Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011










ΑΓΑΝΤΑ...


Να μην εφαρμοστεί - Πλήρης ανατροπή!

Ο νόμος - πλαίσιο, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ΑΕΙ και ΤΕΙ, γκρεμίζει ό,τι έχει απομείνει απ' το δημόσιο πανεπιστήμιο:
Φτιάχνει πανεπιστήμια - επιχειρήσεις που η χρηματοδότησή τους θα εξαρτάται από το αν «τα φέρνουν».

Δηλαδή από το κατά πόσο θα είναι «ανταγωνιστικά».

Δηλαδή από το αν θα κάνουν «μπίζνες» με τις επιχειρήσεις και από το αν θα βολεύουν, αν θα εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις (σ.σ.: τους «χορηγούς» και «αξιολογητές» των πανεπιστημίων) στις «μπίζνες» τους.

Διαλύει τα επιστημονικά αντικείμενα σπουδών και την επιστημονική συνοχή τους, αντικαθιστώντας τα με προγράμματα σπουδών «μενού»!

«Στόχος είναι οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν ένα δικό τους μενού», έχει δηλώσει (περήφανα) η υπουργός Παιδείας!

Κατασκευάζει πτυχία πολλών ταχυτήτων, αφού το πανεπιστήμιο θα δίνει ένα πτυχίο για τους φοιτητές και τους σπουδαστές που εισάγονται απ' τις πανελλήνιες εξετάσεις, ένα άλλο «πτυχίο» (απονομή τίτλου το λένε αυτό) για μονοετείς ή διετείς σπουδές κι ένα τρίτο «πτυχίο» κατάρτισης από τις λεγόμενες σχολές Διά Βίου Μάθησης των πανεπιστημίων, στις οποίες θα έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν δίδακτρα.

Ολες οι παραπάνω αντιδραστικές «αλλαγές» πάτησαν σε προηγούμενες αναδιαρθρώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε το αστικό πανεπιστήμιο να προσαρμόζεται - κάθε φορά - στις ανάγκες του κεφαλαίου για το εργατικό δυναμικό που εκείνο απαιτεί.

Γι' αυτό και οι φοιτητές και οι σπουδαστές ξεσηκώνονται.

Οχι γιατί έχουν λόγο να υπερασπίσουν τη σημερινή κατάσταση, το σημερινό αστικό πανεπιστήμιο.

Γι' αυτό και οι κινητοποιήσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, αφού τελικά είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας μια Ανώτατη Εκπαίδευση που δε θα έχει καμία σχέση με την προ ή με την μετά το «νόμο Διαμαντοπούλου» κατάσταση.

Μια Ανώτατη Εκπαίδευση που θα τίθεται όχι υπό την εξουσία των «αγορών», αλλά στην υπηρεσία του λαού και της δικής του εξουσίας.


Ασχήμιες

Γιατί, θα ήταν άσχημο στο συμβούλιο του Πανεπιστημίου του Πειραιά να είναι ένας ...εφοπλιστής;

Το ερώτημα δεν είναι δικό μας.

Είναι της υπουργού της (σ.σ.: Δημόσιας και Δωρεάν - εδώ γελάνε) Παιδείας, της κυρίας Διαμαντοπούλου.

Διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή (23/8/2011) για το «νόμο - πλαίσιο».

Αντιθέτως, δικά μας είναι τα παρακάτω ερωτήματα. Τα οποία και θέτουμε στην κρίση σας. Με τη διευκρίνιση ότι δεν θα τολμούσαμε να τα θέσουμε υπόψη του αναγνωστικού κοινού αν δεν μας είχε σαγηνεύσει το βάθος της σκέψης της κυρίας υπουργού άμα τε και το βαθύτερο νόημα της πολιτικής της κυρίας υπουργού:

Ερώτημα πρώτον: Γιατί, θα ήταν άσχημο στο συμβούλιο του Πολυτεχνείου να είναι ένας ...μεγαλοεργολάβος (ή ακόμα καλύτερα: όλο το συμβούλιο να είναι μεγαλοεργολάβοι; Ε;)...

Ερώτημα δεύτερον: Γιατί, θα ήταν άσχημα στα συμβούλια των Οικονομικών Πανεπιστημίων να είναι κι από ένας ...τραπεζίτης (ή ακόμα καλύτερα: όλα τα συμβούλια να απαρτίζονται αποκλειστικά από τραπεζίτες; Ε;)...

Ερώτημα τρίτον: Γιατί, θα ήταν άσχημα στο συμβούλιο της Νομικής να είναι ένα από εκείνα τα πολυεθνικά μεγαλοδικηγορικά γραφεία (ή ακόμα καλύτερα: όλο το συμβούλιο να αποτελείται από γραφεία σαν αυτά που συνέταξαν τη δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ; Ε;)...

Αυτή είναι η «αναμόρφωση» της Ανώτατης Εκπαίδευσης που ψήφισαν «συναινετικά» το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η Μπακογιάννη.

Παιδεία για λίγους και Εκλεκτούς.

Που θα ελέγχεται από τους λίγους και Δυνατούς.

Και θα υπηρετεί τους λίγους και Ισχυρούς.

«Ασχημη» είναι;


«Σοβιετικό μοντέλο»!

Ξέρετε γιατί το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νόμο για τα Πανεπιστήμια;

Για να ξεφύγουμε - όπως είπε ο κ. Παπανδρέου - από το «σοβιετικό μοντέλο» (!) που επικρατεί στην Ελλάδα...

Να ...επιτίθεσαι στο «σοβιετικό μοντέλο» στην Παιδεία, που δεν υπάρχει άνθρωπος με ελάχιστο νου, οποιασδήποτε κομματικής τοποθέτησης ή ιδεολογικής απόχρωσης που να μην αναγνωρίζει την ανωτερότητά του,
που να μη γνωρίζει ότι αυτό ακριβώς το μοντέλο έβγαλε μέσα σε ελάχιστο διάστημα μια αχανή χώρα από τον αναλφαβητισμό και έδωσε τη δυνατότητα στο λαό της να αποτελούν κτήμα του τα κορυφαία επιτεύγματα των Επιστημών, των Τεχνών και των Γραμμάτων,
που να μην παραδέχεται ότι αυτό ακριβώς το μοντέλο, το σοβιετικό, υπηρέτησε όσο κανένα άλλο την αρχή που θέλει τη μόρφωση και τη γνώση αναφαίρετο δικαίωμα και εφόδιο ζωής για τον κάθε άνθρωπο και όλη την κοινωνία,
και επιπλέον να λες ότι τέτοιο - «σοβιετικό»! - είναι το μοντέλο που επικρατεί στην Ελλάδα και επειδή είναι τάχα «σοβιετικό» (!) γι' αυτό θες να το αλλάξεις,
ε, τότε
εδώ πια είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς την αστειότητα από τη μωρία.

Αλλα κουραγιο...



υσ Να εμποδιστεί η παρέμβαση των επιχειρήσεων στις σχολές. Καμία επώνυμη έδρα από "χορηγούς". Να μη νομιμοποιηθούν τα τρίχρονα κουρελόχαρτα, η αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος. Για δωρεάν σίτιση και στέγαση, μετακίνηση, δωρεάν βιβλία. Κανείς φοιτητής να μην ξεσπιτωθεί. Κανείς εργαζόμενος φοιτητής να μην αναγκαστεί να παρατήσει τις σπουδές του. Κανείς σύλλογος να μην γίνει όργανο του αστικού κράτους. Μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο από καταστολή και προβοκάτσιες.

8 σχόλια:

  1. Την άλλη φορά περικαλώ θέλω και λεζάντες στις φωτό...

    Τα γιαούρτια λες να φτάσουν για όλους? Μπαααα δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 καλησπερα, τα γιαουρτια φτανουν, ποιος εχει τα φραγκα για να τους δωριζει, μασκες προσωπου.

    Απο τεχνολογια εως εδω, λεζαντες, no, niet, nain, οχι βρε...................παιδι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bεβαιως..Το καλυτεροτερο..Δεν το ειπες Δημητρη μας...!
    Πολυ καλα..Θα πληρωσει [και καλα] ο φαρμακοποιος..
    [ο Μεγαλο...] Για να προωθησει τα..Προιοντα του...Μεσω της χορηγιας στην αντιστοιχη σχολη...
    Ο μεγαλο εργολαβος..θα πληρωσει[και καλα] για να χρηματοδοτησει τα Πολυτεχνεια...Η τα τσιμεντα που αντιπροσωπευει...
    Ο Κρεατεμπορος...Θα πληρωσει...Για να..Βγαλει η
    Σχολη βιολογιας...Οτι τα μεταλλαγμενα τροφιμα που δινουνε στα..Βοδια του...Ειναι τα καλυτεροτερα...!!!
    Η οτι το..Τυρι με..Ορυκτελαιο...Ειναι απειρως ωφελιμοτερο απο το..Φυσικο...!!
    Αλλοι...Τεχνολογοι Πανεπιστημιακοι...Θα δημοσιευσουν μελετες...Που θα αποδικνυουν...Οτι η καυση...Λιθανθρακων η καρβουνου..Εισαγωμενου...Ειναι ο υγιεινοτερος τροπος να..Ζεσταθουμε...!!!

    Καλα ολα αυτα...!!
    Τη Φιλολογια..Τη Γλωσσολογια..Την Αρχαιολογια..Την Ιστορια....
    ποιος επιχειρηματιας, Βιομηχανος η επενδυτης θα την χρηματοδοτησει;;;

    Κανενας βεβαια...!!

    Αυτες οι..Αντιπαραγωγικες και επιβλαβεις επιστημες...Θα..Καταργηθουν βεβαια...Ελλειψει Πορων...
    Οπως εγινε και για τις εδρες των Ελληνικων Σπουδων στα Πανεπιστημια της Ευρωπης των..Λαων...!!
    Ποιος..Χεστηκε τωρα..Γι αυτα..;;;
    Αρχαια πραμματα και..Ξεπερασμενα..!!!

    Και βεβαια..Αχρηστα...!!

    Οι ιδεολογικες Αρχες..Θα διδασκονται απο τις..Θεολογικες σχολες...Που ΒΕΒΑΙΑ...Θα χρηματοδοτηθουν απο την..Εκκλησια...!!!
    Τα..Υποδελοιπα...Στον Καιαδα...!!
    [Σε λιγα χρονια..Δεν θα ξερουμε..ΚΑΝ τι ειναι ο Καιαδας...!!]

    Ασε πια το..Θεατρο και τα Αρχαια Θεατρικα...!!

    Μαλακιες...!!

    Θα γινει..οπως στο..Βυζαντιο..Που..Απαγορευοταν το Θεατρο...Και επι ..1100 χρονια..Δεν υπηρχε καθολου...!!
    Ελειψε σε κανεναν;;

    Ελα μωρε...Εδω ο κοσμος..Καιγεται...!!
    Βαλε και συ φωτια λοιπον..Και καψε το..Σπιτι σου...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλημερα, οσα επισημαινεις ειναι σωστοτατα και παρα πολυ σωστα εστιαζεις στο θεατρο----οχι τις μ..... του καθε σεφερλη----αλλα το θεατρο που εκπαιδευει, γνωσεις λοιπον κονσερβα και κατευθυνομενες στα θελω των αγορων----μεταλλαγμενα, ψευτοφαρμακα, κ.λ----και γεννεες χωρις κουλτουρα, αυτο λοιπον ειναι το μελλον της χωρας μας, θα τους αφησουμε να το χαραξουν ετσι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωχ,αλίμονο στα παιδιά μας,
    και στην Πατρίδα μας...
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Frezia καλημερα, Αλλοίμονο στους νέους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη καλησπέρα.
    Εγώ, δεν ξέρω εσύ, νιώθω ήδη ...σοβιετικός πολίτης! Σπούδασα σε ένα σοβιετικού τύπου εκπαιδευτικό σύστημα και ζω σε μια χώρα που το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι το ...περισσότερο κράτος, παντού (σοβιετικό κι αυτό;)

    ΡΕ ΔΕΝ ....στε λέω γω. Οι τύποι που μας ...κυβερνούν είναι απίστευτοι! Αναρωτιέμαι: εξοργίζονται άλλοι όπως εγώ; Κι αν ναι, που είναι; Πως αντιδρούν; Αυτοί θα μας πάρουν και τα σώβρακα σε λίγο, αφού πρώτα θα μας έχουν πείσει πως είναι για τον καλό σκοπό να σωθεί η πατρίδα! Που θα πάει αυτή η κατάσταση;
    Θα αντιδράσουμε επιτέλους; Μας βλέπουν και τα παιδιά μας. Τι θα τους απαντήσουμε αύριο όταν θα μας ζητούν το λόγο γι αυτά που αφήνουμε να συμβαίνουν σήμερα; Ήδη στο σπίτι ψάχνουμε βιβλία για τις κόρες από παιδιά φίλων και γνωστών. Μήπως όπως πάει η κατάσταση, σε λίγο χτυπάμε ο ένας την πόρτα του άλλου για ένα πιάτο φαί; Ν' αντιδράσουμε ρεεεεεεεεεε, επιτέλους!

    Συγνώμη για το ύφος βρε Δημήτρη, αλλά έχω φτάσει μέχρι...

    Άντε καληνύχτα και καλή δύναμη απ' το πρωί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οικοδομε καλημερα, θελει υπομονη, παρ'οτι το βλεπουμε, αλλα και αυτοι που δειχνουν ''αδιαφοροι'' το βλεπουν, οτι τα χειριστα ερχονται, με δικαιολογιες προς τον εαυτο τους και με ''κοντρες'' προς αυτους που τους συζητουν τον ερχομο της λαιλαπας της ανεργιας για πανω απο το 30% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ λοιπον και ειναι αρκετοι, πιστευουν οτι βαζοντας το κεφαλι στην αμμο λυνουν προβληματα, οπως τα παραπανω, ψευτοβολευμενοι, απο καποιο κομποδεμα, απο καποια αξιοπρεπη ακομα συνταξη, απο καποιο μικρο εισοδημα, νοικι π.χ, απο δυο ακομα μισθους στο σπιτι, πιστευουν και παρασυρουν αρκετους οτι μπορα ειναι, θα περασει, 2-3 χρονια και το ''καραβι'' θα πιασει απανεμο λιμανι, δυστυχως θα μαθουν με τον δυσκολο τροπο, οταν τα μικρα τους ''ατου'' θα χαθουν, μπροστα σε αυτη την λαιλαπα που θελουν να μας ριξουν, μονο οταν καποιοι και ειναι αρκετοι συνανθρωποι μας πιασουν πατο θα συνταχθουν με το βημα των αγωνων και θ'αφησουν την ''σιγουρια'' του καναπε και την ''ενημερωση'' τους απο τα εμμισθα παπαγαλακια των εργολαβο-γ...καναλων και των φυλλαδων.
    Καλη σου δυναμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή