Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010










ΑΓΑΝΤΑ...

Οπου φτωχος και η μοιρα του.


Οι κατασχέσεις συνεχίζονται στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η κρίση στον τομέα της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ, κρίση που μετράει ήδη δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας «RealtyTrac», που ειδικεύεται στα θέματα κατοικίας, τον Αύγουστο κατασχέθηκαν στις ΗΠΑ περισσότερες κατοικίες από όσες σε οποιοδήποτε άλλο μήνα από το ξέσπασμα της στεγαστικής κρίσης.

Συνολικά, τον περασμένο μήνα, οι τράπεζες κατάσχεσαν περισσότερα από 95.000 σπίτια, αριθμός αυξημένος κατά 3% από τον Ιούλιο και κατά 25% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009. Ο Αύγουστος ήταν ο 9ος διαδοχικός μήνας ανόδου του αριθμού των κατασχέσεων.

Η εξέλιξη αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των σπιτιών που εντάχθηκαν στη διαδικασία κατάσχεσης μειώθηκε, σύμφωνα με την «RealtyTrac».

Οι τράπεζες εντείνουν τις διαδικασίες κατάσχεσης για να ξεκαθαρίσουν από τα βιβλία τους τα απλήρωτα δάνεια, με στόχο να τα βγάλουν στην αγορά. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, καθώς οι τιμές είναι πολύ χαμηλές.

Αυτό εντείνει τις ανησυχίες για παρεμπόδιση της ανάκαμψης του στεγαστικού κλάδου, εν μέσω υψηλής ανεργίας και χαμηλής καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Το 2009 σημειώθηκε νέο ρεκόρ κατασχέσεων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού στη διάρκεια της περσινής χρονιάς οι ιδιοκτήτες 2,8 εκατομμυρίων κατοικιών έλαβαν ειδοποιητήριο κατάσχεσης. Οι κατασχέσεις του 2009 ήταν κατά 21% περισσότερες σε σχέση με το 2008 και κατά 120% περισσότερες σε σχέση με το 2007.

Υπολογίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του 2009, περίπου το ένα στα 45 νοικοκυριά των ΗΠΑ πήραν τουλάχιστον ένα ειδοποιητήριο κατάσχεσης εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων στις τράπεζες.

Η γη της επαγγελιας, το αμερικανικο ονειρο, οποιος θελει με πολυ δουλεια γινεται αφεντικο, η χωρα της ελευθερης αγορας και αλλα πολλα τετοια ωραια μας γεμιζαν τ'αυτια.

Παιδες το αμερικανικο ονειρο ποιοι το βλεπουν τωρα?

Προπαγανδα για τα καλα του καπιταλιστικου συστηματος, οι ξεσπιτωμενοι και οι ''πολεις'' με τις σκηνες και τα χαρτοκουτα, αλλα μας λενε.

Οπου φτωχος και η μοιρα του, η οχι?

Οπου φτωχος και ο αγωνας του!!!

Αλλα κουραγιο...

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Δημήτρη!

    Διάβασα και παρεμφερή (ανα)δημοσίευση στις StavroVelonies: Φτώχεια... made in usa [άρθρο του Μ. Μητσού με τίτλο: Ο φτωχός της διπλανής πόρτας]

    Αντιγράφω δύο σημεία:

    [...]µια τετραµελής οικογένεια θεωρείται φτωχή αν το εισόδηµά της είναι µικρότερο των 21.756 δολαρίων (16.658 ευρώ). Στην κατηγορία αυτή, σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ζουν σήµερα 43,6 εκατοµµύρια Αµερικανοί, ο υψηλότερος αριθµός από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60, όταν ο Λίντον Τζόνσον κήρυσσε τον πόλεµο κατά της φτώχειας. [...]

    [...]Η αλήθεια όµως είναι ότι οι φτωχοί δεν ήταν ποτέ στο επίκεντρο της αµερικανικής πολιτικής ζωής. [...] οι λόγοι είναι δύο: ότι δεν προσέρχονται µαζικά στις κάλπες κι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να … χρηµατοδοτήσουν τα µεγάλα κόµµατα.[...]

    Και κάτι, λίγο παλιότερο (Μάης 2010) από το Περί Αστέγων:
    Το Αμερικανικό Όνειρο ζει σε χαρτόκουτο

    [...]ο πρόβλημα της πείνας, το οποίο βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών, πλήττει περίπου 49 εκατ. Αμερικανούς, σχεδόν τον ένα στους έξι. Οσο για το σκηνικό με τους χιλιάδες αστέγους, «είναι αντάξιο τριτοκοσμικής χώρας», όπως το χαρακτήρισε πρόσφατα εκπρόσωπος του ΟΗΕ.[...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντρουσιλα καλημερα, τα εχω διαβασει, η ''ηγετιδα'' χωρα παγκοσμιως και δεν μπορει να ''εξασφαλισει'' εργασια για τον λαο της.

    Η χωρα απ'οπου ξεκινησε η παγκοσμια οικονομικη ''κριση'', απο την εποχη του ''χασαπη'', της πρωην Γιουγκοσλαβιας, Κλιντον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν από μερικά χρόνια έτυχε να πάω στις Η.Π.Α.
    Για δύο μήνες, φιλοξενούμενη συγγενών.
    Από τρεις οικογένειες που γνώρισα, οι δύο κατοικούσαν σε σπίτια,τα οποία είχαν αγοράσει με δάνειο,με διάρκεια σαράντα χρονών περίπου.
    Οι ιδιοκτήτες ήταν κάποιας ιλικίας.
    Αναρωτιόμουν,σε περίπτωση,που κάτι πάθεναν αυτά
    τα χρόνια τι θα γινόταν το σπίτι?
    Σε σχετική μου ερώτιση, μου ειπαν,μία δόση του
    δανείου να μην πληρώσουν,θα βρεθούν στο δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα. Η κριση εφερε στο επικεντρο την Αμερικανικη φτωχεια. και γνωρισαν πολλοι την Αμερικη........
    Εκτος απο τα χαρτοκουτα και τις Γεφυρες το Χαρλεμ και το Μπροντγουει υπαρχει και η πολυπαθη Αμερικανικη υπαιθρος που βρισκεται μονιμα υποδουλη στις Τραπεζες.Υπαρχει η Αμερικη που δεν μπορει καν να φαντασθει τον τροπο ζωης των Ευρωπαιων Αγροτω ν........Ενας απεραντος τοπος φτωχειας..........και προκαταληψεων.........που ενισχυονται ωστε να κρατουν τον λαο σε εποχη μεσαιωνικη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. FREZIA καλημερα, τις αποριες σου τις εχουμε και εμεις, εχουμε συγγενεις στην Αμερικη που ειναι ''ανοικτοι'' σε δανεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα φιλε Δημητρη

    Συμφωνω απολυτα και σε παραπεμπω στο μπλογκ ενος φιλου που ζει στην Αμερικη, για να διαβασεις τι συζητησαμε, εκει, προσφατα.

    http://dhsephemeris.blogspot.com/2010/09/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Taspa καλησπερα, ειχε δειξει η τηλεοραση μια ταινια-ντοκυμαντερ, του Μουρ, φτωχεια καταραμενη, αλλα κατω απο το ''χαλι'' χωμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ELVA καλησπερα απο μια Αθηνα ''μποφωρατη'' και ηλιολουστη.

    Θα μπω να το διαβασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή