Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Απάντηση στις προκλήσεις του δημάρχου Περάματος
Είχε επιτεθεί στο ΠΑΜΕ με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι και οι χρυσαυγίτες
Αγωνιστική παρέμβαση στο δήμαρχο Περάματος, Παντελή Ζουμπούλη, έγινε χτες το πρωί από τα ταξικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου και τη Λαϊκή Επιτροπή της πόλης, με αφορμή τις δηλώσεις του στις 30 Σεπτέμβρη σε ραδιοφωνικό σταθμό, με τις οποίες, προκαλώντας ανοιχτά, είχε σιγοντάρει τους χρυσαυγίτες και τους εργολάβους επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα - καρμπόν σε βάρος των ταξικών συνδικάτων της Ζώνης.
Ο Π. Ζουμπούλης, εκλεγμένος με το «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είχε ισχυριστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για την ανεργία στη Ζώνη ευθύνονται το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, ενώ δεν δίστασε να τσουβαλιάσει τους πρωτοπόρους εργάτες με τους φασίστες υπερασπιστές του κεφαλαίου, αφήνοντας υπαινιγμό ότι το ταξικό κίνημα ήταν αυτό που έστρωσε το έδαφος για να δράσει η Χρυσή Αυγή στη Ζώνη! Τα ίδια επιχειρήματα που για χρόνια αναμασούν οι εργολάβοι στη Ζώνη, χρησιμοποίησε και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός λίγα 24ωρα μετά το δολοφονικό χτύπημα σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα.
Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου αρνήθηκαν να πάρουν θέση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές εργάτες της Ζώνης. Χτες, κάτω από την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, ο Π. Ζουμπούλης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής.
Να σημειωθεί ότι και μερικούς μήνες πριν, όταν χρυσαυγίτες είχαν επιτεθεί στους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρός του είχε πει για τη Χρυσή Αυγή ότι «είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και πρέπει να σεβόμαστε το 10% του Κοινοβουλίου»!
Ομως, δεν είναι μόνο η στάση της σημερινής δημοτικής αρχής του Περάματος που δείχνει ανάγλυφα πώς το αστικό σύστημα και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι διαμορφώνουν το έδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργείται και ενισχύεται η Χρυσή Αυγή.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή του δημάρχου Περάματος, Γιάννη Γλύκα (εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αν. Πανταζή, αρχηγό, όπως όλα δείχνουν, της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.
Ο Πανταζής, ο οποίος χτες παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική, ήταν από τους επικεφαλής των χρυσαυγιτών που έστησαν τη δολοφονική ενέδρα σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, με αποτέλεσμα 9 εργάτες να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός, επίσης είχε σχέσεις με το δήμαρχο Γ. Λαγουδάκο, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, την τετραετία πριν από τον Γλύκα και ...πάει λέγοντας.
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν στον Ε' ανακριτή Πειραιά οι χρυσαυγίτες Κυρ. Αντωνακόπουλος (εργοδηγός του εργολάβου της Ζώνης Φιντάνη), Καστρινός και Αν. Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί ότι συμμετείχαν στην επίθεση στο Πέραμα, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Αν. Πανταζής.
Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί καθυστερούν τόσο οι διώξεις για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, όταν είναι εξακριβωμένο ότι η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή έχει στη διάθεσή της χειροπιαστά στοιχεία ότι ήταν δολοφονική απόπειρα.
Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου