Σάββατο 24 Απριλίου 2010











................................ΑΓΑΝΤΑ..........................................Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι…
Έλληνες! Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών.
Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.
Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.
Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!.........................Αλλα κουραγιο...

20 σχόλια:

  1. Ο απριλης στην νεωτερη ιστορια της χωρας μας εχει γινει ο μηνας των τραγικοτερων ιστορικων στιγμων, γερμανοι, χουντα,δ.ν.τ και ε.ε., αυτος ο γιγαντας λαος παντα παλευε με θηρια........27-4-'41 μπηκαν στην αθηνα οι γερμανοι, 25-4-'10 μπαινει το δ.ν.τ με την ε.ε.....ΑΓΑΝΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O παραλληλισμός άστοχος.
    Γιατί ο εχθρός είναι εσωτερικός δηλαδή εμείς οι ίδιοι και τα λάθη μας,και ο εξωτερικός εχθρός ΔΝΤ ήρθε κατόπιν προσκλήσεως από το πολιτικό σύστημα που με ένα 80% κυβερνάει αυτή τη χώρα.

    Eκείνο που με θύμωσε είναι η φωτό με τη σβάστικα μπροστά στο τέμενος της Δημοκρατίας ,όπως με είχαν θυμώσει τα πανώ μιας συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης που είχε αναρτήσει τα πανώ της στην Ακρόπολη,ο πολιτικός αγώνας έχει τα όρια του.Γιατί εν πάση περιπτώση στη Δημοκρατία ρωτάμε και τους υπολοίπους της πλειοψηφίας με ένα δημοψήφισμα αν τα πολιτιστικά μνημεία η Ακρόπολη,το Μουσείο,το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου,οι εκκλησίες θα μπουν στο πολιτικό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα.
    Συμφωνω απολυτα με τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ.
    Ο Εχθρος ειναι εντος των πυλων.Μονο που και μεις δεν ειμαστε αμοιροι.
    Αν και ο 'Ελληνων λογος' θα επρεπε να μας κανει σοφοτερους επιβεβαιωνουμε περιτρανα πως τον ανακαλυπτουμε καθε φορα που χανομαστε.
    'Το δις εξαμαρτειν' το εχουμε εξαφανισει τελειως απο την συλλογικη μας μνημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .......επειδη το διαστημα που σε διαβαζω εβγαλα το συμπερασμα οτι αν σε γνωριζα θα ειμαστε φιλοι...επιδη πιστευω οτι μεταξυ φιλων το κυριωτερο συστατικο ειναι ακριβως η επισημανση των λαθων ο ενας του αλλου και παντα με καλη και διαλεκτικη διαθεση...επειδη η ηλικια μου μουεπιτρεπει να εχω εμπειριες και των δυο συμβαντων..νομιζω λοιπον οτι η ανατριχιαστικη αυτη αναρτηση σου ειναι τουλαχιστον υπερβολικη καιισοπεδοτικη και για τους αγωνες που τοτε εγιναν και για τους αγωνες που θα γινουν τωρα....
    ......για τον α κενταυρο εχω να πω οτι μια βασικη διαφορα των δυο ανηρτημενων συμβολων στην ακροπολη ειναι οτι η σβαστικα συνοδευοταν και απο την ξιφολογχη στο λαιμο των πεινασμενων παιδιων...τελος παντων σταματω εδω..εμενα περισσοτερο απ ολα με θυμωνει η αγνοια σου φιλε ακενταυρε αλλα δεν θα σε μαθω εγω τι σημαινει πλειοψηφουσα δημοκρατια..απλως περακαλω θερμα να ρωτησεις καποιον απο το περιβαλλον σου που εχει την εμπειρια να σου πει τι ελεγαν οι ιδιοι οι ναζι....θα τρομαξεις ισως με την ομοιοτητα με οσα λες σημερα εσυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aKενταυρου καλημερα,το 80% που λες ειναι σωστο, αλλα δεν ειχαν πει σ'αυτο το ποσοστο του λαου οτι θα πληρωσει τις δικες τους διαχρονικες κλεψιες, ουτε το εχουν ενημερωσει ποτε και το εχουν καλεσει σε δημοψηφισμα για τις οικονομικες συμφωνιες που εχει κανει η εκαστοτε κυβερνηση που εκπροσωπει το 80%, με την γερμανικη τραπεζα, ουτε του ειπαν οτι δεν θα εχει συνταξη αλλα βοηθημα, οτι δεν θα εχει 8ωρο αλλα οσο θελει το αφεντικο, οτι δεν θα εχει περιθαλψη και οτι τα παιδια του δεν θα εχουν μελλον, τι μου λες οτι κοροιδευανε τοσα χρονια τους ευρωπαιους τραπεζιτες και περνανε τα ευρωπακετα? Οχι βεβαια αυτο το σημερινο οικονομικο παιχνιδι ειναι στρωμενο εδω και 50 χρονια και βαλε, δηλαδη αυτοι οι οικονομικοι αναλυτες των τραπεζων ητανε ηλιθιοι και εβαλαν μια χωρα οπως η ελλαδα στην ενωση τους για να την βοηθησουν, δηλαδη οι τραπεζες εχουν κοινωνικο και φιλανθρωπικο χαρακτηρα? Οχι στο μαντρι βαλανε αγελαδες για αρμεγμα με την βοηθεια των ντοπιων τσιρακιων τους. Το ''παιχνιδι'' παιχτηκε εξω απο την χωρα, εδω οι εφημεριδες που τους στηριζουν-βημα με αρθρο του ψυχαρη- το λενε ανοικτα, ο κοσμος δυστυχως ψηφιζε-ψηφιζει τις επιλογες των αμερικανων και των γερμανων, οι εκδοτες, δεν προλαβε να κατσει ο κουρνιακτος απο την ''καταρευσει'' της οικονομιας και δεν συζητουν με τον παπανδρεου αλλα με τον ντομινικ στρος καν και μου λες οτι ειναι αστοχος ο παραλληλισμος, την σημαια τους οπως μας την εβαλαν τοτε στην Ακροπολη τωρα την ανεμιζουν μπροστα στα ματια μας με τους ορους και τα κατευθυνομενα δημοσιευματα. Αν λες για το πανω του ΠΑΜΕ ητανε επιτυχημενη κινηση και μια και το αναφερεις σαν τεμενος της δημοκρατιας να σε παραπεμψω στην συνεντευξη του θοδωρακη τοτε που ητανε στα νιατα του στο κ.κ.ε και αποφασισαν εν μεσω μαχων να μην πλησιασει φορτηγο με δυναμιτες στον βραχο μη τυχον γινει εκρηξη και καταστραφουν τα αρχαια, αν καποιοι σ'αυτοι την χωρα προσεχουν και εμπνεονται απο την ιστορια της πατριδας μας ειναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, οχι οτι δεν υπαρχουν και σε αλλους πολιτικους χωρους ανθρωποι με σεβασμο στην ιστορια, αλλα αγωνας πολιτικος με δημοψηφισμα δεν υπαρχει, ουτε τα αρχαια ειναι ιδιοκτησια κανενος, αλλωστε οι πραξεις ειναι συμβολικες, ζημιες δεν γινονται στα αρχαια, εδω οι γερμανοι ζητησαν και αποτιμησαν την Ακροπολη για αποπληρωμη του ''χρεους'', σε πειραξαν τα πανω? Ο εχθρος δεν ειναι προ των πυλων, ειναι εντος των πυλων και ο εχθρος ειναι οι αγυρτες του κλεφτο δ.ν.τ με τους ντοπιους συνεργατες τους, εκει πρεπει να εστιαζουμε την κριτικη μας και τον οποιο αγωνα μας και οχι να αρχισουμε εναν νεο ''εμφυλιο''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .....δημητρη συγγνωμη για την καταχρηση δυο κουβεντες ακομα....δουλευα ως μηχανουργος στην ε α β ενα φεγγαρι με μπλοκακι και μια μερα προσγειωνονται στην ταναγρα δυο τρια σμηνη αεροσκαφων φ 16 απο τη βαση του νατο στη γερμανια..γεμισε το αεροδρομιο με κελτικους σταυρους...και η τραπεζαρια με αρειους που μιλουσαν μονο γερμανικα ...εκεινη την ωρα μου ηρθαν δακρυα στα ματια..εκλαψα πολλη ωρα σε μια γωνια γιατι ηξερα οτι τα πραγματα θα ερθουν εδω που ηρθαν σημερα...αλλα κουραγιο..η μαννα μου ελεγε οτι τα αλογατα ο θεος τα δινει σ αυτους που ξερουν να τα καβαλανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. taspa καλημερα,οτι εγραψα στον φιλο μας τον αΚενταυρο το ιδιο απαντω και σ'εσενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαχαιρη καλημερα, μια και γνωριζομαστε τωρα να σου πω οτι οταν με ''παρατησε'' το γυμνασιο συνεχισα σε τεχνικη σχολη και το πρωι μηχανουργειο το βραδυ σχολη, σωματειο μεταλλου 'Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ', ειμαστε παλιοι συναδελφοι μαστορα και παρεα θα καναμε και φιλοι θα γινομαστε και με τους υπολοιπους θα πιναμε τα κρασια μας, αλλα μπροστα μας ειναι ο καιρος, ας ειμαστε καλα και σαν περασει ο καιρος που ξερεις μπορει να βρεθουμε ολοι σε καποιο οινοταβερνειο, γραφε οσο θελεις και οπως θελεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρακη μου, καλημερα.
    Γιατι; εγω κατ' αρχην οταν αναφερομαι στους 'εντος' προφανως εννοω ολα αυτα που αναφερεις περι διασυνδεσων και μεγαλων κολπων.
    Αλλωστε οταν αβναφερομαι στο δις........αυτο ακριβως εννοω. Την επαναφορα των σαπροφυτων στην εξουσια............
    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@2
    Κατι για τον φιλο μας τον μαχαιρη.............
    @@@@@@@@@@@@@@@
    ....εμενα περισσοτερο απ ολα με θυμωνει η αγνοια σου φιλε ακενταυρε αλλα δεν θα σε μαθω εγω τι σημαινει πλειοψηφουσα δημοκρατια........
    Ειναι αληθεια φιλε πως και γω δεν αντιληφθηκα τον συγκεκριμενο [ ας μου επιτραπει ο ορος] Νεολογισμο. Καθως πλειοψηφουσα Δημοκρατια στα Συγγραμματα που διαβασα καποια φορα στα νιατα μου αλλα και σημερα ακομη δεν εχω συναντησει ,ως ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!!!!
    Εισαι ομως λιγακη σκληρος ..............μηπως να δοσουμε μια ευκαιρια στον φιλο μας να μας εξηγησει τι εννοει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα!Άφησα και ένα μήνυμα το πρωί αλλά χάθηκε δεν ξέρω! Μπράβο για τις φωτογραφίες, αυθεντικές και αποκαλυπτικές! Εγώ πάλι δεν βρίσκω τον παραλληλισμό σου και τόσο άστοχο! Και τότε υπήρχαν δοσίλογοι και προδότες που συνεργάστηκαν με τους Ναζήδες, ίδια προδοσία γίνεται και σήμερα! Ο λαός τους ψηφίζει διότι κοιμάται με ύπνο βαθύ, γιατί δυστυχώς τον έχουν αποκοιμήσει και ιδίως την νεολαία μας!
    Καλά τα λες Δημητράκη, και παρ'όλο ότι εγώ δεν ανήκω πολιτικά στο ΚΚΕ δεν με πείραξε καθόλου το ΠΑΝΟ του ΠΑΜΕ. Στο κάτω-κάτω και στην Ακρόπολη μας και στο Σύνταγμα μας και στην Ομόνοια και Λευκό Πύργο και σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας οι Έλληνες μπορούν ν'αναρτούν πανο και να διαμαρτύρονται!
    Και αν είσαι για κανένα να αναρτήσουμε,ως διαμαρτυρόμενοι πολίτες αυτής της χώρας, ανεξάρτητοι απο κάθε κομματική κατεύθυνση πάνω στην Ακρόπολη εγώ μέσα είμαι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. taspa αναμεσα στο καθαρισμα των πατατων και το ''στρογγυλεμα'' των μπιφτεκιων δεν σε καλοδιαβασα, αλλα και εσυ ειπες το απολυτο συμφωνω με τον δασκαλο, ενταξει,τωρα στο δευτερο σχολιο σου τα ''βρηκαμε''και που εισαι χαιρετισματα στον καλο ανθρωπο τον Βασιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιστρεφει απο Θεσ/νικη..........
    Σας περιμενει,και να σκεφθεις πως δυσκολευετε στις σχεσεις!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kariatida62 καλημερα, η αναρτηση των φωτογραφιων και το κειμενο που ελεγε ο εκφωνητης του ραδιοφωνικου σταθμου-σταυροπουλος-το εβαλα γι'αυτον τον λογο, απριλης τοτε και ισοπεδωτικη κατοχη, πεινα,φυλακισεις,νεκροι,εκτελεσμενοι,βασανισμενοι, τωρα απριλης,επεμβαση ισοπεδωτικη, ανεργια,αρρωστιες, αυτοκτονιες,απεργιες,συλληψεις,διωξεις,φυλακισεις, τι αλλαξε, ο αγκυλωτος σταυρος, αν και πιστευω οτι το κατεστημενο της γερμανιας τον εχει ετοιμο στις ντουλαπες του και οταν θα βρει ευκαιρια θα τον ξεδιπλωσει αν τα καταφερει επανω απο την ευρωπη,ηδη με την τραπεζα τους εχουν ξεκινησει την ''εισβολη'', τσολακογλου υπαρχουν ετοιμοι και τους καλοδεχτηκαν υπογραφοντας την παραδοση της χωρας, της χωρας που αυτοι και οι ''αυλες''τους κατακλεψαν και με θρασος χιλιων πιθηκων απαιτουν και μας βαζουν χωρις να το θελουμε στην θεση του συνενοχου, ντε και καλα ο λαος θυμα και θυτης και ακομα τους κοιταμε, ποιους, τους ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. taspa ο βασιλη σου, ο ανθρωπος με το καθαρο βλεμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημήτρη στο σκέλος ο λαός αγνοούσε και αγνοεί ή τα θολώνουν έτσι ώστε να αγνοεί ή του πλασάρουν την αλήθεια που θα είναι αρεστή στο λαό συμφωνώ.Στο θέμα πολιτιστικά μνημεία διαφωνώ,η επισήμανση του παραλληλισμού μεταξύ της ανάρτησης της σβάστικας και του πανό ναι είναι υπερβολή εκ μέρους μου όπως και ο μαχαίρης το διατύπωσε έχει δίκιο.Αλλά αν είναι σωστή η κίνηση του ΠΑΜΕ να στήσουμε όλες οι πολιτικές παρατάξεις τραπεζάκια στην Ακρόπολη, όπως στα φοιτητικά στέκια,και να μοιράζουμε φυλλάδια στους τουρίστες για την εκμετάλευση που μας κάνουν οι Γερμανοί.
    Οσο για τη πλειοψηφούσα Δημοκρατία και τα λάθη της όπως πάλι ο μαχαίρης διατυπώνει,κάνω νύξη στη καινούργια ανάρτηση μου με το τίτλο Κοινή Λογική.
    Επίσης ο μαχαίρης που τον θυμώνει η άγνοια μου θα επιθυμούσα μια ποιό ξεκάθαρη τοποθέτηση ώστε να καταλάβω την άγνοια μου.Τι είναι αυτό που έλεγαν οι Ναζί και εγώ συμφωνώ μαζί τους ειλικρινά δεν το κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δασκαλε αν κατι μου αρεσει στις συζητησεις ''μας'' ειναι οτι υπαρχει απ'ολες τις ''πλευρες'' διαθεση για κατανοηση.Τωρα για τα υπολοιπα στον νεο φιλο μας μαχαιρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. .....οταν φιλε α κενταυρε οι ναζηδες πιασανε τη μαννα μου και τρην πηγανε στου μερλιν...την κρεμασανε απο το ταβανι με χειροπεδες ωστε να ακουμπαει στο εδαφος μονο τα μεγαλα δακτυλα των ποδιων..ετσι κρεμασμενη δυο μερες και αφου εφαγε ολο το ξυλο της ζωης της[με τα χερια και στο κεφαλι με τους υποκοπανους απο τα ντουφεκια και της σπασανε τη μυτη με την καννη απο περιστροφο]και αφου δεν τους ελεγε αυτα που θελανε να μαθουνε...πηγανε στο σπιτι της μανας της και πηρανε το παιδι της το φερανε μπροστα της και ο γερμανοτσολιας εβαλε την ξηφολογχη του στο λαιμο του μωρου και ειπε...τι λες βασουλα να το κοψω να το γλυτωσω απο τη μιζερια του.....αυτο σημαινει φιλε η σβαστικα στην ακροπολη που σε θυμωνει οσο το πανω του παμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μαχαιρη μεγαλη συγκινηση και βαθυ σεβασμο για την μητερα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ....με αφορμη τη μαννα μου ...ποτε δεν μπορεσα να εξηγησω με ποιον τροπο αγραμματοι ανθρωποι ανεπτυξαν εκεινη την εποχη μια φυσικη απεχθεια προς τους ναζι οχι για λογους ιδεολογικους αλλα για καθημερινες και εντελως πρακτικες αιτιες...ενω αντιθετα υπηρξαν πολυ [μορφωμενοι] ανθρωποι που ανεχτηκαν η και υποστηριξαν ακραια απολυταρχικα καθεστωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγκινήθηκα απο την ιστορία του Μαχαίρη! Έχει απόλυτο δίκιο!!! Το να παραλληλιζουμε την σβάστικα με το πανό του ΠΑΜΕ είναι παραλογισμός!
    Τώρα όσο για το ότι οι μορφωμένοι σε σύγκριση με τους αγράμματους έχουν αντιδράσει ηρωικότερα έναντι σε φασιστοειδή καθεστώτα είναι μια αλήθεια που ίσως χρειάζεται κοινωνιολογική επιστημονική προσέγγιση και ερμηνεία. Πράγματι και στην επανασταση του '21 τους αγράμματους Έλληνες είδαμε να ξεσηκώνονται όχι τους Φαναριώτες! Απλοικά θα μπορούσα να πω ότι εγγράμματος πάντα βρίσκεται σε καλύτερη κοινωνική και οικονομική κατάσταση οπότε δύσκολα εναντιώνεται γιατί είναι βολεμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή