Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012















ΑΓΑΝΤΑ...

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Ο εργασιακός μεσαίωνας δε θα περάσει

Ατομικές συμβάσεις με μεροκάματα των 40 ευρώ και χωρίς κανένα δικαίωμα επιδιώκουν να επιβάλουν μεγαλοεργολάβοι και εφοπλιστές

Αγωνιστικός συναγερμός ηχεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μετά την κατά μέτωπο επίθεση που εξαπέλυσαν συντονισμένα προχτές επιχειρήσεις του χώρου που έχουν δουλειά, να αξιώσουν από τους λιγοστούς εργάτες που δουλεύουν εκεί, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μεροκάματα των 40 ευρώ!

Απέναντι στην έφοδο των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι απάντησαν με συσπείρωση στα ταξικά τους συνδικάτα και απόφαση για δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν από χτες, οι οποίες περιλαμβάνουν καθημερινή συγκέντρωση στην πύλη της Ζώνης, άμεση παρέμβαση και παύση εργασιών σε όσες επιχειρήσεις δεν εφαρμόζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τους.

Σταθμοί των κινητοποιήσεών τους θα είναι οι γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Αμμοβολιστών και Ναυπηγοξυλουργών, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Γενάρη, η συναυλία αλληλεγγύης για τους ανέργους της Ζώνης που θα γίνει στις 16 Γενάρη, ενώ καθοριστικής σημασίας για τους εργάτες της Ζώνης θα είναι η μάχη της παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη για την οποία έχουν πάρει ήδη αποφάσεις συμμετοχής τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων.

Πρόκληση από την εργοδοσία

Η «κίνηση» πρόκληση των επιχειρήσεων της Ζώνης, σηματοδοτεί ότι μεγαλοεργολάβοι και εφοπλιστές, εφοδιασμένοι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, με τα οποία τους εξόπλισαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, αξιοποιώντας την κρίση που προκάλεσε και το σινάφι τους, πατώντας στην ανεργία που μαστίζει τη Ζώνη την οποία προκάλεσε η αντιλαϊκή πολιτική που τους υπηρετεί, επιχειρούν τώρα να χτυπήσουν το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των εργατών, τα οποία έχουν κατακτήσει και έχουν «πληρώσει» και με αίμα.

Επί της ουσίας, εφοπλιστές και εργολάβοι με τους πολιτικούς τους εκπρόσωπους, αφού καταδίκασαν τη Ζώνη σε μαρασμό, ενώ εδώ δεν κατασκευάζουν ούτε βάρκα, (το 11μηνο του 2011 οι Ελληνες εφοπλιστές είχαν παραγγείλει άλλα 163 πλοία αξίας κοντά 9 δισ. ευρώ), αφού λοιδώρησαν τα ταξικά συνδικάτα και τους αγώνες των εργατών της Ζώνης ότι τάχα είναι η αιτία που «δεν έρχονται εδώ πλοία», εξαπολύουν τώρα την τελική έφοδο, προκειμένου να «καθαρίσουν» τη Ζώνη από εργασιακά δικαιώματα και να εξασφαλίσουν πάμφθηνα εργατικά χέρια.

Η άμεση και μαζική χτεσινή ανταπόκριση των εργατών της Ζώνης, στην πλειοψηφία τους άνεργοι για πάνω από δύο χρόνια, στο αγωνιστικό κάλεσμα των σωματείων τους ήταν η καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς, σαφές δείγμα γραφής για την αποφασιστικότητά τους να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα με τη συγκέντρωση, από τα σωματεία γινόταν και διανομή τροφίμων (λάδι, γάλα, όσπρια, ζάχαρη και ζυμαρικά) στους ανέργους.

«Ορίστε πού μας κατάντησαν.
Στα 54 να μάθουμε τι είναι το συσσίτιο», ανέφερε ο άνεργος Ν. Κωνσταντάρας πατέρας 3 παιδιών και συνέχισε: «Νομίζουν ότι έτσι θα μας γονατίσουν, να γίνουμε εύκολα θύματα.
Λάθος πόρτα χτύπησαν.
Στη Ζώνη οι εργάτες νιώθουμε στο πετσί μας ότι αυτή η πολιτική είναι για να κερδίζουν οι εφοπλιστές, η εργοδοσία.
Και αγωνιζόμαστε με τα σωματεία μας για να τη βγάλουμε από το σβέρκο.

Αλλα κουραγιο...



υσ Πόλεμος είναι
τον πλούτο που εσύ δημιουργείς στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, σε στεριά και θάλασσα, να τον έχουν σφετεριστεί οι κηφήνες της πλουτοκρατίας, να τον έχουν κάνει υπερκέρδη για τις τσέπες τους, ελλείμματα και χρέη για το δημόσιο ταμείο, όλα βγαλμένα με το δικό σου ιδρώτα, με το δικό σου κόπο, με τη δική σου δουλειά, και εσύ αυτή τη δουλειά να την «πληρώνεις» πλέον με επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, αλυσοδεμένος στα κάτεργα της εργασιακής τρομοκρατίας, στα απαρτχάιντ των εκβιασμών και της εκ περιτροπής ανάσας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου