Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Οταν ''εχτιζαν'' τα καραβια τους οι εφοπλιστες στα ξενα ναυπηγεια, το ''παραμυθι'' που ελεγαν εδω, στην χωρα μας, [ με τον γνωστο και σιγουρο τροπο], τους ''ετοιμους'' δημοσιοκαφρους, που παντα ητανε-ειναι ''απικο'' στα κελευσματα, του οποιου περιστασιακου η μονιμου πατρονα ''πληρωνε-ει'', τα ναυπηγεια στην Ελλαδα ''μας'' [ελεγαν] ειναι μικρα για τα μεγεθη που θελουμε, ο πακτωλος χρηματων που εχουν ''χαθει'' στα ξενα ναυπηγεια, θα εκανε την χωρα μας αν τα ''τοποθετουσαν'' εδω, υπερδυναμη στην ναυπηγικη τεχνη, αλλες ομως οι βουλες των ντοπιων και των ξενων αφεντικων και εδω δεν χωρα το γνωστο παραμυθι της ''ανταγωνιστικοτητας'', γιατι τα ναυπηγεια της βορειας Ευρωπης, ειναι σε πληρη λειτουργεια, αλλα εχουμε τους..........''φιλελληνες'' εφοπλιστες και οι κυβερνησεις που περασαν μαζι με αυτες που κυβερνουν τα τελευταια χρονια, βαζουν σιγα-σιγα την ταφοπλακα, σε ενα επαγγελμα που ''ερχεται'' απο τα βαθη των αιωνων, ενα επαγγελμα που εκτος των οικονομικων ''οριων'', ειναι αλληλενδετο με την ζωη του Ελληνα, την φυση και την θαλασσα.

Ψιλα γραμματα για ''τεχνοκρατες'' και ενα μεγαλο κομματι του λαου που εχει ''αφησει'' τις ''τυχες'' του, στα αρπακτικα της εκαστοτε κυβερνητικης εξουσιας.

Παλι βγαινουν στα δουλικα ''τους'' γ....καναλα και στις ''ανεξαρτητες'' ''φυλλαδες'' που για το μονο που ειναι χρησιμες, ειναι για να τυλιγουν στην ψαραγορα,,,,γαυρο και μαριδακι Φαληρου [σιγα που εχει μεινει γονος και υπαρχει μαριδακι] και διαλαλουν τα ψεμματα τους σε ενα ''ναρκωμενο'' τηλεοπτικοαναγνωστικο κοινο.


Η ισχύς των εφοπλιστών...


Με αφορμή το γιορτασμό της «Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας 2010» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής εκ μέρους του πρωθυπουργού, έστειλε μήνυμα προς τους Ελληνες ναυτεργάτες για να «χαιρετίσει» την «επιχειρηματική ισχύ των Ελλήνων Εφοπλιστών» και τη «ναυτοσύνη των Ελλήνων ναυτικών». Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα προκλητικά, αναφέρει απευθυνόμενος προς τους ναυτεργάτες: «Η πολιτεία είναι αποφασισμένη να σας στηρίξει και να προσφέρει στη ναυτιλία μας στελέχη, των οποίων οι δεξιότητες, η γνώση και η εμπειρία εξελίσσεται και αναβαθμίζεται».

Η απόφαση δε, της «πολιτείας», «να προσφέρει στελέχη» στη ναυτιλία, αυτή πια «φαίνεται ολοκάθαρα» στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) Μηχανικών. Παραμένει ακόμα κλειστό λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, όταν τα μαθήματα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τις 3 Σεπτέμβρη.

Οσον αφορά την «επιχειρηματική ισχύ» των Ελλήνων εφοπλιστών, η πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, την οποία στηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ., χωρίς να την αντιστρατεύονται και άλλοι ΣΥΝευρωπαίοι, φροντίζει ώστε ναυτεργάτες και συνολικά οι εργαζόμενοι της χώρας να την πληρώνουν συνεχώς πολύ ακριβά. Ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια, φορομπηξία και άγρια εκμετάλλευση για εργαζόμενους στεριάς και θάλασσας, τρελά προνόμια, κέρδη και χλιδή για τους εφοπλιστές. Ετσι σήμερα, που οι εργατικές οικογένειες στενάζουν από τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της κρίσης, σύμφωνα με προχτεσινά στοιχεία του ναυτιλιακού Τύπου, οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν επενδύσει πάνω από 55 δισ. δολάρια για την κατασκευή 875 πλοίων! Ας μη σχολιάσουμε ότι από αυτά στα ναυπηγεία της χώρας, τα οποία σταδιακά διαλύονται, δεν κατασκευάζουν ούτε κουπί.

Και για ψαροβαρκες........προωθουν τα καρναγια της ''φιλης'' Τουρκιας!!!

Αλλα κουραγιο...

12 σχόλια:

  1. Καποια ''στιγμη'' την τριτη θα ''εξαφανιστει'' η σελιδα, το ''μαραφετι'', παει για σερβις [ωραιο το Ελληνικο Ντρουσιλα]?!!

    Να δουμε τι θα γινει, θα μας ''φαει'' η μαρμαγκα της τεχνολογιας?

    Τα λεμε μολις ''γυρισει'' το ''μαραφετι'' απο τον ηλεκτρονικοντοκτορ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη ρήση «κανείς άγιος δεν άγιασε στον τόπο του» θα πρόσθετα «γιατί δεν βοήθησε τον τόπο του»
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Karfoma καλημερα, μονο που εδω εχουμε να κανουμε με.....''διαολους''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΔΩ ΟΙ ''ΚΑΛΕΣ'' ΜΑΣΕΣ, ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ.

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕΦΕΡΤΖΗΣ

    Στην επένδυση στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή Πλατυγιαλίου Αστακού, κύριος επενδυτής εμφανίζεται εταιρεία από το Κατάρ. Οπως και στο Ελληνικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα, στις επαφές για τη συμφωνία συμμετείχε και ο Γ. Σεφερτζής, πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, και φίλος του αδελφού του Νίκου. Ο Γ. Σεφερτζής ερωτηθείς από την εφημερίδα είπε πως τον είχαν επιλέξει οι Αραβες. Αλλά αραβική πηγή, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει πως οι Αραβες είχαν δεχτεί την παρουσία του, καθώς τους είχε συστηθεί ως εν ενεργεία σύμβουλος του Ελληνα πρωθυπουργού. Μάλιστα. Ο κύριος επικοινωνιολόγος, ως δήθεν αντικειμενικός αναλυτής, χρησιμοποιείται ουσιαστικά για τη χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική, μεσίτης συμφερόντων μονοπωλιακών ομίλων, εργαλείο της κυβέρνησης για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι ένας απ' αυτούς που συμμετέχει συχνά - πυκνά στα κανάλια και αναλύει γιατί το ΚΚΕ δεν ενισχύεται, επιδιώκοντας να επιδράσει στις λαϊκές συνειδήσεις έτσι που να αποστρέφονται το ΚΚΕ, να αποδυναμώνεται, για να ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ, γενικά το αστικό πολιτικό σύστημα. Δηλαδή, επικοινωνιολόγος με αντιδραστική αποστολή αφού υπηρετεί τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Καμιά εμπιστοσύνη στους δήθεν αναλυτές, επικοινωνιολόγους, συμβούλους, στην προπαγάνδα τους. Δρουν καταστροφικά για το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μου λες;;;;[με προλαβες πονηρε για τον Καταφερτζη [ορθοτατον].....] αν δεν κανω λαθος δεν ειχε κανει δι ολιγον τροφιμος φυλακων δια μιαν καταστασην σχετικως περι ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασε Δημητρη...
    Τα ΞΕΝΑ αυτα πλοια που λες...Που φτιαχτηκαν απο ΞΕΝΟΥΣ...Που Εχουν ΞΕΝΑ πληρωματα και ΞΕΝΕΣ σημαιες τα περισσοτερα...
    Γιατι να λεγονται ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;
    Επειδη, οι ιδιοκτητες εχουν ελληνικη καταληξη στο ονομα τους;;;
    Επειδη περνανε τις διακοπες τους σε ελληνικα μερη;;;
    Επειδη ο...Παππους τους γεννηθηκε εδω;;;
    Λυπαμαι...Δεν αρκουν αυτα...
    Δεν ειναι Ελληνοψυχοι...
    Σφετεριστες του ονοματος ειναι...
    Και βλαπτικοι για την πατριδα"τους"...
    Αυτο ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι θα δούμε και πάρα πολλά ακόμη... και στην ναυπηγική και στις τέχνες τις χειρονακτικές γενικότερα και στη γεωργία...
    Υπομονή...!! Όλα θα πάρουν τη θέση τους κι εμείς τον... ένδοξο δρόμο της παροχής υπηρεσιών!
    Πρωτογενής-δευτερογενής παραγωγή συρρικνώνεται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα...
    Και δυστυχώς δεν έχουμε ούτε τα κότσια ούτε την εξυπνάδα να προχωρήσουμε στο πνεύμα των καιρών. Να οργανώσουμε έτσι την παιδεία μας ώστε να παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Υποβαθμίζουμε συνεχώς τη γνώση που παρέχεται στα παιδιά μας και πολύ φοβάμαι -ή μάλλον είμαι σίγουρη- πως με τον τρόπο αυτό τους στερούμε τα μόνα όπλα επιβίωσης που τους απομένουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρη, καλησπέρα!
    Ναι, μια χαρά το ελληνικό!!! :))

    Ναυτεργάτες, λιμενεργάτες στη "μπούκα" του κανονιού (τα δε ατυχήματα, περνάνε στο "ντούκου" από τα ΜΜΕ), οι εφοπλιστές "σωτήρες" και "ευεργέτες"... ναι, αλλά στοιχεία σαν, π.χ. αυτά που παραθέτεις εδώ, είναι καλό να βγαίνουν / να μαθαίνονται / να ακούγονται (για όλους τους κλάδους) κι όχι να αοριστολογούμε, θεωρώντας αυτονόητο ότι ξέρει ο κόσμος, καταλαβαίνει ο κόσμος. Την τύφλα του δεν ξέρει/καταλαβαίνει ο κόσμος -πες του για τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ... κι εκεί... ξέρει να σου αναλύσει μέχρι και πόσες μοίρες τροχιά είχε η μπάλα που δεν μπήκε στο τέρμα!
    Δεν μπορεί να τα ζούμε όλα αυτά κι ο άλλος να γυρνάει και να σου λέει "κάνα πιο ελαφρύ θεματάκι δεν πιάνουμε; Κουράστηκα, όλο τα ίδια και τα ίδια!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Taspa καλησπερα, δεν το ξερω οτι πηγε ''διακοπες'' σ' ευαγες ιδρυμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικενια καλησπερα, εχουν ''φροντισει'' να ''ξεχασουμε'' οτι υπαρχει ''πλανο'' για την γεωργια να κατεβει στο τελικο 7% των απασχολουμενων με αυτη, γι'αυτο και ο ''τσαμπουκας'' της ''κυριας'' μιλενας απεναντι στους αγροτες, μεγαλη υπομονη αυτος ο ''κυριαρχος'' λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντρουσιλα καλησπερα, επι χουντας μας ειχανε με τα ''μυαλα στα καγκελα'' των γηπεδων, το ιδιο ''σκηνικο'' στηνουν χρονια πολλα, με οπαδους ''πραιτωρες'' και προεδρους που ''διαθετουν'' ομαδα αλλα κοιτανε πως θα εκβιασουν το πολιτικο κατεστημενο, για ''δουλειες'' και το πολιτικο κατεστημενο πως θα επωφεληθει, απο τον ''στρατο'' των προεδρων και η ανεργια τραβα την ανηφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή