Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Σιχάματα
«Το έχω ψηφίσει (σ.σ.: το μνημόνιο) και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος»!
(Αδωνις Γεωργιάδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., προχτές στο «Αλτερ»)
*
Τρία δευτερόλεπτα αργότερα:
«Σιχαίνομαι το μνημόνιο»!
(Αδωνις Γεωργιάδης φον κολοτούμπεν - στην ίδια εκπομπή)
*
Δύο δευτερόλεπτα (μετά τα τρία δευτερόλεπτα):
«Σιχαίνομαι το μνημόνιο, αλλά αν ξαναρχόταν θα το ξαναψήφιζα»!
(Αδωνις Γεωργιάδης φον κολοτούμπεν στο τετράγωνο - στην ίδια, πάντα, εκπομπή).
*
Συμπέρασμα: Αυτοί του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν μια ροπή, όπως φαίνεται, στα... σιχαμένα πράγματα.


ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ''ΑΝΑΠΤΥΞΗ''...

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Καθήκον και συμφέρον το αντιπάλεμα της συμφωνίας

Ανακοίνωση της αγωνιστικής παράταξης για τη σύμπραξη κυβέρνησης - πολυεθνικών ενάντια στους εργαζόμενους και στη ναυπηγοεπισκευή

Σε ανακοίνωσή της για τη συμφωνία κυβέρνησης - πολυεθνικών σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» επισημαίνει:

«Η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θεωρεί την συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και των πολυεθνικών Thyssen Krupp και Abu Dhabi Mar, που κατατέθηκε για έγκριση στη Βουλή, σαν ένα ακόμα έγκλημα ενάντια στους εργαζόμενους και του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά αλλά και σαν ένα καίριο πλήγμα ενάντια στην Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας μας στο σύνολό της .

Η συμφωνία προβλέπει:

* Τη δραστική συρρίκνωση του Ναυπηγείου, καθώς οι μόνες δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται είναι αυτές που αφορούν πολεμικά πλοία για 15 ολόκληρα χρόνια.
* Οι εργαζόμενοι παραδίδονται στα σαγόνια των πολυεθνικών, αφού από τη μια λένε ότι δεν έγινε αποδεχτή η πρόταση των πολυεθνικών για 350 απολύσεις, ταυτόχρονα όμως θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, η οποία προβλέπει 5% απολύσεις το μήνα (νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους).
* Με τους 160 εξαθλιωμένους συναδέλφους μας των Τρένων που είναι απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο, λένε ότι θα προσληφθούν όλοι. Με ποιους όρους θα πληρωθούν, από ποιον και πότε;
* Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολυεθνικές εξασφαλίζουν τα υπερκέρδη τους γι' άλλη μια φορά αφού όλες οι απαιτήσεις τους υλοποιούνται. Καινούρια προίκα δισ. ευρώ εξασφαλίζουν από κρατικές παραγγελίες που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ακόμα και το υποβρύχιο Παπανικολής με τα γνωστά προβλήματα αγοράζεται!

Η λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι η απεμπλοκή τους από το "δόκανο" των πολυεθνικών και η επαναφορά του κάτω από κρατικό έλεγχο, με προοπτική τον Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στα πλαίσια ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης με κοινωνική κρατική ιδιοκτησία των βασικών μέσων παραγωγής.

Γι' άλλη μια φορά ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και στο Σκαραμαγκά, στην Ελευσίνα, στο Νεώριο, με δελτίο Τύπου έτρεξαν να ευθυγραμμιστούν με τις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιλογές εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση για την συμφωνία! "Παλιά τους τέχνη κόσκινο". Οπως χειροκροτούσαν όλα αυτά τα χρόνια τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των Ναυπηγείων, το 49% - 51%, όπου βάφτιζαν αφεντικά τους εργάτες και τους έβαζαν να πληρώνουν για να μην έχουν μεροκάματο!

Οπως τα πανηγύρια με τον κολοσσό HDW - Thyssen, τους "σωτήρες" του Ναυπηγείου, όπως έλεγαν τους Περατικούς, Ταβουλάρηδες και Σία. Οπως την υπογραφή τους στον τεμαχισμό του Σκαραμαγκά από την Thyssen, την ξεχωριστή "εταιρεία" Τροχαίου υλικού, με αποτέλεσμα σήμερα τους 160 εξαθλιωμένους εργάτες, απλήρωτους για 18 μήνες.

Σε όλα αυτά τα εγκλήματα έχουν βάλει τις υπογραφές τους. Εχουν συναινέσει και τα καθυστερημένα δάκρυά τους είναι ψεύτικα και υποκριτικά. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κοιτάξουν την πραγματική κατάσταση κατάματα, να βγάλουν συμπεράσματα για τις πολιτικές που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, για το πού οδήγησαν και τους εργαζόμενους, αλλά και τα Ναυπηγεία στη χώρα μας.

''ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ'' ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Παραδειγμα νο ......

Η Ελλαδα εχει υπογεννητικοτητα!!!


Χωρίς φως εδώ κι ένα χρόνο!
Η 50χρονη άνεργη Α.Κ. στην Πάτρα, μητέρα δύο παιδιών, δεν έχει ρεύμα εδώ κι ένα χρόνο. Τα παιδιά, όλο αυτό το διάστημα αναγκάζονται, για να πάνε την άλλη μέρα στο σχολειό, να διαβάζουν υπό το φως των κεριών. Ο Γολγοθάς που περνάνε οικογένειες των λαϊκών στρωμάτων σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμα και τις ανθρώπινες αντοχές. Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.
Εμεινε άνεργη από το 2006. Μεγαλώνει τα δυο παιδιά της, μόνη. Είχε ένα μικρομάγαζο και αναγκάστηκε να βάλει «λουκέτο», την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ουσιαστικά ξεκληρίζει τους επαγγελματοβιοτέχνες προς όφελος των μονοπωλίων. Αποτέλεσμα όλης αυτής της πίεσης ήταν να υποστεί έμφραγμα.
Η γυναίκα απευθύνθηκε στο ΠΑΜΕ το οποίο όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ως αποκούμπι τους. Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ μαζί με την αντίστοιχη της ΠΑΣΕΒΕ προχώρησαν σε άμεση και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και απαίτησαν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στην 50χρονη μητέρα.
Τέτοιες καταστάσεις δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά πρέπει να γίνουν συλλογική υπόθεση του λαϊκού κινήματος, των συντονισμένων λαϊκών αγώνων στην ενίσχυση των οποίων η εργατική τάξη καλείται, με το ΠΑΜΕ, να αναλάβει τον πρωτοπόρο ρόλο που της αναλογεί. Σ' αυτήν την κατεύθυνση δυναμώνουν τις πολύμορφες παρεμβάσεις τους τα ταξικά συνδικάτα, για την ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων και των δραματικών διαστάσεων που παίρνουν, καλώντας το λαό σε οργανωμένη και συντονισμένη πάλη, για να μην πληρώσει αυτός την κρίση που δημιούργησαν τα μονοπώλια. Γιατί είναι αδιανόητο, ειδικά σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα και με τον τεράστιο πλούτο που υπάρχει, να κόβεται το νερό και το ρεύμα, να ξεσπιτώνεται κόσμος.


Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου