Τετάρτη 21 Απριλίου 2010



ΑΓΑΝΤΑ. Επειδη και αυριο εχουμε αγωνα ραντεβου...... 21/04/2010

Συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά για την επιτυχία της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας


Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα δεκάδες Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τις Επιτροπές Αγώνα που όλη την νύχτα μέχρι τώρα έδωσαν και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας.

Τους εργάτες, τις εργάτριες, τη νεολαία, τους άνεργους και τους μετανάστες, που ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις πιέσεις, τα διλήμματα και την απεργοσπασία της ΓΣΕΕ δίνουν την μάχη μαζί με τις δυνάμεις της περιφρούρησης για να εκφραστεί η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τους ναυτεργάτες που αγνόησαν την «στημένη» απόφαση της ταξικής δικαιοσύνης, και δίνουν την μάχη στους καταπέλτες των καραβιών.

Τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα στο ΠΑΜΕ είναι θετικά, δείχνουν ότι η απεργιακή αυτή παρέμβαση του ΠΑΜΕ είναι σημαντική και επικροτείται από ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους.

Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας μας να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο αυτής της απεργίας είναι η οργάνωση των εργατών και εργατριών στα συνδικάτα που εκφράστηκε έξω από τους χώρους δουλειάς με την εγγραφή τους σ’ αυτά.

Συνεχίζουμε μαχητικά, αποφασιστικά γιατί έτσι κ’ αλλιώς θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.......Αλλα κουραγιο..

9 σχόλια:

  1. Καλη επιτυχια ευχομαι και μακαρι η συμμετοχη αυτη τη φορα να ειναι μεγαλυτερη για να εκφρασει το μηνυμα οτι ο εργαζομενος κοσμος δεν αντεχει επιπλεον θυσιες στο ονομα της κρισης που αυτοι και οι συνεργατες τους δημιουργησαν!

    Τα λεμε, καλο βραδυ απ το Βορρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. elva καλησπερα,ΑΓΩΝΑΣ. Κλο βραδυ απο τον ζεστο νοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Έχω ένα προβληματισμό για την απεργία.
    Γνωρίζω τρεις χώρους.
    1)Εκπαιδευτικός μηδαμινή συμμετοχή ,ο κόσμος είναι παγωμένος.
    2)Ιατρικός μηδαμινή συμμετοχή στοιχεία από μεγάλο Νοσοκομείο.
    3)Συγκεκριμένη Ιδιωτική επιχείρηση εδώ η λέξη απεργία είναι ανέκδοτο,ποιός τολμάει?
    Απεργία μη συμμετοχική και κινητοποίηση του τύπου ,περιφρούρηση και φωνάζω συνθήματα ,ποιανού θα ιδρώσει το αυτί?
    Η εμπειρία της αντίδρασης στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου,δείχνει ότι μόνο η βίαιη αντίδραση του τύπου αυτού τους κάνει να ανησυχούν.
    Στην Αργεντινή τέτοιες αντιδράσεις έγιναν ,στη Γαλλία το ίδιο,και απανταχού της Γης,Κορέα,Κίνα πλατεία Τιέν Αμέντ κλπ.
    Τα κόμματα όμως του πολιτικού συστήματος συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ,εννοούν αγώνες με κεράκια ,τραγουδάκια και συνθήματα οργανωμένα από τη ντουντούκα.
    Ρώτησα τις συναδέλφισες μου που είχαν πάει στη προηγούμενη κινητοποίηση και μου είπαν ότι η διαδήλωση ήταν μεγάλη.Ε ΚΑΙ τη τους εμπόδησε να πάνε στο ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγεται?
    Μακριά από μένα η βία διαπιστώσεις κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δασκαλε πετας την σπιθα σου και μετα φωναζεις φωτια, αν δεν κατεβει ο κοσμος στο επομενο διαστημα μαζικα, οπως τοτε με τα μετρα γιαννιτση, τοτε να δουμε τι θα γινει με τοσους παγωμενους, αυτες οι φωτιες οπως λες ειναι της στιγμης και μετα......Τα εχουμε ξαναπει μην φτασουμε εκει, μετα ο γυρισμος θα ειναι πολυ δυσκολος και οι πληγες ολων μας τεραστιες, ηθικοι αυτουργοι θα ειναι ο παπανδρεου και το υπουργικο συμβουλιο, κρατησε αυτο για τους μελοντικους μας διαλογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχτές στον Πειραιά τους αλλάξανε τα πετρέλαια!
    Αυτό μου το μετέφεραν γιατί δεν βγαίνω τον τελευταίο καιρό.
    Η κυρία που μου το είπε το έλεγε αγανακτισμένη γιατί δεν μπορούσε να περάσει με την ..κούρσα από το λιμάνι!
    Αυτούς φοβάμαι Δημήτρη που είναι πολλοί δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιαγια Αντιγονη,οι αγανακτισμενοι πολιτες, αυτοι, που οταν θα ερθει το τελειωτικο χτυπημα, θα ρωτανε που ειναι η αριστερα και τι κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .......φιλοι ...ολοι εμεις που θα παμε πρεπει να εχουμε αυτους που δεν θα πανε με εννοια στο μυαλο μας...να δουμε την ευθυνη που εχουμε απεναντι τους νακαταλαβουμε και τον ιδιωτ υπαλλ που δεν μπορει και τον αλλο με τις πιστωτικες που τον εχουνε πιασει απο τα......και τον σβουρνανε γυρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαχαιρης καλησπερα, συμφωνω, κανεις δεν πρεπει να ''καταδικαζει'' κανεναν, κοντα ειναι ολοι οι εργαζομενοι και παντα πρεπει να σκεφτομαστε και να κατανοουμε τις αναγκες και τις υποχρεωσεις των συνανθρωπων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.
    α Κενταύρου ,ομολογω πως και γω εχω το συγκεκριμενο διλημμα!!!!
    Τι ειναι αυτο που φοβιζει ολους αυτους που ανεφερες ;;;-να εξαιρεσουμε βεβαια τους Ιδ.Υπ.
    Η μηπως δεν ειναι φοβος αλλα 'μακραν' αγνοια του τι γινεται,του τι τους περιμενει!!!!
    Γιατι αν πιστευουν πως με τα 10-15 χιλιαρικα που εχουν στην ακρη θα την βγαλουν καθαρη ειναι 'βαθεια νυχτωμενοι' καθως η νυχτα θα ειναι ακομη πιο βαθεια και μακρια.!!!
    Ισως βεβαια να λενε πως ο,τι ηταν να γινει εγινε!!!
    Ωραια [ τι ωραια δηλαδη] ομως απο δω και περα πρεπει ν' αγωνισθουμε για την επομενη μερα.
    Για την αλλαγη των συσχετισμων για μια νεα αρχη.Να γινει συνειδηση πως το πολιτικο τοπιο πρεπει ν' αλλαξει.
    Ειναι μια ευκαιρεια που δεν πρεπει να χαθει.Το ειπα ξανα χρειαζομαστε ενα νεο ΕΑΜ [ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΜΕΤΩΠΟ] απεναντι στην αναλγησια,στην διαφθορα στη ληστεια των πολλων απο τους λιγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή