Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012












ΑΓΑΝΤΑ...

ΔΗΜ.ΑΡ.

Αθωώνει το ΠΑΣΟΚ και ορέγεται συγκυβέρνηση

Προγραμματική συμφωνία και «φερεγγυότητα» θέτει ως προϋπόθεση ο Φ. Κουβέλης

Για διαχειριστική ανεπάρκεια κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης.

Με άρθρο του στα «Νέα», συσκότισε τις αιτίες της κρίσης, εμφανίζοντάς την σαν «κρίση διαχείρισης χρέους» και της βίαιης επίθεσης σε βάρος του λαού, ισχυριζόμενος πως η κυβέρνηση «αφού εφάρμοσε τις προβλεπόμενες από το Μνημόνιο περικοπές, δεν προώθησε τις αποδεκτές και αναγκαίες αλλαγές, που θα συνέβαλαν ουσιαστικά στη βελτίωση της κατάστασης».

Σαν τέτοιες, υπέδειξε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση της σπατάλης, την τροφοδότηση της αγοράς με ρευστότητα, την προώθηση της ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας.

Η ΔΗΜ.ΑΡ., όχι μόνο πασχίζει να αθωώσει την αστική διαχείριση της κρίσης, αναγορεύοντας το μνημόνιο σε μονόδρομο, αλλά επιπλέον λέει ότι στο πλαίσιο αυτής της βάρβαρης πολιτικής υπάρχουν περιθώρια για φιλολαϊκά μέτρα, από την εφαρμογή μέτρων, τα περισσότερα από τα οποία περιέχονται στο μνημόνιο και αποτελούν και δικές της προτάσεις.

Εξωραΐζοντας τον ρόλο και της σημερινής κυβέρνησης, ο Φ. Κουβέλης διατείνεται ότι «η τρόικα συστήνει και η κυβέρνηση προωθεί».

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. ο πρόεδρός της μίλησε για «σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων», στο πλαίσιο της εξουσίας των αστών και εντός της ΕΕ, της οποίας μάλιστα οραματίζεται την περαιτέρω ισχυροποίηση, αναφέροντας: «Στρατηγική επιδίωξη της χώρας πρέπει να είναι η παραμονή της στην Ευρωζώνη και η προώθηση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης».

Ενοποίηση που προωθείται ήδη πάνω στα ερείπια των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Μετά απ' όλα αυτά, αυτονόητα η ΔΗΜ.ΑΡ. αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για κυβερνητικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και άλλα αστικά κόμματα, με τον Φ. Κουβέλη να λέει χτες στον ΣΚΑΪ: «Κάθε φορά την δυνατότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας την προσδιορίζουν οι προγραμματικές συμφωνίες.
Κατά συνέπεια το περιεχόμενο των προγραμματικών συμφωνιών είναι το καθοριστικό στοιχείο και βεβαίως και φερεγγυότητα των προσώπων ή και των πολιτικών δυνάμεων στις οποίες ανήκουν».

Αλλα κουραγιο...




υσ υψηλου πολιτικου επιπεδου το εκκρεμες του κυρ-φωτη

12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη.
    Είναι ξεκάθαροι οι άνθρωποι, δεν το κρύβουν, δεκανίκι της εξουσίας στις δύσκολες στιγμές. "Αριστεροί", "μοντέρνοι αριστεροί", ο "συμπαθής" Κουβέλης και η πιο καλή απόδειξη του τι είναι και τι πρεσβεύουν: ψαριανός. Είναι τυχαίο που τους πουσάρει τόσο ο σκάι στις δήθεν "σφυγμομετρήεις" και "δημοσκοπήσεις"; Ξεχάσαμε τα 18% του σύριζα παλιότερα; Ξέρουν πως πάει η εποχή των αυτοδυναμιών και ετοιμάζουν τις βοηθητικές ρόδες, για να τσουλήσει το σύστημα.
    Εσύ πως πας; Είσαι καλά; Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα πω κατι...Χωρις παρεξηγηση...!!
    Ο Κυριος Κουβελης...
    Και ο κυριος Ψαριανος...Που εκλαιγε,τις προαλλες..Γιατι δεν προτειναν και σε αυτους να συμμετασχουν στην συνκυβερνηση...!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μνημονιακος...!!!
    Και απο πολλους βουλευτες της ΝΔ...
    Και απο πολλους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς τόνε κι΄ας άργησε.
    Ελπίζω ότι είσαι μια χαρά ποιος ξέρει που γύρναγες πάλι.

    "υψηλου πολιτικου επιπεδου το εκκρεμες του κυρ-φωτη "
    Και υψηλόμισθου θα συμπλήρωνα εγώ.
    Άξιος ο μισθός τους βρε Δημήτρη.
    Δεν ξέρω πως μπορούν και ζουν αυτοί οι "άνθρωποι"(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Διαχειριστική ανεπάρκεια" είπε ο γερο Κουβέλης.
    Τι άλλο να συμπληρώσω εγώ τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οικοδομε καλημερα, παντα θα εχουν παγκο, για την ποδοσφαιροποιημενη τους πολιτικη, τωρα αν ο παγκος εχει ''παλτα'', αυτο δεν τους πολυκοφτει, το θεμα ειναι η φθορα του χρονου οση ωρα γινεται ''αλλαγη'', για να περνει ''ανασες'' το συστημα, το ποδοσφαιροποιησα πολυ.
    Καλα, ευχαριστω, πιστευω και εσυ καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλημερα, τους το εχουν ΕΠΙΒΑΛΕΙ, οχι ομως τωρα, στον επομενο ''αγωνα'', εχουμε κυκλους να δουμε ακομα και ''προσωπικοτητες'', κλαμμενες και ακλαυτες, να ΚΑΤΑΞΕΦΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ, υπομονη να εχουμε και απο γιουσουφακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. blackbedlam καλησπερα, να εδω το εχω, αλλα δεν στο ''λεω'', εχεις κανει απο τον δεκεμβρη μεχρι σημερα, ''πεντε'' αναρτησεις και τηρεις σιγη ρανταρ και ομως μου την ''λες'', αστειευομαι.

    Ο κυρ-παλαντζας, ο κυρ-φωτης, ο κυρ-εκκρεμες, ξερει, απο τοτε οταν εκανε την ''παρθενικη'' του εμφανιση με τον συνασπισμο στα κοινα, απο το διαμερισμα, τερμα δοιρανης στην κυψελη, τωρα ειναι, αστο να παει, με τους χατζατζαρηδες της οποιας εξουσιας.

    Το ζητουμενο ειναι να τους αντιλαμβανεται, ο κοσμος και να τους ''κονταινει''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευρυτανα ιχνηλατη καλημερα, δηλαδη σκετο γερο-κουβελης?
    Εισαι μεγαλοκαρδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλημέρα Δημητράκη!
    Εχεις δίκιο για τον Κουβέλη...
    Ξαφνικά τα γαμοκάναλα που λες και συ του δίνουν στις σφυγομετρήσεις κάτι ποσοστά απίστευτα!
    Και κείνος ο Ψαριανός...τελικώς είναι για πολλές κλωτσιές ο άνθρωπος!

    Υ.γ.Ασε που μου είπαν ότι χορεύει ξενέρωτο ζειμπέκικο! χαχαχαχχααχα!(που πας και τις βρίσκεις όλες αυτές τις φωτό!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλέπω το ξέρεις ότι είναι γειτονάς μας! Βέβαια εγώ δεν τον έχω πετύχει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kariatida62 καλημερα, βεβαια σημασια πολυ δεν εχουν τα προσωπα, αλλα οι πολιτικες που πρεσβευουν και τα ''παλληκαρια'' του ''καπεταν''-φωτη, ενα ποθουν διακαως, την ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και αν αυτη η εξουσια συνοδευεται απο αντιλαικα μετρα, δεν τους καιγεται...............καρφακι, μικρα δεκανικια της ε.ε.

    Το γραφειο του---το δικηγορικο---ειναι στην κερκυρας, ενας ''γειτονας'' απο τα παλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπα!! Αυτό δεν τόξερα! Στην Κερκύρας το λοιπόν! Χαμηλά προς στα δικαστήρια...φαντάζομαι!
    Μα να μην τον έχω πετύχει ποτέ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή