διαδηλωσεων-συγκεντρωσεων---, οταν του φορτωνεις ευθυνες, οταν ειναι το μονο κομμα που η αντιστοιχια λογων και εργων ειναι ιδια, απο την ιδρυση του, δεν ειναι ολοι οι σχολιαστες που σου εκαναν κριτικη μελη του κομματος, σου γραφουν οτι με αυτα που γραφεις, πεφτεις σε αντικομμουνισμο, αλλωστε αυτο το αρθρο που ειναι σημερα αναρτημενο, μιλα για σεναρια που βαζουν διαφοροι για να γινεται συζητηση, ενα απο αυτα εσκασε απο τους ανοιξιατικοκαλοκαιρινους ''πλαταιιστες'', την αποχωρηση του Κ.Κ.Ε απο την βουλη, αυτο το σεναριο μας το πεταγες καθε τρεις και λιγο, στην οποια συζητηση, λες και το κομμα δεν εχει μελετησει καθε εκδοχη, τιποτα, μα τιποτα δεν επροκειτο να γινει φευγοντας απο την βουλη, ισα-ισα το μαυρο μετωπο της ''συγκυβερνησης'', θα το φιμωνε εντελως μεσω των γ...καναλων και των κ...φυλλαδων που ελεγχει, εδω τωρα και αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι ν'ακουστει η αποψη του.

    Μας ''επιτεθηκες'' μεχρι ακομα προχθες για το οτι δεν μπορουσαμε να φτασουμε στην βουλη και καθολου δεν ασχοληθηκες, ουτε απο παλιοτερες δηλωσεις της Αλεκας, οτι δεν ''τραβαμε κανενα ζορι να κτυπηθουμε με τα ματ'', αλλα αυτο ειναι το ζητουμενο, ποιος ειναι ποιο ''τσαμπουκας''?

    Την κυριακη πιστευω οτι θα ειδες, αν αποφασιζαμε με τον τεραστιο ογκο διαδηλωτων που ειχε το κομμα-ΠΑΜΕ στις Σταδιου και Πανεπιστημιου, να ''πρεσαρει'' και να βγει στην πλατεια, οι ανθρωποι που ητανε εκει απο αλλους πολιτικους φορεις, θα εγκλωβιζοντουσαν αναμεσα στην ''πρεσα'' του ΠΑΜΕ και των ματ.

    Χωρις να γινει κατι τετοιο υπηρξαν επισημα 90 τραυματιες, φαντασου τον πανικο των ματ και των αλλων δυναμεων καταστολης, βλεποντας την λαοθαλασσα να ανεβαινει, το τι θα επακολουθουσε, τι θα ελεγες τοτε?

    Κατι που κανεις δεν μπορει να μην αναγνωρισει ειναι η εμπειρια του κομματος και του ΠΑΜΕ σε συγκεντρωσεις-διαδηλωσεις, το ζητουμενο ειναι ν'ακουστουν τα συνθηματα και να φανει η παρουσια των διαδηλωτων, πως αλλιως να πιεσεις το συστημα, το ζητουμενο δεν ειναι το κλωτσομπουνιδι με τους ανεγκεφαλους των 800 ευρω.

    Οταν λοιπον λιγο-πολυ αυτα τα παραπανω σου τα εχουμε γραψει, ο καθ'ενας με τον τροπο γραφης του και εσυ επιμενεις να γραφεις το αρχικο σου σκεπτικο, πως να σε ''χαρακτηρισω'' κομψα[σικ] ΑΣΠΟΝΔΗ.

    Προθεση δεν υπαρχει απο μερους κανενος, να σου την ''πεσει'', κριτικη ναι σου κανω, σου κανουμε για την συνεχιζομενη λαθος τοποθετηση σου, στα πιο πανω ''ζητηματα''.

    Αν θελεις ακου τους ανθρωπους της διπλανης πορτας που οχι απο αποκοτια, αλλα μετα απο σκεψη και διαβασμα αποφασισαν να ασχοληθουν με τα κοινα, πληρωνοντας πολλες φορες στο σημερα, με ανεργιες και παλιοτερα ακομα και με την ιδια τους την ζωη, η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ που σου εγραψα λογων και εργων.

    Πιστευω οτι καταλαβες το σκεπτικο της ΑΣΠΟΝΔΗΣ.

    Τα λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν ας αφήσουμε τους άσπονδους και ας εξετάσουμε τα σενάρια που μου έγραψες!
    Συμφωνώ, πως το κόμμα έχει μεγάλη πείρα σε συγκεντρώσεις και πορείες! Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ είναι υποδειγματική!
    Τόχω νομίζω ξαναγράψει! Η οργάνωσή του δεν αφήνει,δεν επιτρέπει το παραμικρό. Απόδειξη ότι μέχρι τις 10.30 μμ που ήταν στην πλατεία Ομόνοιας, συγκεντρωμένος ο κόσμος του, δεν σημειώθηκε το παραμικρό το τονίζω! Μόλις διαλύθηκαν οι ΠΑΜΙΤΕΣ άρχισε το πλιάτσικο στα Χαυτεία, στην Αγ.Κων/νου κ.λπ.
    Δεν καταλαβαίνεις πως όλοι εσάς υπολογίζουν και φοβούνται?
    Ο σκοπός της πορείας του ΠΑΜΕ δεν θα ήταν να πλακωθούμε με τους ανεγκέφαλους όπως είπες αλλά να τους κάνουμε πέρα, να καταλάβει ο λαός μέσα απο τον έλεγχο της οργάνωσης το Κοινοβούλιο και να σταματήσει εκείνη την στιγμή το θέατρο του παραλόγου που παιζόταν στις πλάτες μας! Αριστερά κόμματα και λαός μαζί! ΄Γνήσια λαική επανάσταση, που δεν θα έφερνε το χάος αλλά θ'επανέφερε τη δημοκρατία στην χώρα μας! Μετά θα οδηγούμασταν σε εκλογές και ο λαός θ'έπαιρνε την τύχη στα χέρια του.
    Θεωρείς ότι το ΚΚΕ δεν έχει την δύναμη και την οργάνωση να το πράξει και να ηγηθεί του ελληνικού λαού? Εγώ πιστεύω πως την έχει!
    Μη μου πεις ότι θα κατέβαζαν στρατό να χτυπήσουν το λαό, γιατί δεν το πιστεύω! Ο στρατός δεν έχει καμμία σχέση με τον στρατό του πάλαι ποτέ! Οι καραβανάδες έχουν αντικατασταθεί απο ανάξιους σαπιοκοιλαράδες γαλονάτους που γλιστρούν μέσα στα σάλια τους που έχουν για να γλύφουν τους πολιτικούς για να τους καρφιτσώνουν αστέρια και οι μικροί λοχαγοί αντικαταστάθηκαν απο παιδιά μορφωμένα των πανελληνίων εξετάσεων
    Ο στρατός σε μια παρόμοια ίσως διαταγή θάκανε μεταβολή και θάμπαινε κι'αυτός στην Βουλή!
    Πες μου λοιπόν τι το προβοκατόρικο διακρίνεις σ'αυτή το σενάριο? Πες μου σε παρακαλώ τι το πονηρό διακρίνεις στο κάλεσμα του Καζάκη..που στην τελική δεν είναι μόνο του Καζάκη, είναι επιθυμία του μεγαλύτερου ποσοστού των πολιτών της Ελλάδας.
    Δεν θα εκφράσω λοιπόν την σκέψη μου σε σένα που δηλώνεις απο την αρχή, (τιμή σου και καμάρι σου), πως είσαι ενεργό μέλος του ΚΚΕ, ούτως ώστε να μεταφερθεί η άποψη ανθρώπων που δεν είναι γραμμένοι στο κόμμα αλλά συνομιλούν και θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας? Γιατί φοβόσαστε την συνεργασία με τους αδελφούς σας? Πρέπει όλοι να είμαστε δηλωμένοι ΚΚΕδες για να μας ακούσετε?
    Απλές σκέψεις και ερωτήματα σου θέτω, έτσι απλά και ωραία . Οπως πάντα "προσπαθούσαμε" να επικοινωνήσουμε Κάρυ και Δημητράκης.
    Τώρα ξαφνικά επειδή εκφράζω την άποψή μου αγωνιώντας για το μέλλον της πατρίδας έγινα προβοκατόρισσα και άσπονδη φίλη?
    Σου έχω δείξει μέσω των αναρτήσεων και σχολίων μου ότι είμαι Αντικομμουνίστρια? Δεν έχω δηλώσει ποτέ κομμουνίστρια, αυτό δεν σημαίνει όμως πως είμαι αντικομμουνίστρια...σιγά μη με βγάλετε και κομμουνιστοφάγο! Ελεος πια!
    Και καλά γμτ μου οι άλλοι κάτι Ιβάν ο τρομερός, ακόμα και ο Οικοδόμος που δεν γνωρίζει στην ουσία ποια είμαι και τι πρεσβεύω, αλλά και συ ρε Δημητράκη? Πρώτος εσύ????!!!!
    Κάτι τέτοιες στιγμές συμβαίνουν μαζί σου και αρκούν για να μου φέρουν στο νού την απόγνωση και πίκρα που θ'αισθάνθηκε ο Άρης και ο Τζαβέλας, όταν τίναξαν τα μυαλά τους στον αέρα...απογοητευμένοι, απελπισμένοι και προδομένοι απο την ηγεσία του Κόμματος! Το οποίο Κόμμα 65 χρόνια μετά μικρόψυχα δεν αποκαθιστά την μνήμη του Λαικού Ήρωα της Ελλάδας και δεν μιλα κανείς σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 ωρε ΑΚΟΜΑ αναρωτιεσαι γιατι σε ''λεω'', ΑΣΠΟΝΔΗ, δες τι μου γραφεις παλι, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, αθελα σου, γιατι δεν γνωριζεις, παρα μονο οσα γραφονται απο πατσαβουρες και λεγονται απο παπαγαλους των βορειων και νοτιων προαστειων?

    Αντε το δεχομαι, ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, αλλα την αποκατασταση του ΑΡΗ δεν την πηρες ειδηση?

    Το ''φαινομενο'' των βαρουφοκαζακη δεν απαντηθηκε με ανακοινωση του Κ.Κ.Ε?

    Το κομμα εκφραζει ανοικτα την γραμμη του, λεει το προγραμμα του και καλει την εργατικη ταξη σε συσπειρωση και συμμετοχη στους αγωνες, με σκοπο να στειλουμε στα τσακιδια τους ντοπιους και ξενους τοκογλυφους.

    Τωρα απο που καταλαβες αν ειμαι η οχι οργανωμενος, απορω, ισως με μια παλια μου τοποθετηση στην σελιδα σου, που σου εγραψα για την συμμετοχη μου στα κοινα, αυτο ειναι το λιγοτερο, βγαζεις συμπερασματα στο τσακ μπαμ.

    Ουτε θελει το ΠΑΜΕ ουτε το επιδιωκει να ειναι ''μπαμπουλας'', αλλοι κολλουν ετικετες, η συνεπεια και οι αγωνες ''του'', το τοποθετουν ολο και πιο πολυ στην συνειδηση ολο και περισοτερων εργαζομενων, συνταξιουχων, νεολαιων, αυτος ειναι και ο λογος της υπαρξης του, αγωνες μεσα, διπλα και μαζι με την εργατικη ταξη.

    Ποσες φορες πρεπει να το γραψουμε, δεν γινεται να καταλαβει την βουλη, ΠΩΣ?

    Υπαρχει πισω η αποδοχη του κοσμου, σε δημοσιο, στην ''ελευθερη'' αγορα, στον στρατο, που απο την ιδια στιγμη θ'αρχισει να ''δουλευει'' για ολοκληρωτικη πολιτικη αλλαγη?

    Εδω στις πορειες περιφρουρεις τον ''κοσμο'' σου και γινεται το ελα να δεις απο τα καθεστωτικα γ...μεσα παραπληροφορισης.

    Διαβαζε, εφ'οσον θελεις τον Ριζοσπαστη, θα σου απαντηθουν πολλα απο τα ερωτηματα σου, θα σου λυθουν πολλες απο τις αποριες σου και θα ''δεις'' οτι αρκετα θεματα που εχεις μπει στο ''τρυπακι'' να λες συνεχεια, ειναι σεναρια καποιων κυκλων που με τον μανδυα τον αντιμνονιακο, το μονο που θελουν ειναι να ερθουν στο προσκυνιο---νομη εξουσιας---και να συμμετεχουν στην ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, που οχι μονο δεν θα λυσει τα οσα μυρια προβληματα, αλλα θα πισωγυρισει την οποια προσπαθεια γινεται για να ριζοστικοποιηθει ο λαος.

    Τωρα που μου γραφεις για τον ΙΒΑΝ και τον ΟΙΚΟΔΟΜΟ, μη θεωρεις οτι και οι δυο περιμεναν απο εμενα ''γραμμη'', για να σου κανουν κριτικη, δες τι εγραψες στην σελιδα του ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ και για πιο λογο τοποθετηθηκαν, με κριτικο λογο στα γραφτα σου.

    Αλλωστε οπως λενε και οι στιχοι,

    Αυτό θέλουμε κι εμείς. Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου , απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.

    ΑΓΑΝΤΑ, κοπελια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αρης, παρά τη διαγραφή του το 1945, την ανοίκεια επίθεση που δέχθηκε από την τότε ηγεσία του ΚΚΕ και την αμηχανία των επόμενων ηγεσιών, παρέμεινε στη λαϊκή συνείδηση ως το σύμβολο της αντίστασης. Σήμερα το ΚΚΕ αναγνωρίζει ότι είχε δίκιο σε πολλά, αλλά δεν του συγχωρεί ότι δεν πειθάρχησε στη γραμμή (λανθασμένη) του κόμματος.
      Ο Νίκος Ζαχαριάδης αποκαταστάθηκε και πολιτικά και κομματικά. Ο Αρης Βελουχιώτης μόνο πολιτικά, γιατί έκανε την «αποκοτιά» να διαφωνήσει με την απόφαση του κόμματος και να το πει δημοσίως, παρά το γεγονός ότι το κόμμα αναγνωρίζει σήμερα ότι είχε δίκιο.
      Εσύ αυτό το λες αποκατάσταση? Το να μην τον αποκαθιστά κομματικά πώς το ερμηνεύεις?
      Να σου πω εγώ πώς το ερμηνεύω:
      Είναι η λογική των «κλειστών συστημάτων», στρατιωτικών, κομματικών, εκκλησιαστικών κ.λπ. Οπως τον στρατιώτη που παρασημοφορείται μεν, επειδή πήρε την πρωτοβουλία για κάποια ηρωική πράξη κατά του εχθρού, αλλά ταυτόχρονα (για να μην ξεχνιέται η πειθαρχία) του επιβάλλεται και μια συμβολική ποινή, έτσι και το ΚΚΕ αρνείται να παραδεχτεί τα εγκληματικά λάθη της τότε ηγεσίας και αρνείται ν'αποκαταστήσει τον Ελληνα Ήρωα!
      Ετσι και σημερα πιστεύω ότι η ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει ιστορικό μέγα λάθος με την απραξία του!
      Υ.γ. Είχα την εντύπωση πως είχες δηλώσει ενεργό μέλος του ΚΚΕ. Αν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη! Αλλά δεν νομίζω πως σ'εθιξα επειδή θεώρησα ότι είσαι γραμμένος! Δεν είναι δα και αμάρτημα να είσαι...

      Διαγραφή
  5. kariatida62 το κομμα δεν ειναι ουτε εκκλησια, ουτε αλλος ''οργανισμος'', το κομμα το απαρτιζουν ανθρωποι, που δεν περιμενουν τιποτα, κανενα κερδος, μονο προσφορα, οποτε εντελως σε αλλη βαση, κρινουν τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, το ζητουμενο ειναι η πολιτικη αποκατασταση, για τα υπολοιπα, πρεπει να ξερεις το πως λειτουργει και το καταστατικο του Κ.Κ.Ε.

    Η ιστορια θα κρινει τα ιστορικα λαθη η μη, οχι τα εσωτερικα προβληματα των κομματων.

    Και παλι δεν νομιζω οτι εχει σημασια, αν ειμαι η δεν ειμαι μελος του κομματος, αυτο εχει να κανει αποκλειστικα μ'εμενα και το κομμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή