Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012











ΑΓΑΝΤΑ...

Απο την ''ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''

1η ''φιλολαικη'' τοποθετηση

Κατηγοριοποιεί ακόμη και τους άστεγους

Σχετικό έγγραφο, για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας και οδηγεί στην «καταγραφή» των αστέγων και απόρων και κατόπιν στη «διαβάθμιση» και «κατηγοριοποίησή» τους, διαβιβάστηκε προχτές στη Βουλή από τον υφυπουργό Υγείας, Μ. Μπόλαρη, προς απάντηση Ερωτήσεων που κατέθεσαν βουλευτές.

Στο έγγραφό του, ο υφυπουργός Υγείας αναφέρει ότι στις συνθήκες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης «το παραδοσιακό και εν πολλοίς στερεότυπο προφίλ του αστέγου, δηλαδή περιθωριοποιημένου ατόμου, μη δυνάμενου να προβάλει διεκδικητικά αιτήματα, έχει αρχίσει να αλλάζει».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στη νομοθετική κατοχύρωση της έννοιας του αστέγου, στην παροχή κάποιων περιορισμένων υπηρεσιών «υπό όρους και προϋποθέσεις» ώστε να τους παρουσιάσει λιγότερους από όσοι είναι και αυτά τα «ψίχουλα» που θα τους δώσει να τα πάρουν τελικά ελάχιστοι.

Είναι ενδεικτικό ότι με τη νομοθετική ρύθμιση θα καθιερώνεται ειδική κοινωνική κατηγορία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, υπάρχει τόσο ποσοτική αύξηση του φαινομένου, όσο και ποιοτική διαφοροποίηση (αλλαγή του παραδοσιακού προφίλ του αστέγου).


Απο το ενα τριτο της ''κυβερνησης''

2η ''φιλολαικη'' τοποθετηση

Ξετσίπωτα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., σχολιάζοντας χτες το θέμα με τον 13ο και 14ο μισθό, διαμήνυσε στο λαό πως αν διαθέτει ένα ξεροκόμματο για να επιβιώσει, θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ»!

Οπως δήλωσε: «Πρώτα εξασφαλίζεις τη ζωή, μετά την υγεία και στη συνέχεια την εμφάνιση.
Το κύριο μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε δουλειά σε όλους τους Ελληνες, να υπερασπιστούμε τα προνόμια των εργαζομένων, αλλά να σκεφτούμε, ταυτόχρονα, και το 1 εκατομμύριο ανέργους»...

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς προπαγάνδα που χρησιμοποιεί η αστική τάξη και τα επιτελεία της, παρουσιάζοντας τη στρατηγικά επεξεργασμένη επίθεση στην τιμή της εργατικής δύναμης σαν μέτρο για την ανάσχεση και τη μείωση της ανεργίας.

Ο ΛΑ.Ο.Σ., όπως και τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης, αξιώνει από τους παραγωγούς του πλούτου να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά και εθελοντικά να αποδεχτούν την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί προκλητικά να ενοχοποιήσει για την ανεργία τους μισθούς πείνας που παίρνει η πλειοψηφία των εργαζόμενων, για να βγάλει λάδι το σύστημα που, όχι μόνο παράγει την ανεργία, αλλά την αξιοποιεί εκβιαστικά για να χτυπήσει μισθούς και στοιχειώδη δικαιώματα.


Απο το δεκανικι της ''συγκυβερνησης''

3η ''φιλολαικη'' τοποθετηση

Η ΓΣΕΕ έχει δώσει γην και ύδωρ για να εξασφαλιστεί για χρόνια το πάγωμα και στην πράξη η μείωση των μισθών.

Εβαλε πλάτη, για να περάσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, με τις οποίες σήμερα οι εργοδότες χτυπάνε τις κλαδικές, όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης που και αυτές οδηγούν σε μείωση του εργατικού εισοδήματος.

Χαρακτήριζε «μαξιμαλιστικές» τις διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ και, κυρίως, στάθηκε πάντα εχθρική απέναντι στη «λογική» που προωθούσαν οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, ότι αυτό που πρέπει να οδηγεί τους αγώνες των εργαζομένων είναι οι ανάγκες τους και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Ο διαχωρισμός, που κάνει σήμερα η ΓΣΕΕ ανάμεσα στο λεγόμενο «μισθολογικό» και «μη μισθολογικό κόστος», είναι άκρως επικίνδυνος για την εργατική τάξη.

Αυτός ο διαχωρισμός βολεύει τους καπιταλιστές.

Γιατί, για τον εργάτη είναι πολύτιμος όχι μόνο ο μισθός του, αλλά και οι εισφορές που πηγαίνουν για τη σύνταξή του, το επίδομα ανεργίας, την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, άλλες καλύψεις και παροχές.

Και που, ας σημειωθεί, ότι και αυτές οι εισφορές, δεν καταβάλλονται από τον εργοδότη - δεν είναι κόστος όπως λένε - αλλά προέρχονται από τη δική του απλήρωτη εργασία.

Αλλα κουραγιο...




υσ ''οι υπηρετες του λαικου συμφεροντος''

2 σχόλια:

  1. Βλεπεις..ΔΗΜΗΤΡΗ...
    Στην τελικη..Υπαρχουν ΜΟΝΟ δυο κομματα....!!
    Το ενα θεωρει..Οτι οι εργοδοτες, μας κανουν τη χαρη...Να μας πληρωνουν...Απο τα δικα τους...
    Για να ζουμε...!!!
    Και...Το αλλο...
    Λεει οτι οι εργατες...Ταιζουν τους εργοδοτες τους...!!..Αφου ΜΟΝΟ αυτοι παραγουν...!!

    Ολα τα αλλα..Δυστυχως..Ειναι φυκια...Και κορδελλες...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαστορα χαιρεται, εχεις απολυτο δικιο, το κομμα των εργατων και το κομμα με τις παραφυαδες του των εργοδοτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή