Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011









ΑΓΑΝΤΑ...


11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2001

Το βολικό πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Ο τρόπος που κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες, καθώς θεωρείται από τους ειδικούς ότι τα θεμέλια ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά

Μόλις 102 λεπτά κράτησε η επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, την καρδιά και το σύμβολο του αμερικανικού και διεθνούς κεφαλαίου, όπου σκοτώθηκαν 3.000 άνθρωποι.

Μόλις 102 λεπτά, για να σημαδέψουν τη σύγχρονη ιστορία με πυρωμένο σίδερο.

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά τα αιματηρά γεγονότα και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις συνεχίζονται αδιάκοπα, ενώ μία ολόκληρη δεκαετία η εφιαλτική «εικονοποίησή» της, που έχει εγγραφεί στο συλλογικό μνημονικό μέσω των αναρίθμητων επαναλήψεών της, παραμένει το κύριο εργαλείο χειραγώγησης των συνειδήσεων των Αμερικανών πολιτών, αλλά και της οικουμένης.

Χειραγώγηση βάσει ενός αιματηρού γεγονότος, που όπως είχε δηλώσει ο τότε υφυπουργός Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς, «εάν δεν είχε συμβεί θα έπρεπε να την εφεύρουμε».
Παρά το γεγονός ότι τα ερωτηματικά όσον αφορά τι πραγματικά συνέβη, σε ποιο βαθμό έφτασε η εμπλοκή της αμερικανικής εξουσίας κλπ. συνεχώς πληθαίνουν και ότι ο «λαομίσητος Μπους» έχει πλέον απομακρυνθεί από την εικόνα και στο Λευκό Οίκο κατοικοεδρεύει ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος φυσικά όχι μόνο συνεχίζει το έργο του προκατόχου του, αλλά, αν και διαφοροποιημένο ως προς την τακτική που ακολουθεί, το διευρύνει.

Βοηθούμενης και της εικόνας, που φέτος, λόγω της επετείου και κυρίως της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, γίνεται κατάχρησή της, συνοδευόμενη πάντα και με τις «απειλές», πολύ ορατές από «αξιόπιστες» πλην όμως «ανεπιβεβαίωτες» πληροφορίες, ώστε να συνεχιστεί αενάως το «καθεστώς τρόμου».

Τα όσα έχουν ακολουθήσει αυτά τα 102 λεπτά του πρωινού της Τρίτης 11 Σεπτέμβρη του 2001, πολύ δύσκολα μπορούν να χωρέσουν σε μερικές εκατοντάδες λέξεις.

Μία μόνο καταγραφή, με πρώτη τη δήλωση του πρώην πρόεδρου Τζορτζ Μπους, ακριβώς την επομένη, ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο».

Αέναος πόλεμος

Η δήθεν απελευθέρωση του αφγανικού λαού έχει σημάνει θάνατο, φτώχεια και ανέχεια

Μέχρι και την επίσημη κήρυξη πολέμου στο Αφγανιστάν, την έναρξη της επιχείρησης «Διαρκούς Ελευθερίας», στις 7 Οκτώβρη 2001, η πλειοψηφία δεν είχε κατανοήσει τι ουσιαστικά εννοούσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με το βρισκόμαστε σε πόλεμο.

Τότε, η παρουσία των πολέμαρχων του Αφγανιστάν, οι μπούργκες, οι Ταλιμπάν και το καθεστώς τους και γενικά όλες αυτές οι μικρές αναγκαίες λεπτομέρειες που συμπλήρωναν την, κατασκευασμένη ουσιαστικά από τη μηχανή προπαγάνδας, εικόνα του Αφγανιστάν - σε συνδυασμό με μία ψυχολογική αντίδραση ικανοποίησης του αισθήματος αδικίας και πόνου που προκαλούσε η εικόνα της κατεστραμμένης Νέας Υόρκης - έριχναν ένα βαρύ πέπλο που σκέπαζε τους πραγματικούς λόγους για την «κήρυξη πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Δεν αποτελεί πλέον μυστικό ότι τα σχέδια πολέμου εναντίον του Αφγανιστάν βρίσκονταν πολύ καιρό πριν την 11η του Σεπτέμβρη στο συρτάρι των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, ενώ ο στόχος δεν ήταν άλλος από τη δημιουργία πρόσβασης και κυρίως βάσεων τόσο στο Αφγανιστάν, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή τις γειτονικές πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, αλλά και το Πακιστάν για την «κτήση της καρδιάς της Ασίας».

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν «σύντομος» και ο στόχος επετεύχθη τάχιστα, ανέκραξαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ωστόσο, δέκα χρόνια μετά ο πόλεμος συνεχίζεται, μετρά αρκετές χιλιάδες νεκρών και τραυματιών, το τέλος του είναι άδηλο, ενώ πλέον έχει προαχθεί ως «πόλεμος του προέδρου Ομπάμα», αφού έχει διευρυνθεί περιλαμβάνοντας και το Πακιστάν.

Οσο για την «Επιχείρηση Διαρκούς Ελευθερίας» δεν περιορίστηκε στα σύνορα του Αφγανιστάν, αλλά είχε επεκταθεί και στις Φιλιππίνες στις αρχές του 2002, με στόχο τις «ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις» Αμπου Σαγιάφ και Τζαμάα αλ Ισλαμίγια, ενώ το Οκτώβρη του 2002 κρίθηκε «αναγκαίο» να επεκταθεί και στο Κέρας της Αφρικής.

Ετσι οι αμερικανικές δυνάμεις εγκαταστάθηκαν στο Τζιμπουτί, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση και ορμητήριο των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις στην αφρικανική ήπειρο, για επιχειρήσεις ανεύρεσης και εξόντωσης «θυλάκων» εξτρεμιστών και οργανώσεων που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα» στην Αιθιοπία, τη Σομαλία, το Τσαντ και το Νίγηρα.

Επιχειρήσεις που επίσης συνεχίζονται και διευρύνονται ολοένα.

Με βάση τον άξονα του κακού και το δόγμα προληπτικής δράσης ο πόλεμος σύντομα κηρύσσεται στο Ιράκ.

Στις 20 Μάρτη του 2003 ξεκινά η επιχείρηση «Ελευθερία του Ιράκ».

Το πρόσχημα της τρομοκρατίας δεν ήταν ικανοποιητικό στην περίπτωση του Ιράκ και εφευρέθηκε το δόγμα προληπτικού πολέμου με φόντο τα «πυρηνικά του Ιράκ».

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ παρουσίαζε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναλυτικούς χάρτες με τις τοποθεσίες του απαγορευμένου ιρακινού οπλοστασίου.

Ομως, όπως και στην περίπτωση του Αφγανιστάν, η εισβολή και η κατοχή του Ιράκ ήταν προαποφασισμένη και μάλιστα από την πρώτη στιγμή που η προεδρία Μπους ανέλαβε τα καθήκοντά της το Γενάρη του 2001.

Υπόθεση που επιβεβαιώθηκε και από έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν τον Οκτώβρη του 2010 από το ανεξάρτητο ινστιτούτο National Security Archive και αφορούν κυρίως λίγο περισσότερο από τον πρώτο χρόνο της θητείας Μπους και αποδεικνύουν ότι ο Τζορτζ Μπους και οι συνεργάτες του, κυρίως στο υπουργείο Αμυνας, δηλαδή ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ και οι υφυπουργοί Πολ Γούλφοβιτς και Ντάγκλας Φέιθ, απεργάζονταν έναν πόλεμο στο Ιράκ από την πρώτη στιγμή της θητείας τους.

Μεσολάβησαν ωστόσο πάνω από 900.000 νεκροί, Ιρακινοί και κατοχικοί.

Το δε συνολικό κόστος των πολέμων των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, συν το κόστος των σχετικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Πακιστάν, θα ξεπεράσει τα 4 τρισ. δολάρια (2,7 τρισ. ευρώ) - ποσό υπερτριπλάσιο από αυτό που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο στη δεκαετία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη του 2001.

Σε αυτό το ιλιγγιώδες ποσό κατέληξε πρόσφατη μελέτη ερευνητών στο πανεπιστήμιο Μπράουν που αποκάλυψε ότι τα 1,3 τρισ. δολάρια που έχουν εγκριθεί επισήμως στο Καπιτώλιο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου... ένα παγόβουνο που το πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού.

Τρομονόμοι, βασανιστήρια, μυστικές φυλακές

Η 11η Σεπτέμβρη 2001 σήμανε και το σάλπισμα της επίθεσης στα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» έχει μετατραπεί σε ευθύ πόλεμο κατά των πιο θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, με περιστολή πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία και την προώθηση, σχεδόν αναντίρρητα, μιας κοινωνίας διαρκούς «παρακολούθησης» των πολιτών ως υπόπτων (νόμοι PATRIOT I, II στην Αμερική, ανάλογοι στην Ευρώπη).

Η όξυνση της κρατικής καταστολής σε διεθνές επίπεδο έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια και έχει κατορθώσει εν μέρει να μετατρέψει τον πλανήτη σε αχανές στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και οι τρομονόμοι «επιτρέπουν» τα βασανιστήρια, την παρατεταμένη προφυλάκιση ακόμα και χωρίς απαγγελία κατηγοριών, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τις κάμερες, τις μυστικές φυλακές, τις παρακολουθήσεις, την αστυνομική αυθαιρεσία, το σιωπηλά θεσμοθετημένο παρακράτος των μυστικών υπηρεσιών και τη συνειδητή προσπάθεια επιβολής της πειθούς διά της καλλιέργειας του φόβου.

Ακόμη και στην αυτοαποκαλούμενη «δημοκρατική» Ευρώπη είναι το κυρίαρχο μοντέλο άσκησης πολιτικής και διατήρησης της εξουσίας, προκειμένου να προωθηθούν μέτρα και πρωτοβουλίες όπως απολύσεις, νέες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, εκτροπή προϋπολογισμών σε στρατιωτικές - αστυνομικές δαπάνες.

Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής υπήρξε η επανεισαγωγή της χρήσης των βασανιστηρίων (Γκουαντάναμο, Αμπού Γκράιμπ, Αφγανιστάν).

Παράλληλα, βοήθησε στη συγκάλυψη των πραγματικών στόχων των δυνάμεων του συστήματος, στην αναδιανομή των πλουτοπαραγωγικών πόρων και στην επαναχάραξη των γεωπολιτικών συνθηκών.

Η σταδιακή αποκάλυψη της αποκρουστικής εικόνας του ιμπεριαλισμού, σε συνδυασμό με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, οδήγησε την εξουσία στις ΗΠΑ σε αναγκαστική αναδίπλωση.

Η εκλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ήταν η χρυσή ευκαιρία.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του εγκαταλείπεται ο όρος «πόλεμος της τρομοκρατίας», αλλά υιοθετείται ο «ιδεολογικός εξτρεμισμός», ένας εχθρός πιο δύσκολα να προσδιοριστεί και τελικά πιο χρήσιμος στη νέα τακτική που υιοθετείται σταδιακά.

Η συνεχώς φθίνουσα εικόνα των ΗΠΑ και κυρίως η εκλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τη δυνατότητα για έναν ακόμη ελιγμό εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ετσι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» διατηρείται παραλλαγμενος και υιοθετείται ένα πιο ευέλικτο σχήμα με επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στοχευμένες δολοφονίες και μυστικές επιχειρήσεις παντού στην υφήλιο και φυσικά «φυλακές της CIA».

Δόγμα που έσπευσε να υιοθετήσει και ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, δηλώνοντας ότι «η μάχη δεν έχει τελειώσει».

Κατά τον Τόνι Μπλερ και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», πρόκειται για μία μάχη ενάντια σε μία «εξτρεμιστική ιδεολογία που είναι πολύ ευρύτερη από τις μεθόδους της Αλ Κάιντα» και προσέφερε σειρά παραδειγμάτων για να τεκμηριώσει τη θέση του: «Δείτε στο Λίβανο που η Χεζμπολά έχει αναλάβει τον έλεγχο, δείτε τις δραστηριότητες της Χαμάς», την Υεμένη, ακόμη και το Πακιστάν, ενώ εξέφρασε και τη βαθιά του ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπου η «Δύση πρέπει να δράσει ως παίκτης και όχι παρατηρητής», ώστε να «βοηθήσει στην προώθηση της δημοκρατίας που μπορεί να ανθίσει μέσα από την αραβική άνοιξη»...



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του

Από την πρώτη μέρα της επίθεσης, το ΚΚΕ έθεσε το ερώτημα «Ποιος ωφελείται από το χτύπημα των δίδυμων πύργων;».

Ξέροντας τι σημαίνει ιμπεριαλισμός και τα μέσα που αυτός χρησιμοποιεί, έλεγε: «Σημασία έχει να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος είχε το συμφέρον, το κίνητρο να πράξει κάτι τέτοιο. Αν απαντήσουμε σ' αυτό, θα μπορέσουμε να δούμε την προέλευση της ενέργειας».
Και πρόσθετε: «Τέτοιες ενέργειες, με βάση τη διεθνή πείρα, συνιστούν "βούτυρο στο ψωμί" στους επιτελικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται για να ανοίξει μια νέα σελίδα εγκληματικής επίθεσης κατά λαών, χωρών, λαϊκών κινημάτων, που αντιστέκονται στη "νέα τάξη πραγμάτων" σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ηδη, από την 15η Σεπτέμβρη 2001, η ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε: «Η συμπάθεια απέναντι στα θύματα και το δοκιμαζόμενο αμερικανικό λαό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε ανοχή στην κρατική πολιτική των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που οργανώνουν την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, δημιουργούν και εκπαιδεύουν τρομοκρατικές ομάδες. Η ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχει συμφέρον να λάμψει η αλήθεια, αλλά να κυριαρχήσει η υποψία εναντίον αντιπάλων κρατών και λαών, ώστε να δικαιολογηθούν νέες επιθέσεις και ανομίες τους», και προειδοποιούσε ότι «οι ΗΠΑ θέτουν στο στόχαστρό τους χώρες και περιοχές στρατηγικής σημασίας, όπως είναι το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες αραβικές χώρες (ώστε) να κατακτηθούν όλοι οι πετρελαϊκοί δρόμοι» και να συνεχίσει να ελέγχεται «η περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Αυτά έλεγε το ΚΚΕ, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ (που ήταν και τότε κυβέρνηση), η ΝΔ και διάφοροι δήθεν αριστεροί έσπευδαν να πάρουν θέση στον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο».

«Είμαστε όλοι Αμερικανοί», ήταν το «πνεύμα» που έγινε ακόμη και βιβλίο από τον πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Le Monde», Ζαν Μαρί Κολομπανί, και «δικαίωσε» όλους τους «εστέτ αριστερούς».

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, το αίμα έρεε άφθονο και δικαιωνόταν - δυστυχώς για τους λαούς - η θέση που είχε διατυπώσει το ΚΚΕ και για την οποία είχε δεχθεί ανηλεή χτυπήματα και συκοφαντία.

Το ίδιο ισχύει σήμερα μια δεκαετία μετά που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν πολλαπλασιαστεί.

Αλλα κουραγιο...


υσ Στα δέκα χρόνια που πέρασαν από την 11η Σεπτέμβρη οι λαοί σε όλο τον κόσμο μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Είναι φανερό ότι οι επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της απαλλαγής από τυραννικά καθεστώτα», έχουν την οσμή του πετρελαίου. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια ξαναμοιράσματος του κόσμου, του φυσικού πλούτου των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Οι αρχές της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» που δήθεν υπερασπίζονται οι ιμπεριαλιστές είναι ελευθερία στην κίνηση του κεφαλαίου, υποδούλωσης των λαών. Γι' αυτό και μονόδρομος για τους λαούς είναι η αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή πάλη, η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για τη νέα έφοδο της ανθρωπότητας προς τα εμπρός. Η ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ισχυρά κομμουνιστικά κόμματα σε κάθε χώρα με στέρεες κοινωνικές συμμαχίες, θα είναι βασικό στοιχείο για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

20 σχόλια:

  1. Tι λέει το τρίτο σου μάτι για τα τύμπανα του πολέμου που ηχούν στην Μεσόγειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 καλη σου ημερα, απο την συνεντευξη στις 8-8-2011, της Αλ. Παπαρηγα,

    Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια γενικότερη πολιτική γεωστρατηγική θα την χαρακτήριζα εκτίμηση. Έχουμε το κραχ του '29 με το οποίο πολλοί βλέπουν ομοιότητες στην Αμερική σήμερα. Το κραχ του '29 τελείωσε με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου. Ηχούν τα τύμπανα γεωστρατηγικά του πολέμου;

    Αλ. Παπαρήγα: «Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε. Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε άλλη φάση. Ούτε το new deal του Ρούσβελτ, ούτε τα σχέδια Μάρσαλ μπορούν να τιθασεύσουν τις αντιφάσεις που έχει το σύστημα, τη σαπίλα του και τις αντιθέσεις ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Πιθανόν να περάσουμε μια φάση που φαινομενικά η κρίση έχει ξεπεραστεί. Αλλά θα υποβόσκει νέα κρίση.

    Αυτό λέμε, είναι σε άλλη φάση. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 με την κρίση που την είπαν πετρελαϊκή διαπιστώθηκε - και αυτό δεν το λέει μόνο το ΚΚΕ, το λένε και σοβαροί αναλυτές - ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να ξεπερνάει την κρίση με τον τρόπο που την ξεπέρναγε πριν. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να συνειδητοποιηθεί και πιστεύω ότι αυτό το στοιχείο θα αποτελέσει και εγερτήριο για τους λαούς. Όταν είπα στην αρχή προβλεπόμενες και απρόβλεπτες εξελίξεις, είναι και η όξυνση των τοπικών πολέμων. Αυτά που γίνονται στη Λιβύη, αυτά που γίνονται στη Συρία, στο Κοσσυφοπέδιο δεν είναι τυχαία. Και βεβαίως σε τέτοιες περιστάσεις αξιοποιούνται εστίες που υπέβοσκαν, που ήταν κρυμμένες, προϋπάρχουσες, αλλά δημιουργούνται και νέες. Βεβαίως και οι πολεμικές αναμετρήσεις είναι μέσα. Οι πολεμικές αναμετρήσεις τώρα γίνονται σε τοπικό περιφερειακό επίπεδο, πίσω όμως είναι οι αναμετρήσεις των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

    Και δεν είναι τυχαίο, αυτές τις μέρες πέρασε από τη βουλή η πλήρης ενσωμάτωση της Ελλάδας στον κοινό επιχειρησιακό χώρο του ΝΑΤΟ. Αρχίζουμε με έδρα την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και είδατε τι περιεχόμενο έχουν. Ποιος απειλεί αυτή τη στιγμή τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ; Υπάρχει κάποιος που τις απειλεί; Ποιος; Ο Καντάφι, η Σομαλία; Είναι αστεία αυτά. Οι απειλές είναι μεταξύ τους, μεταξύ των ισχυρών δυνάμεων. Αλλά προσχήματα μπορούν να βρεθούν πάρα πολλά. Και οι περιφερειακοί πόλεμοι είναι μορφή πολέμου που οι κύριοι αντίπαλοι είναι οι ιμπεριαλιστές. Διεκδικούν αγορές και κάνουν τοπικούς πολέμους για να πετύχουν. Και κάνουν και οι ίδιοι άμεσους πολέμους, αλλά ενώ τους κάνουν όλοι μαζί, δεν βλέπετε τι κάνουν στη Λιβύη, τσακωμός η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία κάνει την ουδέτερη, αλλά βάζει τα κεφάλαια. Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να αποκλείσει όξυνση των πολεμικών επιχειρήσεων. Και η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτό το χώρο. Γεωγραφικά εδώ είμαστε».

    7-9-2011, ριζοσπαστης

    ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
    Βαθαίνει το ρήγμα, μεγαλώνουν οι κίνδυνοι
    Δεδομένη η εμπλοκή της Ελλάδας στην ένταση που κλιμακώνεται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
    Δεδομένη η εμπλοκή της Ελλάδας
    Η επίσκεψη Μπεγλίτη, αντικειμενικά, συνδέεται με την όξυνση των ανταγωνισμών στο τρίγωνο Τουρκία - Ισραήλ - Κύπρος, με αφορμή τόσο την υπόθεση της ισραηλινής επίθεσης στο στολίσκο της Γάζας, όσο και τις επικείμενες έρευνες, από αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων εταιρεία, για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ και των απειλών που εκτοξεύει η Τουρκία.
    Σε ό,τι αφορά την τουρκο-ισραηλινή διαμάχη, η επιλογή στρατοπέδου από την ελληνική κυβέρνηση είναι έμπρακτη και δεσμευτική, μέσα από τις διμερείς συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που έχουν συναφθεί με το Ισραήλ. Διπλωματικές και πολιτικές πηγές στην Ελλάδα υπογραμμίζουν ότι το Μνημόνιο που υπογράφτηκε προχθές, κατά την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού, συνιστά αναβάθμιση της ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας και αποτελεί ένα λεπτομερές και δεσμευτικό πλαίσιο, το οποίο θα αξιοποιηθεί στην περίπτωση που η Τουρκία κάνει πράξη την απειλή της να εμποδίσει τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ θα εκφραστεί σε μια πρώτη φάση στην Ελλάδα με προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 13-9-2011 ριζοσπαστης

    ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
    Στο Κάιρο ο Ερντογάν με το θερμόμετρο στο «κόκκινο»
    ΚΑΪΡΟ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
    Από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου Τούρκος πρωθυπουργός είχε να μεταβεί τα τελευταία 15 χρόνια, άρχισε την περιοδεία του σε Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χτες, σε μια προσπάθεια της τουρκικής αστικής τάξης να αναδειχθεί σε δήθεν προστάτη των μουσουλμάνων και να πάρει καλύτερη θέση στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Η Τουρκία έχει ανεβάσει σημαντικά τους τόνους, ιδιαίτερα απέναντι στο Ισραήλ, με αφορμή την έκθεση για την επίθεση στο «Μάβι Μαρμαρά» το Μάη του 2010 αλλά και την επικείμενη έναρξη γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ Κύπρου - Ισραήλ, με αποτέλεσμα το θερμόμετρο σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο να είναι στο «κόκκινο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6-1-2011 ριζοσπαστης

    Ηδη το Ισραήλ έχει ανακοινώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο «Λεβιάθαν» από την εταιρεία «Noble Energy», αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), που έχει ορίσει. Αλλά αυτή η θαλάσσια περιοχή περικλείεται από την Κύπρο, το Ισραήλ, το Λίβανο, τη Συρία και την Αίγυπτο (Σινά). Για το βόρειο τμήμα αυτής της περιοχής ενδιαφέρεται και η Τουρκία, τόσο γιατί ένα μέρος της βρίσκεται στην προέκταση των δικών της ακτών, όσο και γιατί στην περιοχή αυτή προβάλλεται η ΑΟΖ των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου. Ταυτόχρονα, ο Λίβανος έχει διαμηνύσει ότι το κοίτασμα του «Λεβιάθαν» εκτείνεται και στη δική του περιοχή. Και είναι μια παράμετρος άγνωστη στην εμπλοκή μιας ενδεχόμενης όξυνσης στην περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ιράν τον στηρίζει όπως και τη Συρία, ενώ η Τουρκία αναπτύσσει με το Ιράν καλές σχέσεις, όχι βεβαίως από «αγάπη», αλλά με βάση τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας της χώρας. Σε αντιπαράθεση όλων αυτών των χωρών με το Ισραήλ. Καθόλου συμπτωματικά, τις προηγούμενες μέρες υπήρξε η συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για τον ορισμό των μεταξύ τους ΑΟΖ. Ανάλογη συμφωνία έχει κάνει η Κύπρος με την Αίγυπτο. Ωστόσο, οι αντίστοιχες συμφωνίες Κύπρου - Λιβάνου και Κύπρου - Συρίας έχουν βαλτώσει προφανώς λόγω τουρκικής παρέμβασης.
    Στους ανταγωνισμούς αυτούς εμπλέκεται πολύμορφα και η Ελλάδα, καθώς έχει ενεργοποιηθεί η λεγόμενη «στρατηγική συνεργασία» με το Ισραήλ, που ανοίγει προοπτικές για την είσοδο των Ισραηλινών στις αγορές ενέργειας της Ευρώπης μέσω της κατασκευής αγωγού από τη θαλάσσια περιοχή Ισραήλ - Κύπρου. Ταυτόχρονα, συμφέροντα ενεργειακών μονοπωλίων της Ελλάδας (έχει δει το φως της δημοσιότητας συμφωνία των ομίλων Βαρδινογιάννη - Λάτση γι' αυτό) ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στην Αίγυπτο. Επίσης, μία παράμετρος, όσο και αν φαίνεται παράξενο, είναι η εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από την Κρήτη ως τη Μάλτα, την Αδριατική και το Ιόνιο, που ενδιαφέρουν εξίσου Ελλάδα και Τουρκία. Η Ελλάδα δεν έχει συνάψει ανάλογη συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο, καθώς υπάρχουν οι τουρκικές αντιρρήσεις για το Καστελόριζο. Συμφωνία είχε μονογραφεί με την Αλβανία, αλλά η αλβανική πλευρά ανακάλεσε με παρέμβαση και της Τουρκίας.
    ***
    Την ίδια ώρα φαίνεται να προωθείται η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου και όχι με τη διαδικασία ΑΟΖ από Ελλάδα - Τουρκία με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Αυτό φαίνεται και από το νομοσχέδιο που έδωσε στις 21 του Δεκέμβρη στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, για την ίδρυση φορέα έρευνας υδρογονανθράκων.
    Ετσι διαμορφώνεται ένα επικίνδυνο παζλ, όπου η Ελλάδα εμπλέκεται και με το Ισραήλ και με την Τουρκία, σε Αιγαίο, Ιόνιο, Μεσόγειο, που σε συνδυασμό με τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή αποτελεί εκρηκτικό μείγμα επικίνδυνο για το λαό μας. Ενώ φαίνεται και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και εμπλοκή και του Κυπριακού. Το ζήτημα δεν είναι πώς πρόκειται ακριβώς να εξελιχθούν τα πράγματα, ότι και αν γίνει κινδυνεύουν οι λαοί της περιοχής, αλλά η επαγρύπνηση από το λαό μας, το αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημά του, για να ματαιώσει κάθε σχέδιο ενάντια στα συμφέροντά του που επιβουλεύονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων της ενέργειας και γενικότερα του κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kariatida62, επειδη ''μιλαμε'' για πιθανο σεναριο πολεμου και σε περιπτωση που γινει πραξη, θα εχουμε, νεκρους, τραυματιες, οικονομια τσακισμενη και την ντοπια πλουτοκρατια πιο ισχυρη οικονομικα, σου ''εβαλα'' πολλες αναρτησεις, γιατι εδω μιλαμε ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στην kariatida62 ,
    που με αφορμή την ερώτηση της,
    έγινε η αιτία να γράψεις και να
    διαβάσουμε, τα κατατοπιστικά σου
    κείμενα.
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ Δημητράκη!
    Παγκόσμιο πόλεμο, δεν θα δούμε...θα γίνονται τοπικοί!
    Τώρα θέλω όμως και κάτι άλλο να μου ξεδιαλύνεις γιατί δεν τόχω ξεκαθαρίσει.
    Το ΚΚΕ τι προτείνει? Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα την δραχμή, εφ'όσον είναι υπερ της αποχώρησής μας απο την Ε.Ε. ή όχι?
    Συμπλέει με τις θεωρίες ας πούμε του Καζάκη ή του Βαρουφάκη?
    Αν έχεις κατανοήσει και συ ακριβώς τι προτείνεται επίσημα απο το κόμμα θάθελα να μας το μεταφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς kariatida62
    Τις προάλλες η Αλέκα Παπαρήγα,
    είπε το εξής,"δεν θα τα βάψουμε
    μαύρα αν ξαναγυρίσουμε στη δραχμή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γι'αυτό ρωτώ Φρέζια μου, αυτή είναι η επίσημη θέση του κόμματος? Επιστροφή στην δραχμή?
    Να σας θυμίσω μόνο ότι τότε για ν'αγοράσουμε ένα ευρώ δεν θα θέλουμε μόνο 340,750 δραχμές, που κλείδωσε το 2002 αλλά με την σίγουρη υποτίμηση θα πάει ένα χιλιάρικο.
    Φαντάζεστε τότε ποια θα είναι η αγοραστική μας δυνατότητα?
    Και το χρέος θα παραμείνει με αξία ευρώ.
    Γι'αυτό ρωτώ ποια είναι η συγκεκριμένη επίσημη θέση και πρόταση του κόμματος γιατί δεν την έχω ξεκαθαρίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Frezia καλησπερα, μη μ'ευχαριστεις, σιγα την κουραση, ομως επρεπε να βαλω οσο πιο '' ''πολλα'' και με διαφορετικες ημερομηνιες για να ''δει'' η φιλη μας, απο ποτε το Κ.Κ.Ε, ''ακουγε'' τα τυμπανα του πολεμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kariatida62 καλησπερα, απο ποτε το Κ.Κ.Ε ''ΣΥΜΠΛΕΕΙ'' με τις αποψεις των δυο κυριων που αναφερεις και γιατι αυτοι οι δυο κυριοι εχουν τη ''μια και μοναδικη αληθεια''?

    Τετάρτη 1 Ιούνη 2011

    ΑντιΚΚΕ ταύτιση ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - αστών
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
    ΑντιΚΚΕ ταύτιση ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - αστών
    «Δεν θέλει επιστροφή τώρα στη δραχμή η Αλ. Παπαρήγα, η οποία χθες έκανε ακόμη ένα πολιτικό "μπρος - πίσω" και δήλωσε πως "η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική"», γράφει η χτεσινή «Αυγή». Στην ίδια ρότα και το ηλεκτρονικό «Βήμα», η «Καθημερινή», ο «ΣΚΑΪ». Σύμπλευση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του δημοσιογραφικού τους εντύπου με τα συγκροτήματα των καπιταλιστών στη συνειδητή διαστρέβλωση της πολιτικής του ΚΚΕ, προκειμένου να στήσουν αντιΚΚΕ προπαγάνδα, να σηκώσουν αντιΚΚΕ τόνους, παραπλανώντας συνειδητά λαϊκές δυνάμεις. Και μάλιστα με ένα βολικό αλλά όχι τίμιο για δημοσιογράφους τρόπο, να απομονώνεις μια φράση από την ολοκληρωμένη απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για να στήσεις είδηση ότι το ΚΚΕ δε θέλει έξοδο από την ΕΕ, αθλιότητα δηλαδή, γιατί εδώ δεν πρόκειται για μη κατανόηση της συγκεκριμένης απάντησης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα ο «αριστερός» Π. Λαφαζάνης το πήγε παραπέρα. Χρέωσε στο ΚΚΕ ότι δήθεν αναπαράγει τον εκβιασμό, «δραχμή ή ευρώ» της πλουτοκρατίας προς το λαό. Και το λέει αυτό, τη στιγμή που, στην ίδια συνέντευξη, και αναφερόμενη στην τοποθέτηση της Μ. Δαμανάκη, ότι στην ΕΕ συζητιέται η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε: «Νομίζω ότι το έκανε για να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και να του πει "σκύψε ακόμα το κεφάλι"»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι, η Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξή της στον «Αντέννα», ρωτήθηκε να απαντήσει για την εκτίμηση του ΚΚΕ «ότι περίπτωση να επιστρέψουμε στη δραχμή δεν υπάρχει». Τι απάντησε λοιπόν; «Καταρχήν, εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ». Αυτό αποσιωπήθηκε εντελώς. Και συνέχισε, «η λύση έξω από το ευρώ και τη δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική. Αλλά, εθελοντικά να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και αυτή τη στιγμή να τη διώξουν από την ευρωζώνη, δεν το βλέπουμε. Αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον, όταν η κρίση θα είναι ακόμη πιο βαθιά και αποφασίσουν οι ισχυρότεροι να μικρύνουν την ευρωζώνη και γενικότερα την ΕΕ». Επομένως, η φράση «η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική», είναι σαφέστατη ως εκτίμηση, ότι εθελοντικά η καπιταλιστική Ελλάδα δε θα φύγει από την ευρωζώνη, δε θα επιστρέψει στη δραχμή, αυτό είναι καταστροφικό, είναι καταστροφικό για το κεφάλαιο στην Ελλάδα και μάλιστα σε συνθήκες οξύτατης κρίσης, τόσο στην καπιταλιστική Ελλάδα, όσο και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ. Είναι εκτίμηση που έχει σχέση με τον καπιταλισμό σε Ελλάδα και ΕΕ σε συνθήκες κρίσης και των επιδιώξεων να αντιμετωπιστεί σε όφελος του κεφαλαίου. Που απαιτεί και καταστροφή κεφαλαίου. Γι' αυτό, συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα στην απάντησή της, «αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι θα γίνει μία ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Αν φτάσει η ΕΕ να διώχνει χώρες, σημαίνει ότι βρίσκεται σε σήψη και βαθιά κρίση αξεπέραστη, πολύ πιο πριν απ' ό,τι εμείς περιμένουμε τουλάχιστον». Αλλωστε, για το ίδιο ζήτημα, το περασμένο Σάββατο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε πει: «Αν φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει απρογραμμάτιστη χρεοκοπία και άναρχη πτώχευση της Ελλάδας, τότε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι άσχημα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, για την αστική τάξη της χώρας μας, θα υπάρξει μια προγραμματισμένη υποτίμηση του κεφαλαίου». Τι σημαίνει «άναρχη πτώχευση»; Σημαίνει έξω από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή. Και εκτιμά ότι δε θα γίνει. Αλλωστε, και μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε λόγο σχετικά με το «δραχμή ή ευρώ», για εκβιαστικό δίλημμα στο λαό προκειμένου να υποκύψει στα φριχτά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η θέση του ΚΚΕ και για την οικονομική κρίση και για την ΕΕ και το ευρώ είναι ξεκάθαρη. Φιλολαϊκή διέξοδος στα πλαίσια του καπιταλισμού, όπως προπαγανδίζουν οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και κάποια αστικά επιτελεία που ψάχνουν πολιτική τάχα ανάπτυξης που θα ανακουφίσει το λαό, δεν υπάρχει. Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, σε ενιαίο αγώνα ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ. Ολα τα υπόλοιπα είναι άλλοθι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλει πολιτική στα πλαίσια της ΕΕ, άρα αντιλαϊκή και της αδυναμίας του να διαχωριστεί από την αστική πολιτική. Και σκόπιμη αντιΚΚΕ προπαγάνδα σε σύμπλευση με τους αστούς.

    Πιο ''μασημενη'' αναλυση δεν γινεται και για την ιστορια, κρατα μικρα καλαθια για τις ''συνταγες'' των κυριων αναλυτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημητράκη μου αφήνω το παλιοΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τις σκόπιμες αντιΚΚΕ προπαγάνδες του!
    Κρατώ σαν συμπέρασμα της πρότασης του κόμματος αυτό?:"Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, σε ενιαίο αγώνα ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ"
    Aντε και ξεσηκωθήμαμε, άντε και τους ανατρέψαμε, μετά τι θα κάνουμε μετά? Θα φύγουμε απο την ΕΕ!
    Και μετά πες μου, μετά τι θα κάνουμε?
    Τι νόμισμα θα έχουμε?
    Φέρε μας τις δηλώσεις όποιου οικονομολόγου θες εσύ, όχι αυτών που ανέφερα εγώ !
    Επι του πρακτέου, συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
    Αν... ξέρεις, δεν είναι υποχρεωτικό να γνωρίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kariatida62 δηλαδη καταλαβες οτι δεν ''ξερω'', η πως θα λεγεται το νομισμα και την ουσια δεν την ''ειδες'', οι οικονομολογοι δεν ειναι ''δικοι'' σου, η ''δικοι'' μου, πολιτικες θελουμε ν'αλλαξουν, σου εγραψα ''κρατα'' μικρο καλαθι για τις προτασεις των κυριων, αλλωστε πολιτικους χωρους και οικονομικα συμφεροντα εξυπηρετουν, ειναι χιλιοειπωμενα αυτα, ακομα και σε δελτια ειδησεων, δια στοματος Αλεκας, ''ξεχαστηκες''???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξερω, ποιο ειναι το προβλημα...
    Εγω νομιζω, βεβαια...
    Τιμια ξεκαθαρα και αληθινα...
    Οτι βεβαιως πρεπει να φυγουμε απο το ΕΒΡΩ...
    Πως αλλοιως θα φευγαμε απο την ΕΕ;;
    Θα φευγαμε...Παραμενοντας στο ΕΒΡΩ;;
    Βεβαιως και θα πηγαινε το ΕΒΡΩ ενα χιλιαρικο...!!
    Και βεβαιως και θα γινοταν το χρεος..Τριπλασιο...

    Και βεβαιως και..Δεν θα πληρωνοταν το χρεος ΚΑΡΥ...!!
    Η..Δυσκολια που λεει η Παπαρηγα...Και η καταστροφη...Εκει εγκειται...!!

    Τωρα και ο Δημητρης...Πολιτικαντιζει λιγο, νομιζω...!!
    Λεγοντας..Ακριβως την αληθεια...Την κρυβει...!!

    Προσπαθωντας με αστικους πορους, να εξηγησει τι θα γινει μετα...!!
    Της πουτ..νας θα γινει...!!
    Αυτο φοβαται ο κοσμος και "καθεται" σαν κοττα στα αυγα του...
    Διοτι...
    Αν...
    Φυγουμε απο το ΕΒΡΩ αποτομα.."εθελοντικα" και
    ΔΕΝ...
    ΔΕΝ γινει επανασταση...Ωστε να δημευθουν τα παντα,να εχει το νεο επαναστατικο καθεστως λεφτα..Να αντεξει τις οικονομικες πιεσεις και το χαμο που θα γινει...!!

    Θα φαμε..Ο καθ ενας τον αλλονε...!!
    Με αστικο καθεστως..Δεν μπορεις να φυγεις απο το ΕΒΡΩ...Αυτοι που τα "εφτιαξαν" αυτα...Τα εφτιαξαν καλα...!!
    ΤΩΡΑ...
    Αν ΓΙΝΕΙ επανασταση..[λεμε τωρα...Να περναει η ωρα..]
    Θα ...Διωξουμε το ΙΡΑΝ απο πρωτο εχθρο της...Ανθρωποτητας...Και θα παρουμε εμεις αυτην την θεση...!!
    Διοτι...Αν οι αλλοι χρεωμενοι, ως το λαιμο...
    ΔΟΥΝΕ οτι μπορουν να ζησουν...Και να ευτυχησουν
    χωρις ΕΒΡΩ και ΡΑΙΧ...!!
    Θα..Ζηλεψουν...!!

    Γι αυτο...Οι Καπιταλιστες...[και σκετοι ληστες
    να τους πεις..Δεν πολυαλλαζει κατι..]
    Θα φροντισουν να παει η χωρα...Ενα μετρο κατω...!!!

    Αυτο ειναι η τελευταια φαση του πειραματος που λεει ο φιλος ΚΟΥΛΠΑ...!!
    Αν αντεξουμε...!!Θα τους παρουμε φαλαγγι...!!
    Αν δεν αντεξουμε...
    Θα "κουρνιασουν" ολοι...Χεσμενοι...
    Για χιλια χρονια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαστορα καλησπερα, αυτο το Τωρα και ο Δημητρης...Πολιτικαντιζει λιγο, νομιζω...!!
    Τι το ηθελες?
    Υποψηφιος μονο στο σωματειο ''κατεβαινω'' και σε ''τιμητικη'' θεση, να λοιπον οτι αυτη η ρημαδα η αποσταση δημιουργει ''παρενεργειες'', δεν πειραζει, αλλωστε εκεινο που μετρα ειναι η ζυμωση των αποψεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μη στεναχωριεσαι Δημητρη...Με την καλη εννοια το λεω...!!
    Με την καλυτερη..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημητρη..Θες να βρεθουμε στο Παρκο Τριτση;;
    Στειλε μαηλ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Mαστορα το ΞΕΡΩ οτι δεν υπηρχε περιπτωση να μη μου γραφεις με την καλη εννοια, μετα απο τοσο καιρο, εχω καταλαβει τι ανθρωπος εισαι.

    Την Πεμπτη δουλευω μεχρι μετα απο τις 11 το βραδυ και την Παρασκευη, φευγω για το νησι, λιγες ανασες, απο την αδεια που μου χρωστανε, θα βρεθουμε καποια στιγμη, σιγουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή