Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012




ΑΓΑΝΤΑ...


ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

Το ΠΑΜΕ συντάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων στον ΑΛΤΕΡ, που απαιτούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα, το δικαίωμα στην εργασία, το δίκιο την αξιοπρέπεια τους.

Οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού Κουρής και Γιαννίκος όχι μόνο δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι 10-12 μήνες αλλά απαιτούν στην ουσία από τους εργαζόμενους να φύγουν οι μισοί , να παραιτηθούν από την διεκδίκηση του μεγαλύτερου μέρους των δεδουλευμένων τους και όσοι παραμείνουν να δεχτούν να δουλέψουν για μεγάλο διάστημα χωρίς πληρωμή.

Το θράσος τους δεν έχει όρια!

Η κρίση στον ALTER δεν ήρθε "έτσι ξαφνικά".

Τα αστικά ΜΜΕ δεν είναι επιχειρήσεις που ιδρύονται, με αποκλειστικό σκοπό το άμεσο κέρδος.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι ζημιογόνες.

Είναι ιδιοκτησία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με άλλες οικονομικές δραστηριότητες τις οποίες πρωτίστως εξυπηρετούν.

Κυρίως όμως οργανώνονται με σκοπό τη χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική και ιδεολογία, τη στήριξη του αστικού πολιτικού συστήματος, την παρεμπόδιση αφύπνισης των λαϊκών δυνάμεων.

Διαμορφώνουν ψυχολογία και συνείδηση στο λαό κόντρα στα συμφέροντά του, είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των αστών ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Έτσι εξηγείται η πολυδαίδαλη υπερχρηματοδότηση των ΜΜΕ από το κεφάλαιο, το ίδιο το κράτος, τις τράπεζες.

Έτσι εξηγούνται και οι άνομες και σκοτεινές σχέσεις των ΜΜΕ με διαφημιστικές εταιρίες και το "πολιτικό χρήμα".

Στο πλαίσιο αυτό φαινόμενα σαν αυτά που αποκαλύφτηκαν στο ΑΛΤΕΡ με υπερδανειοδότηση από τις τράπεζες που τα συμφέροντά τους διαπλέκονταν με τα τα ΜΜΕ, προπληρωμές διαφημιστικού χρόνου κλπ απλά αποτελούν την κορυφή ενός παγόβουνου που από κάτω κρύβει ανάλογες καταστάσεις που χαρακτηρίζουν το σύνολο του κλάδου.

Όμως, η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, αντικειμενικά εντείνει τους ανταγωνισμούς μεταξύ των ομίλων ιδιοκτησίας ΜΜΕ για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση ολοένα και μεγαλύτερου μεριδίου στην ενημέρωση.

Με την εκδήλωση της κρίσης, πολλές στρόφιγγες έκλεισαν, η διαφήμιση και οι κυκλοφορίες των εντύπων καταρρακώθηκαν, οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια.

Οι μέτοχοι - ιδιοκτήτες που μέχρι σήμερα επωφελήθηκαν, που θησαύρισαν, που έπαιξαν τα πολιτικά και οικονομικά τους παιχνίδια, επιδιώκουν να να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους.

Ολα όσα συμβαίνουν σήμερα στο χώρο των ΜΜΕ δεν έχουν τίποτε το διαφορετικό απ' όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε άλλον τομέα της οικονομίας και σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στο ΑΛΤΕΡ , όπως όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αλλά και γενικότερα η εργατική τάξη δεν ευθύνονται ούτε για την «κακοδιαχείριση» της κάθε επιχείρησης , ούτε συνολικά για την κρίση του συστήματος τους, ούτε για τα χρέη τους.

Παρόλα αυτά, εργοδότες , κυβέρνηση (χθες του ΠΑΣΟΚ σήμερα του ΜΑΥΡΟΥ μετώπου των κομμάτων της πλουτοκρατίας) , ΔΝΤ, ΕΕ χτυπούν αλύπητα και συντονισμένα τους εργαζόμενους με απολύσεις , μη καταβολή δεδουλευμένων , μειώσεις αποδοχών , κατάργηση ΣΣΕ και κάθε είδους κατάκτησης και δικαιωμάτων, φοροεπιδρομή, ιδιωτικοποίηση της Υγείας της Παιδείας.

Η επίθεση, που δέχεται σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ, έχει πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο και εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση σε βάρος όλου του λαού.

Στόχος τους ,οι ίδιοι να την βγάλουν με όσο το δυνατόν λιγότερη χασούρα , να φορτώσουν τη ζημιά στους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα αξιοποιώντας την κρίση να περάσουν μέτρα που χρόνια είχαν στα συρτάρια τους και που θα κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη ακόμα πιο μεγάλη την εκμετάλλευση.

Επομένως, πολιτική και ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση και, ταυτόχρονα, να προωθείται συστηματικά και πολύμορφα η από τα κάτω ενότητα δράσης των εργαζομένων, κόντρα στην εργοδοσία και τα στελέχη της σε κάθε χώρο, η συμπόρευση με την εργατική τάξη, για να εξασφαλίζεται η απάντηση από τη σκοπιά των πραγματικών συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζομένων στη συνολική, ταξική επίθεση του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν ατομικές ή συντεχνιακές λύσεις.

Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό ταξικό αγώνα.

Η άμυνα δεν αποτελεί λύση.

Οι εργαζόμενοι στον ΑΛΤΕΡ δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο αυτή που ήδη ακολουθούν.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος.

Οι μεγαλομέτοχοι του ΑΛΤΕΡ κκ Κουρής Γ. και Γιαννίκος είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές εκατοντάδων εργαζομένων.

Εδώ και τώρα να εξοφλήσουν τους μισθούς τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, όχι μόνο στο ΑΛΤΕΡ.

Η κυβέρνηση , ο κρατικός μηχανισμός , η δικαιοσύνη όταν πρόκειται για λαϊκές οικογένειες δεν αφήνουν καμία χαραμάδα.

Κανένας δεν ξεφεύγει όταν χρωστάει στο κράτος στην εφορία στις τράπεζες.

Τα χαράτσια, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις , πέφτουν στις πλάτες όλων ανεξαιρέτως , μισθωτών συνταξιούχων, άνεργων.

Οι εφοπλιστές , οι βιομήχανοι , οι τραπεζίτες οι καναλάρχες οι εκδότες , που συχνά είναι οι ίδιοι άνθρωποι χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία , στους ίδιους τους εργαζόμενους χωρίς να τους αγγίζει κανείς.

Οι εργαζόμενοι στο ΑΛΤΕΡ να ριζοσπαστικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους.
Με πορείες , παραστάσεις συλλαλητήρια σε υπουργεία , στην βουλή στους δρόμους να διεκδικήσουν , να απαιτήσουν από κάθε υπεύθυνο να δικαιωθούν.

Μέχρι τότε αλλά και μετά, γιατί το φάσμα της ανεργίας, τα αποτελέσματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής θα εξακολουθούν να απειλούν τους εργαζόμενους να απαιτούν:
- Κανένας απλήρωτος να μην πεινάσει, να δοθεί επίδομα ανεργίας σε έλους όσους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, να λυθεί τώρα κάθε τυπική εκκρεμότητα.
Να δίνεται αυτό το επίδομα για όσο κρατάει η αντιδικία αλλά και για όσο διαρκεί η ανεργία.
- Να μη μείνει κανένας ανασφάλιστος είτε ιατροφαρμακευτικά είτε συνταξιοδοτικά, κανένα ένσημο χαμένο.
Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.
- Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώσει χαράτσια , πολύ περισσότερο οι απλήρωτοι του ΑΛΤΕΡ.
- Να παγώσουν τα δάνεια στις τράπεζες για κάθε απλήρωτο και άνεργο συνάδελφο, χωρίς ανατοκισμό των τόκων.
- Όσοι έχουν παιδιά που πάνε σε παιδικούς σταθμούς να μην πληρώνουν τροφεία, αν τα παιδιά τους σπουδάζουν να τους παρέχεται πραγματική δωρεάν σίτιση , στέγαση και συγγράμματα.
Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών.
- Δωρεάν μεταφορά για τους απλήρωτους-άνεργους , με χορήγηση κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
- Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους του Άλτερ.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να οργανωθεί παντού η αντίσταση στις κάθε είδους επιθέσεις των εργοδοτών , στις περικοπές και στις απολύσεις στην συντονισμένη προσπάθεια κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων.

Αλλα κουραγιο...




υσ βαρωνοι του τυπου

2 σχόλια:

  1. Τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι ζημιογόνες.

    Είναι ιδιοκτησία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με άλλες οικονομικές δραστηριότητες τις οποίες πρωτίστως εξυπηρετούν.

    --------------

    Tα είπες όλα!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, ακριβως ετσι, βιτρινα αλλων δραστηριοτητων, γι'αυτο ολοι οι εκδοτες-καναλαρχες, αυτη τους η ενασχολιση, ειναι κατι σαν ''παιχνιδι'', μονο που το πεταμα του σπασμενου παιχνιδιου τους το πληρωνουν οι εργαζομενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή