Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010







AΓΑΝΤΑ...

9-6-2009, TVXS, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

«Ιδιαίτερα το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να ζητά, να τους λέει ότι επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την Παιδεία, παραδείγματος χάριν, αυτές είναι επίσημες πράξεις του. Ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα - δυο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Αρα δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».

Ο συνεντευξιαζομενος και ''γνωστης'' της αληθειας ειναι ο τοτε υποψηφιος πρωθυπουργος............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Π Α Π Α Ν Δ Ρ Ε Ο Υ !!!!!!!!!!!!!!!??????????????

Ετσι ''εκλεψε'' την ψηφο του κοσμου με αληθειες που μετα τις ξεχασε???????

''συμβαν''

Νέο «μπόνους»

Καινούριο «μπόνους» 30 εκατ. ευρώ φαίνεται να διασφαλίζουν οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών μετά τις πιέσεις τους ότι θα σταματήσουν οι προμήθειες στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», Κρατικό της Νίκαιας και «Αττικόν», με πρόσχημα ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της με βάση τις τελευταίες ρυθμίσεις για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων. Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του εμφανίζεται ως συνεπές με τις ρυθμίσεις που νομοθέτησε, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον εφοδιασμό των νοσοκομείων και προσθέτει ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε - επιπλέον - 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφλήσει με μετρητά τις οφειλές του 2009.

''συμβαν''

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκαν στο δρόμο 11 εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ που έληξαν οι συμβάσεις τους και βρέθηκαν στο δρόμο, χωρίς μάλιστα να έχουν πληρωθεί για τους τελευταίους πέντε μήνες που δούλευαν! Την αμέσως επόμενη μέρα πάρθηκε απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΑΤ να απολυθούν άλλοι έντεκα εκπαιδευτικοί που κάνουν εδώ και χρόνια τη φροντιστηριακή στήριξη των μαθητών με προβλήματα όρασης και τυφλότητα και να καλυφθούν οι ανάγκες με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, μέσω του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, η πρόεδρος έχει προαναγγείλει και άλλες απολύσεις, αφού όπως έχει πει θα αξιολογηθεί συνολικά το προσωπικό του ΚΕΑΤ. Οι απολύσεις συμπληρώνουν τη συστηματική υποχρηματοδότηση και υπολειτουργία του ΚΕΑΤ, την ώρα που οι ανάγκες των μαθητών με τυφλότητα και μερική όραση είναι τεράστιες

''συμβαν''

Ετσι τα ψυχιατρικά τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων - όπως και το «Δρομοκαΐτειο» - γονάτισαν στην κυριολεξία απ' τα ψυχιατρικά περιστατικά. Ειδικότερα, η Ψυχιατρική Κλινική του «Ευαγγελισμού» - με 20 κρεβάτια - νοσηλεύει, σε μόνιμη βάση, 35 μέχρι 45 περιστατικά. Δηλαδή, έχει 15 έως 25 (!) ράντζα, όταν τα κρεβάτια είναι μόλις 20!!


''συμβαν''

Μόλις προχτές δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αφίξεις τουριστών το πρώτο οκτάμηνο του 2010 ήταν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2009, παρά την κρίση και τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό έφτασαν σε 7.888.228 άτομα έναντι 7.969.281 επίπεδα (κάμψη - 1%), ενώ τον Αύγουστο οι αφίξεις παρουσίασαν μικρή αύξηση (0,67%)... Παρ' όλ' αυτά ο υφυπουργός επιμένει στους άθλιους ισχυρισμούς περί «πλήγματος» του τουρισμού από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Επιβεβαιώνει περίτρανα λοιπόν ότι ο πραγματικός στόχος του μαύρου μετώπου (κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., μεγαλοξενοδόχοι, εφοπλιστές) που είχε συγκροτηθεί στις αρχές του καλοκαιριού ήταν οι ταξικοί αγώνες και το ΠΑΜΕ, ώστε να γονατίσουν τους εργαζόμενους και να τσακίσουν τα δικαιώματά τους.

''συμβαν''

«Ανθρωπιστές» της εκμετάλλευσης

Από μόνη της η είδηση ότι ο γνωστός «μεγαλοεπενδυτής» Τζορτζ Σόρος έκανε «δωρεά» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ (!) στην κατ' ευφημισμόν αποκαλούμενη οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Human Rights Watch», δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι γνωστό στους πάντες ότι η εν λόγω οργάνωση είναι στην πραγματικότητα ένα όργανο στην υπηρεσία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού με βασική αποστολή να «νομιμοποιεί» τις στρατιωτικές επεμβάσεις και το μακέλεμα των λαών. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ότι αυτή τη φορά τα λεφτά που δίνει ο Τζ. Σόρος προορίζονται, όπως ευθέως διακηρύχθηκε, να διευκολυνθεί η συγκεκριμένη «ανθρωπιστική» οργάνωση να ανοίξει γραφεία στις «αναπτυσσόμενες» χώρες, δηλαδή στην Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική... Είναι ολοφάνερο ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή των χωρών που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός βάζει στο στόχαστρο. Οχι βέβαια γιατί ενδιαφέρεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά για να ενισχύσει τη θέση του και να ισχυροποιήσει την κυριαρχία του.

''συμβαν''

Οταν ο ΣΕΒ μιλά για διχασμό και ενότητα

To μνημόνιο «δεν θα πρέπει να διχάζει, αλλά να ενώνει τους Ελληνες σε μια συλλογική προσπάθεια για να ξεπεραστεί η ανάγκη που το επέβαλε», είπε προχτές ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά.

''συμβαν''

Ολοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανασχηματισμένοι ή μη, έχουν ψηφίσει με χέρια και πόδια το αντιλαϊκό μνημόνιο και στη συνέχεια έχουν υπερψηφίσει όλα τα βάρβαρα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα. Με άλλα λόγια τα χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα από τη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων, από την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, από την επιβολή των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, από το ανελέητο πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, από την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, από τις ατέλειωτες φοροεπιδρομές στο λαϊκό εισόδημα κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή βέβαια έχουν υπερψηφίσει ατέλειωτα πακέτα στήριξης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων... Πάει πολύ λοιπόν να μας λένε ότι τώρα θα γίνουν συνυπεύθυνα τα δήθεν διαφωνούντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ... Το ζήτημα είναι να μην καταφέρουν να εμφανίζουν τους εργαζόμενους ως συνένοχους...

''συμβαν''

Στο περίμενε...

Ο Βασίλης Χριστακέας, 85 χρόνων, με εξορία στη Μακρόνησο «ως ανεπίδεκτος αναμορφώσεως» είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ με σύνταξη 670 ευρώ το μήνα.

Τις τελευταίες μέρες χρειάστηκε οφθαλμίατρο και τηλεφώνησε στο περίφημο 184 για ραντεβού. Ολόκληρο πρωινό δεν μπόρεσε να πάρει καμιά απάντηση. Και το απόγευμα μετά από μεγάλη προσμονή - κι ενώ το ...σύστημα διαλαλούσε ότι «οι υπάλληλοί μας είναι απασχολημένοι» - εδέησε τελικώς να τον ρωτήσουν διά ζώσης «τι θέλει;».

Ο Β. Χριστακέας, που μένει στο Χολαργό, ζήτησε οφθαλμίατρο του ΙΚΑ για την περιοχή του. Για το Σεπτέμβρη δε βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Χαλάνδρι. Δηλαδή, θα πρέπει να περιμένει για τον Οκτώβρη - αν βέβαια προλάβει να κλείσει ραντεβού - όπως προβλέπει η λειτουργία του 184.

- Και πού στο διάολο να πάω εγώ, προτού να στραβωθώ; αναρωτήθηκε ο 85χρονος.

Ποιος να τον ακούσει; Ο Λοβέρδος, που είχε την ευθύνη ως υπουργός Εργασίας, ή η Κατσέλη, που τον αντικατέστησε; Αυτοί σχεδίασαν τα ακριβώς αντίθετα απ' τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και αυτά θα επιταχύνουν απ' τις καινούργιες θέσεις που ανέλαβαν... Θα εξαναγκάσουν ακόμα και τους συνταξιούχους ή να πληρώσουν κι απ' αυτή τη σύνταξη πείνας ή να χάσουν το φως τους.

''συμβαν'', ''συμβαν''..............................................................

Αλλα κουραγιο...

9 σχόλια:

  1. Καλημερα Δημητρη

    Ποιος να ακουσει τον γερο και τον καθε γερο και νεο με τα προβληματα τους;Αυτοι τραβηξαν το δικο τους δρομο, και εμεις το δικο μας...Αν συνανηθουν ποτε σφυριξε μου που λενε...Αγεφυρωτοι κοσμοι της αναλγησιας και του καθημερινου μοχθου. Ελπιζω τουλαχιστον να μη τους ψηφισουν ουτε αυτους, (ουτε τους αλλους φυσικα) οσοι αγανατουν τοσο φανερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι στο διάβολο θέλει οφθαλμίατρο και ο Χριστακέας;
    Δεν του φτάνουν όσα είδε; Τι άλλα σκατά θέλει να δει;
    Άντε και συγχύστηκα με τον κάθε Χριστακέα ας αφήσουμε τέλος πάντων τον υπουργό διατροφής να κάνει την δουλειά του!
    Καπετανιε θα σε δω στο επόμενο συμβάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva καλησπερα, δυο κοσμοι παραλληλοι που ποτε δεν θα συναντηθουν, αυτοι τον δρομο τους και εμεις τον δικο μας αρκει να το καταλαβει ο ψηφοφορος και να τους στειλει στο αδιεξοδο τους και εκει να τους ''κτισει''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. karfoma καλησπερα, απαιτηση που εχει ο καθε ασφαλισμενος! Εδω και αυριο ραντεβου με τον γιατρο, φτηνο φαρμακο, αξιοπρεπη νοσοκομεια, ακου απαιτησεις, ειδικα απο τους απομαχους της ζωης, τι να δει αλλο και αυτος ο ανθρωπος, τρεις γεννιες Παπανδρεου ειδε και δυο Καραμανλη, δεν εμαθε ο ανθρωπος, τοσο ξυλο εισεπραξε, ανεπιδεκτος, απαιτησεις που εχει η πλεμπα, ο λαουτζικος, τωρα η κυβερνηση εχει συναντησεις με τους βιομηχανους και τους τραπεζιτες για το τι θα μας πει ο ''τεραστιος'' Γιωργαρας στην δεθ, στα Ελληνικα βεβαιως, σιγα μην ασχοληθει με τον καθε Χρηστακεα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γράφε, γράφε εσύ, εγώ διαβάζω, τα ρουφάω
    κυριολεκτικά!
    Μακάρι να τα διαβάζαμαι πολλοί, κάτι θα
    άλαζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα...Εχει δικιο ο ΚΑΡΦΩΜΑ...Εχεις ξεπερασει κυριε το προσδοκιμο...Επρεπε να ειχες...πεθανει...Κανε
    και συ βρε παιδι μου μια...προσπαθεια...ΩΩΩΩ...
    Και κεινοι οι αλλοι ανεπιδεκτοι...οι δασκλοι των τυφλων...Με το ζορι να...δουλεψουνε ...
    Αραχτε ρε...Βγαλτε και καμμια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    ΚΑΡΤΑ....Πως θα βρητε δουλεια αλλοιως;;;Με τα ...
    Πτυχια;;; Που βρισκεστε;; Ξερετε που βρισκεστε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Frezia καλημερα, λεγε εσυ οπου μπορεις, βλεπεις ''εμας'' τα γ...καναλα δεν μας ''παιζουν'' οπως τους δουλικους αυλικους των τραπεζιτων, ΚωστοΓιωργηδες και την πονηρη νυφιτσα τον Καρατζαφυρερ, οποτε ''εμεις'' πρεπει να γινουμε οι φορεις των ειδησεων, ''των αλλων ειδησεων'', οχι του ξ......ου και της κοκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαστορα καλημερα, ειδες απαιτηση ο γεροντας και μετα το προσδοκιμο να θελει ''πολυτελειες'', ακου οφθαλμιατρο!!!!!Αμ οι αλλοι επειδη εχουν ειδικοτητα, απαιτηση και ασε που μενουν και εγγυες οι ''τρελογυναικες'', εδω εχουμε ελευθερη οικονομια, ας το ξεχασουν το δωρεαν δημοσια υγεια και ειδικες αναγκες, τι τα φτιαχνουν οι μπρουκληδες τοσα ιατρικα κεντρα, αντε για να μπαινουμε στην σειρα για το ταμειο, δεν εχεις, δεν πειραζει, μπορεις να πεθανεις, εδω ειναι η ανταγωνιστικοτητα, οι κολεγιες, οι δικοι μας, η μιζα, τα τζακια, που βρισκεστε ρε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ''ΣΥΜΒΑΝ'' 10-9-2010

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συμφώνησε να συνεχιστεί η απλόχερη στήριξη του κεφαλαίου και με τις ενεργητικές μορφές στήριξης της απασχόλησης και μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο, αρκεί να ...μην είναι αποκομμένος από τις θέσεις εργασίας, καλλιεργώντας ξανά την αυταπάτη πως η ενίσχυση των επιχειρήσεων προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων όταν συμβαίνει το αντίθετο. Δεν άφησε όμως καμιά αμφιβολία για το ότι μόνιμη αγωνία αυτών των ηγεσιών είναι η προστασία του «ανταγωνισμού» Αρε ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ προεδρε των αφεντικων, οσφυοκαμπτη.

    ''ΣΥΜΒΑΝ''

    Η ψήφος συνδέεται με τους καθημερινούς αγώνες σε άλλα μέτωπα. Στο χώρο δουλειάς, στο συνδικάτο, στη γειτονιά, στο σχολείο, παντού. Ο αγώνας, για να μην αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά, για να δοθεί επίδομα ανεργίας στους ανέργους τέτοιο που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, για να μην αυξηθεί η τιμή του ψωμιού, να μπορούν τα νέα ζευγάρια να στέλνουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς χωρίς να πληρώνουν, αποκτά περιεχόμενο και μέσα από την ψήφο.

    ''ΣΥΜΒΑΝ''

    Το κόστος εκσφενδονίζεται

    Θυμίζουμε ότι εδώ και ένα χρόνο, ο ΟΠΑΔ δεν καλύπτει 87 εξετάσεις (εκ των οποίων μία στοιχίζει 2.054,29 ευρώ, εφτά από 117,39-190,76 ευρώ, 15 από 50-100 ευρώ και οι υπόλοιπες στοιχίζουν μέχρι 50 ευρώ). Κάτι που έγινε μετά από απόφαση που πήραν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες (με συμφωνία και της τότε κυβέρνησης της ΝΔ) για τη μείωση των δαπανών Υγείας. Αμέσως μετά - και μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - η 26η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποφάνθηκε ότι ο ΟΠΑΔ δε θα καλύπτει όσες ιατρικές πράξεις είναι εκτός των ΠΔ.

    Με το επιχείρημα ότι μπαίνει τάξη σε έναν κυκεώνα (για διευκρινίσεις σχετικά με επίσημες ανακοινώσεις, ΠΔ κτλ.), το άρθρο 24 του νόμου 3867 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α' 128/3.8.2010 (επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή) καλύπτει ρυθμίσεις για εκκρεμότητες που υπήρχαν. Ετσι οι 87 πράξεις του 2009 έγιναν τώρα περισσότερες από 220 που δεν καλύπτονται.

    Πρόκειται για εξετάσεις που αφορούν στην πρόληψη και είναι, όπως τις λένε οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, «μικρής και μεσαίας κλίμακας». Δηλαδή για εξετάσεις που κυμαίνονται μέχρι 20 ευρώ, οι οποίες αν δεν καλυφθούν απ' το Ταμείο μπορεί να πληρωθούν σε τετραπλάσια τιμή στην ελεύθερη αγορά. Για παράδειγμα εξαιρούνται 11 εξετάσεις - π.χ. για αντισώματα ηπατίτιδας C - που στοιχίζουν από 3,67-23,48 ευρώ. Επίσης εξαιρείται η κρεατίνη ούρων - που πληρώνεται με 4 ή 5 ευρώ με βάση τις ενδεικτικές τιμές - και είναι απαραίτητη για τη διερεύνηση ασθενούς για παθήσεις των νεφρών του.

    Με βάση τη λογική του νόμου εξαιρούνται πια και οι καλύψεις στα δημόσια νοσοκομεία του κλειστού και διαφοροποιημένου νοσήλιου που καθιερώθηκε μετά το 1998 με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών. Δηλαδή, ενώ όλα τα ταμεία καλύπτουν τη νοσηλεία, με βάση το κρατικό τιμολόγιο, των ασφαλισμένων τους, τώρα ο νέος νόμος δεν καλύπτει ούτε αυτά. Αυτό σημαίνει πως ενώ μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν πλήρωναν για τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο, γιατί αυτή καλυπτόταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτή σήμερα μπορεί να εξαιρεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή