Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011
















ΑΓΑΝΤΑ...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ολοι αύριο σε Σύνταγμα - Αριστοτέλους

Επί ποδός βρίσκονται τα ταξικά συνδικάτα, ένα 24ωρο πριν την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.


Κόλαση

Κήρυξαν πόλεμο στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τα αστικά επιτελεία για να επιβάλουν την «εργασιακή εφεδρεία», δηλαδή την παραπομπή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην ανεργία με ένα επίδομα, τέτοιο είναι το 60% του μισθού, και στη συνέχεια απόλυση.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι όπλο πολέμου ενάντια σε όλη την εργατική τάξη.

Γιατί αυξάνει πολλαπλάσια την ανεργία, σύμφυτη με τον καπιταλισμό που δεν αντιμετωπίζεται στα πλαίσιά του, ενώ η κρίση την αύξησε απότομα.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο την επαυξάνουν.

Αυτό είναι όπλο στα χέρια καπιταλιστών, κράτους, κυβερνήσεων για να συνθλίβουν τους εργάτες.

Να δίνουν μισθούς - ψίχουλα, να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, να εντατικοποιούν τη δουλειά, να απολύουν και να προσλαμβάνουν με όποιους όρους θέλουν, να τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και κάθε εργασιακό δικαίωμα, να εξαθλιώνουν τη ζωή της εργατικής οικογένειας, επιδεινώνοντας στο έπακρο τους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης.

Τα βάσανα συνολικά της εργατικής τάξης γίνονται αβάσταχτα, τη στέλνουν στην κόλαση σκοτώνοντας τη ζωή της.

Να, γιατί πρέπει να είναι ενιαίος ο αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην «εργασιακή εφεδρεία», δηλαδή στις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σε ρότα απεγκλωβισμού από τα αστικά κόμματα, οργάνωση και συμμετοχή στην ταξική πάλη, στη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Αλληλοσυμπληρώνουν την εφεδρεία

Είναι άθλιο το παιχνίδι που παίζουν κυβέρνηση και ΝΔ σε βάρος όλων των εργαζομένων.

Ο ένας προτείνει, ο άλλος συμπληρώνει τη λεγόμενη εφεδρεία, δηλαδή τις απολύσεις στο Δημόσιο και οι δυο μαζί στηρίζουν την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, την προσωρινή, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, με μισθούς εξαθλίωσης.

Ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος δήλωσε (ΕΡΑ) ότι «οι θέσεις μας είναι σαφείς: Εχουν ειπωθεί προ καιρού και όχι τώρα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, και η ΝΔ θα παραμένει σταθερή στις επιλογές της διότι πιστεύουμε ότι πράγματι έχει ανάγκη τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η ΝΔ έχει βάλει πλάτη στην πατρίδα με τρόπο πρωτοφανή για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και αργότερα στο «Μέγκα», ο Α. Λοβέρδος ισχυρίστηκε με θράσος: «Το ένα εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια - με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος - μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν.

Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το ένα εκατομμύριο, αυτό πρέπει να έχει εχθρούς».

Ο ίδιος προανήγγειλε αλλαγές στο Σύνταγμα σε ό,τι αφορά στη μονιμότητα στο Δημόσιο, λέγοντας πως «το ισχύον Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή Μαζινό για τη γραφειοκρατία».


Συνταγές διαιώνισης της ταξικής εκμετάλλευσης

Υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης για τη συμμετοχή των Ταμείων στην ανταλλαγή ομολόγων τάχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Ετσι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στη συνέντευξη που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στα πολλαπλά ελλείμματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δηλώνοντας ότι γι' αυτό ευθύνεται η σύγχρονη μεταπολιτευτική δημοκρατία και η πολιτική τάξη της χώρας, αποκρύπτοντας όμως ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν τάξεις, συγκρούονται ταξικά συμφέροντα, τα οποία η ΓΣΕΕ συγκαλύπτει με εύκολες φράσεις περί «ελλειμμάτων» και «μεταπολιτευτικής δημοκρατίας».

Το ότι η πολιτική της ΓΣΕΕ αποτελεί μια παραλλαγή της ίδιας αντιλαϊκής στρατηγικής που εφαρμόζεται, αποδεικνύεται ότι το «φάρμακο» για την καπιταλιστική κρίση σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία είναι η ομοσπονδιοποίηση του χρέους με το ευρωομόλογο, άλλο μείγμα πολιτικής για την παραγωγική ανάπτυξη, για να επιτευχτεί έτσι η «διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα» κλπ.

Συνταγές δηλαδή βγαλμένες μέσα από το οπλοστάσιο μερίδων της πλουτοκρατίας.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση φτώχειας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, κατήγγειλε στα λόγια την ελαστικοποίηση των συμβάσεων, όταν όμως η ίδια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με όλη τη στρατηγική της υπονόμευσε τις συμβάσεις και στήριξε επί της ουσίας τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Σε ό,τι αφορά το νέο έγκλημα σε βάρος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, δηλαδή τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια μετακύλισης του κόστους της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ο Γ. Παναγόπουλος είπε ότι «θα είναι ασφάλεια για τα Ταμεία αρκεί να εξασφαλίσουμε το 100% της αξίας τους».

Και πρόσθεσε πως δεν γίνεται να αγοράζουν ξένοι και όχι εμείς.

Και η υπόθεση των ομολόγων επιβεβαιώνει ότι η ΓΣΕΕ όχι μόνο στηρίζει τη νέα λεηλασία των αποθεματικών αλλά και αναπαράγει ατόφια τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

Αλλα κουραγιο...


υσ Χυδαία επίθεση με πολλαπλές στοχεύσεις

5 σχόλια:

  1. Οφουυυυυ! Δημητράκη...
    Διοργανώνει συλλαλητήριο αύριο Σαββατιάτικα,το
    ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ και ίδρωσε το αυτί τους!
    Ο Γιωργάκης δεν θα κάνει ποδήλατο,ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος δεν θα φάνε και ο Λομβέρδος δεν θα πάει στην παραλία...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ξαναγραφω και εδω...
    Οι Δημοσιοι υπαλληλοι...
    Ειναι καιρος να δουνε επιτελους...
    Καθαρα και ξαστερα...
    Οτι αυτοι που νομιζουν οτι τους εκαναν καλο...
    Με μια θεσουλα...Εναντι ψηφου,,,
    Τωρα τους βαζουν μπροστα...
    Να φανε αυτοι το ξυλο...
    Για τις κλεψες των μεγαλων τους...
    Ευεργετων...!!

    Κοιταξτε φιλοι μου...
    Αστυνομικοι, πυροσβεστες, καθηγητες, δασκαλοι, Ταχυδρομικοι..Εργαζομενοι στα υπουργεια τους...
    Στα δικαστηρια τους, στα τελωνεια στο..ΙΚΑ ...
    Στα νοσοκομεια και τις δημοσιες επιχειρησεις...

    Σας βαζουν μαξιλαρι...

    Για να πληρωσετε, οχι μονο τα σπιτια, και τα δικα τους εξοδα και τις μιζες τους...

    Αλλα να φατε και το ξυλο, που προοριζεται γι αυτους...!!

    Γι αυτο...Απλα ελατε μαζι μας...
    Να δωσουμε τα χερια...Και να τους παρουμε τα κλεμμενα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τους τα παρουμε με τα συλλαλητήρια Μαχαίρη?
    Θα κατέβουμε με τον ΠΑΜΕ και θα φοβηθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις προάλλες μου έλεγε ένας γείτονας βρε δεν γίνεται τίποτα χεσμένους σας έχουν.
    Τον ρωτούσα επίμονα αν αυτός έχει πρόβλημα αν τα μέτρα που παίρνουν έχουν αντίκτυπο και στην δική του οικογένεια.Προσπαθούσα να του εξηγήσω τα πράγματα όπως μπορούσα και να ακούσω την γνώμη του.
    Εμ πως δεν έχουν μου είπε. Και πως σκέπτεσαι βρε φίλε να τα αντιμετωπίσεις, έτσι θα αφήσεις να σου τρώνε την ζωή, να καταδικάζουν τα παιδιά στου στην φτώχεια και την ανασφάλεια;
    Μα δεν γίνεται τίποτα και σεις που τρέχετε μήπως,τι κάνετε;!
    Και τότε του είπα ότι όσο αυτός πιστεύει ότι δεν γίνεται τίποτα, δεν θα γίνεται τίποτα, όσο αυτός δεν έρχεται μαζί μας δεν μπορεί να γίνει τίποτα.Με κοίταζε καλά καλά.
    Και τι θα γίνει δηλαδή, άμα έρθω εγώ θα σώσω την κατάσταση;
    Δεν καταλάβαινε τι του λέω, ώσπου ξαφνικά μου λέει.Τι ώρα είπες είναι η συγκέντρωση το Σάββατο στο Σύνταγμα;
    Και το Σάββατο καθώς περπατούσαμε μου εξηγούσε, ότι ξαφνικά κατάλαβε πως αυτό που του έλεγα για εκείνον δεν τον αφορούσε προσωπικά δεν εννοούσα μόνον αυτόν, αλλά όλους όσους σαν αυτόν κρατιούνται μακρυά από τους αγώνες για να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση
    Κατάλαβα ότι όταν μιλούσες για μένα, εννοούσες ότι εγώ αποτελώ μέρος ενός συνόλου,που δεν κάνει τίποτα, γιατί πιστεύει ότι δεν γίνεται τίποτα και όσο πιστεύουμε εμείς ότι δεν γίνεται τίποτα, πράγματι δεν γίνεται τίποτα γιατί δεν κάνουμε τίποτα.
    Από δευτέρα αρχινάμε σεμινάρια μου είπε αστειευόμενος και μάλλον το εννοεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα σε ολους σας, kariatida62, μαχαιρη, blackbedlam...

    ΑπάντησηΔιαγραφή