Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...

Αν σε σκεφτεται ο πλουσιος νοιωθεις μια σιγουρια, οπως και να το κανουμε και αν ο πλουσιος ειναι πατριωτης σου, η σιγουρια γινεται..........μετρητο!

Οκταπλασίασαν (!!!) τα τοκογλυφικά...

Προχτές η καλή μας κυβέρνηση - μεγάλη η χάρη της! - προέβη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει χαράξει η (καλή μας) κυβέρνηση ομού μετά του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ - μεγάλη η χάρη τους! - είχε ως αποτέλεσμα το επιτόκιο με το οποίο φεσώθηκε ο ελληνικός λαός για τον νέο δανεισμό να ανέλθει στο 4,82%.

Τα επιτελεία της κυβέρνησης μιλούν για «επιτυχία»...

*

Να, ποια είναι η αλήθεια για τον νέο τους «θρίαμβο»:

Στην προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων εντόκων (13/7/2010) ο τόκος ήταν 4,65%.

Στην αμέσως προηγούμενη (13/4/2010) ο τόκος ήταν 4,55%.

Στην πιο προηγούμενη (12/1/2010) ο τόκος ήταν 1,38%.

Και στην προηγούμενη αυτής (13/10/2009) ο τόκος ήταν 0,59%.

*

Συμπέρασμα:

Αφότου ανήλθαν στην κυβέρνηση οι «σοσιαλιστές», αφότου έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «σωτηρίας» της χώρας, αφότου έφεραν στην Ελλάδα το ΔΝΤ μαζί με τους «εταίρους» της Κομισιόν και των ευρωτραπεζιτών,

ο τόκος που φορτώνεται στις πλάτες του ο ελληνικός λαός διαρκώς μεγαλώνει,

με αποτέλεσμα να έχει φτάσει να αυξηθεί ...κατά 8 φορές! Από το 0,59% στο 4,82%!

*

Δηλαδή, οι ...πατριώτες του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και οι υπόλοιποι «αντιεξουσιαστές», αυτοί που ό,τι κάνουν το κάνουν - όπως λένε - για να απαλλάξουν τη χώρα από τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους,

σε διάστημα ενός μόλις έτους από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση, έχουν εξασφαλίσει στους τοκογλύφους και στους κερδοσκόπους ...οκταπλάσια τοκογλυφικά (!) από το σπεκουλάρισμα πάνω στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

*

Και κάτι ακόμα:

Το 90% των εντόκων γραμματίων πήγαν σε εγχώριους «επενδυτές». Σε «πατριωτάκια» μας!

Αυτοί είναι δηλαδή - τα «πατριωτάκια» μας - που τίναξαν τα επιτόκια οκτώ φορές ψηλότερα από τα προ έτους αντίστοιχα.

Εν ολίγοις, οι λεγόμενοι «κερδοσκόποι» και «τοκογλύφοι» δεν είναι παρά οι εγχώριοι καπιταλιστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, με μια λέξη οι κεφαλαιούχοι, όλοι όσοι συμφύονται στο πλαίσιο της χρηματιστικής ολιγαρχίας, αυτοί που δημιούργησαν το χρέος, αυτοί που κερδοσκοπούν πάνω στο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν και για τους οποίους «δουλεύει» η (καλή μας) κυβέρνηση.

*

Το τι ικανοποίηση νιώθουν για όλα αυτά οι εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, όπως και τα κομματόσκυλά τους στα ΜΜΕ, δεν περιγράφεται!

Τι να πεις αλλο πια?

Αλλα κουραγιο...

7 σχόλια:

  1. ΑΛΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ...
    Δημητρη...Μας πιανουνε τον κ..λο...
    Εκεινοι που θα τους ξαναψηφισουν στις επομενες εκλογες....Εχουν αρχισει και να τους αρεσει...
    Εμεις να μιλησουμε ξεκαθαρα... Σ Ολους τους αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγώ με τα οικονομικά μεγέθη δεν τα πηγαίνω καλά... αλλά... οι "σοσιαλιστές" και φυσικά "αντεξουσιαστές"(!!!!!!!!!!) με έχουν αφήσει άφωνη με την... αναρχία της "σοσιαλιστικής" τους πρακτικής!!! Γενικώς!!!

    Αλλά, ρε Δημήτρη, ξέρεις γιατί τσαντίζομαι? Διότι εκλογές έρχονται και την άλλη μέρα θα βγαίνουν όλοι αυτοί και θα μιλούν για τη νίκη τους, για το μήνυμα που πήραν απ' το λαό, για τη λαϊκή ετυμηγορία, για... για... για... και θα μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση...

    Και μια απορία... οι αντεξουσιαστές (οι κανονικοί εννοώ, όχι οι ιμιτασιόν) τι θα πρέπει να δηλώνουν τώρα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα! πως τους είπες Καπετάνιε μου;
    Σοσιαλιστές και αντιεξουσιαστές;
    χαχαχα! το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
    φιλιά δεν θέλω απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλημερα, ποσο πιο καθαρα να τα πουμε? Τους μιλας με ορολογια, σου λενε ξυλινη γλωσσα, τους μιλας για θυελλες, σου λενε λαικισμος, μαλλον οποιος βαριεται να ζυμωσει δεκα χρονια κοσκινιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικενια καλημερα, ξεχνας οτι ο Γιωργαρος μας συμπονα που κατεβαινουμε στις διαδηλωσεις, αλλα δεν μπορει να κανει τιποτα αυτος δεν θελει το κακο μας, οι αλλοι οι δουνουταριοι, οι παλιοτροικανοι, μας ταλαιπωρουν, με κατι τετοιες δηλωσεις παθαινεις μονιμη αφωνια και μετα πας στον Αλεκο για τηλεοραση, ελα αλεκο!
    Που τους εχεις δει τους αλλους τους αντεξουσιαστες τους οριτζιναλ, γιατι τις τελευταιες ημερες εχουν αρχισει να πρασινιζουν πολλοι ''επαναστατες''.
    Χαιρετισματα στον Αλη και στις μικρες σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Karfoma καλημερα μονο σου λεω τα υπολοιπα, θα τα πω με τον Τοτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη,

    αντιεξουσιαστές οριτζινάλ έχω δει πολλούς. Αλλά είναι θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης... Ξέρεις τώρα, όλοι είναι κουκουλοφόροι, αλήτες, αναρχόμουτρα, χουλιγκάνοι, τρομοκράτες κλπ.

    Εγώ παίρνω πάντα θέση αντίθετη στη βία αλλά η ισοπέδωση και αμαύρωση από κάποιους του αντιεξουσιαστικού χώρου με εκνευρίζει πάρα πολύ!

    Κάποια στιγμή ίσως πω περισσότερα... Για την ώρα...
    Άστο καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή