Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012
ΑΓΑΝΤΑ...

ΚΚΕ: Για την κρίση φταίει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετεί και η ΕΕ, λύση υπέρ του λαού δεν υπάρχει χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων

Πριν ακόμα να ολοκληρωθεί η ψήφιση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα επώδυνα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα τον Ιούνη που θα πλήξουν μισθούς, συντάξεις, «κοινωνικές» παροχές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι «τα επόμενα χρόνια έχουμε μπροστά μας να κάνουμε μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή!

Θα ληφθούν νέα μέτρα, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε ελλείμματα».

Την ίδια ώρα, «ανέφικτους στόχους» λόγω κρίσης βλέπει το ΔΝΤ στην απόφαση του Γιούρογκρουπ για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει βάθεμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Επιβεβαιώνεται πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ, που εκτιμά ότι η συμφωνία δεν αποτρέπει τη βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε βάρος του λαού, η οποία θα συνδεθεί με νέα φάση αδυναμίας στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού δημόσιου χρέους.

Θράσος και υποκρισία

Υποκρισία και θράσος χωρίς όρια από τους αστούς.

Εδώ και δυο μέρες, αστικά ΜΜΕ, βουλευτές των αστικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, υπουργοί εξανίστανται γιατί «ανακάλυψε» ο εισαγγελέας ένα βουλευτή που το 2011 έβγαλε «νόμιμα» ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ελβετία.

Εχουν βγει κυριολεκτικά στα κεραμίδια επειδή ο μεν εισαγγελέας δεν αποκαλύπτει το όνομά του γιατί αν το κάνει διαπράττει λέει «παρανομία», ο δε βουλευτής, παρά τα παρακάλια των υπολοίπων, δεν αυτοαποκαλύπτεται.

Η απόκρυψη του ονόματος, λένε, «δυσφημεί» το πολιτικό τους σύστημα, είναι όλοι εκτεθειμένοι.

Αλλά το πολιτικό τους σύστημα είναι σάπιο και εχθρικό για το λαό.

Στους καπιταλιστές δεν είναι εκτεθειμένοι.

Ολοι μαζί, καπιταλιστές, ηγεσίες αστικών κομμάτων, βουλευτές τους κ.λπ., είναι του ιδίου φυράματος ανήκοντας στην αστική τάξη.

Κλέβουν «νόμιμα» τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και με τα μέτρα του νέου μνημονίου η κλοπή πολλαπλασιάζεται.

Κοροϊδεύουν αισχρά το λαό όταν μιλούν για «ανήθικη» ενέργεια την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις του λαού, γιατί οι ίδιοι διαπράττουν αυτό το έγκλημα.

Ετσι προσπαθούν να κρύψουν αυτή την τεράστια, δισεκατομμυρίων ευρώ, κλοπή και την εξαγωγή τους είτε στις τράπεζες της Ελβετίας, είτε επενδύοντας σε άλλες χώρες για να κερδοφορήσουν από την υπερεκμετάλλευση των λαών τους.

Η εικόνα τους ξεπερνά τα όρια του γελοίου, όταν κάποιοι αστοί βουλευτές λένε ότι δεν είναι αυτοί και ιδιαίτερα όταν επιχειρηματολογούν για τον ανήθικο όμοιό τους που έβγαλε το εκατομμύριο στην Ελβετία τώρα, που η Ελλάδα χρειάζεται χρήμα για επενδύσεις, ανάπτυξη.

Ολοι προάγουν τον πλουτισμό, την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, τη μεταφορά κερδών των μονοπωλίων στο εξωτερικό.

Αυτά υπηρετούν με την πολιτική τους οι υποκριτές.

Ο λαός με την ψήφο και την πάλη του να τους σαρώσει.

Αλλα κουραγιο...
υσ καπιταΛΗΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου