Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...


Να μη γίνει η βαρβαρότητα τρόπος ζωής

Μαζικό κοινωνικό έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η κυβερνητική πολιτική θέλει χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες να παραμένουν εκτός εκπαίδευσης.

Τα ειδικά σχολεία αντί να αναβαθμιστούν και να πολλαπλασιαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλης της χώρας οδηγούνται κι αυτά - όπως τα κοινά σχολεία - σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις στο όνομα του μικρού αριθμού μαθητών που φοιτούν σε αυτά, της «ευαισθησίας» για τις μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν και του μεγάλου κόστους για τη μετακίνησή τους.

Πρόκειται για επιχειρήματα που γκρεμίζονται στην καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών.

Ο μικρός αριθμός μαθητών (είναι πολύ περισσότερα τα παιδιά που έχουν τέτοιες ανάγκες, όπως και το γεγονός ότι η ολοκληρωμένη παροχή μόρφωσης σ' αυτά τα παιδιά απαιτεί περισσότερα σχολεία και δασκάλους, μπορεί να υπάρχει ανάγκη ένας δάσκαλος για ένα παιδί και γίνεται αυτό στη σοσιαλιστική Κούβα) και η πολύωρη ταλαιπωρία τους για τη μετακίνησή τους έχουν άμεση σχέση με την ανυπαρξία ειδικών σχολείων και την έλλειψη ενημέρωσης γι' αυτά τα λίγα που υπάρχουν.

Το υψηλό κόστος μετακίνησης είναι αποτέλεσμα της ανάθεσης της μεταφοράς των μαθητών σε ιδιώτες.

Η δυσλειτουργία των ειδικών σχολείων δείχνει απόσταση ετών φωτός από τις πραγματικές ανάγκες των ΑμΕΑ.

Χαρακτηριστικά προβλήματα που υπάρχουν είναι: Η άγνοια των γονιών για την ύπαρξη των ειδικών σχολείων.

Ελλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σ' αυτά (τα περισσότερα μπαλώνονται με αναπληρωτές και ωρομισθίους μη κατάλληλα εκπαιδευμένους).

Ακατάλληλα κτίρια (το ειδικό σχολείο Σαλαμίνας στεγάζεται στις αποθήκες δημοτικού σχολείου, 10 τ.μ., όπου στη μία από αυτές ενώνονται 4 θρανία για να παίζουν και το ρόλο κρεβατιού...).

Ο μειωμένος αριθμός ειδικών σχολείων (στην Αττική μόνο 2 ειδικά γυμνάσια - λύκεια για κινητικά ανάπηρους, τρία δημοτικά για κωφούς, κανένα για τυφλούς).

Σήμερα, όλα τα παιδιά με αναπηρίες - που το καθένα από αυτά απαιτεί διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία ακόμη κι αν έχουν την ίδια αναπηρία - προβλέπεται να στοιβαχτούν στα κοινά σχολεία, για να μείνουν αμόρφωτα.

Παιδιά με αναπηρία ανεκπαίδευτα σημαίνει πολλαπλασιασμό του βαθμού αναπηρίας και πλήρη εξάρτηση από την οικογένεια.

Καθοριστικός παράγοντας για τη μείωση της αναπηρίας είναι η έγκαιρη διάγνωση, προκειμένου το παιδί με αναπηρίες να βελτιώσει από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής του τις υπόλοιπες λειτουργίες του, για να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση αλλά και να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και σύγχρονων δομών (για παράδειγμα, όταν ένα παιδί κωφό έχει γονείς ακούοντες που δεν ξέρουν να επικοινωνήσουν μαζί του, αυτό το παιδί στα νηπιακά του χρόνια είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει και νοητική υστέρηση).

Αναδεικνύεται η ανάγκη, παράλληλα με την ειδική αγωγή των ΑμΕΑ, να εκπαιδεύονται και να στηρίζονται ψυχολογικά και οι γονείς εντός και εκτός των ειδικών σχολικών δομών.

Επιβάλλεται να δημιουργηθούν τόσα ειδικά σχολεία όσα έχει ανάγκη η χώρα, προκειμένου να βρουν τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες το δικό τους σχολείο (από την προσχολική αγωγή μέχρι την επαγγελματική εκπαίδευση), που θα είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλής ποιότητας με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης, μακριά από κάθε επιχειρηματική δράση, όπου θα εξασφαλίζεται δημόσιο και δωρεάν, υψηλών προδιαγραφών δίκτυο μεταφοράς και μόρφωσης των παιδιών.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ν' ανακληθούν οι απολύσεις στη Λυρική Σκηνή

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Οι μαζικές απολύσεις στη Λυρική Σκηνή και η απόλυση εργαζόμενης με βαριά χρόνια πάθηση, μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς εργασίας, είναι το θέμα της Ερώτησης προς τον υπουργό Πολιτισμού, που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Πρωτούλης.

«Η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που με συνέπεια υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΕΕ με αφορμή και την κρίση, χτυπάει ακόμα πιο δραστικά τα εργασιακά δικαιώματα.

Εμπορευματοποιούνται ευαίσθητοι τομείς όπως είναι ο πολιτισμός και έχει δραματικές επιπτώσεις σε ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα ΑΜΕΑ και οι χρόνιοι πάσχοντες.

Η μοναδική λυρική σκηνή της χώρας είναι ένας χώρος, που αυτή η βάρβαρη πολιτική στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου εφαρμόζεται σε όλο της το μεγαλείο.

Πάνω από 150 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί τον τελευταίο χρόνο, ανάμεσα σ' αυτούς εργαζόμενοι με πολυετή προσφορά στην Λυρική Σκηνή και μάλιστα μια εργαζόμενη, η Κωνσταντίνα Σταφέτα, που εργάζεται για οκτώ συνεχή χρόνια και πάσχει από σοβαρή χρόνια πάθηση, σκλήρυνση κατά πλάκας.

Φαίνεται ότι το ίδρυμα Νιάρχου που θέλει η κυβέρνηση να παραδώσει τη Λυρική Σκηνή, την θέλει απαλλαγμένη από εργαζόμενους με δικαιώματα, με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους και συμβάσεις έργου δίμηνες ή τρίμηνες για να μπορούν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι να κερδοφορούν με τον πολιτισμό ή και να φτιασιδώνονται ως άνθρωποι ευαίσθητοι της τέχνης και των γραμμάτων.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε άμεσα:
1. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και αυτή της εργαζόμενης Κωνσταντίνας Σταφέτα με τη βαριά χρόνια πάθηση που δουλεύει εδώ και οκτώ χρόνια ανελλιπώς.
2. Να είναι αποκλειστικά κρατική η Λυρική Σκηνή, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να χρηματοδοτηθεί αποφασιστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορέσει ως κέντρο πολιτισμού να φέρει πιο κοντά τα αγαθά του πολιτισμού σ' αυτούς που παράγουν τον πλούτο σ' αυτή τη χώρα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
3. Να σταματήσει κάθε διαδικασία και να ακυρωθούν οι όποιες αποφάσεις για την εμπορευματοποίηση της Λυρικής Σκηνής και το πέρασμα στο ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου».


ΣΕΑΑΝ - ΓΟΝΕΙΣ ΑμΕΑ

Πρόγραμμα αγωνιστικής δραστηριότητας

Σύσκεψη των δυνάμεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και των Γονέων και Κηδεμόνων των ΑμΕΑ από όλους τους χώρους πραγματοποιήθηκε προχτές, Πέμπτη, στην οποία συζητήθηκε και καθορίστηκε το Πρόγραμμα δράσης τους για το επόμενο διάστημα.

Ανάμεσα σε άλλα αποφασίστηκε:
Συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια.

Κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ στο υπουργείο Υγείας στις 22 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα την Πρόνοια, ενάντια στην άρνηση της κυβέρνησης να δώσει συγκεκριμένες λύσεις στις οικογένειες που υποφέρουν με τα προβλήματα των βαριά αναπήρων, ενάντια στην Κάρτα Αναπηρίας, ενάντια στον κίνδυνο κάποια Κέντρα Ειδικής Αγωγής να μην ανοίξουν.

Επίσης, η ΣΕΑΑΝ καλεί κάθε γονιό που δε δέχονται το παιδί του στο Ειδικό σχολείο και κέντρο ειδικής Αγωγής επειδή δεν έχει να πληρώσει, να απευθύνεται στη ΣΕΑΑΝ.

Περιοδείες στους χώρους Πρόνοιας, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας τη μέρα έναρξης των Ειδικών Σχολείων (12 Σεπτέμβρη).

Κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Σεπτέβρη στο υπουργείο Πολιτισμού ενάντια στις απολύσεις στη Λυρική Σκηνή.

Αλλα κουραγιο...



υσ παιδια ενος κατωτερου ''θεου''???

8 σχόλια:

  1. Ενα ειναι το σιγουρο, οι γονεις παιδιων με ΑμΕΑ θα πρεπει πανω απ ολα να κινητοποιηθουν ωστε τα παιδια τους να μη βιωσουν την απορριψη και τον αποκλεισμο που τους επιβαλλουν οι νεοφιλελευθερες αυταρχικες κυβερνησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva καλημερα, εχω φιλο με παιδι με ειδικες αναγκες, απο την δικη του φροντιδα και του τοπικου συλλογου ΑΜΕΑ, το παιδι του πηρε το χαλκινο στο τελευταιο παγκοσμιο πρωταθλημα που εγινε στην χωρα μας, στο αθλημα της γυμναστικης με την μπαλα.

    Απο ολα τα παιδια που συμμετειχαν στο παγκοσμιο στην χωρα μας ο ''καλοκαγαθος'' παπουλιας εδεησε να δεχθει 20 απο αυτα τα παιδια στο προεδρικο μεγαρο, ''βλεπεις'' δεν ειχε ανταποδοση σε κουκια και χαμηλη ακροαματικοτητα στα γ...καναλα, ενω τους ντοπε καθε αγωνισματος χρυσοαργυροχαλκινους, τους δειχνουν καμια εβδομαδα για να το εμπεδωσουμε, το τι προσφερει, η χημεια στην χωρα μας και χαρη σε ποιους παιρνουν τα ντοπο-μεταλλια.

    Οπως το γραφεις, κοινητοποιηση σε ολα τα επιπεδα, για τις ζωες ολων μας και για το αυριο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ πάντα η πρόνοια, η παιδεία και ο πολιτισμός χτυπιέται απο πολιτικές νεοφιλελευθερισμού...

    Η υποκρισία των πολιτικών μας ακόμα και του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν περιγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλησπερα, πολιτικες αντιλαικες και υποκριτες περιωπης οπως και τα ''αξιωματα'' τους, διαπλεκομενοι, δειλοι, παρτακηδες και αρκετοι ακομα τους προσκυνουν εναντια στο μελλον της χωρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι που πάνε όλο και κάτι
    καταργούν, από όποια πρόνοια
    στα παιδιά με προβλήματα.
    Στο τέλος θα μας πετάνε
    στον...Καιάδα.
    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Frezia καλημερα, πειραματα κανουν οσο ειναι ναρκωμενες οι........................συνειδησεις, ενος μεγαλου κομματιου του λαου μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρόνοια πολιτισμός και παιδεία είχαν ούτως ή άλλως τα χάλια τους σ΄ αυτή τη χώρα.
    τώρα, με πρόσχημα τις επιταγές των δανειστών, θέλουν να τα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο...
    και θέλουν μ΄ αυτό τον τρόπο να πετύχουν μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγώνια.

    ας μη ξεχνάμε πως η παιδεία ο πολιτισμός και η ανθρωπιά, είναι οι μεγάλοι εχθροί του συστήματος...
    αν είχαμε παιδεία πολιτισμό και ανθρωπιά,... οι κάθε είδους "αρχές του τόπου" θα παίρναν σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δόΧτωρ απαράδεΧτος καλημερα και παιρνοντας συνταξη οι καθε ειδους ''αρχες'', αυτος ο λαος σε αυτη την ''γωνια'' του πλανητη θα ζουσε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή